Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 17

În timp ce noi continuăm să lătrăm la Moscova, Republica Moldova își normalizează relațiile cu Federația Rusă

Citesc pe Hotnews această știre:

R.Moldova: Premierul Iurie Leanca, in vizita la Moscova in luna mai, Serghei Lavrov va veni la Chisinau in aprilie
Premierul moldovean Iurie Leanca va merge la Moscova pentru a se intalni cu omologul sau rus Dmitri Medvedev, vizita urmand sa aiba loc la sfarsitul lunii mai. Anuntul a fost facut de ministrul moldovean al Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Natalia Gherman, care a precizat ca discutiile celor doi oficiali se vor axa, in special, pe subiecte economice, transmite Unimedia.info

„Se va discuta despre embargoul la vin, dar vor fi abordate si subiecte de ordin migrational. De asemenea, cu ocazia vizitei premierului la Moscova, vor fi lansate Zilele Culturii Republicii Moldova in Federatia Rusa”, a mai precizat sefa diplomatiei moldovenesti, in cadrul unei emisiuni la postul TV7.
Pentru a pregati vizita premierului Leanca la Moscova, Natalia Gherman a anuntat ca va merge in capitala Rusiei pe 4 aprilie, unde se va intalni cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Totodata, ministrul moldovean de Externe a adaugat ca, la sfarsitul lunii aprilie, omologul sau rus va veni la Chisinau. „Da, vine cu siguranta. Noi avem nevoie de acest dialog”, a subliniat aceasta.
Potrivit Nataliei Gherman, in cadrul intrevederilor vor fi discutate inclusiv si prevederile Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeana. „In iulie 2013 am avut acea discutie cu dl Lavrov in urma careia au ramas unele intrebari. Acum Acordul a fost tradus si in limba rusa si poate fi discutat in cadrul unei intrevederi bilaterale”, a mai adaugat ea.

Ea îmi confirmă cele spuse și scrise de ceva timp încoace:
După aventura Crimeea, Rusia are tot interesul să stea liniștită, ba chiar să-și rezolve problemele cu țări precum Republica Moldova.

Întrebare:
Dacă Republica Moldova, cea arătată de politicienii noștri cu degetul drept victima pentru care România trebuie să se înarmeze, găsește de cuviință să-și reglementeze relațiile cu Moscova printr-un schimb de vizite la nivel înalt, noi ce dracu facem?

Continuăm să lătrăm la Rusia, împinși de Stăpînii de peste Ocean numai așa, pentru că unii de la noi vor să treacă mai pro-americani decît americanii?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 17”

  • o actiune diplomatica a premierului moldovean, nimic de reprosat pe acest plan.

  • Basescu ar trebui sa fie interesat de Romania, iar nu de R. Moldova. Pana cand Traian Basescu va alege „democratia” pe care el o crede mai buna pentru Romania, dintre cele doua prezentate pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, alegere ce i-a fost solicitata cu Scrisoarea Nr.11.270/03-05-2011, va fi pentru romanii responsabili doar un boschetar, interesat mai mult de Elena Udrea decat de Romania!

  • Si ziaristi precum Sorina Matei acuza pe blog ca si Ponta avea in pregatire pentru luna Iunie.Il paraste publicului cu manie proletara sau cum sa-i zicem acum manie//dreptara//de la oameni de dreapta, oameni drepti , morali ……

  • „Republica Moldova își normalizează relațiile cu Federația Rusă”, s-ar putea chiar sa o „infieze” !

  • Ne-ntoarcem la spusele lui Radu Banciu.

  • si matale vrei sa rupa relatiile cu Moscova ? Sa nu uitam ca in Moldova sunt si vorbitori foarte multi de rusa. Noul guvern al Ucrainei s-a scarmat in cur si prima lege a slobozit-o contra vorbitorilor de alta limba din Ucraina. Nu se face asa daca te duce capul si nu vrei galseava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *