Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 17

Mii de delegați îl vor ruga pe Victor Ponta, în genunchi și bătînd din palme, să accepte să candideze la Președinție

Scriam în postarea anterioară intitulată De la Muma lui Ștefan cel Mare la Mama lui Victor Ponta că așa zisul conflict, de care face atîta caz presa noastră independentă, fără a-și da seama că mușcă dintr-o diversiune, ”PSD îi cere lui Victor Ponta să candideze dar Victor Ponta nu vrea nici în ruptul capului pentru că și-a propus să ardă fără cenușă pe altarul funcției de premier”, nu-i decît un șiretlic electoral. Aș adăuga însă acum, după ce m-am uitat pe o istorie a anilor postdecembriști, că-i vorba și de nevoia lui Victor Ponta de a se prezenta drept omul fără de care PSD moare cu zile.

Nu știu dacă voit sau nu, Victor Ponta ține să fie reluat momentul de Cult al personalității din 28 iunie 1992, cînd Delegația aleasă de Conferința națională a FDSN (27-28 iunie 1992, 1400 de delegați) a alergat prin București după Ion Iliescu pentru a-i cerși acceptarea de a candida la prezidențialele din 1992 în numele partidului.

Despre acest moment hilar, scriam în Evenimentul zilei din 30 iunie 1992:

”Conferinţa naţională a F.D.S.N., ţinută în aceste zile la Bucureşti, a propus drept candidat al acestui partid la preşedinţia Republicii pe domnul Ion Iliescu.
Ştirea, transmisă de agenţiile de presă, n-a surprins pe nimeni. Încă de la ivirea sa pe scena politică, era clar că F.D.S.N.-ul, format din aripa conservatoare a Frontului, îl va susţine pe dl. Ion Iliescu. (..)
Susţinerea d-lui Iliescu e un obiectiv care consumă, asemenea unui combinat siderurgic gigantic şi inutil, toate energiile F.D.S.N.-ului. De aceea, propunerea ca dl. Ion Iliescu să fie candidatul partidului apare nu numai previzibilă, dar şi necesară. În absenţa ei, F.D.S.N.-ul nu şi-ar fi justificat raţiunea de a exista.
Un biet delegat la Conferinţă n-a intuit acest adevăr şi s-a abţinut.
A tulit-o din sală cînd şi-a dat seama că era pe cale să provoace o nenorocire.
Aceea ca dl. Ion Iliescu să fie votat cu o abţinere.
Surpriza, şi nu dintre cele mici, a venit însă din altă parte.
Şi anume, din maniera în care Conferinţa a găsit de cuviinţă să procedeze după votarea extaziată a propunerii ca actualul preşedinte să fie candidatul F.D.S.N.
Trec peste faptul că întreaga sală, brusc sărită în picioare, a aplaudat furtunos. (…)
M-aş opri însă la felul în care a fost anunţat dl. Ion Iliescu de fericita iniţiativă a Conferinţei F.D.S.N. O delegaţie alcătuită din bărbaţi de frunte ai partidului a luat drumul Cotrocenilor. Cum locatarul celebrului Palat se afla, la acea oră, acasă, la domiciliul din Buletin, delegaţia a făcut stînga-mprejur şi s-a îndreptat spre Primăverii. Nu ştiu cum a primit-o dl. Ion Iliescu. Judecînd după emoţia încercată de delegaţie, nu este exclus s-o fi ţinut la bucătărie, printre cratiţe şi damigene. Întorşi la sala Polivalentă, membrii delegaţiei s-au urcat pe scenă şi-au rostit cu glas schimbat, de apostoli care l-au văzut pe Hristos înălţîndu-se la ceruri:
– Dl. Ion Iliescu a acceptat!

Abia aștept, Conferința națională a PSD în care Victor Ponta va fi rugat în genunchi și bătînd din palme de miile de delegați să accepte candidatura la președinție în numele PSD.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 17”

  • Scenariul este plauzibil dar evident va fi abgradat de circumstanta ptrca au trecut totusi 22 de ani de atunci .Ce este rau este ca acest tip de scenariu tine inca la electoratul roman si astea ptrca inca nu au trecut cei 40 de ani cat iau trebuit lui Moise sa scape de vreo doua generatii care purtau obiceiurile scalviei din Egipt.Nu stiu ce va fi dupa asta ,sa speram ca mai bine daca nu cumva ne intoarcem de unde am plecat asa cum ne este obiceiul

  • Toti politicienii romani, in frunte cu liderii lor, Basescu, Ponta, Crin, Blaga, Udrea, MRU, DD, Hunor, Funar, Pavelescu, Neamtu, etc., care, intr-un fel sau altul, stiu ca pot alege pentru Romania (si pentru Lume!) „democratia” pe care ei o considera mai buna, dintre cele doua prezentate pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, dar din lasitate sau nimicnicie n-o fac, trebuie sa accepte ca romanii au dreptul, chiar si datoria sa-i considere magari nesimtiti, si sa-i trateze cu tot dispretul!

    Toti jurnalistii care iau cunostinta de acest text, au datoria patriotica si deontologica de a-l aduce la cunostinta politicienilor, si de a le cere acestora sa prezinte opiniei publice romanesti alegerea pe care au facut-o!

    Cele de mai sus nu reprezinta o toana, ci o NECESITATE stringenta, atat pentru Romania cat si pentru Lume, pentru a se evita caderea pe toboganul violentei si al ororilor de orice fel!

    Starea Lumii de astazi cere o „democratie” in care politicienii sa nu mai poata „exersa” Lacomia, Minciuna, Hotia, Tradarea, Iresponsabilitatea, Nesimtirea, etc.

  • Acest teatru ieftin si de prost gust tine nu este gratuit. Sunt destui care pun botul si asta conteaza din pacate.

  • Ti-am dat idee cu rugamintile la adresa lui Base de a candida sa acum ti-ai adus aminte de Iliescu .Macar multumeste-mi …JACK !

  • Romania este singura tara din UE , care are un Prim Ministru PLAGIATOR , de ce sa nu aiba si un Presedinte PLAGIATOR ? Romanii , vad ca iubesc PLAGIATORII , ramane de vazut daca le vor placea si celor din UE si America !

  • poate vad si spalatii pe creier care se inchina la a3 cine a tradat si cine a rupt usl si de ce…macar o parte dintre ei.

  • Antena ,Antena 3 e aici va rog PETiTIE pt al Indupleca pe Ponta sa candideze la prezidentiale ( telul Lui fiind de candidat din totdeauna ) .

  • Nu facem o petitie pentru candidatura lu’ ponta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *