Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 19

Am avut dreptate: Victor Ponta nu emite. E o simplă sîrmă!

Ziceam joi seara, la Realitatea Tv, că Victor Ponta nu emite emoții, gînduri, ci doar transmite, asemenea unei sîrme. Dovadă a faptului că e un politician făcut și nu născut, el e incapabil să se adapteze la situațiile felurite scoase în cale de viață. Ca și Mircea Geoană spune și face doar ceea ce-i sugerează echipa de campanie.

Teza mi s-a confirmat în chip strălucit a doua zi, vineri, 9 mai 2014, cînd Victor Ponta a fost întrebat de presă asupra dezvăluirilor incomode despre el făcute joi seara, la B1 Tv, de Traian Băsescu.

A avut loc acest dialog de o absurditate fără cusur, avîndu-și cauza în incapacitatea lui Victor Ponta de a fi și altceva decît sîrmă:
Reporter: O întrebare pentru domnul prim-ministru. Spuneaţi aseară că azi am putea discuta despre preşedintele Băsescu; ce îi drept, poate cadrul poate că nu e cel mai indicat. Spunea aseară preşedintele Băsescu că, la un moment dat, l-aţi rugat să vă fie naş, pentru că vorbeam mai sus despre un al treilea copil. Este adevărat?
Victor Ponta: Bineînţeles că nu e adevărat. Dar nu asta e ideea. Ideea este următoarea. Azi e Ziua Europei, dar nu e doar Ziua Europei, e şi Ziua Independenţei, atunci când, e adevărat, vechiul regat a reuşit să-şi proclame independenţa şi după aceea pasul următor a fost unirea cu Transilvania, mâine este şi ziua Regelui, şi în acest context cred că toţi românii aşteaptă şi îşi doresc şi merită ceva mai bun decât ceea ce au văzut în ultimele seri, aşa încât eu cred că îmi fac datoria. Ieri am reuşit – şi împreună cu dumneavoastră, cu mass media – să vizitez şi să încurajez companii mondiale care creează locuri de muncă în România, care creează creştere economică şi bunăstare, o să merg şi astăzi, de altfel, în Bistriţa, azi vreau să vorbim foarte mult despre sănătate pentru că, într-adevăr, nu putem să spunem că suntem europeni dacă avem spitale ca în Evul Mediu şi medici plătiţi mult prea puţin şi o să fiţi extrem de uimiţi, dar eu, repet, fiind convins să că românii merită ceva mai mult decât ce au văzut în serile trecute. Eu despre asta o să vorbesc şi pentru asta o să-mi consum energia în perioada imediat următoare.
Reporter: Aş reveni la Traian Băsescu, dacă-mi permiteţi…
Victor Ponta: Dumneavoastră puteţi să reveniţi, eu nu.
Reporter: Aseară mai avea un fel de ameninţată, voalată aşa, spunea să nu uităm de muşamalizarea acelui dosar a morţii procurorului Panait şi amintea de dumneavoastră legat de acest dosar, ca fiind ultima persoană care l-a văzut.
Victor Ponta: Cred că toţi românii vor aprecia foarte mult că în loc să răspund la asemenea lucruri, îmi văd de treabă, de spitale, de şcoli, de societăţi comerciale, de drumuri, de construit, de sprijinit construcţia de biserici, o să mergem la Dej, acolo unde Guvernul şi autoritatea locală vrea să construiască un nou aşezământ religios. Eu cred că acestea sunt lucrurile pe care le aşteaptă toată lumea de la mine şi cu atât mai tare se va vedea discrepanţa faţă de ce fac alţii, fără să pronunţ nume.
Reporter: Dar vă simţiţi ameninţat în vreun fel de aceste declaraţii?
Victor Ponta: Nici vorbă. Cred că singura ameninţare pentru România este să rămână în continuare în acest tip de societate în care ura şi acuzaţiile sunt regula, ori, eu, prin ceea ce am văzut în ultima perioadă – şi pe parte economică, şi pe parte de sănătate, şi de educaţie, şi de infrastructură – cred că România are o şansă extraordinară de a se dezvolta şi de a-şi regăsi… de a redeveni o societate normală şi inclusiv din punct de vedere medical

Un politician cu simțul situației – Traian Băsescu, Crin Antonescu, Elena Udrea – ar fi ieșit din încurcătură zicînd ceva interesant, în legătură cu întrebarea. Pentru că i s-a spus să nu comenteze spusele lui Traian Băsescu, Victor Ponta reușește să devină absolut ridicol prin invocarea Uniunii Europene cînd el a fost întrebat dacă i-a cerut sau nu lui Traian Băsescu să-i fie naș.

La o confruntare directă pe tv, pe Victor Ponta îl bate și borna de hotar dintre două județe!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 19”

  • simplă sîrmă.*** simplă sîrmă! *** simplă sîrmă!***

  • http://www.youtube.com/watch?v=99fdWEKFvbk daca vreti sa mai vedeti si un politician decent, onest si REAL, nu un prefabricat fesenist.

  • eliminarea totala a imunitatilor, prescriptilor si taxelor de timbru………!!!!!!!!!!! acestea ingradesc dreptul si accesul la justitie !!!!!!!!!!!!! O PROBLEMA FOARTE SPINOASA ….. PE CARE NIMENI NU O REZOLVA !!!!!!! prin aceste legi neconstitutionale !! s-a protejat mafia retrocedarilor !!!

  • atata poate ponta…dupa ce liberalii au plecat, faptul ca el este o facatura, un ”fake” mai precis, a fost evident. va mai amintiti ce i-a zis Crin cand si-a dat demisia? ca el, crin, va fi acelasi indiferent daca e sau nu presedintele senatului, pe cand ponta daca nu e prim-ministru, nu e nimic. a caracterizat perfect personajul respectiv

  • Cu ceva vreme in urma, Cristoiu declara ca nu-l intereseaza persoana lui Ponta, ca nu conteaza…. un „iresponsabil vesel”….mai nou, si-a schimbat atitudinea; Inseamna ca e groasa, fratilor!

  • Dragi romani! Hai sa facem campanie electorala pentru Romania si romani, iar nu pentru Base, Nutzi, Ponta, Crin, Blaga, MRU, DD, etc
    A face campanie electorala pentru Roamnaia si informarea romanilor, ceea ce ar trebui sa faca intreaga Mass-media, inseamna sa se prezinte electoratului roman INTREAGA OFERTA politica pe care o are pentru ziua de 25 Mai 2014!
    Mai mult, trebuie sa li se spuna romanilor si care este NORMALITATEA votului pe care ei il vor da!
    Atat in Romania, cat si oriunde in lume, partidele de Stanga reprezinta si promoveaza interesele comunitatii celor saraci (si este logic, pentru ca la „stanga” lor este partidul comunist), iar partidele de Dreapta reprezinta si promoveaza interesele comunitatii celor bogati (la „dreapta” lor fiind extrema Dreapata, sau fascismul)!
    Deci, romanii pot alege in 25 Mai, astfel:

    Electoratul de Stanga (cei saraci):
    –PSD, pozitia 4 in Buletinul de vot;
    –PDS (Patridul Dreptatii Sociale), pozitia 8 in Buletinul de vot;
    –PAS (Partidul Alternativa Socialista), pozitia 13 in Buletinul de vot.

    Electoratul de Dreapta (cei bogati):
    –PDL, pozitia 1;
    –PMP, pozitia 2;
    –PNL, pozitia 5;
    –Alianta Nationala a Agricultorilor, pozitia 7;
    –Partidul Noua Republica, pozitia 9;
    –Forta Civica, pozitia 11;
    –PNTCD, pozitia 14.

    –Patride ecologiste: Partdul Verde, pozitia 10, si Partidul Ecologist Roman, pozitia 12.

    –Partide fara ideologie (st. sau dr.): PRM, pozitia 6, si PPDD, pozitia 15.

    –Independenti: Mircea Diaconu, pozitia 22, si alti sapte candidati, care nu poate interesa decat pe cei derutati!

    Acesta este tipul de campanie de informare, pe care au datoria sa-l faca toti romanii de buna credinta!
    Nimeni nu este „obligat” sa voteze conform celor de mai sus, dar fiecare trebuie sa-si asume Tradarea fata de comunitatea careia ii apartine, daca voteaza altfel decat este normal!

    • Deci PSD este partidul celor saraci?Doamne!!Tu esti bolnav psihic.Adica,toti acesti hoti,penali si puscariasi,care au furat si fura din banii saracilor,sunt de stanga.In cel mai bun caz,acestia ar pitea fi Haiduci,daca ar fura de la chiaburi si ar da saracilor.Dar ei fura de la gloata de saraci,pentru ei.Ce legatura are Stanga cu acesti Hoti?Tu nu vezi ca toti au furat si au devenit cei mai bogati din Romania’.Mosule,du-te la control,ca-i groasa rau!

  • Pana la prezidentiale mai este! Daca Ponta are niscaiva probleme, ar fi frumos din partea lui, sa caute un politician de Stanga, caruia nu i se poate reprosa nimic! Si daca respectivul va fi promovat de pe acum, drept candidat, cu siguranta va castiga la toamna, stiind ca electoratul de Staga , care este format din cei saraci, este infinit mai numeros, decat electoratul de Dreapta, care este format din cei bogati!

  • daca v-a ajunge pana acolo el v-a friza in penibil ceea ce face si acum dealtfel.

  • Echipa de propaganda din spatele lui Dottore Tontache nu a reusit inca sa gaseasca replica potrivita pe care sa i-o livreze drept raspuns pentru Matroz.

  • Facem pariu că nu va accepta nici în ruptul capului o confruntare cu E Udrea ? Va fugi asa cum fugea si Oprescu în alegerile pentru Primăria Capitalei din 2012 ! Cred că va avea aceeasi strategie ! Dar cu borna…….da îl bat toţi poate face meci egal doar ci Iohannis cel vorbăreţ !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *