Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de la ora 21

Vă imaginați că aștia votează la europarlamentare?!

Citesc pe Hotnews.ro, acest articol, apărut sub semnătura Alina Neagu:
”Satul cu 28 de biserici: Localitatea prahoveana Valea Plopului nu are apa curenta sau canalizare, dar are o biserica la fiecare 10 familii
Valea Plopului, un sat din judetul Prahova, nu are apa curenta sau canalizare, dar are 28 de biserici. Lacasele de cult sunt la tot pasul, inclusiv la gradinita, la scoala, in curtile oamenilor, pe dealuri sau in vai, scrie publicatia locala PH-online.ro. Toate cele 28 de biserici au fost ridicate de acelasi preot, mai scrie publicatia citata. Preotul satului spune ca oamenii vin in numar mare la biserici pentru ca lacasele sunt aproape de casele lor. Prin „aproape” se intelege ca din orice punct al satului oamenii au de mers doar un minut pana la cea mai apropiata biserica.

In ciuda numarului neobisnuit de mare de biserici, preotul se gandeste sa mai construiasca si altele. In anul 2007, Jurnalul National scria ca satul Valea Plopului avea, la acea vreme, 26 de biserici. Media era atunci de o biserica la fiecare 11 familii din sat. Alte doua au fost construite intre timp: „Avem o bisericuta construita pe un deal in memoria copiilor avortati, avem cate o biserica in curtea gradinitelor, alte doua biserici in curtile celor doua scoli. In total sunt atatea biserici cat sa slujim duminica intr-una singura si in rest sa le vina randul o data pe luna, adica 28”, a declarat preotul satului, Nicolae Tanase, pentru PH-online.ro. El a adaugat ca si-ar dorit sa mai poata ridica cateva.
Desi nu au apa curenta si canalizare, localnicii sunt multumiti, spunand ca „scutul” credintei i-a ferit de necazuri.”

Scriam pe acest blog că, luînd exemplu de la pe Gogol, caut în presă, în realități, fapte în stare să schițeze o Românie de proză absurdă, o României a veseliei generale.
M-am grăbit să notez știrea de mai sus pentru o eventuală proză satirico-fantastică din spațiul Macondo-ului pe dos care e Vintileasa, invidios pe realitatea care surclasează fantezia cînd vine vorba de născociri comice.

Brusc însă mi-am amintit că am mai întîlnit undeva astfel de așezări încremenite în habotnicie, superstiții cumplite, neștiință de carte combinată cu tîmpirea de prea multă băutură. Da, am mai întîlnit astfel de realități în proza clasicilor ruși: Șcedrin, Gogol, Cehov.
Numai că prozatorii ruși au surprins vremea lor:
Vremea Rusiei țariste de la finele secolului al XIX-lea, vremea cînd intelighenția prevestea momentul cînd Rusiei putrede avea să i se ia sînge.

Satul din știre trăiește însă în România anului 2014.
În România care se pregătește pentru alegerile europarlamentare.

Vă imaginați că locuitorii acestei așezări, care preferă să aibă o biserică de fiecare familie și, în curînd, o biserică de fiecare persoană, în loc de apă curentă, care mor să ajungă la biserică într-un minut, în timp ce-și fac nevoile la privata din grădină, vor vota la europarlamentare?!

Altfel spus, și de votul lor va depinde cine va reprezenta interesele țării în Parlamentul European. Vor fi auzit ei de Parlamentul European? Dar de Comisia Europeană? Dar de spațiul Schengen? Dar de MCV?

Nu cred c-au auzit de aceste lucruri.
Sigur au auzit însă de PSD.
Nu de alta, dar e partidul pe care-l votează din 1990 încoace.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 21”

  • Preotul asta este potrivit pentru CNADNR !

  • Preotul asta este potrivit pentru CNADNR !

  • Preotul asta este potrivit pentru CNADNR !

  • dar totusi sint curioasa din ce bani s-au construit atitea biserici?sau cine este sponzorul?

  • cred ca e bine sa se abtina cei care habar nu au ce se intampla acolo; macar ion cristoiu ar fi trebuit sa stie si sa nu comenteze astfel. preotul de acolo a salvat sute de vieti. http://www.valeaplopului.com/ sau http://www.asociatiaprovita.org/

  • Maestre dar o critica la acei preoti care si-au facut nu vile ,ci blocuri pe spatele unor enoriasi creduli ca ce face popo sa nu judeci si ceva despre marile fete bisericesti care au personal care ii slujeste ca si cum ar fi niste regii si au masini de sute de mii de euro.

  • Sunt putine exemple pozitive in biserica ortodoxa romana,mai toti preoti si chiar calugari sunt pusi pe capatuiala iar daca un preot intr-un sat a facut 28 de biserici unde alcoolismul si violenta domestica este la ea acasa,atunci pot doar sa-l felicit pe acest preot.

  • 4. Acest om este printre putinele exemple de demnitate si sacrificiu pe care le mai are Romania astazi si dumneavoastra nu ati stiut? Ma indoiesc…

  • 3. Poate gasiti jignitor mesajul meu,asa ca de la persoana publica la persoana publica … in public… dar va promit ca atunci cand veti stergeti postarea aceasta care, din punctul meu de vedere este un atac frontal la adresa unui om care a dormit 8 ani in masina ( adunate noptile) din ultimii 24 doar ca sa ii tina in viata pe acesti copii sau mame maltratate de soti betivi, nebuni etc… tot atunci va disparea si comentariul meu.

  • 2. O intrebare simpla de tot : cine trebuie sa se ocupe de canalizare si apa curenta in acest sat? Va ajut putin : a) preotul care hraneste, creste, educa, instruieste 400 copii orfani ( momentan pentru ca din 90 pana acum au fost 2000) b) primarul c) dumneavoastra d) eu

  • 1.Eu ma intreb daca va dati seama cum veti putea vota dumneavoastra corect la europarlamentare cand va lasati influentat, va exprimati public, acuzati…fara cunostinta de cauza si mai ales citand o sursa care citeaza o alta sursa care nici macar nu a fost la fata locului.

  • La alegerile din 25 Mai 2014, electoratul roman trebuie sa se imparta cat mai natural in doua:

    –Electoratul de Stanga, format din cei saraci, care trebuie sa voteze partide de Stanga, nu neaparat PSD, ci oricare din celelalte partide de Stanga, oricat de mici ar fi, care vor prezenta liste de candidati;

    –Electoratul de Dreapta, format din cei bogati, care vor vota pe unul din partidele de Dreapta inscrise in cursa electorala!

    Este esential ca romanii, in ciuda scarbei pe care o au fata de politicieni, sa mearga la vot in procent cat mai mare pentru a atinge doua obiective:

    1. Tokes si ai lui sa fie cat mai putini in Parlamentul European;
    (Cu cat vor fi mai multi romani la vot, cu atat vor fi mai putini reprezentanti ai maghiarilor la Bruxelles).

    2. Raportul dintre parlamentarii de Stanga si de Dreapta din Romania, care ne vor reprezenta la Bruxells, sa fie cat mai apropiat de raportul
    existent in societatea romaneasca, intre saraci si bogati!

    PS. Daca toti cei saraci, care nu sunt legati prin interese sau prin rudenie de PSD, vor vota partidele mici de Stanga, inscrise in cursa electorala, acestea vor face pragul electoral, si deveind europarlamentare, vor elimina „totalitarismul” PSD din zona Stangii politice!

    SA ELIMINAM MONOPOLUL PSD!

  • Cu Valea Plopului este o chestiune ciudata. Am stat deoparte de fenomen fiindca nu mi-a mirosit bine. Eu nefiind ateu, ci crestin ortodox practicant. Valea Plopului este, asa cum ziceam, un fenomen. Un loc unde se fac lucruri bune, foarte bune, si daca sti sa vorbesti despre ele deja esti o forma superioara de viata. Iar daca te-ai si implicat esti pe cale sa atingi dumnezeirea. Repet, nu stiu in detaliu ce este acolo, numai ca m-am intalnit cu fenomenul destul de des, respectiv cu oameni care vorbeau despre sau chiar erau implicati in diferite actiuni de ajutorare. Si am intalnit doua categorii principale, naivii care sunt lalocul lor daca fenomentul este si el tot acolo si niste personaje scarboase care dadeau pe dinafara de atata evlavie si implicare determinata de resorturi crestine, dar care se umpleau de bani din chestia asta. Cand spun ca se umpleau de bani ma refer la foarte multi bani pe termenul lung si foarte lung. Ceea ce stiu este ca in acel loc sunt crescuti o serie de copii orfani, dar nu am intrat in detaliu deoarece contactele mele cu acest fenomen au fost intotdeauna legate de niste nemernici profitori pana peste cap care la suprafata sunt plini de dragoste si evlavie. Sa-mi fie iertat daca vorbesc cu pacat!

  • Maestre, constat cu mahnire ca din nou va formulati pareri pe adevarurile altora!
    Cineva, cu 15 ani in urma, mi-a povestit de ce se intampla la Valea Plopului. Femei batute si alungate de acasa, copii aruncati pe strazile oraselor au gasit o casa, o masa si o vorba buna, iar copiii merg la scoala! M-am dus sa vad cu ochii mei si mai apoi i-am dus si pe altii.
    Am incercat si sa sprijin cumva efortul acelui OM, Parintele Tanase…; va rog sa dati o fuga, de la Valenii de Munte spre Cislau, vreo cativa kilometri…
    Incompetenta primarului sau bataliile politice care o evidentiaza nu au nimic de-a face cu una dintre prea putinele aplecari ale bisericii ortodoxe catre nevoile primare ale oamenilor.
    Adevarurile altora…

  • 2012,vizita electorala a prim mincinosului la Iasi.Primit de un popa,mincinosul intreaba, ce faceti?popa raspunde,muncim sa iasa Nichita primar.Cu biserica se castiga electoratul!

  • Domnule Ion Cristoiu, de data aceasta ati dat-o-n bara: acest om este unul din aceia care au luat si au ingrijit ceea ce altii au aruncat. A facut ceea ce poate, trebuia sa faca statul. Sa va duceti la Valea Plopului si apoi va veti schimba opinia. http://stirileprotv.ro/stiri/1-decembrie/1-decembrie-povestea-parintelui-tanase-tata-pentru-328-de-copii.html

  • Alaturi de astia vor vota si cei care toamna stau zile-n sir la rand sa pupe moaste in loc sa munceasca. Si problema e ca astfel de indivizi sunt cei mai constiinciosi alegatori, alaturi de pensionarii de la orase. Cu voturile unora ca astia se aleg scrutin de scrutin baronii locali. Multumita lor Romania are clasa politica actuala.

  • nu cred ca acel preot e sanatos la cap! dar nici oamenii din acea localitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *