Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Se ocupă PSD de Abuzurile Sistemului? Firește că nu. PSD se ocupă de Ordonanța Grațierii!

Nu ştiu dacă aţi observat, dar în toată această perioadă n-am intervenit în Ciondăneala naţională iscată de Ordonanţa Graţierii.
Obligat prin profesia de Istoric al clipei, am urmărit, totuși, desfăşurarea Scandalului.
Sincer să fiu, nu pricep de ce atîta înverşunare de o parte şi de alta.
Înverşunarea PSD de a iniţia, de a susţine şi de a da Ordonanţa.
Înverşunarea duşmanilor PSD, în frunte cu Klaus Iohannis, de a o bloca.

Nu voi pricepe în veci resorturile protestelor de stradă așa zis spontane.
Se protestează și încă violent și în America împotriva deciziilor lui Donald Trump.
Da, dar acolo protestele sunt asumate de diferite organizații și, mult mai important, vizează îngrădirea unor drepturi și libertăți.
Nu văd ce drepturi ar îngrădi Grațierea.
Evident, în afară de dreptul Sistemului de a-și face de cap.

În timp ce tinerii frumoși și liberi erau scoși în stradă pentru a apăra SRI și DNA, ștabii Binomului se desfătau în petreceri cu lăutari la vilele de protocol ale SRI și în vacanțe de lux, pe yahturi de lux.
Și mai e ceva.
Şi dacă graţierea ar viza pe toţi deţinuţi din închisori nu văd cum ea ar fi mai importantă ca eveniment pentru România decît darea peste cap a Americii şi a Lumii de deciziile luate în rafală de Donald Trump.

S-a obiectat de către adversarii PSD că graţierea n-a fost punct în programul de Guvernare.
Cu duşmanii PSD sînt de acord în această privință.
Da, PSD-ul n-a cîştigat alegerile în chip zdrobitor prin invocarea graţierii.
Nici n-avea cum.
Electoratul PSD, niţel conservator, nu se dă în vînt după ieşirea infractorilor din puşcării şi nici nu sufer de insomnii la gîndul că în penitenciare sunt condiţii de Ev Mediu.
În schimb, PSD a cîştigat alegerile, printre altele, şi cu angajamentul, mai mult sau mai puţin explicit, că va înlătura dictatura Sistemului instituţiilor de forţă şi va reinstaura la noi autentica democraţie.

Scriam în acest sens pe cristoiublog.ro din 3 ianuarie 2017:

„Încercînd să trag concluzii din rezultatul alegerilor de la 11 decembrie 2016, am scris şi am zis că, printre altele, dacă nu chiar în primul rînd, românii au votat împotriva Sistemului instituţiilor de forţă.

De fapt, nu împotriva Sistemului acestor instituţii, indispensabil în orice democraţie pentru apărarea statului, ci împotriva amestecului brutal al Sistemului în viaţa noastră social-politică, fenomen de o rară gravitate devenit realitate în ultimii 12 ani.”

În acelaşi text îmi exprimam însă îndoiala că liderii PSD şi ALDE se vor angaja într-o bătălie pe viață și pe moarte cu Sistemul:

„Deşi votul din 11 decembrie 2016 a fost unul împotriva amestecului grosolan al Sistemului în viaţa noastră social-politică, am serioase îndoieli că noua majoritate, impusă în Parlament şi cu mandatul de a reîntoarce Sistemul în cazărmi, va face ceva pentru a supune instituţiile de forţă controlului democratic.”

De la 11 decembrie 2017 a trecut o lună şi mai bine.
S-a angajat PSD şi ALDE într-o bătălie cu Sistemul?
S-au angajat pe dracu’!
PSD şi ALDE s-au angajat într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte pentru Ordonanţa Graţierii.
Adoptată, Ordonanţa Graţierii nu atinge Sistemul nici cu o păpădie.
Dimpotrivă, ea întărește Sistemul, pentru că graţierea iartă pe cei condamnaţi, confirmînd condamnarea lor chiar şi în cazurile cînd a fost vorba de abuzurile Sistemului.
Din acest punct de vedere, eu consider Ordonanţa Graţierii ca o diversiune a PSD.
PSD se ocupă de orice altceva decît de înfrîngerea Sistemului.

Printre notele Sistemului treceam „absenţa unui control democratic real”.
Şi dădeam drept exemplu comisiile de control parlamentar al SRI şi al SIE.
Cazul Coldea a fost pentru PSD, prin Comisia de control al SRI, dominată de PSD, un prim şi mare prilej de a începe controlul democratic al Sistemului.
S-a realizat asta?
După Conferinţa de presă de la finele audierii lui Eduard Hellvig, preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, PSD-istul Adrian Ţuţuianu a făcut turul televiziunilor pentru a vorbi despre această primă şedinţă a unei Comisii, publicitate de propaganda PSD-istă ca fiind, în fine, debutul unui control parlamentar autentic al SRI și SIE.

Pentru cine n-a urmărit – ca mine – Scandalul Florian Coldea, supunîndu-l verificării critice, şi pentru cine a fost interesat – tot ca mine – de relaţia dintre Serviciile de Intelligence şi societate în democraţiile adevărate, campania asumată de Adrian Ţuţuianu, cuprinzînd şi conferinţa de presă din seara lui 25 ianuarie 2017, transmisă în direct, va fi părut darea de seamă a unei Comisiii care s-a aplecat asupra Cazului Coldea cu maximum de exigenţă.

Pentru mine, campania a reprezentat una dintre cele mai mari diversiuni antidemocratice din România:
Imbatabil la tras pe sfoară, Adrian Ţuţuianu a reuşit patru mari lovituri date democraţiei:

  1. Să blocheze cercetarea Adevărului în cazul Dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă.
  2. Să pună capăt multor întrebări rămase fără răspuns în opinia publică.
  3. Să prezinte Minciunile drept Adevăr.
  4. Să creeze premisele pentru ca noua Comisie SRI, prin nimic deosebită de celelalte, anterioare, să treacă în opinia publică drept adevărata Comisie de control parlamentar, astfel încît toate miș-mașurile ei cu SRI de acum încolo să treacă neobservate.

În ultimul timp s-a putut observa că mijlocul ideal pentru a înăbuşi un Scandal provocat de dezvăluiri incomode pentru Sistem îl reprezintă deschiderea unei anchete de către Parchetul General.
Augustin Lazăr, un provincial adus de Sistem la București, după modelul junei pe atunci Codruța Kovesi, are un talent ieşit din comun de a înăbuşi cu vorbele sale pufoase, pe post de pernă, orice tentativă de descoperite a Adevărului.
Adrian Ţuţuianu, izbitor de asemănător ca personalitate cu Augustin Lazăr, a primit misiunea să facă din Comisia de control al SRI mijlocul de înăbuşire al oricărui Scandal iscat în jurul SRI.

Despre comedia searbădă care a fost Conferinţa de presă sau mai precis, declaraţiile lui Adrian Ţuţuianu la Conferinţă (abil, Eduard Hellvig l-a lăsat pe PSD-ist să se dea în stambă!), am mai scris.
Concluzia a fost fără drept de apel:
Comisia n-a verificat nimic. A luat notă pur şi simplu de rapoartele celor două comisii de verificare în cazul Florian Coldea şi în cazul Elena Istode, l-a mandatat pe Adrian Ţuţuianu să aburească presa şi, cu asta, basta.
Amîndouă Cazurile au fost închise.

Misiunea Comisiei de Control nu e însă să ia notă de versiunea SRI.
Misiunea Comisiei e de a descoperi adevărul și a-l prezenta opiniei publice.
Şi pentru aceasta, audierea lui Eduard Hellvig trebuia să fie doar punctul de plecare.

Despre Cazul Coldea, Adrian Ţuţuianu a declarat senin, la Antena 3, că e închis din punctul de vedere al Comisiei.
Despre Cazul Elena Istode n-a zis nimic, deoarece el nici n-a intrat în atenţia Comisiei. Noroc c-a venit Eduard Hellvig cu Raportul Comisiei de verificare în cazul Generălesei. Altfel pînă şi Cazul acesta scandalos pînă peste poate era trecut sub tăcere.

Din Dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă, dacă sunt cernute cu exigenţa critică, rămîn mai multe date exacte, deja dovedite.
Dacă adăugăm aceste date altora, descoperite şi comentate de Adevărata Presă – nu de cea a Binomului – vom avea imaginea unor lucruri scandaloase petrecute – e drept – în Mandatul lui George Maior – şi pe care Comisia de control al SRI ar fi trebuit să le ia în discuţie, intrînd într-un soi de sesiune permanentă.

Din cele prezentate de Adrian Ţuţuianu am înţeles că în urma audierii s-a stabilit că toate s-au întîmplat deoarece Serviciul n-are un cod deontologic.
Bine, bine, vom spune noi, dar contractele pe care SRI i le-a facilitat lui Sebastian Ghiţă sunt din cauză că SRI n-a avut un Cod deontologic?
Elena Istode a petrecut la Monte Carlo, cu soţii Rizea, mai multe vacanţe, an de an.
Era ofiţer SRI, şef de sector.
N-a întrebat-o nimeni la vremea respectiv (conducerea, Divizia, Protecţia Internă) cine sunt soţii Rizea şi de ce dracu trebuie să-şi facă ea vacanţele la Monte Carlo pe banii acestuia?

La un dialog tv, la B1 Tv, Traian Băsescu s-a întrebat de ce protecţie a beneficiat prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, în vacanţele din Seychelles, spaţii din afara NATO?
Potrivit lui Eduard Hellvig, SRI e al doilea contributor cu informaţii pentru NATO dintre serviciile naţionale ale Alianţei.
Se presupune că Florian Coldea putea fi oriunde ţintă pentru serviciile duşmane NATO.
Cum de s-a învoit conducerea SRI să-l lase în astfel de vacanţe şi nu singur, ci cu soţia, alt ofiţer SRI?

Despre Momentul vizitei lui Florian Coldea la Vila de la Cheia al lui Sebastian Ghiţă am scris în numărul anterior al cristoiublog.ro.
Acest moment nici măcar n-a făcut subiectul audierii.
Comisia l-a neglijat pur şi simplu.
Pentru a ne aburi, PSD-istul Adrian Ţuţuianu a lansat aserţiuni vagi şi goale de conţinut, precum: Sar putea să-i chemăm! S-ar putea ca să…

Nu m-aş fi ocupat din nou de Farsa pe care ne-a jucat-o Comisia SRI, aflată sub stăpînirea PSD, dacă n-aş fi recunoscut în modul ei de Operare Modul de Operare a lui Liviu Dragnea.
Îl urmăresc pe Liviu Dragnea din ultimul timp cu o stupoare crescîndă.
Dacă-l asculţi, ai jura că, gata, ia Sistemul de coarne.
Acuzaţii, văicăreli, smiorcăieli, ameninţări.
Dacă te uiţi la ceea ce face PSD-ul condus de Liviu Dragnea vei sesiza imediat Comedia de Cămin Cultural jucată de Comisia SRI.
Totul se reduce la vorbe.

Ca şi în cazul SRI, în Cazul abuzurilor Sistemului s-au strîns în ultimul timp, graţie investigaţiilor Presei, numeroase date şi dovezi.
Pentru a se începe un Proces istoric în urma căruia Sistemul să fie lichidat, e neapărată nevoie de intervenţia unui partid parlamentar.
Cine să fie acel partid?
În nici un caz, PNL şi USR, trompetele Binomului Klaus Iohannis – Sistem.
Acel partid ar trebui să fie PSD.
A întreprins ceva concret pînă acum PSD pentru reinstaurarea democraţiei autentice?
N-a întreprins nimic.
Nici n-are timp.
E ocupat cu Ordonanța Greațierii!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Se ocupă PSD de Abuzurile Sistemului? Firește că nu. PSD se ocupă de Ordonanța Grațierii!”

  • Pai nici unul nu e PNList, nu e USRist, nu e de la forumul german din Sibiu. Toti astia implicati in scandalul SRI sunt de la PSD: Dancu, Ponta, Ghita, Maior, Pop si Rizea. Pana si Grindeanu era ministru al Comunicatiilor cand se semnau contractele cu Ghita ba chiar „intamplator” fost membru in Comisia SRI.

    Cum ar putea Comisia de Control a SRI condusa de PSD sa descopere ceva ?

  • Tutuianu bate campii. Cazul Coldea nu e inchis pana nu aflam ce e, de fapt cu facturile alea. Daca sunt reale, demiterea lu Coldea a fost un abuz, daca ele sunt flase, Coldea trebuie sa ajunga pe mana Parchetului, pentru fals in acte sau complicitate.
    In privinta aspectului ca PSD-ALDE nu lupta cu sistemul ci l-a luata in brate, e un fapt care nu poate fi contestat. Interesul lui Drangea & Tariceanu e sa poata guverna nu sa-si faca dusmani in randurile Binomului. De asta au si ziele numarate. Cutia Pandorei a fost deschisa, orice demersuri ar face majoritaea social-democrata, ele vor fi privite cu neincredere si atent analizate de opinia publica.

  • Domnule Cristoiu , nu e Gratierea in primul rand , cea care a scos oamenii in strada ci mai ales punctele acelea din Codul Penal .
    Era o perioada cand cautam Evenimentul Zilei ca sa va citesc articolele , cu ani in urma . Nu stiu ce se intampla cu dumneavoastra ,nu sunteti consecvent , parca va leganati intr-o barca . Mi-ar placea ca dumneavoastra ziaristii , sa fiti cu adevarat aliatul poporului , sa luminati oamenii si nu sa-i manipulati. Cine crede ca cei care au stat acasa aseara , nu sunt de acord cu cei din strada, se insala . Oamenii n-au iesit la vot pt ca ii considera pe toti , o apa si-un pamant , dar nu inseamna ca nu le pasa .
    Fi-ti cu noi , domnule Cristoiu ! Ati vazut lista patata a parlamentarilor ? Rusine sa fim condusi astfel !

  • Mi se pare mult mai periculos ce s-a intamplat ca protocoale SRI DNA, ce s-a intamplat la Hexifarma, firma care avea sediul social in cladire care apartine SRI-ului care dupa ce l-au aruncat in pom daca l-or fi aruncat gata batista pe tambal, ce s-a intamplat la spitalul Malaxa care timp de zece ani a luat finantari de 60 milioane de euro si a fost inconjurat numai de SRI care luau banii la plic inclusiv se duceau bani la celebra academie, ce se intampla cu Ghita, Microsoft, etc.

    Ce vreau sa zic este ca bani mai multi cred ca au furat aceste forte oculte decat politicienii mult huliti, politicieni multi dintre ei niste biete sageti ale acestora.

    Prefer sa ma fure politicienii de la care mai trag speranta sa recuperez ceva bani fiindca ii stiu, decat niste oculti care nu ii stiu si nimeni nu poate recupera nimic de la ei.

    Prefer niste Ordonante care arata pe fata pe cine vor sa scape decat niste protocoale obscure si inafara legii care leaga pe cine le este „dusman de clasa”.

    Prefer niste televiziuni, site-uri ONG-uri, care stiu cine le finanteaza si pentru cine lupta, decat cele care nu le stiu sursa finantarii si lupta pentru forte obscure.

    Ce nu stiu ce-i care ies in strada este ca daca s-ar da ordin pe unitate sa lege corporatisti nu ar ezita aceste forte sa faca asta. N-au citit si n-au trecut prea mult prin comunism, unde daca o clasa sociala devenea dusman era distrusa imediat de genul acesta de forte.

    Deci ar trebui in statul roman sa faca legi, care sa echilibreze balanta de putere momentan se inclina in toate partile si fiecare o vrea ca sa jupoaie tara in continuare de ce mai e de jupuit. Dar cine sa faca aceste legi?

  • Maestre , cum adica PSD nu luta cu sistemul ? Pai ordonanta tocmai asta face : inchide una dintre portitele abuzului .Urmatoarea etapa ar fi reglementarea statutului ONG-urilor . Am citeva idei :
    – desfiintarea categoriei juridice ” ONG de utilitate publica ” . Nu consimt ca tot felul de cicipiri sa traiasca din banii mei si sa lupte impotriva intereselor mele . Deci , sistarea finantarii de catre stat a oricarui ONG.
    – Obligarea sub amenintarea sanctiunilor o ONG0urilor sa afiseze lunar sursa finantarilor activitatii si programenlor
    0Obligarea sub sanctiuni de afisa numele si declaratiile de avere ale boardului si colaboratorilor ONG-ului .
    -etc
    Pai daca le place societatea deschisa , sa deschida accesul cetateanului la ” bucataria ” lor

  • bravooooooooo Maestre

  • Unii vor avea cateva revelatii abia dupa ce se va fi adoptat urgenta ordonanta a gratierii. Cat priveste comisia trombonistului Tutuianu, as fi curios sa ne explice un singur trombon: cum va verifica efectiv si eficient spusele SRI-ului despre inexistenta acoperitilor/colaboratorilor in politica si sistemul judiciar? Fiind vorba de o grosolana incalcare a Constitutiei si a legilor, cine va spune adevarul – adica cine divulga existenta intrusilor – nu mai este tinut sub nicio forma de secretul si juramantul care trag presul acoperitor peste gunoaiele serviciior din politica si sistemul judiciar. Numai efectul de domino – de exemplu de la Ghita la vale – ar scoate trombonul canceros la suprafata.

  • Eu vad problema altfel: cel mai usor pentru guvern si PSD ar fi sa lase balta gratierea. Ar insemna insa, ca KWJ si nebunii luí USR si PNL ar fi gasit arma pentru a bloca mereu eforturile guvernului si parlamentului de a implementa programul de guvernare pentru care au fost alesi. Aceasta este acum miza, nu CEI 2500 de oameni care ar iesi din inchisori.
    Vedem ca KWJ lucreaza deja la urmatoarea marsevie: blocarea bugetului. Si aici ar vrea sa scoata oamenii in strada.

  • Desi trebuie tratate separat, scandalul cu SRI si ordonantele, ele au legatura, fiindca sunt parte din negocieri.
    Ghita cred ca s-a mai autodetonat si pentru bani probabil i s-a zis sa aduca banii ca sunt ai SRI-ului si nu cred ca a mai vrut asta, stiind ca o sa fie inhatat si mai cred ca o parte din servicii l-au ajutat sa dispara fara urma. Eu il banuiesc ca este in Israel cu Elan, cu care chipurile s-a certat atunci cu Realitatea TV, dar de unde, ei au fost bagati la inaintare, de aceea nimeni nu o sa-i aresteze vreodata fiindca sunt oamenii lor si posibil si ai altor servicii.

  • Pai din asta se vede ca a batut palma cu sistemul Dragnea, am vrut sa va scriu de ieri. Astea sunt negocerieri, sunt mesaje pentru cine stie despre servicii, Dragnea v-a scapa si fara ordonanta si sistemul merge inainte. Momentan este prea puternic si stie sa stalceasca mintile si oamenilor care au ceva in cap. Manipuleaza frumos, au know how de la SUA, pacalesc frumos ca la alegerile prezidentiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *