Gîndul de luni, 19 ianuarie 2015

Îl sprijină PNL pe șest pe Mircea Geoană în ruperea PSD?

Atît pe cristoiublog.ro, cît și în Evz, mi-am exprimat scepticismul în legătură cu șansele lui Mircea Geoană de a rupe din majoritatea PSD-istă o halcă de parlamentari, pe care s-o lipească apoi la PNL.

Scepticismul meu se baza pe o realitate de necontrazis.
Despre cei 20 sau 40 de parlamentari care vor vota împotriva Guvernului Victor Ponta au vorbit doar Mircea Geoană și Marian Vanghelie. Cu excepția lui Radu Popa, n-am auzit nici un alt lider sau parlamentar PSD declarîndu-și nemulțumirea față de PSD și simpatia față de PNL.

Cineva mai bine informat decît mine mi-a zis însă că întreprinderea lui Mircea Geoană nu e chiar produsul fanteziei unui politician frustrat.
Cică există un plan al PNL de sprijinire a inițiativei lui Mircea Geoană. Pentru că PNL n-are cum să primească în rîndurile sale traseiști de la PSD, toți cei care intră în discuții cu liderii PNL pentru o posibilă trădare, sunt îndrumați către Mircea Geoană. După ce acesta va rupe o halcă de parlamentari, în numele Coaliției de tip german, va intra la guvernare cu PNL. Se speră că perspectiva Opoziție îi va îmboldi pe mulți alți PSD să intre în Coaliție prin intermediul lui Mircea Geoană.

Cu toate aceste argumente, eu rămîn sceptic în legătură cu șansele lui Mircea Geoană și, prin el, șansele PNL de a parveni la Guvernare într-o majoritate cu noul PSD al lui Mircea Geoană.

Dvs ce credeți, e posibil acest scenariu?

Comentarii

Intre Geoana si Ponta, optez pt Geoana. Oricine si orice combinatie e acceptabila daca duce la inlaturarea lui Ponta.

indiferent daca Mircea Geoana va reusi sau nu ,PNL si Mircea Geoana vor cistiga pentru ca in prezent PSD ul condus de Ponta scade vertiginos in sondaje iar nemultumirea interna este evidenta de aceea Ponta,Oprea&co ii mazilesc unul cite unul pe baronii importanti ai PSD pentru ca daca un astfel de om politic important din PSD,gen Oprisan sau Mazare vor cere demisia lui Ponta sau vor candida la alegerile care urmeaza in PSD sigur va cistiga si atunci Ponta&co isi decimeaza propriul partid agatindu-se disperati de putere. Opinia mea este ca Ponta este definitiv terminat politica la fel ca si mentorul sau care inca conduce prin el PSD-ul-respectiv A.Nastase iar in 2016 vor suferi o infingere catrastofala in alegeri. Daca Mircea Geoana va reusi in demesul sau si va intra la guvernare alaturi de PNL sigur cei de la PNL vor lua niste masuri extrem de bune si vor accelera masiv accesul tuturor romanilor la fondurile europene generind locuri de munca si investitii si astfel vor cistiga la pas in 2016.chiar daca nu fac nimic cei de la PNL vor continua sa creasca in sondaje si este posibil sa depaseasca 50% pina in 2016. Daca Mircea Geoana va intra la guvernare in 2016 cei de la PSD il vor astepta cu un covor rosu pentru a se intoarce si prelua sefia partidului insa daca alianta va merge bine si Geoana va veni cu oamenii capabili din PSD cred ca nu se va mai intoarce in vechiul PSD niciodata. Cind s-a mai pomenit in istoria mondiala a partidelor politice ca un paritid politic sa continue cu o echipa care a pierdut rusions niste alegeri extrem de importante?

Marcus Radu Marcus Radu says:

In politica totul este posibil, numic nu ma mai poate surprinde….

Manix Oprea Manix Oprea says:

Nu pleaca nici unul toti psd-ei sint de aceiasi teapa ,dupa chipul si asemanaea lui Tonta

Cine-i fraier sa iasa din psd-ul relatiilor , oportunitatilor si cascavalului si sa plece pe un drum necunoscut ?

Florin Micu Florin Micu says:

Nu cred că e cineva interesat să -și mute sacii în căruța Mihaelei.

Calabria, laba cizmei italiene – partea a II-a

Obsesii propagandistice
Cum află CIA o informaţie cerută de Preşedinte, personal
Cu Ion Cristoiu prin infernul contemporan | 11. Domnule Iliescu, veţi fi preşedintele unei ţări care face reforme de Dreapta şi va fi o tragedie!
Harababură citadină
Am dat mîna cu Ramon Castro, fratele lui Fidel Castro! | 5. Clanul Castro