Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 17

Un hiwi pentru PSD: Călin Popescu Tăriceanu

Oamenii, ca și șobolanii, se trădează prin deschiderea gurii. Șobolanii chițcăie. Asta te face să-i descoperi și să le astupi gaura în care s-au pitit. Oamenii vorbesc. Asta te ajută să-i descoperi dincolo de înfățișarea lor, în care se ascund ca șobolanii în gaură.

Despre propunerea de a fi candidatul PSD la președinția Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat:
Mă onorează!

Dacă n-ar fi avut pe el nădragii, s-ar fi văzut imediat că dă din coadă de fericire beată. Unui om cu O mare i se pot propune multe funcții de a lungul vieții sale pămîntești. Dacă e om cu O mare și nu vierme, cu v mic, omul găsește de cuviință să susțină că merită funcția propusă.

Călin Popescu Tăriceanu a simțit nevoia unei prosternări în fața celor care l-au propus:
Bandiții din PSD.

De ce?
Călin Popescu Tăriceanu știe că PSD l-a propus nu pentru că el, fostul premier și fostul președinte de partid, ar avea o valoare mai mare decît un rahat din marginea drumului, pe care nu-l iei în seamă din două motive:
– E la marginea drumului, și nu riști să calci în el.
– Pute!

El știe că PSD i-a dat funcția asta, pentru a-l folosi în lucrăturile murdare ale lui Victor Ponta împotriva PNL.

Deocamdată, PSD nu i-a zis ce să facă în schimbul funcției. Dezorientat, Călin Popescu Tăriceanu a început să slujească după cum îl duce capul?
Lingușind Famiglia Victor Ponta.

Dezertorilor ruși la nemți în timpul Campaniei din Est li se spuneau hiwi.
Deși dezertaseră pentru ei, nemții îi disprețuiau profund pe hiwi. De altfel, aceasta e regula în orice război. Dezertorii sunt disprețuiți de soldatul din tranșee, chiar dacă ei trădează țara de dragul țării pentru care luptă soldatul.

Hiwi nu aveau dreptul să poarte uniforma germană completă (după asta îi recunoșteau rușii cînd îi luau prizonieri, și-i împușcau fără să clipească), primeau rații mai mici decît nemții și erau trimiși în misiuni sinucigașe împotriva rușilor, compatrioții lor, care luptau ca să-și apere țara.

Indiscutabil, pentru PSD, Călin Popescu Tăriceanu e un hiwi, un dezertor abject, unul care s-a oferit în schimbul funcției de la Senat.

Așa cum nemții i-au folosit pe hiwi în misiuni sinucigașe, liderii PSD îl vor folosi pe Călin Popescu Tăriceanu în treburi de o abjecție absolută, pe care ei, liderii PSD, nu le-ar face, deoarece le-ar păta cămășile de sute de euro bucata.

Au fost cazuri în Istorie cînd, descoperind c-au fost tratați ca niște dezertori netrebnici, unii s-au sinucis din scîrbă față de ei înșiși.
Nu e cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.
Pentru așa ceva trebuie să ai coloană vertebrală. Fie ea și încovoiată, dar coloană vertebrală.

Călin Popescu Tăriceanu are însă în locul cu pricina o jartieră de tîrfă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 17”

  • Toti politicienii romani, in frunte cu liderii lor, Basescu, Ponta, Crin, Blaga, Udrea, MRU, DD, Hunor, Funar, Pavelescu, Neamtu, etc., care, intr-un fel sau altul, stiu ca pot alege pentru Romania (si pentru Lume!) „democratia” pe care ei o considera mai buna, dintre cele doua prezentate pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, dar din lasitate sau nimicnicie n-o fac, trebuie sa accepte ca romanii au dreptul, si chiar datoria sa-i considere magari nesimtiti, si sa-i trateze cu tot dispretul!

    Toti jurnalistii care iau cunostinta de acest text, au datoria patriotica si deontologica de a-l aduce la cunostinta politicienilor, si de a le cere acestora sa prezinte opiniei publice romanesti alegerea pe care au facut-o!

    Cele de mai sus nu reprezinta o toana, ci o NECESITATE stringenta, atat pentru Romania cat si pentru Lume, pentru a se evita caderea pe toboganul violentei si al ororilor de orice fel!

    Starea Lumii de astazi cere o „democratie” in care politicienii sa nu mai poata „exersa” Lacomia, Minciuna, Hotia, Tradarea, Iresponsabilitatea, Nesimtirea, etc.

  • Si uite asa la destramarea unei aliante absurde am constatat ca USL-ul a avut si el LILIACUL lui. Nu e de mirare stiind ca Ponta este un magnet pentru astfel de personaje. Vom asista peste putin timp, in functie de traiectoria PSD-ului la o reproducere a liliecilor care isi descompun atitudinea lor politicastra intr-un mediu favorabil cresterii si dezvoltarii puilor de FSNisti.

  • Si uite asa la destramarea unei aliante absurde am constatat ca USL-ul a avut si el LILIACUL lui. Nu e de mirare stiind ca Ponta este un magnet pentru astfel de personaje. Vom asista peste putin timp, in functie de traiectoria PSD-ului la o reproducere a liliecilor care isi descompun atitudinea lor politicastra intr-un mediu favorabil cresterii si dezvoltarii puilor de FSNisti.

  • Eu cred ca a inebunit.Un consult,obligatoriu ar trebui instituit macar pentru cele mai inalte functii in stat…omu’e dus…nimeni nu poate fi atat de abject!!!

  • Eu cred ca a inebunit.Un consult,obligatoriu ar trebui instituit macar pentru cele mai inalte functii in stat…omu’e dus…nimeni nu poate fi atat de abject!!!

  • Calin Popescu Tericeanu mai trece o functie la CV se mai plimba nitel cu motocicleta ,eventual mai cucereste o noua juna si uite asa ramane in istorie .In rest ce mai conteaza,de fapt aceste model de politician este frecvent intalnit pe malurile Dambovitei :las ,tradator ,gagicar etc

  • dle cristoiu, nu stiu daca sunteti simpatizant al liberalilor…insa pt noi, care suntem si care am votat doar PNL de cand ne-am luat dreptul de vot si pt care tariceanu era un fel de mit liberal, ganditi-va ce dezgust a produs…cum sa descoperi ca ai apreciat si ai votat, pur si simplu, javra suprema??

  • …dle Cristoiu, mie imi trece prin minte ca Tariceanu (colectionar de sotii si de sosii… :-), n-a dezertat numai „în schimbul funcției de la Senat”… cred ca mai are schelete solide in dulap… poate probleme cu legea pe care noi inca nu le stim… poate obligatii luate de unii si altii in timpul guvernarii din umbra cu PSD in perioada 2007-2008… in plus, cred ca tradarea fata de Base in 2005 poate aparea acun intr-o lumina mai proaspata… ;-)…

  • Asistam la o manipulare „de 2 dolari” (USD-Ponta 2014 & USD-Basescu 1996)… devalorizati: imbracarea lui Ponta, lupul lui Basescu, in blana oii USL prin demonizarea lui Antonescu si slobozirea pe campul politic a motoiepurelui Tariceanu. Sper sa nu tina, mai ales ca blana e la fel de scurta ca picioarele minciunilor celor doi!

  • Neuronul meu e complet confuz: știa că Băsescu vrea să rupă PNL și nu Ponta, iar Tăriceanu ne-a anunțat că vrea un proiect de țară că România nu are așa ceva (dar îndepărtarea regimului Băsescu ce e atunci?). Discursul lui Tăriceanu ca proaspăt uns președinte de Senat poate fi folosit cu mici ajustări și când va fi uns președinte al țării. Sunt curioasă cum va fi un președinte (se subînțelege de Senat) echidistant și implicat.

  • oameni de nimic. este multa vreme de cind nu am mai vazut un politician in fata caruia sa iti ridici palaria’.pacat

  • tradare numele tau este Tariceanu !

  • un tradator si un dezertor cum trebuie tratat!!?? cu pietre,indiferenta sau cu resturi de la toaleta???!

  • CTP va deveni subiect de discutie in viitor ,la fac. de politica. Un caz greu de imaginat ,cu ceva timp in urma,dar care ,a fost supra evaluat in trecut,asa cred. Guvernarea lui cu 18 % in parlament ,dar sustinut de PSD,in 2008, a trecut neanalizata,nimeni nu s-a aplecat asupra motivatiilor, de ambele parti.Cred PNL a facut cea mai mare greseala ,in acest sens, iar acum vor plati.Actiunea lui CPT i-a adus pe acestia la limita a 10 % din electorat.Asa arata viitorul lor, acesta a fost si procentul real al lor dintotdeauna.In cadrul USL s-au umflat pana au crapat,ajungand acolo de unde au plecat.Cred ca e mai dureroasa decat plecarea lui Frunzaverde ,la vremea respectiva.Cred totusi ca a vrut sa se razbune pe Antonescu,sarind legati impreuna in anonomatul politicii!

  • Prin aceasta numire PSD-ul incearca in continuare sa rupa cat mai multi din liberalii aliniati in spatele lui Cacarau. Si sa dea un motiv celor care se declara de dreapta si nu inghit PSD-ul sa-si linisteasca constiinta cand vor pune stampila de vot pe prezidentiabilul acestui partid. Ma intreb totusi cum a reusit sa-i convinga Balalau-Tontalau pe amatorii de ocupare a functiei de presedinte al Senatului din propriul partid sa renunte la visurile proprii de marire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *