Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 21

Victor Ponta se vrea un Carol I cu cont pe Facebook

Ajunsesem la Complexul comercial din Focșani, după un drum cu mașina în care RRA mi-a oferit doar știri oficiale, un fel de Agerpres care se aude din mers. Așa se explică de ce-a fost pentru mine o noutate știrea că Victor Ponta a scris pe facebook ceva comentat de toate televiziunile de știri.

– Bomba zilei! mi-a zis la telefon Bogdan Iacob. Tînăr fiind, fostul meu coleg de la Evz clocotește de entuziasm profesional. Victor Ponta a anunțat pe Facebook că la toamnă se retrage din politică. Din cîte știu eu, pe Facebook scriu starletele noastre că au rămas grele în urma unei însămînțări planificate. Fac asta cînd simt nevoia să se trăncănească despre ele prin grajdurile emisiunilor zise și de mondenități. Indiscutabil, Victor Ponta e o starletă. Din punct de vedere, anatomic n-are cum să rămînă gravid. De aceea, a scris chestia cu plecarea din politică, un șiretlic ieftin, de starletă, pentru a face nițică vîlvă în jurul lui. Acasă, accesînd site-urile de știri, am găsit textul lui Victor Ponta. Am aflat și împrejurările în care l-a compus, cum îi stă bine unuia convins că a scris un nou Luceafărul lui Eminescu. Sau, mă rog, fiind vorba de Victor Ponta, că a plagiat Luceafărul lui Eminescu:
”Intrebat de jurnalisti despre anuntul facut vineri pe Facebook, Ponta a raspuns: „Astazi pe drum pana aici am scris ceva pe Facebook si eram sigur ca nimeni nu ma va intreba despre Daimler.”

Nichita Stănescu era faimos prin disponibilitatea de a scrie versuri în orice împrejurare. Cu o singură condiție: Să stea pe loc. Victor Ponta e mai dihai decît Nichita. El compune și din mers.

Toată lumea a luat din text doar pelteaua din final. Eu am trecut peste ea, pentru că mi se pare ridicolă la modul absolut. Victor Ponta anunță că se va retrage din politică pentru a se ocupa de familie de parcă ar fi Carol I cu cont pe Facebook. În cei 13 ani de politică, cu excepția unei țuțăreli dubioase pe lîngă Adrian Năstase, Victor Ponta n-a făcut nimic. Îți trebuie o mare doză de paranoia a bunei păreri despre tine ca să împletești astfel de rînduri cînd tu, în realitate, ești un zero, cu gaură cu tot:
”In noiembrie, dupa ce castigam aceasta ultima si vitala batalie, ma voi putea declara multumit de ce am realizat! Si atunci imi doresc sa las locul in politica altora, mai tineri si mai putin marcati de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu imi propun sa recuperez cat voi putea de mult din timpul pe care in ultimii 13 ani NU l-am dat familiei si celorlalte parti bune si frumoase din viata mea.”

Zice mai sus Victor Ponta:
”Trebuie sa punem capat tranzitiei de la societatea comunista (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o tara europeana, cu oameni mai linistiti si mai demni, guvernati de valori si obiective comune, nu de frica de mascati si de linsajul public din partea unor jurnalisti fascisto-comunistoizi!”

”Mascații” sunt cei care-i înhață pe rîtanii PSD pentru a-i duce la DNA, ca să dea socoteală de jefuirea țării.
Prin ”linsajul public din partea unor jurnalisti fascisto-comunistoizi!” Victor Ponta înțelege, desigur, criticile aduse de jurnaliștii independenți (puțini, foarte puțini) felului în care el guvernează țara.

Ce să înțelegem de aici?
Nimic altceva decît că Victor Ponta ne reafirmă obiectivul PSD după cucerirea ultimei redute a Puterii: Președinția, Punerea cu botul pe labe al Justiției și a Presei independente.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 21”

  • Excelent, maestre !

  • Afirmatie (mincinoasa) de pe blogul lui Victor Ponta:

    „Victor Ponta: Am încercat să folosesc toate poziţiile publice deţinute
    PENTRU A SCHIMBA IN BINE ROMANIA”.

    De ce este mincinoasa afirmatia lui Victor Ponta, si a tuturor „politrucilor” ca el (Basescu, Crin, Blaga, Predoiu, Udrea, MRU, DD, Hunor, Pavelescu, Neamtu, etc.) care afirma ca nu mai pot de dragul tarisoarei???

    Pentru ca DE AR DORI SA SCHIMBE IN BINE ROMANIA, toti acesti politruci ai Ciolanului, nu ar trebui sa faca alte „acte de vitejie”, in afara de a RENUNTA la actuala „democratie pentru Ciolan”, si sa accepte „democratia pentru Patrie” (pentru Binele comun), conform http://dumitrurizoaica.blogspot.com/.

    Daca pentru voi, dragi compatrioti, ar functiona aceasta schimbare de „democratii”, si ar fi benefica pentru Romania si romani, atunci si ei stiu lucrul acesta, dar nu-l doresc, pentru ca nu ar fi benefic pentru ei!

  • Eu cred ca in acest mesaj Ponta, cam debusolat, amesteca mai multe planuri. Unul ar fi ca PSD-ul trebuie sa cucereasca presedintia ca sa nu-i mai alerge cu mascatii. La fel poate fi vorba ca sa castige presedintia folosindu-se de masinaria pesedista in folosul altora mai puternici carora urmeaza sa le predea partidul, el fiind deja prea uzat. Ponta e constient ca nu va putea face asta (sa preia controlul asupra serviciilor si prin ele asupra justitiei prin castigarea presedintiei, fiindca nu va fi lasat sa o faca daca nu este considerat dezirabil), stie ce forte lucreaza in acest sens si stie ca nu li se poate opune. Si cred ca acest mesaj ne mai arata ca nu prea mai e in cartile acestor forte, fiind cert ca a fost. De aceea cred ca acest mesaj ambivalent ne arata ca Ponta a acceptat rolul maurului care poate sa moara dupa ce si-a facut datoria, aceea de a paraliza puterea politica a PSD-ului (federatia de baroni) obtinuta prin alegeri si de a accepta (in prima perioada ca potential viitor personal principal pus la inaintare si succesor al lui Basescu, iar apoi constrans si santajat) jocul de putere facut de servicii cu sustinere puternica din partea americanilor. Si fiindca trebuie sa-si duca rolul pana la capat si sa previna o revolta a baronilor inca neinfranti definitiv, a lansat si ideea cu statul securisto-comunist si cu atacul la mascati (in parte real fiindca oricat de utila si eficienta este campania anticoruptie condusa si coordonata de SRI, numai despre stat de drept si democratie nu putem vorbi). Nu stiu daca mesajul este unul foarte calculat sau este mai mult expresia presiunilor la care este supus, fiind in mod clar presat puternic din zone cu interese si obiective contrare. Oricum lasa deschise mai multe optiuni (si o candidatura a sa si o retragere) si oricum nu ne-am prostit de tot ca sa-l si credem ca se va tine de cuvant si se va retrage in toamna. Foarte probabil ca ii este deja foarte clar ca va fi obligat sa se retraga (de fortele anticoruptie sau chiar de partid). Oricum cred ca este si un semnal catre ambele parti ca el nu se va bate pentru sine precum Nastase, pentru a evita soarta lui, acesta fiind desfiintat pe rand si de partid si de fortele anticoruptie.

    • Un mic șantaj adresat baronilor, poate…

      Cât despre marea masă a devoratorilor de știri de senzație, ar fi timpul ca aceștia să învețe să facă diferența între V. Ponta – utilizatorul de Facebook și V. Ponta – omul politic.

      V. Ponta – starul TV a atras atenția asupra posibilei confuzii, în declarațiile sale ulterioare.

  • Daca iese presedinte,normal ca se lasa de politica!

  • Apropo de fotografie . S-o visa lângă Nastase ? Poate de aici frica si gândul de a se retrage .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *