Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 12

Prin ce l-ar putea învinge PSD pe Klaus Iohannis în cursa prezidențială?

Mai mult decît previzibila candidatură a lui Klaus Iohannis la prezidențiale din partea Dreptei a stîrnit în mai toată presa un freamăt ca de codri prin care trece, vesel, vîntul de primăvară.

Cum se întîmplă în latinitatea noastră din Balcani, Klaus Iohannis e deja idolul imensei majorități a jurnaliștilor, dar mai ales a jurnalistelor. Dacă una dintre ele ar fi Zița a lui Caragiale, mai mult ca sigur i-ar cere lui Jupîn Dumitrache  permisiunea de a se mărita cu neamțul. Iar Jupîn Dumitrache al gazetărițelor noastre s-ar învoi imediat, deoarece Klaus Iohannis e ”de-al nostru”.

Unii cititori sunt însă sceptici în privința șanselor lui Klaus Iohannis de a învinge PSD-ul. Liliana Filip a scris pe contul meu de Facebook:
”D-le Cristoiu, PSD e pregatit sa-l invinga pe Iohanis. Sloganul „Mandri ca suntem romani” nu a fost pentru europarlamentare… In seara zilei de 25 mai, Ponta a spus ca acesta va fi pastrat si pentru prezidentiale… Cu acest slogan, vor manipula electoratul inpotriva nationalitatii lui Iohanis, cerandu-le sa voteze un roman!!! Iohanis va pierde!!! Stiti cum este electoratul PSD…
Iohanis poate fi un bun presedinte de partid, dar nu este varianta castigatoare la presedintia Romaniei…
Va fi un an fierbinte, ciudat de spectaculos uneori, iar manipularea va depasi cota de inundatie a poporului roman…
Cu respect!”

Celor spuse de Liliana Filip le-aș adăuga, în ipostaza mea de sceptic prin definiție, întrebările ivite din condiția lui Klaus Iohannis de politician căruia nu i s-a umblat pînă acum prin dulapuri:
Și dacă propaganda PSD, umblînd prin dulapuri, îi descoperă niște schelete?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • CUI II E FRICA DE JOHANNIS WERNER KLAUS?? Si mai ales DE CE ? PE CINE REPREZINTA Herr Klaus Werner Johannis P’ACI PRIN ROMANIA ?
    Primarul Sibiului a fost decorat multifunctional de Germania Angelei Merkel
    ***Crucea Federală de Merit a Republici Federale Germane
    ***Placheta de onoare din partea Uniunii Asociaţiilor Etnicilor Germani Expatriaţi
    ***Ordinul Naţional al Italiei – Steaua Solidarităţii Italiene,în grad de Comandor
    ***Ordinul de Merit al Marelui Ducat de Luxemburg,în grad de ofiţer
    ***Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint” al Statului Austriac
    ***Ordinul de ofiţer al Coroanei Belgiene
    ***** CUI II E FRICA DE JOHANNIS WERNER KLAUS ??? Si mai ales DE CE ? *****

    Citiţi până la capăt ceea ce urmează, cu toate argumentele, punadu-va simpla intrebare : PE CINE REPREZINTA Klaus W. Johannis în România şi ale cui interese le apără?
    Pentru un observator fin si obiectiv este simplu de sesizat,dacă face un bilanţ al decoraţiilor primite de primarul sibian din partea altor state. Klaus Johannis a fost decorat de toate ţările care au constituit puterile Axei în al Doilea Război Mondial,însă onorurile Germaniei au excelat !

    Lui Klaus Werner Johannis i-a fos inmanata Crucea Federală de Merit a Republicii Federale Germania in 2006. In septembrie 2010,tot în Germania a fost decorat,la Berlin,cu placheta de onoare din partea Uniunii Asociaţiilor Etnicilor Germani Expatriaţi,distinctie care reprezinta cea mai înaltă onoare pe care o acordă această asociaţie.
    Însă,la data de 11decembrie 2007,cea mai valoroasă decoraţie a primit-o Klaus Iohannis de la Otto Schily, fostul ministru de Interne al Germaniei,. Acesta l-a decorat pe primarul Sibiului, Klaus Werner Johannis,dar şi pe cel care avea sa devina succesorul său la Ministerul de Interne,Wolfgang Schauble!Aceasta Decoraţie, este cea mai înaltă distincţie de onoare din Germania, si este oferita pentru merite deosebite aduse Germaniei ! Ceea ce pentru noi romanii nicidecum nu trebuie sa inlesneasca semne de intrebare despre actiunile B.N.D. – “Bundesnachrichtendienst”- serviciul secret german adicatelea OMOLOGUL S.R.I. – Serviciul Roman de Informatii de pe vesnicele plaiuri mioritice.
    CHIAR SI ASA NOI CONSIDERAM CA HERR JOHANNIS WERNER KLAUS SLUJESTE ROAMANIEI SI IMPLICIT ROMANILOR.
    Viitorul ministru de Interne al României (Cristian David*P.N.L.* – La începutul ministeriatului său,Parlamentul României l-a suspendat pe preşedintele ţării,Traian Băsescu.La 19 mai,a fost organizat un referendum,potrivit Constituţiei,pentru demiterea şefului statului.Organizarea şi buna desfăşurare a referendumului a fost una din atribuţiile Ministerului. În urma consultării populaţiei,care a avut ca rezultat aproape 75% din participanţi împotriva demiterii,preşedintele Traian Băsescu şi-a reluat locul la Palatul Cotroceni,după interimatul de o lună asigurat de preşedintele Senatului,Nicolae Văcăroiu.Inaintea acestuia ministru de interne nefiind altul decat Vasile Blaga – “Blandul Ben” din partea Partidului Democrat. De mentionat ca acelasi Cristian David in urma cu vreo cateva luni a fost identificat ca a fi corupt si cercetat de D.N.A. ! Oare ce-o mai fi facand bietul agramat ???) a fost decorat în anul 2007 alături de ministrul de Interne al Germaniei de la acea vreme „pentru merite deosebite aduse Germaniei”,iar cel care a înmânat distincţiile era fostul ministru de Interne al Germaniei!!!

    ALTE TREBUIRI INTERESANTE DESPRE Herr SANTA KALUS W.Johannis

    Si alte ţări l-au onorat pe domnul Johannis Klaus Werner cu distincţii. Ca prin minune si la nimereala-nu-I asa?!,toate fiind aliatele Germaniei în al Doilea Război Mondial constituind AXA ! Primarul sibian a mai primit: Ordinul Naţional al Italiei – Steaua Solidarităţii Italiene,în grad de Comandor in 2008– in contextul dat nu putem sa nu reamintim cititorilor despre alianta pe linia AXAI dintre Italia fascista a lui Mussolini si N.S.D.A.P.-ul nazist al lui A.Hitler ;apoi Ordinul de Merit al Marelui Ducat de Luxemburg,în grad de ofiţer in 2009 – dupa cum stiti în ’42,Luxemburgul a fost oficial anexat de Al treilea Reich al lui Adolf Hitler – născut Schicklgruber;si in continuare Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint” al Statului Austriac in 2009 – Anschluss-ul:Germania a anexat Austriei pe 12 martie 1938,transformând-o in provincia „Ostmark”;
    Dar seria decoratiilor lui Herr Johannis nu se opresc aici,ci li se adauga,Ordinul de ofiţer al Coroanei Belgiene tot in 2009– din istorie cunoastem ca în 1940,Belgia a fost sub ocupatia trupelor Germaniei naziste;iar in octombrie 2009,Klaus W.Johannis a fost propus de Crin Antonescu pentru funcţia de premier al României,insa primarul Sibiului se afla într-o vizită oficială în Japonia – imperiul japonez facand parte tot din AXA ,in perioada Celui de-al doilea Razboi Mondial.
    Asa cum am mai scris in materialele anterioare inclusiv alaturi de cele ale lui Ion Cristoiu,reamintesc si de aceasta data,ca Herr Klaus Werner Johannis,nu a fost doar un simplu membru al Forumului Democrat al Germanilor din Romania – F.D.R.G.,ci,a fost preşedintele plenipotentiar al acestuia – şi nu credem că din pamant din iarba verde,aşa cum a devenit prim-vicepreşedinte la Partidul Naţional Liberal,a ajuns a fi un nationalist român ! Facem totusi o referire la Statutul F.D.G.R.,la capitolul introductiv: „Dispoziţii generale”,la Art.1,unde se susţine in scris: „Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) este o asociaţie a minorităţii germane din România,organizată pe bază etnică,persoană juridică română de drept privat,fără scop patrimonial.”
    Cu toata aceasta expunere oarecum ostentativa survine o intrebare justa :

    CUI II E FRICA DE JOHANNIS WERNER KLAUS?? Si mai ales DE CE ?
    Raspunsul ramane sa-l asteptam odata cu evenimentele care se vor succeda !

    Cu drag,onoare si consideratie …
    *MultaViata*
    *Lupul*Alb*GetoDac*
    *Vicentiu*I*Voiculescu*
    *Zamolxienii*Zegetini*

  • Pe langa ideea dvs. cu dulapurile si a doamnei cu nationalitatea, eu as mai spune ca exista riscul (si unele semne au fost) ca sa constatam ca Iohannis nu este chiar atat de consistent politic. Pe de alta parte, se pare ca americanilor nu le pica bine aceasta candidatura deoarece este omul nemtilor si exista riscul de a face implicit jocuri rusesti – convenite cu Berlinul, in aceasta zona. Va reamintesc ca Romania este perceputa ca principalul obstacol in ofensiva ruseasca de influenta pe axa sud-vest: Basarabia, Romania; Bulgaria, Ungaria, Serbia, Grecia, Italia. Iar americanii intentioneaza sa intareasca acest bastion, insa se pare ca pana si cele mai apropiate structuri cu care lucreaza americanii la noi au inceput sa joace din nou duplicitar in stilul nostru caracteristic.

  • Electoratul acela, sensibil cand e atins la coarda nationalista, oricum nu vota un candidat al dreptei. Aia care sunt mandri ca sunt romani si asteapta luna de luna socialul sau niste procente in plus la pensie, sunt votantii fideli ai candidatului gangsterilor rosii din PSD. Johannis trebuie sa se concentreze pe electoratul traditional de dreapta, partea activa a societatii romanesti.

  • io va inteleg pe voi care ziceti „si ce daca e neamt”. Poate ca si eu il votez, DAR majoritatea coplersitoare a votantilor din Romania sunt cei care nu au luat BAC-ul sau au 4, maxim 8 clase. Aia n-o sa voteze niciodata un neamt sau „sas” , nici macar un englez sau american. Ciobanii vor vota tot un cioban de-al lor. Au mandrie ca turma sa fie condusa de un berbec.

  • Aceeasi codri fremătau şi când căcărău anton…era candid(at) la preşedinţie… Aşa că!…

  • Maestre, nimeni niciodata nu-l bate pe neamtu!

  • NU este „neamt” !! Este sas. Aseara, gluma de la PNListitii de la masa,

    „Pe o strada plina de sasi, cum il alegi pe cel mai prost?”
    Eu, CUM?
    Ei, „La intamplare”….

  • singura varianta care poate fi castigatoare in fata PSD este Crin…dle Cristoiu, trebuie sa vorbiti cu el sa aflati ce l-a determinat sa faca acest gest si sa il determinati sa revina. eu cred ca dezamagirea lui crunta nu este din cauza acelei masinarii, pt ca s-a tot luptat cu ea, dezamagirea lui provine de la propriul partid. care l-a vandut fara sa clipeasca. fiti atent numai la opiniile liberalilor fripturisti despre demisia lui….nici multumesc, nicio vorba buna, la unii parca nici n-a existat…faceti un interviu cu Crin, va rugam.

  • Si ce daca e neamt? Nu cred ca sloganul ”Mandri ca suntem romani” garanteaza victoria PSD la prezidentiale. Staff-ul de campanie al lui Iohannis poate contraargumenta cu exemplul Regelui Ferdinand. Desi nascut in Germania, Ferdinand a condus tara cu respectarea stricta a Constitutiei si a pus datoria sa ca rege al Romaniei, inaintea simtamintele sale personale. Carol I idem. In schimb, romanii ”mandri” au furat aseara taragotul lui Dumitru Farcas…

  • putintica rabdare cat de curand pune ,,tunurile,, pe el GADEA si ,,gasca,,

  • Daca nu sunt schelete,se inventeaza.

  • ie neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *