Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 12

A fost o alarmă pe bune sau o alarmă pe placul lui Victor Ponta?

Duminică, 29 iunie 2014, Agerpres, agenția oficială de presă a României, a transmis în limba română și-n limba engleză, o știre care debuta astfel:
Baza NATO din Kandahar a fost atacată, duminică, cu rachete, fiind luată măsura de evacuare și adăpostire în buncăre a oficialilor și civililor români prezenți pentru ceremonia privind începutul procedurii de retragere a contingentului României din Afganistan.

O astfel de știre, cultivată de noua Coaliție mediatică Ponta – Președinte cu orice preț!, alcătuită din Antena 3, România Tv și B1 Tv, ar fi trebuit să cutremure nu numai presa occidentală, dar și cancelariile țărilor angajate în războiul din Afganistan.

Aceasta deoarece:

  1. În timp ce premierul unei țări din Coaliția multinațioanală participa la ceremonia de plecare a militarilor săi din Afganistan, talibanii au atacat baza românească cu rachete;
  2. Dacă talibanii își pot permite să atace baza NATO cu rachete și nu cu praștiile, înseamnă că retragerea e o eroare capitală;
  3. Dacă talibanii au atacat exact în timp ce premierul Ponta deschidea ceremonia de retragere, înseamnă c-au avut informații despre această prezență și au lansat un atac simbolic.

Știrea a devenit la televiziunile de știri din Coaliția Victor Ponta președinte! un eveniment capital. Pentru ziariștii din alaiul guvernamental, a fost un fericit prilej de a-l înălța în slăvi pe noul Comandant Suprem.

Culmea e că știrea n-a produs în lume nici măcar un strănut.
Și asta dintr-un simplu motiv:
N-a fost un atac cu rachete al talibanilor, ci o alarmă de tip raid aerian cu rachete.

Problema e dacă această alarmă a fost dată de ai noștri de dragul lui Victor Ponta sau pentru că li s-a părut că vina avioanele talibanilor.
De răspunsul la această întrebare depinde aprecierea dacă Victor Ponta folosește sau Armata în scopuri electorale.

Dvs ce credeți?
A fost o alarmă pe bune sau o alarmă pe placul  lui Victor Ponta?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *