Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 21

Victor Ponta trebuie să cadă prin el însuși și nu prin lucrătura Președintelui

Salut comentariul prin care Laurențiu Ciocăzanu avertizează pe Reporter virtual asupra gravei greșeli pe care ar face-o Traian Băsescu contestînd la CCR investirea noului guvern de către Parlament. Firește, moral ar fi ca Victor Ponta să-și depună mandatul după destrămarea Coaliției de Guvernare. În țările civilizate așa se petrece, deoarece premierii vor să verifice dacă mai merită să guverneze sau nu fără aliatul principal. Constituțional însă Victor Ponta va trebui să meargă la Cotroceni numai după trecerea unei Moțiuni de cenzură prin Parlament. Cum însă votul de investire n-are valoarea unei Moțiuni de cenzură, și dacă ar pica acum Guvernul Ponta 3, constituțional n-ar însemna depunerea mandatului de către premier. Sunt sigur însă că Victor Ponta ar face-o. N-am nici o îndoială că sesizarea președintelui va fi respinsă de CCR. Da, dar pînă se scarpină cei de la CCR, va trece un timp. Timp în care România ar traversa o Criză politică. Una produsă exclusiv de Traian Băsescu.

Laurențiu Ciocăzanu, un adversar al lui Victor Ponta mult mai crîncen decît mine, convoacă însă un argument interesant împotriva posibilului gest al lui Traian Băsescu.

Victor Ponta trebuie lăsat să-și dea măsura ipostazei sale de premier. Pînă acum a putut justifica faptul că n-a putut să facă mare lucru pentru că nu l-au lăsat Liberalii. Acum, PSD guvernează singur. Acum PSD are posibilitatea să ducă o politică de Stînga, pentru care, după opinia mea, USL a primit votul la 9 decembrie 2012.

A-l răsturna acum pe Victor Ponta printr-o lucrătură fățișă a lui Traian Băsescu înseamnă a-i păstra capitalul politic intact. Nu e mai bine să fie lăsat să guverneze și să-și piardă capitalul politic prin el însuși?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 21”

  • dece nu observa nimeni sau se fereste sa spuna ca de fapt Ponta a facut o mare prostie cu ruperea USL .Si asta ptrca a fost presat de locotenentul sau principal Dragnea care bate din pinteni sa ajunga premier si sa-l impinga la presidentie pe Victoras.Vezi bine ca la guvern curge multa miere si cu parere de rau vad ca nimeni nu observa cat de hamesit este acest personaj ,lipsit de scrupule

  • 1. sa lasam CCR sa se pronunte. 2. daca ce face Ponta e neconstitutional, atunci acesta ar fi un precedent periculos.

  • In maxim doua luni e terminat ! Asa mi-a marturisit un „kibutz” !… Pe Ponta il asteapta esafodul … Lucrurile au deja scrise maestre !

  • Dle Cristoiu, nu stiu cine este acest domn Ciocazanu mentionat de dv, dar trebuie sa va spun ca amandoi faceti o greseala enorma; pai bine frate, va luati de o posibila viitoare criza generata de dl. Basescu si nu amintiti nimic de criza guvernamentala generata de ponta si in care ne aflam de aproape o luna de zile ? e correct ? dar dl. Basescu a spus un lucru pe care l-ar face orice presedinte: respectarea prevederilor constitutionale in desemnarea guvernului, oricare ar fi el, ce nu e correct ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *