Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În America Țara reală a învins Sistemul. Pe cînd și la noi Victoria României reale?

Brexitul, unul dintre evenimentele de răscruce ale Istoriei europene din ultimul timp, a fost abordat de presa noastră sub semnul blestematului nărav al chibiţării. Nu cred să existe în România şi în lume vreun fapt pe care presa noastră să-l abordeze altfel decît cu hăuliri pro şi contra mai ceva ca pe Arena Naţională la meciul cu Polonia. Sînt convins că în presa noastră pînă şi Rotaţia Pămîntului ar fi abordată, dacă s-ar pune vreodată în dezbatere, nu altfel decît cu isterii pro şi contra.

Brexitul a fost abordat de pe băncile Galeriei pro-Europene de pe Arena Națională. De aici o abjecţie cultivată de presa noastră, denunţată de mine pe cristoiublog.ro de luni 27 iunie 2016 sub titlu O idee antidemocratică abjectă cultivată de Presa noastră – Toţi cei care au votat Brexit (peste 17 milioane de cetăţeni) sînt nişte idioţi care n-au avut habar ce votează. I s-a adăugat, tot ca manifestare nu de gazetărie, ci de chibiţăreală, minimalizarea importanţei acestui Eveniment.

Am scris la vremea respectivă, nu mai departe decît în urmă cu cîtva luni, că noi, românii, avem descumpănitoarea capacitate de a nu tresări la evenimentele istorice, evenimentele care ulterior, aveau să ne dea peste bot.

Cine citeşte memoriile despre 23 August 1944 rămîne uluit de imbecilitatea bucureştenilor care-i găseau simpatici pe cei din Armata Roşie.

Asta pînă simpaticii au ajuns la Bucureşti şi s-au pus să tragă cu mitraliera în ceasornice, furioşi că ticăie mai departe şi cînd strigi la ele.

A venit în doar un an eșecul Loviturii de stat din Turcia și prin acest eșec, schimbarea geopolitică de la Ankara.

A venit, în doar un an, un alt eveniment crucial, dintre cele care schimbă Istoria Lumii şi produc mişcări de plăci tectonice, inclusiv a celei pe care stăm noi, românii:

Victoria lui Donald Trump în America.

La fel ca şi la Brexit, presa noastră, pro Hillary Clinton din prostie sau din ordin (agentura SRI din Presă, Reţeaua Soroş) s-a năpustit asupra celor care l-au votat pe Donald Trump tratîndu-i de idioţi, de analfabeţi, de pitecantropi.

Noul președinte al Americii, cel care va influența și destinul românesc de acum încolo, e prezentat mai departe, tot din prostie sau la ordin, ca un clovn, ca un nebun, ca un maimuțoi votat de maimuțoii americani.

Ca şi în cazul Brexit, deşi Evenimentul s-a petrecut – Donald Trump a învins şi încă la scor – Presa noastră continuă să-l nege, tîmpindu-i pe români cu sugestia că, de fapt, Hillary Clinton a învins şi că acuş-acuş, graţie tinerilor frumoşi şi liberi din America, Donald Trump va demisiona lăsîndu-i locul lui Hillary Clinton.

N-am faţă de Donald Trump nici simpatie, nici antipatie.

N-am făcut pasiune pro sau contra unuia dintre cei doi candidaţi.

Ca om care am citit ceva istorie la viaţa mea, ştiu că:

1) Orice alianţă asimetrică în care a fost cuprinsă România – cu Germania, cu URSS – a fost automat în defavoarea României, potrivit legii universale că Fratele Mai Mare sau Sora Mai Mare îşi impune într-o alianţă propriile interese. La fel se întîmplă şi cu America. În orice moment, interesele noastre vor fi strivite dacă ele intră în conflict cu interesele Partenerului strategic. Indiferent cine va fi la Casa Albă, va fi preşedintele Americii şi nu al României.

2) Viaţa internaţională e guvernată de interese şi nu de sentimente. În cazul României ar fi absurd să credem că Hillary Clinton ar fi sacrificat interesele Americii de dragul nostru (noi, românii, am susţinut-o în campanie) sau că Donald Trump ne va sacrifica interesele doar aşa drept răzbunare că nu l-am sprijinit.

3) Donald Trump a învins avînd împotriva sa marii ziarişti americani.

Am suficient simţ al ridicolului ca să nu cred că scrisul meu, sau al oricărui alt jurnalist român, e luat în seamă nu de Donald Trump, ci de portarul de la Trump Tower.

Acum însă, c-a învins Donald Trump, cred că e de datoria mea de Istoric al clipei să încerc a descifra semnificaţiile acestui Eveniment crucial pentru Istoria omenirii.

De ce un eveniment crucial?

Donald Trump s-a impus candidat împotriva Sistemului republican.

Donald Trump s-a impus preşedinte împotriva întregului Sistem american.

A învins în chip zdrobitor.

Dacă ţinem cont forţele care i s-au opus, avem toată îndreptăţirea să afirmăm că Donald Trump a învins infinit mai tare decît arată scorul.

Aşa cum scriam imediat după anunţarea rezultatelor, şi dacă Donald Trump ar fi fost învins, spre deosebire de alţi candidaţi de pînă acum, învinşi, el ar fi meritat o mare atenţie, deoarece el întruchipează un Fenomen:

Fenomenul Trump.

Presa străină nu conteneşte a dezbate Fenomenul Trump.

Nu numai prin efectele pe care le va avea asupra vieţii internaţionale – spulberarea Democraţilor de pe întreaga scenă a Puterii – dar, şi prin cauzele care au dus la impunerea sa drept candidat mai întîi şi drept preşedinte mai apoi.

Presa din fiecare ţară din Vest pune alături Brexit de Fenomenul Donald Trump pentru a se întreba:

Ce dracu vrea să exprime asta în materie de Istoria lumii?

E o întîmplare sau e un eveniment prin care Istoria ne dă semne că în adîncurile ei s-au petrecut nişte schimbări pe care presa, politicienii, ONG-uri, componentele Nomenclaturii de azi ne le-au luat în seamă?

Eu le voi alătura alte două evenimente:

Victoria lui Igor Dodon în Republica Moldova și a lui Rumen Radev în Bulgaria.

Dacă ne gîndim la rezistența în timp a lui Victor Orban, la ce se întîmplă în Polonia, putem vorbi deja de un Fenomen Trump la nivel planetar.

Liderii ţărilor din Vest, liderii UE se agită deja.

Ce fac liderii României?

Ce fac politicienii noştri?

Sînt ei dispuşi să ia în seamă şi întrebarea:

Există un Fenomen Trump şi în România?

Răspund eu:

Da, există.

Nu e vorba de un Fenomen anti-Sistem.

E vorba de Conflictul tot mai mare dintre România reală şi România pe care vrea s-o impună Sistemul.

Pe vremea stalinismului românesc, orice eveniment căruia nu i se putea da imediat o explicație era pus pe seama imperialismului anglo- american.

Acum e întrucîtva la fel.

Orice eveniment căruia nu i se poate da o explicație imediată e pus pe seama rușilor.

Rușii și-au băgat coada în alegerile din SUA, în alegerile din Moldova, în alegerile din Bulgaria, în eșecul Loviturii de stat din Turcia, în supraviețuirea lui Victor Orban în Ungaria.

Cîtă vreme în România vom explica tot ce se întîmplă în lume prin intervenția rușilor, nu vom putea găsi adevărata explicație a Fenomenului Trump.

Sistemul, fie intern, fie extern, care vrea să impună mai departe Țara Lui, a Sistemului, și nu țara celor care votează, încasează lovitură după lovitură.

Va încasa o lovitură și în România?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „În America Țara reală a învins Sistemul. Pe cînd și la noi Victoria României reale?”

  • Mare analist e Maestrul cand nu are ca scop manpulari impotriva d-nei Kovesi!
    Dece oare nu citim mai des astfel de analize pertinente?

  • imi pare ca sunteti singurul ziarist lucid in tara asta. Am avut incredere ca iese Trump presedinte de la bun inceput, datorita ideilor pe care le exprima, in contradictie cu cei care reprezinta Sistemul

  • In mod categoriac ca va incasa. Mai devreme sau mai tarziu ar trebui sa se astepte. Vom lucra pentru asta.

  • Regizorul Michael Moore a facut cea mai obiectiva analiza a fenomenului Trump,fara sa fie fanul lui. Dimpotriva. A avut in vedere atat psihologia personajului Trump cat si psihologia colectiva a americanilor de rand. Ultimul lui speech, inainte de alegeri, a fost asa de anticipativ si de „rotund” in analiza, incat pana si Trump l-a apreciat, alegand din el prima jumatate, care i-a convenit de minune, construita in jurul ideii exprimata de Moore pur si simplu, dar colorat: „Trump’s election will be the biggest f**k you recorded in human history, and it will feel good.” Staff-ul de campanie al lui Trump a asezonat rapid si manipulativ partea respectiva din discurs cu o filmare in slow motion + muzica lui Hans Zimmer (coloana muzicala din filmul Inception) facand din el o adevarata bjuterie artistica, impresionanta. Incat sa moara de ciuda inclusiv Moore cat de artistic i-a speculat discursul. 🙂 Asta e varianta artistica Trump : https://www.youtube.com/watch?v=YY-CiPVo_NQ
    Iar in videoclipul urmator poate fi vizionata si auzita varianta originala si intreaga a discursului lui Michael Moore: https://www.youtube.com/watch?v=_hsi-qvFE4M

  • Foarte obiectiva analiza dvs. dle. Cristoiu .
    Felicitari !

  • Am apreciat 😀 analiza dvs., Dle Cristoiu -foarte precisa, o radiografie reala a evenimentelor importante la care toti suntem martori.
    ” La fel ca şi la Brexit, presa noastră, pro Hillary Clinton din prostie sau din ordin (agentura SRI din Presă, Reţeaua Soroş) s-a năpustit asupra celor care l-au votat pe Donald Trump tratîndu-i de idioţi, de analfabeţi, de pitecantropi.”
    Normal ca asa s-a manifestat presa noastra, urmand ca orbii „trendul” presei occidentale, simpli copiatori -fiindca ai nostri nu sunt capabili nici macar a exprima o opinie independenta sau de a manifesta obiectivitate. Desigur, cu mici exceptii cei care scriau corect, fara a deveni judecatori, restul s-au transformat in judecatori si acuzatori absolut penibil!
    „Donald Trump s-a impus candidat împotriva Sistemului republican.

    Donald Trump s-a impus preşedinte împotriva întregului Sistem american.

    A învins în chip zdrobitor.

    Dacă ţinem cont forţele care i s-au opus, avem toată îndreptăţirea să afirmăm că Donald Trump a învins infinit mai tare decît arată scorul. ”
    Corect asa este de aici si uimitorul FENOMEN TRUMP! Culmea, s-a cam batut cu toti, putini ii dadeau sanse iar el totusi a INVINS!

    „3) Donald Trump a învins avînd împotriva sa marii ziarişti americani.”
    Cine nu realizeaza ce victorie e asta, nu stie ce inseamna MASINA DE PRESA – TAVALUG. Mai ales in America! -” lethal weapon” -arma mortala.
    Asadar Trump chiar e un Fenomen. De studiat….
    S-a lasat atacat si a fost „ranit” de presa dur si puternic, insa nu a cedat 1 milimetru. A si spus : „am avut toata presa ostila …impotriva mea pentru ca eu spun adevaruri”. Asta a rezonat pozitiv in mintea alegatorului : un Om, candidat la Presedentie e atacat ptr. ca spune ADEVARUL! Si ca sa fim sinceri si americanii s-au saturat de presa aia! Nu mai erau fraieri din trecut, sa mestece manipularile lor pe nici o tema – mai ales astea cu alegerile.
    ” E vorba de Conflictul tot mai mare dintre România reală şi România pe care vrea s-o impună Sistemul.”
    Da, Romania reala nu a interesat la varf niciodata, a fost ocolita/ ne bagata in seama de toti in problemele ei esentiale , grave, inclusiv presa s-a „facut ca ploua”, pana la modul in care s-a ajuns nu la un conflict (opinia mea ), ci la o fractura.
    Sistemul vrea o Romanie a Lui, a sistemului, iar Romania reala (poporul) a fost si este in continuare tratat de sistem asa…. in derizoriu, ca si cum ar fi o forma abstracta, nedefinita, neimportanta.
    Ei bine gresit!, vom vedea fractura unde va duce, oricum sigur la tensiuni mari.

    • VAI DE VOI ! CEI CE CREDETI CA AVETI DOUA VIETI PE ACEST PAMANT! DE CE TREBUIE SA NE MANCAM CA VIERMII ? UNDE ESTE IUBIRE FATA DE APROAPELE NOSTRU? NU NE IUBIM PE NOI,DECAT SA OFERIM ALTUIA IUBIRE! NU AM INVATAT „CA CE OFERIM AIA PRIMIM”! PANA CAND DOAMNE!!. ATATA URA PE PAMANT? NU VEDEM CAT DE NEPUTINCIOSI SUNTEM IN FATA A TOT CE SE INTAMPLA IN ASTA LUME?,CUTREMURE,INUNDATII .ATATEA DEZASTRE NATURALE… DA-NE DOAMNE INTELEPCIUNE SI NE BINECUVINTEAZA CU MULTA IUBIRE FATA DE SEMENII NOSTRI.,PENTRU CA FIECARE ARE LOC PE ACEST PAMANT SA TRAIASCA PRECUM ISI DORESTE SI-II ESTE SCRIS IN DESTINUL ACESTEI VIETI!

  • Eu as adauga ca totul a inceput in 2012 …..cu fenomenul Basescu …impus de ambasada Sua dupa ce a fost trimis acasa cu suturi de milioane de romani(aia prosti…pensionari….vai capul lor asa cum erau si cei din Brexit -batranii de la tara si asa cum sunt cei din america „frustatii profesional asa cum zicea un „analist”)…….deci fenomenul Basescu a nascut Brexit si Sua exit …..

  • Maeste, un comentariu corect. Dar … in calitate de alfabetizat pe timpul „celalalt”, am „invatat” sa nu cred nicodata ce mi se spune, indiferent cine o face si de ce. Asa ca ma gandesc la „sistem” ca nu este atat de prost pe cat am vrea noi sa fie si el sa credem ca este. Intrebarea mea, retorica, este : daca acesta este planul B al sistemului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *