Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de la ora 12

De ce a fost huiduit Victor Ponta la Bucharest Open

Pentru întîmplarea de la Turneul de tenis, am ales, ca știre, formularea din Gîndul:
După finala Bucharest Open câştigată de Simona Halep, spectatorii au răspuns cu huiduieli încercării lui George Cosac, peşedintele Federaţiei Române de Tenis, de a-i mulţumi premierului Victor Ponta „pentru că a sprijinit acest turneu”. Aflat în public, alături de soţia sa, Daciana Sârbu, Victor Ponta nu a coborât în teren, alături de oficiali, la momentul decernării trofeului. George Cosac a confirmat pentru gândul că premierul Victor Ponta a urmărit din lojă ceremonia de premiere, în timpul căreia a fost huiduit.
Publicul a aplaudat, în schimb, când Cosac a mulţumit BNR şi Ministerului Tineretului şi Sportului, condus de Gabriela Szabo, prezentă şi ea în tribună la finală.

Transmis în direct, momentul n-a fost prezentat și dezbătut pe larg la televiziunile de știri, cele mai multe ale lui Victor Ponta sub acoperirea de independente.

Aflată aproape în totalitate în mîinile candidatului PSD, presa va fi socotit că abordarea momentului i-ar putea dăuna celui care deține pîinea și cuțitul veniturilor pe sub mînă ale ziarelor și televiziunilor din România.
Dacă s-ar fi abordat momentul, sunt sigur că unii l-ar fi interpretat ca semnul înfrîngerii lui Victor Ponta la prezidențiale.

Despre asemenea momente, încercate și de alți politicieni, Elena Udrea la meciul lui Bute, de exemplu, am mai scris.
Am remarcat de fiecare dată că reacția tribunelor sau a sălii nu ține de  opțiunea politică a publicului. Ea ține de bunul simț. Spectatorii de la Arene veniseră să vadă tenis, nu campanie electorală. Exercițiul de limbism al numitului Cosac (observați, ca și în cazul lui Octavin  Belu, disponibiltiatea sportivilor de a fi slugi ale ștabilor politici!) a picat ca dracul în atmosfera de întrecere sportivă, unde nu-și are locul politrucismul.

O altă explicație a huiduielii trebuie căutată în conștiința mulțimii că sprijinul dat de Victor Ponta n-avea nevoie de mulțumiri publice.
Banii dați de Guvern sunt din bugetul Statului și nu din Bugetul Famigliei Ponta.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *