Gîndul de luni, 20 iulie 2015

Guvernul PDL a prelungit cu doi ani Măsurile de austeritate pentru a obține banii necesari Despăgubirilor mafiote de la ANRP?

Bogdan Tiberiu Iacob a publicat pe site-ul InPolitics textul intitulat:
Situatie fara precedent: Iubitul Alinei Gorghiu face pulbere gruparea Blaga din PNL.

Articolul lui Bogdan Tiberiu Iacob debutează astfel:
„Un caz ieșit din comun: iubitul președintelui PNL, Alina Gorghiu, reputatul economist Lucian Isar, declanșează unul dintre cele mai devastatoare atacuri politice la adresa unei jumătăți din partidul acesteia, mai precis a grupării PDL, formulînd acuzații de o gravitate extremă. Atît de serioase, ținînd cont și de statutul de finanțist de top al lui Isar, încît e de așteptat o reacție dură a lui Blaga & comp. Vor îndrăzni, însă, foștii pedeliști să se contreze cu iubitul șefei lor pe linie de partid?”

Despre ce-i vorba?
Despre următorul text publicat de Lucian Isar pe blogul personal în data de 14 iulie 2015 sub titlul:
Austeritatea din 2010 a fost o GRESEALA!

Făcut curios de Bogdan Tiberiu Iacob, am mers la blogul lui Lucian Isar și am citit printre altele următoarele:
Este o curiozitate cum, dupa ce avem deja datele privind efectul dezastruos al masurilor de austeritate din 2010, promotorii acestora au prins iar curaj.
Scaderea salariilor si cresterea TVA la 24% a fost o greseala majora realizata de diriguitori in 2010.
Aceiasi guvernanti care au decis austeritate in 2010 au realizat dupa doar cateva luni ca au taiat prea mult.
Aceiasi guvernanti care au decis austeritate in 2010 au realizat dupa un an ca aveau deja banii sa reintregeasca complet dar au preferat sa astepte un moment politic potrivit.
Aceiasi guvernanti care au decis austeritate in 2010 au preferat sa sifoneze un miliard de euro prin retrocedari supraevaluate (…)”.

Din cîte se vede, Lucian Isar a ținut să-și spună cuvîntul ca economist în controversata chestiune a Austerității.
Economistul se declară un adversar al Austerității ca soluție economică.
Nu știu dacă nu cumva, furat de această ipostază, Lucian Isar n-a realizat că face o dezvăluire zguduitoare, una dintre cele mai mari dezvăluiri postdecembriste:
După un an Guvernul PDL avea deja banii pentru ieșirea din Criză. Bani obținuți din cumplitele măsuri de austeritate – tăierea salariilor tuturor bugetarilor cu 25 % – impuse Poporului român.
Guvernanții PDL n-au oprit aplicarea măsurilor de austeritate. Au continuat să chinuie Poporul român încă un an pînă cînd a picat Guvernul MRU. Abia în mai 2012, sub Guvernul USL, s-a renunțat la tăierea salariilor la bugetari cu 25%.

Bogdan Tiberiu Iacob vede în acest text o provocare pentru Gruparea Blaga din PNL plecînd de la ipostaza – scrie el – de amant al Alinei Gorghiu, copreședinte PNL, a lui Lucian Isar. Habar n-am dacă Lucian Isar e sau nu amantul Alinei Gorghiu. Nici nu mă interesează dacă e sau nu.
Pe mine mă interesează dezvăluirea făcută de Lucian Isar despre chinuirea inutilă a Poporului român doi ani după ce banii fuseseră strînși.

Lucian Isar crede că prelungirea cu doi ani a măsurilor de austeritate se explică prin așteptarea unui moment politic oportun de către Guvernul PDL.
Tot Lucian Isar dezvăluie că prin Mafia retrocedărilor de la ANRP s-au sifonat de la Buget un miliard de euro.

Iscodind cele două Dosare trimise deja în judecată – Bica 1 și Horia Georgescu – am remarcat de îndată și chiar am scris că Dosarele întocmite de Binomul SRI-DNA se definesc printr-o ciudățenie de proporțiile unei fantasmagorii.
E limpede că Alina Bica și Horia Georgescu, membri ai ANRP, au închis ochii la despăgubirile supraevaluate cerute de Gheorghe Stelian și de Horia Şchiopu Simu nu pentru că ar fi avut o negustorie prealabilă cu cei doi, gen noi închidem ochii, voi ne dați în schimb un anumit procent din suma cu care v-ați pricopsit, ci pentru că au primit ordin să închidă ochii. Prin asta, Gheorghe Stelian a obținut pe o despăgubire cumpărată cu 1,4 milioane euro, 85 milioane euro, iar Horia Șchiopu Simu a obținut 100 de milioane de euro (466 770 763 lei – aproximativ 105 milioane euro) pe drepturi litigioase pe care le-a cumpărat cu o sumă de 100 de ori mai mică – 1,5 milioane dolari. Digi 24 a întreprins o anchetă de amploare care a dovedit că „Într-un top al celor mai mari despăgubiri întocmit de ANRP, şase din primii zece beneficiari sunt intermediari.

Nu cred că-și imaginează un om normal de pe planeta asta că acești șase beneficiari de despăgubiri aprobate de ANRP sunt altceva decît niște simpli moriști ai unor Mafioți din partidul care se afla în acea vreme la guvernare: PDL.

Acești mafioți au tras sforile pentru ca Alina Bica și Horia Georgescu să fie numiți la ANRP și tot ei, după ce au găsit moriștile, au ordonat celor doi, dar și altor membri ai Comisiei, să soluționeze cu prioritate dosarele moriștilor și să le dea moriștilor despăgubiri supraevaluate.

Lui Gheorghe Stelian i s-au aprobat la iuțeală drept despăgubiri 85 de milioane de euro, iar lui Horia Simu, 100 de milioane de euro.
Și celorlalți moriști li s-a aprobat sume de milioane de euro.

Au încasat cei doi sumele colosale primite pe de-a moaca?
Și dacă da, cum de s-au găsit bani de la Buget pentru aceste sume?
Nu cumva erau banii obținuți suplimentar din prelungirea cu doi ani a tăierilor de salarii?
După ce a luat banii, cu cine i-au împărțit cei doi?
Nu cumva cu mafioții care au pus totul la cale?

Ar fi fost normal ca Binomul SRI-DNA să-și pună aceste întrebări.
Pentru că Operațiunea Mafiotă prin care s-a sifonat de la Buget suma de miliard de euro a fost pusă la cale și coordonată de lideri ai PDL.

S-ar fi aflat astfel cine i-a numit pe Alina Bica și pe Horia Georgescu, cine i-a descoperit pe Gheorghe Stelian și pe Horia Simu, cine a dat ordin ca moriștile să primească banii cît mai repede de la Buget și cine a luat grosul acestor bani, după ce moriștile și-au luat partea, nu prea mare.

Binomul SRI-DNA nu și-a pus aceste întrebări.
Alina Bica și Horia Georgescu au fost trimiși în judecată ca singuri țapi ispășitori ai Operațiunii mafiote: Sifonarea unui miliard de euro.

Marii mafioți care au pus la cale, au coordonat și au profitat de Operațiune, n-au fost deranjați nici măcar cu o întrebare.
Ba mai mult, Binomul SRI- DNA lucrează din greu la revenirea lor la Guvernare.
Ca să mai sifoneze un miliard de euro!

Comentarii

ce glumet esti.chiar nu inteleg de ce-l cititi daca nu va place.

Vad ca dl.Isar uita de retrocedarile din timpul lui Tariceanu si a guvernarii PDL-PSD , cand la ANRP a fost cineva din PSD. Mai uita si de faptul ca doamna care a fost in fruntea ANRP in timpul lui Tariceanu este (sau a fost) in arest la domiciliu .Uita si faptul ca in anul 2009 in fruntea ANRP a fost cineva de la PSD. Sunt sigura ca Isar face treburile murdare ale Alinutzei, nu cred ca ati uitat de cele spuse de Atanasiu la Bistrita sub privirea calda a Alinutzei. Pacat ca pedelistii lui Blaga suporta atatea umilinte din partea liberalilor!

Un singur amendament.Nici un guvern nu si-a permis sa fure 1 miliard euro din bugetul ANRP decit guv boc

Acum l-a apucat pe Isar?Atunci ce a pazit? Am impresia ca iubitul Alinei Gorghiu ii face treburile murdare. Domnul Isar mi se pare destul de alunecos.

Teodora Rus Teodora Rus says:

Cred ca Isar e un picut gelos pe badia Blaga..:)

Marcel Balan Marcel Balan says:

Cumplite masuri de austeritate impuse poporului
roman prin taierea salarilor
bugetarilor vorba lui Petre
Roman—suna ca dracu.
Ce legatura este intre bugetari si poporul roman nu stiu La care bugetari se refera Ion Cristoiu ca in afara de cei din invatamant si sanatate care au fost nedreptatiti de toate guverna
rile, marea majoritate a functionarilor publici sunt
formati din neveste,nepoate,
cunostiinte,amante etc votannti psd care muta o
hartie dintr-un birou in altul.
In perioada cand au fost taiate salariile taietorilor de
frunza la caini si nu ale popo
rului peste tot in tara se mai
lucra la o autostrada, drum
judetean, comunal , teren de sport, canalizare mai vedeai
macarale,muncitori,betoniere
acum de cand economia duduie totul este inmarmurit
nimeni nu mai face nimic.
In cocluzie cu exceptia politistilor,celor din invata
mant ,sanatate,militarilor
nu mai confundati bugetarii
cu bietul popor roman.
Poporul roman este compus
din cei care muncesc pe sala
riul minim pe economie, din cei care plang de dorul copiilor si rudelor si mun
cesc orice prin strainatate
cu toate ca au diplome de
arhitect,inginer, jurist,profesor
dar nu si-au gasit un loc de
munca in tara nefiind nepoa
t

NU PLATESTI TVA 24%?

” ……Iubitul Alinei Gorghiu face pulbere gruparea Blaga din PNL. ”….
Incearca numai , incornoratul ISAR de Blaga !

Marsilia, marele port de Provence – partea I

Un James Bond prea British
Am dat mîna cu Ramon Castro, fratele lui Fidel Castro | 7. Fidel, un copil nelegitim, făcut de taică-său cu servitoarea
Cu Ion Cristoiu prin infernul contemporan | 13. Focurile au fost bine ţintite, făceau parte dintr-un scenariu
Sentinela despre Rebeliunea legionară
Cel care merge la Gara de Nord