Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de la ora 12

Ce-ar fi făcut Traian Băsescu dacă ar fi fost în locul lui Victor Ponta, în barca de cauciuc

Aflat la Roma (încă), n-am avut fericirea de a urmări la tv vizita de lucru a lui Victor Ponta în Teleormanul inundat. Și nu numai pentru că televiziunile italiene nu dau nici cea mai mică atenție întîmplărilor din Gubernia România, dar și pentru că ele n-au transmisii în direct de la momentele în care politicienii se scarpină, rîgîie, sau se șterg la nas de muci.

A fost pentru mine un nou prilej de a-mi da seama că România e singura țară din Uniunea europeană în care, din cauza unei supraproducții de televiziuni de știri într-un spațiu în care nu sunt știri nici pentru o singură televiziune, viața și activitatea politicienilor e nefiresc de mediatizată. Televiziunea de știri a Italiei, RaiNews24, a expediat popasul de Paști al premierului i Renzi într-o singură știre. Nici vorbă de transmisie în direct a momentului, nici vorbă de talk-showuri, ca la noi, care să întoarcă pe toate fețele ce-a făcut și ce-a dres premierul.

Grație Internetului, am văzut și eu pozele puse pe facebookul lui Victor Ponta de echipa de zgomote a PSD. Cele care-l surprind pe iresponsabilul vesel stînd țanțoș, ca o nașă, în barca de cauciuc trasă de angajați ai ISU, m-au convins încă odată că Victor Ponta e din categoria politicienilor făcuți și nu născuți, neam bun din acest punct de vedere cu politicienii de cauciuc Adrian Năstase și Mircea Geoană. Scriam în cronica la romanul în care Traian Băsescu e personaj principal că revoluția produsă de Traian Băsescu în politica românească constă în umanizarea politicii, văzute pînă la el ca un spațiu al vorbelor și gesturilor artificiale, impuse omului politic nu de natura sa de om, ci de consilierii de imagine. Venind după această Revoluție, Victor Ponta a întors politica românească la artificialitatea stridentă a lui Adrian Năstase.

Un Traian Băsescu ar fi intuit imediat ridicolul posturii de ditamai vlăjganul plimbat pe apa doar pînă la genunchi de angajați ai ISU (angajați plătiți de la buget să sară în ajutorul sinistraților și nu s-o facă pe vîslașii la barca în care premierul stă ca proasta-n tîrg). Și în acel moment – sunt sigur- Traian Băsescu ar fi luat lopata unuia dintre truditori și ar fi început să vîslească.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *