Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de la ora 12

De ce nu-i vizitează pe unguri oficialii americani în timp ce pe noi se întrec să ne viziteze?

Barack Obama în Polonia. Joe Biden în România, unde se află și președintele Cehiei.
În țările vizitate, oficialii americani se întrec în a-i asigura pe cetățenii țărilor respective că NATO le va sări în ajutor.

Ungaria e țară membră NATO.
Ungaria e țară membră a UE.
Ungaria are un avans substanțial față de România atît în SUA, cît și în Europa de Vest, prin tradiții, prin diasporă.
Și cu toate acestea  Ungaria nu-i vizitată de americani.

Ungariei  nu-i promite nimeni activarea articolului 5 al Tratatului.
De ce?
Unii ar putea spune că e reacția americanilor la ceea ce s-ar putea numi relațiile speciale ale Budapestei cu Moscova.
Așa o fi.

Numai că nu văd ce altceva le-ar putea face ungurilor americanii în afară de a nu le trimite în vizită pe vicepreședinte.

Dar dacă Ungaria e lăsată dinadins în afara conflictului, spre deosebire de România și Polonia, transformate în poligoane de război cu Federația  Rusă?

Dar dacă americanii sunt liniștiți în privința ungurilor și consideră că n-are rost să le dea lecții, în timp ce ei sunt profund îngrijorați de situația din România și l-au trimis pe vicepreședinte ca să facă ordine?

Dvs ce credeți?
De ce nu-i vizitează  pe unguri oficialii americani în timp ce pe noi se întrec să ne viziteze?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • antireformismul romanesc, golaneala damboviteana, e mai imatura si in consecinta mai periculoasa, mai impredictibila decat frustrarea istorica a ungurilor. pasarea malai viseaza, iar ungurii : ungaria mare. ungaria nu a fost niciodata mare, teritoriul stapanit da. de ce nu merge nimeni in ungaria?… poate nu le place guiasul !

  • pozitie geografica, aranjamente,interese si slugarnicie …a noastra

  • Mie mi-e teamă că vizita vicepreședintelui american, taman în campania electorală, de la noi, îl legitimează pe Ponta…

  • Cred ca Romania are un potential mult mai mare pentru a deveni un pilon strategic al SUA in estul Europei in raport cu Ungaria. In comparatie cu Ungaria, Romania are armata. Armata romana si serviciile sunt foarte bine conectate cu SUA si apreciate. Pentru cine vrea cu adevarat sa inteleaga relatiile noastre cu americanii, le recomand sa vada sau sa revada interviul cu gen. Michael Hayden de la Realitatea TV. Chiar se colaboreaza in aceste domenii in parteneriat fiindca suntem buni. Romania are o populatie majoritar pro-americana, un lucru din ce in ce mai rar in Europa. Romania are de fapt o singura mare, uriasa problema: clasa politica care tine captiva o societate care se poate dezvolta mult mai normal. Si americanii stiu asta si forteaza o schimbare sprijinind capetele de pod existente: structurile de aparare si securitate dublate de popularitatea de care se bucura inca. In Ungaria nu au asa ceva. Nici in Bulgaria (pana si nemtii sunt exasperati de agentura ruseasca). Iar strategia este de cucerire si a acestor state (in ceea ce priveste influenta si controlul politic) dupa ce vor pune ordine in Romania. Si cred ca noua strategie americana include si intarirea economica a Romaniei pentru a deveni cu adevarat o forta la granita de est a NATO si a Europei precum si un actor din ce in ce mai important in UE care sa sprijine partida americana. Europa este penetrata puternic de agentura ruseasca. Si in Romania este foarte activa, insa noi mai avem inca in ADN un tip de rezistenta fata de rusi si asta se doreste a fi exploatat. Nu stiu daca ati observat, dar in hangarul de la Baza 90 erau prezenti militarii Brigazii 6 Operatii Speciale, Mihai Viteazu, in frunte cu gen. Ciolponea, o unitate relativ noua, de elita, cu pregatire complexa, care a constituit baza fortelor armate romane care au fost in Afganistan si care a dat multe jerfe de sange. Americanul (Biden) nu a apreciat numai sacrificiul, ci mai ales profesionalismul si curajul militarilor romani care de multe ori a fost peste cel al americanilor. Cand ai structuri cu adevarat profesioniste in domenii atat de importante ale structurii statului, se creaza si o presiune de schimbare a maimutoilor de la conducere si cred ca americanii vin sa sprijine si acest curent. Din punct de vedere strategic cred si eu ca Romania este in acest moment chiar mai importanta decat Polonia si reiua aici un material extrem de interesant in acest sens: http://www.rumaniamilitary.ro/editorial-bucuresti-vs-moscova-sau-orbul-gainilor.

  • Americanii ii viziteaza pe cei prosti si fricosi nu doar de umbrele lor, dar si de umbre „sugerate” de cei interesati ca sa-i sperie!
    Cat de prosti trebuie sa fie, sau sa se faca ca sunt, conducatorii Romaniei, pentru a se teme de Rusia, precum Israelul de tarile arabe, cand Rusia n-a contestat niciodata, nu existenta Romaniei, nu integritatea Romaniei, dar nici nu a avut vreo aluzie la integritatea sau independenta Romaniei!
    Toata prosteala cu pericolul rusesc nu are alt scop, in afara de a-i speria pe romanii nestiutori, si a-i determina sa sustina interesele americane, in Romania, care sunt contrare intereselor Romaniei!
    Politicienii romani au dat dovada de o ticalosie fara margini, prefacandu-se ca ne paste pericolul rusesc!

    • Comentariu scris imediat dupa semnarea acordului pentru Scut!
      Daca Romania ar fi avut politicieni responabili, si nu niste marionete de plastilina, fara coloana vertebrala, atunci ar fi trebuit ca ea sa fie ULTIMA tara din Europa care sa accepte „oferta” Scutului antiracheta!
      De ce? Pentru ca noi suntem vecinii Rusiei, iar relatiile noastre bilaterale sunt marcate de imaginea unui contencios nerezolvat!
      In aceste conditii politicienii nostri iresponsabili, incepand cu cei de la 1918 si pana astazi, au facut „totul” pentru a oferi Rusiei, imaginea unei Romanii care ii este fundamental ostila!
      Din „cultivarea” prosteasca a acestei ostilitati, nu a avut, si nu va avea de pierdut decat… Romania! „Prietenii” germani (in 1940) si “prietenii” americani (astazi) si-au servit, si isi servesc propriile interese, iar Romania s-a ales, si se va alege DOAR…cu PONOASELE!
      Parca, politicienii romani sunt dotati cu o gena a prostiei care nu le permite sa cunoasca si sa urmareasca interesele Romaniei pe termen lung!
      Intr-o seara am vazut un titlu absolut tembel la 10TV, in emisiunea Nasul cu Baconschi, si anume: „Cum va schimba viata romanilor scutul antiracheta”!
      Cat de prost trebuie sa fie un jurnalist si un ministru de Externe pentru a afisa un asemenea titlu? Ceea ce este cu adevarat in exces, in mass-media si clasa politica romaneasca, (si la foarte multi comentatori) este PROSTIA!
      Scutul putea fi instalat 50 de km mai la sud, in Bulgaria, si Romania nu si-ar mai fi batut un cui in talpa! Sau asa cum am spus la inceput, Romania TREBUIA SA FIE ULTIMA TARA DIN EUROPA, in care sa se fi instalat acest Scut, daca Romania ar fi avut o clasa politica RESPONSABILA fata de prezentul si viitorul Romaniei!

    • Cam asa arata un bolsevic imbacsit,un bolsevic care nu a studiat istoria si care nu stie altceva decat ce l-a a invatat Mama Rusia.Un comunist sadea!El nu pricepe ca datorita Imperiului Otoman,Romania nu a devenit o Republica Sovietica si mai rau ca,”ciuma rosie” a fost si ramane cel mai mare pericol al omenirii.

  • noi,maestre, avem resurse!!!

  • pentru tine si pentru cei care te urmaresc, dar retine tu maestre, ca sa nu iti mai explic in viitor, daca mai ai astfel de intrebari, Romania are resurse, are iesire la Marea Neagra, are Dunarea inclusiv conexiunea ei directa la Marea Neagra. Ai priceput ? Si nu mai pune intrebari tampite ! Politica inseamna lupta pentru controlul resurselor naturale, indiferent unde ar fi ele. Asta inseamna putere, control si nu verzele spalate pe povesti cu democratie stat de drept ca sa discute fraierii despre fantosele electorale iar sputerii din presa sa gaseasca subiecte pe care le mai si considera breakingnews ! Mi-am promis ca nu o sa te mai culturalizez, dar o fac pentru cei care te urmaresc, inca…

  • Silviu Toma Ma bucur, ca civilizatia s-a mutat la noi. Vezi manelistii, becali, ponta, saltimbancul de Constanta, zgonea cu 7 clase, parlamentarul „auto” etc.

  • Orban e la fel de sscarbos ca si Ponta, insa acolo nu mai e nimeni cu care sa poti discuta civilizat. In Ungaria toti respira autonomie si se cred buricul pamantului. Fara exagerare !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *