Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de la ora 17.30

De dragul lui Victor Ponta, Traian Băsescu încalcă grav Constituția!

Într-o Declarație de presă ținută cu puțin timp în urmă, Traian Băsescu a anunțat că va semna decretele de numire a noilor miniștri, deși CCR urmează să se pronunțe asupra Hotărîrii de investire abia sîmbătă.

Reamintim că PDL a contestat la CCR Hotărîrea prin care Parlamentul a votat investirea guvernului Ponta 3 pe motivul – perfect întemeiat – că premierul n-a prezentat un nou Program de guvernare, corespunzător Acordurilor Politice cu UDMR. În aceste condiții, anunțul făcut de Traian Băsescu stîrnește o enormă nedumerire. Pînă la Decizia CCR semnarea decretelor de numire în funcție a noilor miniștri e anticonstituțională. Contestația pune la îndoială Hotărîrea prin care Parlamentul i-a investit pe acești miniștri. Documentul PDL se referă la absența unui nou program de guvernare. Traian Băsescu susține că va semna decretele pentru că Victor Ponta și-a dat cuvîntul de onoare că va supune Parlamentului, potrivit articolului 114 din Constituție, programul noului Guvern.

Ce spuneți domnule președinte?
De cînd și pînă cînd:

  1. Victor Ponta are cuvînt de onoare, formulă care cuprinde chestia cu onoarea?
  2. Cuvîntul de onoare ține loc de decizie a CCR?

Pînă cînd nu se pronunță CCR sau, mă rog, pînă cînd PDL nu-și retrage contestația, nu avem o decizie a CCR și, prin urmare, Hotărîrea Parlamentului e suspendată. Președintele încalcă grav Constituția care-i cere să aștepte decizia CCR înainte de a semna Decretele. De dragul lui Victor Ponta.

NB: Crin Antonescu e făcut praf zilnic de Antenele lui Dan Voiculescu, pentru că a îndrăznit să se întîlnească de două ori cu Traian Băsescu. Pisicuțul Victor Ponta a tors în aceste zile ore întregi pe lîngă Traian Băsescu pentru a i se investi Guvernul. Sînt sigur că pentru asta Victor Ponta va fi ridicat în slăvi de Mihai Gâdea și colectivul drept politicianul care s-a sacrificat, prin tors la Cotroceni, de dragul stabilității interne. Cu acest prilej Mihai Gâdea își va pișa ochii nițel.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 17.30”

  • presedintele a gresit.

  • Nu de dragul lui Ponta, ci la ordinul Licuriciului!

  • ati scris articolul dupa consultarea unui constitutionalist?

  • Cum vad eu lucrurile: prin existenta acordurilor cu UDMR care contin elemente programatice de guvernare, este evident ca acestea trebuie supuse aprobarii parlamentului. In lipsa, CC este indreptatita sa constate acest element de neconstitutionalitate. Este adevarat ca trebuia sa fie anterior decretelor de numire, dar daca este imediat ulterior, viciul se acopera. Ceea ce ramane este decizia CC care trebuie sa ne spuna daca programul de guvernare are si o relevanta juridica de natura constitutionala, sau una exclusiv politica. Asta chiar daca va constata in final ca sesizarea a ramas fara obiect. Este si va fi un element foarte important de acum incolo. nerespectarea programului de guvernare va putea avea, in functie de decizia CC, consecinte juridice!!! Apoi, trebuie sa urmarim daca in programul de guvernare cu care se vine in parlament se va prelua ad-literam acordul cunoscut cu UDMR. Nu am avut timp sa fac o analiza, dar trebuie sa vedem in ce masura acele prevederi sunt constitutionale, raportandu-ne in principal la hotararea CC referitoare la proiectul de revizuire a constitutiei. Acolo UDMR-ul cred ca a bagat chestiuni asemanatoare cu cele din acordul de guvernare (repet, nu am verificat) si s-ar putea sa constatam ca avem probleme cu constitutionalitatea programului de guvernare. Iar un guvern care isi asuma raspunderea pe un program de guvernare neconstitutional ar putea fi considerat ca demis. Este o chestiune la care voi mai reflecta, daca se va ajunge in acesta situatie.

  • Asa sunt fesenistii, dle cristoiu, se ajuta la greu…ce mai conteaza constitutia! cat despre ultima parte a comentariilor dvs., cu siguranta Crin va fi vinovat ca ponta toarce pe langa basescu, deci o sa ne distram copios. in seara asta urmeaza probabil, infierarea lui crin, episodul doi.

  • daca mai spera cineva in basescu, salvatorul luati seama ca nici el nu e mai prejos. aparatorul statului de drept nu a zis NIMIC la incalcari ale drepturilor oamenilor, batuti si vai de capul lor pe la pungesti si chiar prin tara, unde prospectiuni sa are un tupeu prostesc sa intre pe pamanturile oamenilor. de ceilalti nici nu mai zic. solutia, o noua reevolutie, ati citit bine reevolutie. revolutie si educatie 🙂 fara educatie , suntem pierduti!

  • surprinzator,una au fost declaratiile lui basescu ieri si alta se petrece astazi.,oare ce troc politic s-o fi facut in culisele cotroceniului?,si apoi de unde atata incredere acordata acestui inconsecvent.Ne dezamageste basescu si cumsta treaba cu Legea fundamentala?

  • si daca CCR da raspuns negativ, ce se intimpla?era bine sa se astepte .

  • Completare: cea mai importanta nava a Flotei a 6-a tocmai a patruns in Marea Neagra, iar pe la NATO se vehiculeaza propunerea desfasurarii de exercitii cu trupe in Polonia si Romania.

  • Sunt convins ca pe de o parte au existat presiuni externe asupra presedintelui in contextul crizei din Crimeea, dar pe de alta sunt la fel de convins ca presedintele s-a lansat si intr-un joc personal intern, cam riscant dupa parerea mea.

  • Maestre, eu stiu ca sânteti o persoana corecta! Ce era sa faca Basescu din moment ce a obtinut legal ceeace ceruse de la guvernul Ponta III?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *