Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de la ora 12

O știre patrioată. Și netoată, mai ales!

Nărăvit pentru vecie la vești, citind, la Bibliotecă, nu mă pot stăpîni, deseori la o jumătate de oră o dată, să nu accesez site-urile de ştiri. Dacă mai tînăr fiind, m-aş duce să mă însor, sînt sigur c-aş lua cu mine tableta. Cît timp viitoarea soţie ar spune Da! eu aş deschide tableta şi aş citi pe furiş ultimele ştiri.

Marţi, accesînd site-urile de ştiri, m-a făcut să sar, nu să tresar, un titlul care suna cam aşa:
America cere ajutorul României!

Trăirile iscate de acest titlu s-au îmbulzit spre definire rațională.
A fost mai întîi, uimirea, uimirea răvăşitoare, ce mai încolo şi-ncoace, uluirea, că America, mîndra, măreaţa, semeaţa Americă, a ajuns la ananghie. Citind eu presa de pe ambele maluri ale Dîmboviței din ultimul timp, am conchis că Rusia e gata să declanşeze cel de-al Treilea Război Mondial. Şi tocmai acum, cînd vorba poetului, Vin muscalii de-a călare, America a ajuns la strîmtoare.

A urmat, de îndată, mîndria, mîndria de a fi român.
Într-o dimineaţă, la Bibliotecă, a trebuit să mă ridic de la locul meu şi să bat pe umăr un domn care fluiera în timp ce citea. Atît de tare fusese sedus de lectură, încît fluiera fără s-o știe.
Aşa mi-a venit şi mie, dînd cu ochii de titlu:
Să sar în sus şi să fredonez.
Noi sîntem români! Şi-n veci de veci aici stăpîni!

Aşadar, îmi şopteam, America are nevoie de România. De amărîta de Românie.

Ştiam din Istorie de telegrama trimisă de Ţarul Nicolae în 1877 lui Carol I prin care cerea să-i vină-n ajutor în războiul ruso-turc, că altfel îl snopesc turcii.
Îmi imaginam că Obama îi trimisese lui Traian Băsescu un e-mail în care, deznădăjduit, cerea sprijinul României.
Altfel, America dispare de pe hartă.

Am ajuns însă la textul ştirii.
Ce spunea el?
Că America a solicitat României, în chip formal, permisiunea să-şi mărească numărul de militari de la baza Kogălniceanu din Constanţa cu 600.

Soldaţii americani se vor întoarce acasă din Afganistan. Baza de la Constanţa e un popas în drumul către casă.
Pentru asta, America are nevoie de un număr mare de soldaţi.
Unde dracu’ e ajutorul dat Americii de România?

Dimpotrivă, judecînd după cît de mult ne dorim noi ca toată România să fie o bază militară americană, America ne dă o mînă de ajutor sporind numărul militarilor de la Kogălniceanu.

La sfîrşit am înţeles:
Aveam de-a face cu o ştire patrioată.
Patrioată şi netoată!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • eliminarea totala a prescriptilor si taxelor de timbru………!!!!!!!!!!! acestea ingradesc dreptul si accesul la justitie !!!!!!!!!!!!! O PROBLEMA FOARTE SPINOASA ….. PE CARE NIMENI NU O REZOLVA !!!!!!!

  • DRAGI COMPATRIOTI !

    Ma adresez voua, celor cinstiti, patrioti si doritori de a elimina Lacomia, Minciuna, Hotia, Tradarea, Iresponsabilitatea, Nesimtirea, etc., din existenta politicienilor si a societatii romanesti!

    Cele doua materiale, “O Alegere pentru Mileniul Trei” si “Noul Cadru Democratic”, existente pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, au fost transmise tuturor celor din Conducerea Tarii, care ar fi trebuit sa fie interesati de cea mai buna alegere pentru Romania si romani!

    Toti, in frunte cu Basescu, au dovedit ca pentru ..Ciolan, ei prefera si accepta sa fie Mincinosi, Hoti, Tradatori de Tara, Iresponsabili, Nesimtiti, etc.

    Din aceasta mizerabila stare, ii putem scoate doar noi, daca alegem “democratia pentru Patrie”, si le impunem sa accepte alegerea noastra!

  • in fond este o stire ca multe altele pe care presa incearca sa o speculeze din motive de reating si nici decum din ratiuni patriotice .Nu stiu cat timp vor mai fi romanii fericiti de prezenta americanilor militar in Romania dar ptr moment este ca o proptea in vesnica noastra lupta cu prietenii de la rasarit

  • Aiurea, americanii sunt de multa vreme la cheremul nostru, bine macar ca recunosc. Fara Zgonea zilele lui Obama ar fi numarate si nici Basescu nu e de lepadat, l-am vazut cum l-a pus la punct pe Putin, sa se invete minte data viitoare. Daca n-am fi noi, la Washington s-ar vorbi ruseste.

  • Militarii suplimentari nu cred ca sunt pentru sprijinul logistic legat de transferul din Afganistan, ci sunt o unitate de infanterie marină denumită Special Purpose Marine Air-Ground Task Force-Crises Response (SP MAGTF-CR), adica un fel de forta de interventie rapida pentru operatii speciale. Nu-i chiar de colo! Iar 600 de militari pentru astfel de forte care actioneaza in grupuri mici, sunt foarte multi. Asta dincolo de faptul ca este evident ca americanii ne sprijina pe noi si nu invers. Cred ca au facut confuzie intre a cere sprijinul Romaniei si a cere permisiunea.

    • specialisti in evacuari de personal,nu sunt ce visati voi,trupe de comando,sunt niste cacaciosi .Rusia nu e irakul si nici rusii irakienisi nu te sprijina nici un american,doar te baga intr un cacat mare,specialitatea lor de la Vietnam incoace

    • ni mai visati kai verzi pe pereti,Ukraina nu mai exista,nici de jure ,nici de facto,nu mai e un stat,e o gogoasa amerikaneasca umpluta cu aer,cu promisiuni

    • e un stat zombiș))))))))))))))

    • Stimate domn, in afara de faptul ca va exprimati intr-un mod deplorabil, nici nu intelegeti nimic din ceea ce am scris. Unitatea speciala de infanterie marina nu are legatura cu grosul militarilor care se ocupa de logistica, respectiv de tranzitul trupelor americane. Iar Ucraina nu va mai fi niciodata ce a fost, este adevarat, asta am spus in mod constant. Exprimarile si perceptiile dumneavostra sunt insa fantasmagorice.

  • Asta o fi din ciclul „Marina Almășan, la pușcărie”…

  • „Titlul” va fi fost imprumutat de pe „burta” rtv-ului. Că doar primul om care a scos capul în spaţiul cosmic a fost Prunariu, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *