Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de luni, 11 septembrie 2017

Topul neroziilor spuse/făcute cu ochii larg deschiși: Cum apar procurorii DNA ca niște plîngăcioși de tot rîsul

1.

Miercuri, 6 septembrie 2017, Codruța Kovesi a făcut un tur al presei sale de casă, pentru a ataca, în cadrul unor interviuri gen Să facem gazetărie cîntînd Legile Justiției propuse de Tudorel Toader. Față de propunerea ca accesul în magistratură să fie doar după împlinirea vîrstei de 30 de ani, distinsa a zis:

„Nu știm pe ce criterii s-a ales această limită de vîrstă de 30 de ani. Probabil că există o explicație pe care noi nu o știm și îmi e foarte greu să comentez fără a vedea argumentele care sînt în favoarea acestei modificări. Dar fac trimitere la Constituție care prevede că la 23 de ani poți să fii membru în Camera Deputaților în Parlamentul României și să contribui la modul în care se legiferează. Deci, la 23 de ani ești pregătit să faci legi. Nu știu dacă trebuie să aștepți să împlinești 30 de ani ca să poți să aplici o lege”.

Unul dintre instrumentele prin care Deep State a pus mîna pe putere în România ultimilor ani l-a constituit invocarea nevoii de a promova tineri în magistratură. Prin tineri, mai ales la DNA, se înțelegeau însă niște aventurieri lipsiți nu numai de scrupule, dar și de experiență profesională, gata să îndeplinească toate ordinele de Poliție politică primite de la SRI prin Codruța Kovesi. Orice om normal, altfel spus, orice om care nu e TeFeList, își dă seama că nu poți lăsa soarta unui om – un dosar, o sentință schimbă un destin – pe seama unuia cu caș la gură. Cu toate acestea, știind că numai cu aventurieri poate face Poliție politică, șefa DNA contestă prevederea corectă din Legile Justiției. Dacă ar fi o șefă a DNA și nu un bulan al Sistemului, Codruța Kovesi ar trebui să salute aducerea în magistratură a unor oameni cu o deosebită experiență profesională. Ea se trădează însă în folosirea aventurierilor prin cruciada împotriva prevederii privind vîrsta.

Dar nu numai atît.
Comparația dintre parlamentar și magistrat e ca și cum ai compara merele cu perele. Sau ca să fac apel la destinul Codruței Kovesi e ca și cum l-ai compara pe Florian Coldea cu Anjezë Gonxhe Bojaxhiu, cunoscută și sub numele de Maica Tereza. Una e parlamentarul, care, pe lîngă faptul că e ales și nu numit, e și el o crestătură în mașinăria de roți dințate a Parlamentului, și alta magistratul care, nu de puține ori de unul singur, decide soarta unui om. Să nu știe Codruța Kovesi că judecătorul decide și în funcție de viață? Firește că nu știe. Cînd să fi aflat dacă ea a fost promovată ditamai procurorul general al Republicii cînd nu anchetase nici măcar un furt de rufe de pe frînghie?


2.

MApN a dat marți, 5 septembrie 2017, un Comunicat prin care militarii sînt anunțați că li se eșalonează salariile pe septembrie, sugerînd că nu sînt bani, pentru că nu s-a făcut rectificarea pe 2017.

Ca urmare a acestui Comunicat, ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a demisionat. Motivul demisiei chiar și din punct de vedere oficial rămîne obscur. Cică e ministrul e responsabil de o proastă comunicare. Motivele neoficiale, obscure, după o regulă postdecembristă a securismului sub fustiță de democrație, nu se știu încă. Și nu cred că se vor ști. Se vîntură în spațiul mediatic, mai ales pe facebook, universul libertății absolute de a fi imbecil în scris, tot felul de explicații. Că Adrian Țuțuianu a fost lucrat de Liviu Dragnea, neliniștit de imaginea lui Adrian Țuțuianu de cel mai bun ministru (de unde dracu au scos-o și pe asta?), și prin urmare șeful PSD n-a ezitat să-i administreze o teslă în ce știm cu toții. Că Adrian Țuțuianu însuși ar fi vrut să dea o lovitură de palat în PSD preluînd puterea pe toate liniile. Deși eu cred că Adrian Țuțuianu a fost lucrat de DIA, care n-a văzut cu ochi buni chiar din start numirea în fruntea MApN a unui om al SRI, nici o intrigă din lume nu poate explica neghiobia comisă de fostul ministru al Apărării. Dacă a fost lucrat de subalterni, e un bou, pentru că e greu de presupus că un om normal, nu un ministru, nu un lider PSD, nu un baron local, un om normal din fruntea unui butic, a unui aprozar, ar fi putut fi tras pe sfoară de subalterni prin postarea fără știrea sa a unui Comunicat care, pînă la urmă, viza siguranța națională. Cum să anunți în chip oficial că nu mai sînt bani pentru solde? Nici în Caraibe, unde se petrece proza lui Marquez, nu cred că s-a putea întîlni situația în care conducerea Armatei să anunțe, fără să-și tragă un glonț în cap, că nu mai sînt bani pentru solde. În cazul României, anunțul a căpătat semnificații halucinante. În ultimul timp, Președintele și majoritatea parlamentară se fălesc că au asigurat 2% procent din PIB, dînd curs astfel solicitărilor venite de la Casa Albă. Mai mult, în ultimul timp, România a anunțat achiziționarea de armament pe cît de vechi, pe atît de nefolositor, de la americani, de la francezi și de unde s-au făcu presiuni. Nea Gigel de la Sculărie, ieșit la o bere în timpul programului, se va fi întrebat cum dracu stă treaba că avem bani să cumpărăm fiare vechi de peste 5 miliarde de dolari și n-avem bani pentru soldele militarilor pe o lună. Dacă sub autoritatea unui ministru al Apărării a putut avea loc o asemenea năzbîtie criminală, cum să nu credem că sub Adrian Țuțuianu subordonații puteau declanșa un război cu vecinii fără ca ministrul s-o știe?

Dacă Adrian Țuțuianu a știut, atunci, cum pentru civili nu există Curte Marțială, fapta sa ar trebui să-l ducă la internarea într-un stabiliment psihiatric. Cîtă iresponsabilitate trebuie să dovedești regizînd un asemenea Comunicat? Și dacă ar fi fost vorba de ministerul Culturii, cel mai puțin important minister, pentru că oricum Cultura n-aduce voturi, tot ar fi fost vorba de o acțiune riscantă. La ora actuală, advesarii PSD din politică, din presă și din Sistem, agită teza unei Crize financiare iminente. Un Comunicat precum cel emis de MApN a fost mană cerească pentru o Opoziție întruchipată de maimuțătorul Ludovic Orban și de apa de ploaie Raluca Turcan. Gestul lui Adrian Țuțuianu, dacă el l-a făcut, s-a constituit într-o lovitură grea pentru PSD.


3.

Despre Diversiunea meșterită de Sistem prin omul de casă al Codruței Kovesi, procuroarea DNA Elena Rădescu, s-a scris mult în ultima vreme. În cadrul Operațiunii de salvare a șefei DNA, persoana cea mai scumpă din istoria României de la Maria Mareșal Antonescu încoace, Sistemul a scos din adormire a procuroare cu multe întrebări în CV și a pus-o să întocmească o Notă menită a contracara concluziile inspecției judiciare a CSM. În buna tradiției a mecanismului Bielă–Manivelă, Noua Securitate – presa Binomului, oficiosul Sistemului a publicat Nota, dată pe sub masă.

Citind nota, ne-am dat seama de un adevăr pînă acum doar dibuit:
Neghiobia sergenților majori mesianici care au reușit să pună mîna pe țară cu bocancul și nu cu creierul.

Elena Rădescu a primit misiunea de a pune la îndoială din interior ancheta de la DNA. Nimic surprinzător. Sistemul acționează prin sute de forme, între care dosarul compromițător se numără în primele rînduri. Nenorocita va fi fost amenințată cu cine știe ce schelet din dulapurile personale sau profesionale. Numai că ea, în îndeplinirea misiunii, ne dovedește că nu depășește nivelul de gîndire al unei vrăbii înainte de venirea iernii. Ca să convingă de deraierile anchetei, ea apelează la o născocire compromițătoare pentru procurorii DNA. Ditamai anchetatorii, cei care au trimis la pușcărie personalități puternice ale României postdecembriste, își pișă ochii cînd inspectorii judiciari ridică tonul la ei:

„Cu ocazia verificării dosarelor aflate în lucru la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, la data de 18 iulie 2017, inspectorii judiciari Pleşea Monica şi Hitruc Mihaela, care au dorit să vadă actele de urmărire penală din fiecare dosar, selectat pe criterii stabilite anterior, nu au fost mulţumite cu fişele respectiv planurile de anchetă prezentate în fiecare cauză şi explicaţiile procurorilor, motiv pentru care au adoptat o conduită lipsită de calm şi răbdare, bazată pe un ton ridicat. Acest lucru a creat mai multor procurori o stare de disconfort manifestată prin plîns. Acest aspect poate fi confirmat de procurorii Iuliana Crişan, Aurelia Enache, Tudor Grigoraş, Gheorghe Popovici, Dumitrescu Claudiu, Marius Bulancea, procurorul şef adjunct Marius Iacob, consilier Dana Titian, procurorul şef direcţie Laura Codruţa Kovesi”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 11 septembrie 2017”

  • „in loc sa puna mîna pe țară cu creierul”

    • asta e ca faza aia din armata: ” o mînă crininală de soldat a spart chiuveta cu piciorul”

      • Las , bă , că nici tu nu ești un exemplu de coerență , vezi de parul din ochiul tău , crininalo ! Cel mai tare a fost Min Armății , Dușa , ăla cu veverița-n cap , cînd a zis în direct : Cadavrele neînsuflețite ale corpurilor decedaților !Și nici măcar nu era răcan , era din Covasna , poate de aia !

        • Min duşa se referea la tine si la cîrnat nestiind că coincideti la buletin, a fost o mica problema de comunicare de aia a fol pluralul

  • „au pus mina pe tara cu bocancul”

    wtf

    • ….apăi numa doară dacă poartă in loc de mănuşi bocanci cu degete, dle Cristoiu.

  • Ghio alias Cârnat are o stare de disconfort manifestata prin plins din cauza ca au venit de la dir jud de pensii sa il intrebe de sanatate ca-i mai scumpa decat toate

    • Bă , apă , ești mai proastă ca o baltă stătută , dacă persiști în confuzia , jignitoare pt mine , că aș fi Cîrnat . Ce treabă are Dir Jud de pensii , care cred că nici nu se cheamă așa ?

      • Pentru tine, toata lumea este proasta si inculta?
        Te supara adevarul?!

      • Dir Jud Pensii a auzit ca ai coeficientii binomiali mult mariti si ti-a propus inca o pensie speciala

        ……………

        zi repede cât, pînă nu te demască te horia georgel ca ai semnat cu serviciile secrete franceze in pauza la tartuffe

        • Ți-aș dație pensia mea specială , să te văd cum trăiești din ea . Noroc că nici eu nu mă bazez pe aia !

          • Tu esti agent dublu, iei si de pe mort si de pe decedat

  • Plânsul poate fi şi de deznădejde, c are este un fel de durere sufletească, nu reumatică.

  • Pentru că vă recomandaţi ca istoric al clipei dar şi ca istoric, am şi eu o întrebare: de ce am devenit după 1990, brusc, anglofoni când tradiţiile noastre au fost francofone sau germanofone? Nu am să înţeleg niciodată acestă alunecare spre o limbă dar mai ales un spirit care nu numai că ne este străin dar ne şi dispreţuieşte. Înţelegerea acestui lucru ar fi ultima cărămidă care-mi lipseşte ca să înţeleg istoria ultimilor 64 de ani ai Romaniei.

    • Să fie legătura dintre rădăcinile adânci ale anglosaxonismului în lumea arabă şi taberele ceauşiste unde se pregăteau talibani terorişti? Este numai o întrebare. Punîndu-vă astfel de întrebări îmi manifest respectul meu pentru d-voastră şi meseria pe care aţi practicat-o.

    • Poate ca s-a incercat, dar nici francezii nici germaníi nu ne-au vrut. Marele licurici are nevoie de pamantul nostru pentru baze. Drupa ce Turcia a devenit dublu jucator ii trebuie un inlocuitor pentru Incirlik.

    • Lasati ca franțujii si nemtii ne dispretuiesc dintotdeauna. Pt francezi am fost intotdeauna verisorii saraci si moneda de schimb, pentru nemti numai moneda de schimb. Intrebati-l pe Cârnăcior cu fasole boabe alias Ghio, ca el e baiat citit, are si detalii

      • Dacă tot vrei să mă întrebi , află că habar n-am de franceji și nemți , ceea ce știu sigur e că ne disprețuiesc TOȚI , inclusiv bulgarii , de poloneji , unguri și cehi nici nu mai zic , după prestația de slugoi jegos al Joianului cu Macrou și Trumpetă !

  • La pct. 3. Am inteles ca Radeasca era sefa comisiei de control. In plangerea faculta la CSM nu am citit ca le-ar fi atentionat pe inspectoare sa se poarte altfel si acestea nu ar fi ascultat de ea. Daca intradevar ar fi fost asa si ea nu s-ar fi impus, era normal sa cheme in ajutor seful ei de la IJ. Pentru mine pare totul o facatura de cel mai prost gust. Si legat de plans. La tupeul ditamai procurorilor DNA, poate sa le fi dar lacrimile, dar numai de ras.

    • Dom Mitică , nu ești cumva Serios , revenit din munți , acum într-o nouă prezentare ?
      Și de ești , și de nu ești , îl suplinești cu succes ! Helbet !

      • Nu. Daca eram el scriam un roman intreg cam ca aia care spun un banc si rad singuri de el. Si eu m-am minunat ca a disparut asa ca magarul in ceata.

        • Cred că era un securist sensibil . Securist aripa Helvih , adică progresist , liber schimbist . Eu mai citeam ce scrie , cu greu , e drept , că era foarte dezlînat , și cred că i-am tras-o un pic peste bot , da nu tare ( a sărit și Cernat , nu era el să rateze ocazia ) , de l-a apucat și pe ăsta plînsul , văd că se poartă , s-a cărat în munți , nu înainte de a ne spune că nu-l merităm ! 😀 😮 😐 :mrgreen:

          • esti cel mai laudaros de pe acest blog.
            Incultule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *