Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de la ora 12

Sandra Stoicescu sau emoția devastatoare de a-i lua un interviu lui El Însuși, Victor Ponta

Cine spunea că Victor Ponta nu va candida la Președinție?
Ajunge să vezi cum se dă-n vînt să știe țara că el e mare și tare pe plan european, pentru a pricepe că moare s-ajungă la Cotroceni.

Cea mai bună dovadă:
Sîmbătă, Victor Ponta a fost la Paris, la o reuniune a premierilor socialiști convocată de Hollande pentru a le spune că parlamentarii socialiști trebuie să facă Sîc! Angliei votînd drept șef al Comisiei UE pe omul Germaniei.
Mă rog, o acțiune a lui Victor Ponta fără nici o relevanță internațională, dat fiind c-a fost chemat la ordin.

Iresponsabilul vesel e mort însă să se dea mare sculă europeană.
Drept pentru care în locul fătucelor acreditate la Guvern, terorizate de vătafa Anca Alexandrescu, au fost suite în avion trei demoazele: Sandra Stoicescu, de la Antena 3, Ionela Năstase, de la România Tv, poreclită pe Internet, Guiță tv, și Mădălina Pușcalău, de la B1 Tv.

De observat că Realitatea Tv n-a fost invitată, Victor Ponta preferînd să ia cu el, pe post de olițe de noapte, doar televiziuni care-i satisfac nevoile mai mult sau mai puțin urgente.

Luarea olițelor de noapte n-a fost întîmplătoare.
Fiecare dintre cele trei televiziuni ajutătoare s-au precipitat să-i ia un interviu.
Nu despre reuniunea convocată de Hollande, ci despre situația din România, să vadă Populimea că el, iresponsabilul vesel,  și la Paris stă cu gîndul numai și numai la țară.

Sandra Stoicescu, fostă cititoare de prompter, promovată de Dan Voiculescu, la rangul de moderatoare-guristă, și-a început interviul astfel:
Premierul tocmai a ieşit, în urmă cu câteva minute, noi ne aflăm în complexul de la Elysée, un loc sacru pentru politica franceză şi pentru politica europeană. Premierul român a reprezentat ţara noastră la o reuniune extrem de importantă, convocată de preşedintele Franţei, Francois Hollande, o reuniune cu liderii social-democraţi europeni, vitală, aş spune, pentru viitorul Consiliu European. Domnule prim-ministru, mulţumesc foarte mult. Tocmai s-a încheiat în urmă cu câteva minute. În spate, este în continuare agitaţie.
Victor Ponta: Este încă agitaţie, da.
Realizator: Este încă agitaţie. Spuneam că suntem într-un loc, Palatul Elysée este chiar în spate, Hotel Marygni, unde a avut loc întâlnirea. Cum a fost pentru România?

Duduiță Sandra, coniță, cum îți spune menajera, Săndruța, nu-ți mai suge lăbuța, cum îți zicea mama, cînd purtai  pamperși, pentru numele lui Dumnezeu! înțeleg că ești toată udă de emoție la gîndul c-ai ajuns la Paris, înțeleg că te întrebi cum să dai o fugă să-ți cumperi un sutien de la Tati, înțeleg că-ți bate-n piept inima (observi că n-am scris inimioara, ești deja prea coaptă pentru a mai avea inimioară) la gîndul că-n fața ta se înalță falnic nimeni altul decît El Însuși, ginerele lui Ilie Sârbu și omul de casă al  Patronului tău, dar nu înțeleg, chiar și-n aceste condiții, cum poți rosti în direct o asemenea neghiobie: Elysée, un loc sacru pentru politica franceză şi pentru politica europeană?

Orice jurnalist francez își va spune că Elysée e un bordel, dacă ne gîndim la cîte gazetărițe și-au tras-o aici cu președinții Republicii franceze. Noi nu pretindem să fi zis asta, Doamne ferește! mai ales că Franța e una dintre  Puterile Garante. Noi pretindem să nu faceți de rîs breasla gazetarilor din România părînd o țărăncuță ajunsă la Elysée după ce și-a lăsat opincile la aeroport.

Păi pînă și Izaura Mondialu, zisă și Mîncați-aș…, domn Voiculescu! ar fi fost mult mai profesionistă ca matale.
Ea s-ar fi gîndit cum să intre în Palat și să șterpelească niscaiva izmene.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *