Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de luni, 11 mai 2015

Eliberarea Elenei Udrea – rezultatul unor negocieri prin care ea s-a angajat să nu facă dezvăluiri primejdioase despre Binomul SRI-DNA?!

Ajuns acasă după emisiunea de la B1Tv, deși sunt mort de oboseală (am mers la studio abia picat din străinătate), mă supun datoriei pe care mi-am impus-o – cea de a nu lăsa să treacă o zi fără un comentariu pe cristoiublog.ro – și scriu despre dialogul cu Elena Udrea.

Pe scurt, fără floricele, deoarece orele sunt înaintate:

  1. A fost o emisiune groaznică. Așa cum am zis în debutul ei, dacă știam că Elena Udrea va interveni telefonic în loc de o transmisie în direct din arestul preventiv, aș fi declinat oferta de a participa. Să stai de vorbă două ore cu un om fără să-i vezi fața, nu cred că există experiență mai cumplită decît asta. Una e să intervievezi pe cineva în timp ce telespectatorii îi văd fața, și alta e să faci asta în timp ce interlocutorul e la telefon. Explicațiile Elenei Udrea nu m-au convins. Joi seara, cînd am vorbit la telefon despre emisiune nu s-a pus o clipă problema unei zone în care se intră mai greu decît la Palatul Buckingham. Poate cititorii mei găsesc și o altă explicație decît cea dată de Elena Udrea, și anume că din complexul respectiv de locuințe nu se poate transmite în direct la tv nimic.
  2. Răspunsurile Elenei Udrea la întrebările mele (Cît din ceea ce știe în zece ani de mandat prezidențial a spus în Jurnal și-n Spovedaniile publice? Dacă va publica Jurnalul?) mi-au întărit bănuiala că eliberarea din arest preventiv n-a fost produsul Justiței independente, cîntate la epoleți de ofițerii din presă, ci rezultatul unor negocieri în urma cărora ea a garantat că nu va face dezvăluiri stînjenitoare despre Binomul SRI-DNA, dar mai ales despre SRI. Nu mi-a fost greu să observ că toate criticile s-au îndreptat spre Codruța Kovesi. Florian Coldea a fost ocolit cu grație.
    De precizat încă o dată.
    Pentru personajele care întruchipează Binomul primejdioase sunt dezvăluirile cu date și documente concrete, și nu atacurile la adresa Justiției. Asta deoarece, atacurile sînt pe loc contracarate de simfonia Diviziei Presă a SRI. Un document exact nu poate fi contracarat de nimeni, nici măcar de ofițerii acoperiți, care s-ar vedea constrînși să-l ia în considerare. Atacurile generale la adresa Justiției, repetate de Elena Udrea duminică seara la B1 tv, nu prezintă nici o primejdie pentru Binom. Dimpotrivă, ele vor fi un nou pretext pentru ca trîmbițele Binomului să sune alarma că DNA e luată cu asalt de corupți.
  3. Elena Udrea a susținut că din experiența prin care a trecut și-a dat seama cît a greșit cînd era tare și mare aplaudînd înhățările altora de către DNA. Ea a zis că va fi mult mai atentă înainte de a se pronunța asupra vinovăției unui om. Mare problemă e următoarea: Dacă va ajunge din nou mare și tare, își va mai aminti de acest legămînt?
  4. Un moment interesant l-a constituit partea cu „degetul la nas”. Elena Udrea a dezvăluit că era răspunsul la un SMS primit pe telefon de la o „persoană dragă” în care i se cerea să facă gestul pentru a confirma expeditorului că totul e OK.

Eu cam bănui cine e persoana dragă.
Dumneavoastră ce bănuiți?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

88 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 11 mai 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *