Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 12

Vasile Blaga scoate la vînzare PDL-ul lui Traian Băsescu

Luni a avut loc o nouă întîlnire dintre PNL și PDL din cadrul procesului de unificare a Dreptei.
Alianței dintre cele două partide, o soluție proastă, după opinia mea, i se preferă o fuziune.

Repet, fuziunea e cea mai bună soluție, atît pentru că formula alianțelor e uzată postdecembrist, cît și pentru că e nevoie de un partid puternic, nu neapărat de Dreapta, ci neapărat alternativă la PSD, care domină scena politică din 1990.

Procesul declanșat surprinde printr-o ciudățenie.
Liberalii, ca de obicei, supraevaluîndu-și forța, deși doar alierea cu PSD a făcut PNL un partid cît de cît, fac mofturi.
Mircea Ionescu Quintus, crezîndu-se, poate, pe vremea lui I. G. Duca, înainte de Gara Sinaia, pune condiții absurde, cum ar fi de exemplu, păstrarea imnului.

PDL-iștii, în schimb, prin Vasile Blaga, sînt dispuși să accepte toate perversitățile, pardon! condițiile puse de Liberali, oferind pe scena politică ipostaza Fetei de pe Șoseaua de Centură, care face tot ce-i cere clientul TIR-ist.

Vasile Blaga invocă interesul național, cea mai des aleasă formulă de șmecherii postdecembriști cînd e vorba de interesul lor personal.

De ce lasă Vasile Blaga impresia că e gata să fuzioneze și mîine?
De ce nu mîrîie nici un PDL-ist față de precipitările lui Vasile Blaga de a o face între vagoane?
Nu de alta, dar pînă mai ieri, PDL era ditamai partidul de guvenămînt.
Pentru că Liderii PDL, în frunte cu Vasile Blaga, știu că partidul e condamnat la dispariție.
Spectacolul fuziunii a împins în plan secund realitatea cruntă a căderii PDL de la 29% la 12%.

Dacă nu fuzionează, PDL riscă să aibă soarta PNȚCD.
De ce?
Pentru că acest partid a fost făcut mare, mai mare decît îl țineau puterile, de Traian Băsescu.
Fără Traian Băsescu, PDL a revenit la condiția de partid minor.

Conștient de asta, Vasile Blaga vrea să vîndă cît mai repede PDL în schimbul postului de secretar general la noua formațiune.
Un post mult mai tare decît cel de șef mediocru al unui partid minor.

Pe gardul care înconjoară sediul PDL ar trebui pus afișul:
Partid de vînzare! Sunați la Vasile Blaga!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Este adevarat ca PDL-ul a fost urcat de Traian Basescu, dar tot de el a fost si coborat. Nu poate fi comparat partidul lui Basescu din 2009 (cand inca nu se lamurise toata lumea ce poate face Basescu cu toata puterea si cum se poate transforma un om normal – Boc – intr-o catastrofa, cand e pus sa faca lucruri care nu ii stau in caracter) cu cel al lui Blaga din 2014. De ce nu comparati cu rezultatele de la parlamentarele din 2012 cand a luat sub 17%? Pe de alta parte, nu inteleg ce vreti sa spuneti in aceasta postare. Sunteti de acord cu fuziunea, dar nu sunteti de acord ca PDL-ul nu are pretentii prea mari. Ce fel de pretentii ar trebui sa aibe PDL-ul? Cunosteti discutiile din interior? Iar anumite pretentii ale PDL-ului ar distruge PNL-ul si traditia istorica a acestuia. Chiar daca in perioada postdecembrista nicunul dintre partide nu are cu ce se mandri, istoria PNL-ului trebuie pastrata cu orice chip.

  • L-am votat si sustinut pe Basescu de la început pana la sfarsit si încă as face-o ca sa-si termine mandatul. Dar e momentul sa plece.

  • PDL-ul nu mai e a lui Basescu pt ca pupaza din tei n-a ajuns presedinta. El a facut „adio PDL ” de zici ca era Romeo din scena balconului. Era singura solutie viabila si agreata pe dr, fuziunea lor.

  • Mai multe voturi aduna separat,decat impreuna.Votanti pdl,sunt si mai de stanga,ori contopinduse nu mai acapareaza mare parte din electorat,stiu oameni de dreapa din tata-n fiu votanti pdl si nu pnl.

  • TOVARASE, NEAMTU ARE CA SARCINA SA DESTABILIZE TARA SI CREAREA PREMIZELOR UNEI REGIONALIZARI A ROMANIEI.I-A SI CITESTE SILABISIRILE NEMTULUI DIN ANUL 2013 CAND SE VORBEA DE DESCENTRALIZARE.UN INDIVIZI FARA FUNDATIE.

  • ESCROCI SI HOTI CREAZA UNIUNEA MAINILOR PROASPAT SPALATE.JOS CU CIUMA CACANIE!DEMISIA TUTUROR PNL-LOR ALESI PE SIGLA USL SI CARE S-AU ALIPIT SECTEI PORTOCALII.

  • extraordinar Crin aseara la realitatea. sa faceti un intreg interviu cu el, scoateti ce e mai bun din el 🙂 mi-a placut cand ati zis ca semanati cu el 🙂

  • Bleaga Vamesu’ negociaza fuziunea precum negocia spagile cand era in tura la control. Sub conducerea lui PDL-ul e pe o accentuata panta descendenta. Fara Monica Macovei pe liste lua clar sub 10%. Era doar o chestiune de timp pana ajungea sub pragul electoral iar PMP-ul se ridica pe ruinele sale. Iar acum cu gaselnita fuziunii cu liberalii isi salveaza el si gashca lui de impotenti electoral carierele politice. Insa poate e mai bine asa. Se va limpezi scena politica iar principalele curentele din randul populatiei vor fi reprezentate mai clar. Basistii vor fi cu PMP-ul, anti-basistii de dreapta cu noul partid rezultat din fuziunea PNL-PDL, iar pomanagii si asistatii social cu PSD-ul.

  • fara Macovei pe lista scorul ar fi fost sigur cu o cifra micuta micuta

  • Nu de fuziuni ducem lipsa, ci de un candidat puternic la presedintie din partea partidelor asazise de dreapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *