Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de la ora 12

Un nou Dușman de clasă al presei noastre, zise și libere: Rusia

Dacă ar fi să credem ce ne văd ochii, presa independentă, avînd drept bulumaci de susţinere pe cei porecliţi deontologi, a denunţat şi denunţă stindardul sub care Trustul de presă al Puterii – Antena 3 și România Tv – îşi desfăşoară activitatea:
Despre Dușmanul de clasă se poate spune orice!

Sloganul nu e o noutate.
Presa comunistă l-a aplicat în practică în chip strălucitor.
Despre Duşmanul de clasă – sabotorul, chiaburul – se putea publica orice.
Despre Duşmanul de clasă extern – imperialismul anglo-american – se putea difuza orice născocire.
Cum ar fi cea potrivit căreia Coca-Cola e un fel de drog.

Trustul Intact, cu avangarda Antena 3, îşi permite să difuzeze despre duşmanii lui Dan Voiculescu, dar şi ai lui Victor Ponta, orice minciună gogonată.
Şi aşa, tîmpit de ţuicile electorale şi mititei stricaţi ai baronilor PSD, publicul telespectator înghite orice.

Mai nou, la născociri împotriva Duşmanului de clasă al PSD, Antena 3 e concurată acerb de România Tv. Postul lui Sebastian Ghiţă, un soi de OTV PSD-izat, după ce Victor Ponta a ordonat CNA să scoată din grilă OTV-u autentic, al lui Dan Diaconescu, ar putea intra în cartea recordurilor prin ştirile născocite cu neruşinare întrecută doar de căcăniul Breaking-news-urilor.

Antena 3 şi România TV practică minciuna pe post de ştire invocînd dreptul presei de a fi ticăloasă cînd e vorba de Duşman.
Presa independentă, cea care se sufocă de mînie diascînd practica asta ca incorectă profesional, se supune și ea acestui slogan cînd e vorba de Duşman.
De Dușmanul ei, firește.

Mai nou, locul Duşmanului numit Imperialismul anglo-american l-a luat Duşmanul numit Rusia.
Locul lui Truman, făcut în Scînteia dement, l-a luat acum Vladimir Putin, făcut în presa independentă de la noi nebun.
Mult mai grav, locul informaţiei exacte, menite a lămuri corect cititorii şi telespectatorii l-au luat ştirile tendenţioase, ştirile părtinitoare şi, mai ales, ştirile gogonate.

Titlul de pe un site sub acoperire suna astfel:
Crimeea – Referendum cu pistolul la tîmplă.
Ce pricepe de aici românul?
Că cei 96% dintre ruşii din Crimeea au votat alipirea la Patria Mamă sub ameninţarea pistolului.
Altfel, ei votau rămînerea în Ucraina!

Un clasic exemplu de dezinformare rămîne chestia cu Transnistria. Toate ziarele şi televiziunile au titrat:
Transnistria cere alipirea la Rusia!
Ba chiar unele, împinse în coastă de sula OTV-ismului, au proclamat:
Transnistria se alipeşte la Rusia!
Sursa ştirii, trecută cu litere puchinoase, a fost un site din R.P. Moldova.
În realitate, ştirea s-a dovedit a fi un fals ivit din manipulare.
Autorităţile ruse au dezminţit existența unei asemenea cereri.
În plus, nici acum nu e clar dacă a fost vorba de o declaraţie a lui Burlă sau de un gest al lui Burlă.
S-a văzut pînă la urmă că Burlă a zis că va face și va drege, dar n-a făcut nimic.

Sigur, Rusia a comis ceva inacceptabil din punct de vedere al dreptului internaţional.
Sigur, Rusia e duşmanul României.
Înseamnă asta că românii n-au dreptul la o informaţie corectă despre evenimentele în care e implicată Rusia?
Înseamnă asta că românii trebuie trataţi de presa independentă aşa cum Antena 3 şi România Tv îşi tratează telespectatorii:
Ca pe nişte imbecili?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Sa-ti dea Dumnezeu sanatate maestre! Este descurajant sa traiesti intr-o Romanie in care politicienii au grija altot tari, nu a tarii lor! Si ma este ceva! Acesti latrai parca nu au nimic in cap! Intalnesc pe site-ul Adevarul un individ care dare parca Lulea se numeste! Dupa acest scelerat ar trebui sa declaram razboi Rusiei, si sa alungam Armata 14 rusa peste granita ucrainiana! Doamne cati idioti populeaza Romania! Nu inteleg cum este posibil ca niste politicieni de „top”, niste ziaristi si analisti nu pot sa inteleaga ca Unirea Basarabiei cu Romania nu este posibila fara acordul Rusiei! Desigur, ca istoria iti poate oferi o fereastra in care sa realizezi, ca si la 1918, o unire vremelnica! Dar numai idiotii pot fi fericiti cu asemenea uniri, care se sfarsesc tragic, ca in 1940! Oamenii santosi la cap se pot gandi la unire, doar dupa ce au acordul Rusiei de care Basarabia tine de 200 de ani!

  • din nou mutam problema…cum ramane cu ce fac ungurii la noi in tara, cum sunt amenintati romanii in tara lor de catre venetici ? Ne apucam sa comentam ce fac rusii ? Chiar asa de idioti suntem noi si inclusiv Cristoiu care face pe destept` ca sa se afle in treaba. Si vad ca o gramada intreaga de „hai sa ne dam cu parerea” pun botul la nade aruncate ca sa uite inclusiv de scumpirile care-i afecteaza direct. Fraierii sar repede sa-si dea cu presupusul despre politica altor state ca si cum la noi totu-i in regula. Cum spuneam, suntem un popor de cacat ! Ne aia grija de altii…este ca suntem prosti cu diploma (ne-am invatat ca astfel putem ajunge chiar si Premieri)

  • Da,pina mai ieri,a3,era lesinata de admiratiie pt. putin…,fac pariu ca si acum sunt,dar….Totusi,ei chiar sunt un pericol,vad ca nu credeti.Daca de aici va incepe a 3-lea razboi mondial?..,atunci credeti ca nu mai e de gluma? E mai mult decit inacceptabil ce face putin,chiar parca a inebunit…,nu m-as mira.

  • Toate abordarile despre Rusia si despre situatia din Ucraina sunt in aceeasi cheie occidentala propagandistica. Ma refer doar la cele cat de cat serioase. Nu am vazut nicio analiza competenta si independenta. Se bate campii cu gratie nu numai la Antena 3 si Romania TV. Spre exemplu, nici acum nu stim ce s-a intamplat cu adevarat la Kiev de a fost Ianukovici fortat sa fuga dupa ce tocmai semnase un acord cu opozitia, girat de occident.

  • la” trustul puterii”ati activat pe vremea cand il injurati pe basecu,dupa care ati trecut labe1 si-l pupati pe basescu.daca nici asta nu-i mercenariat…..

  • Spuneti ca Rusia e dusmanul de clasa pentru Haznaua 3 si Ramaru TV? (Eu nu ma uit deloc la tv) Pai nu era „democratia controlata” a lui Putin regimul politic ideal pentru organizatia Ponta si baronii, cunoscuta publicului larg sub numele PSD?

  • Fără ironii(din parteadumneavoastră).Dacă încă vă expuneţi…este cu siguranţă libertate a presei.Cînd nu o să mai văd semnătura Cristoiu,mă voi îngrijora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *