Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 17.30

Madmoazela Ioana Petrescu, zisă și Usturoiu’, o diversionistă a evaziunii fiscale?

Condusă și întreținută de consilieri plătiți de la Buget, mașinăria de campanie electorală a PSD numără printre rotițe și Trustul de presă al Guvernului, alcătuit din Antena 3 și România Tv. Comenzile, venite de la Cabinetul 2, avînd în frunte pe Tovarășa Tovarășului Victor Ponta, Bogdan Teodorescu, vizează și prezentarea zilnică, în culori roz, a guvernului Victor Ponta 3. Sub acest semn, una dintre persoanele intens cultivate mediatic rămîne Ioana Petrescu, zisă și Usturoiu’, convocată la Antena 3 și azi dimineață, pentru a fi arătată din nou telespectatorilor drept tînăra deșteaptă, isteață, harnică și curățică, să ți-o dorești noră, nu altceva. Cum era de așteptat, la noua emisiune de publicitate guvernamentală, madmoazela și-a expus din nou soluția pentru o mai bună colectare a taxelor și impozitelor:
Conformarea voluntară.

Se știe că Guvernul Ponta, indiferent de număr, s-a confruntat și se confruntă cu dezastruoasa colectare a taxelor și impozitelor. Cauza de fond a acestei situații constă în uriașa evaziune fiscală, tolerată de Guvernul PSD cînd vine vorba de firmele clientelei de partid, dar și de rețelele mafiote de producere de bani negri. Madmoazela de la Finanțe consideră însă că principala cauză a dezastrului constă în faptul că simplii cetățeni nu-și plătesc taxele și impozitele. Și se comportă așa deoarece n-au convingerea că banii dați de ei servesc Binelui public.

Desigur, marea majoritate a banilor luați prin taxe și impozite, merg, prin sifonare, în buzunarele rîtanilor corupți din PSD. Românii știu asta. Românii trebuie însă convinși că acest lucru nu-i adevărat, zice madmoazela:
”Oamenii trebuie să aibă şi încredere, că banul pe care noi îl luăm din impozit se duce pentru un bun public, pentru un serviciu public, pentru ceva clar şi, atunci, unul din lucrurile pe care vreau să le fac este să fie foarte clar că vrem să avem mult respect pentru acest ban public şi vrem să se vadă foarte clar unde se duce acest ban public, ca, în timp, îmi dau seama că este un proces lung, dar, în timp, oamenii să aibă încredere, da, dau aceşti bani, dar îl văd pe urmă într-o şcoală, îl văd, acest ban, într-un spital şi, atunci, vreau să-l plătesc, pentru că am încredere că nu se duce în buzunarul cuiva, care fură. ”

Eu, care am trăit vremurile în care Nicolae Ceaușescu încerca să ne convingă că oamenii trebuie să muncească pe rupte fără să ia un ban, doar așa, din convingeri comuniste, era cît pe-aici să salut în distinsa o nepoțică scumpă a Suzanei Gâdea.

Mi-am amintit însă că dezastrul colectării își are cauza în evaziunea fiscală cumplită din România postdecembristă și nu în faptul că simplii cetățeni nu se grăbesc să-și plătească taxele și impozitele.
2014 e un an cu două alegeri, printre care alegerile prezidențiale sunt capitale. Ca șef al PSD Victor Ponta are nevoie ca de aer de bani negri obținuți din rețelele de evaziune fiscală. Pentru asta, atenția trebuie abătută de la măsurile menite a curma evaziunea de tip mafiot la măsurile menite a stimula achitarea taxelor și impozitelor de către cetățeni.

Mi-am dat seama că madmoazela Ioana Petrescu – Usturoiu’ nu e o naivă, cum s-ar crede, ci o diversionistă a Regimului PSD. Ca ministru al Finanțelor, ea are misiunea de a pune dezastrul colectării pe seama cetățenilor care nu-și plătesc la timp taxele și impozitele, pentru ca, astfel, rețelele mafiote de evaziune fiscală, scoase din discuție, să continue a hrăni PSD cu bani negri pentru campania electorală.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 17.30”

  • Nu credeti ca acordati prea mare importanta unei domnisoare picate in aceasta functie care cere experienta si mult curaj ?De fapt acest obicei catastrofal de a promova in asemenea functii persoane complet necunoscute si fara experienta a fost introdus de Basescu si in prezent obiceiul s-a generalizat

  • 1. In Romania nu exista criminalitate organizata de mare anvergura ca re sa nu fie cunoscuta de autoritati, in special de servicii. Aici sunt incluse si retelele de mare evaziune. Care este limita dintre evaziune si optimizare fiscala si cine o traseaza, e o alta discutie. Dar sa fie foarte clar, nu exista afaceri importante (curate sau nu) care sa fie conspirate fata de autoritati. Nu exista mare evaziune fiscala de tip mafiot, adica conspirata de autoritati 2. Are dreptate in legatura cu increderea, dar exista 3 solutii simple: Transparenta, Transparenta si Transparenta. 3. Aveti dreptate, aceste retele CUNOSCUTE (nu de toata lumea, ci de unii sau de altii) sunt cele ce hranesc sistemul mafiot transpartinic (dominat acum de PSD; oricum PSD-ul a fost intotdeuna parte in acest sistem). Cei care sunt prinsi fie se viseaza mai puternici si mai independenti decat sunt, fie devin marginali si sunt inlocuiti de altii mai puternici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *