Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de luni, 4 mai 2015

Cultul Personalității Codruței Kovesi. Azi: Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu, premierul Partidului Meu al lui Klaus Iohannis, bate pe Facebook clopotul în dungă pentru a suna alarma la nivel național:
Premierul Victor Ponta complotează pentru plecarea Codruței Kovesi din fruntea DNA!

Liderul PNL nu e singurul care trage Sirena lui Roaită.
În ultima vreme, întreaga Divizie Presă a Binomului SRI-DNA e în ținută de luptă.
A sunat Goarna pe Unitate și ofițerii Diviziei fac zid în jurul Codruței Kovesi, mai ceva decît Garda în jurul lui Napoleon la Waterloo.

Cuvîntul de ordine e următorul:
Demascați complotul prin care Corupții vor s-o scoată pe Kodruța Kovesi din fruntea DNA!

Cum să fie schimbată Codruța Kovesi din fruntea DNA? se întreabă cei care știu că distinsa e protejată de SRI mai ceva decît Constituția. De protecția Constituției se ocupă o Divizie. De protecția Codruței Kovesi se ocupă însă toate Diviziile SRI, în frunte cu Divizia Presă.
Cătălin Predoiu ne spune că Victor Ponta complotează s-o scoată pe Codruța Kovesi din fruntea DNA trimițind-o la Bruxelles ca Procuror șef al Parchetului european.

Nu altceva spun și cei din Divizia Presă a SRI.
Că ofițerii Diviziei pot spune o asemenea neghiobie mai e de înțeles.
Ordinul pe Unitate e ordin, și el trebuie îndeplinit chiar și cînd te obligă să pari idiot.

E de neînțeles însă că liderul PNL, premierul desemnat al Partidului Meu al lui Klaus Iohhanis, poate crede și el într-un complot al Corupților prin care Codruța Kovesi va fi scoasă din fruntea DNA primind una dintre cele mai puternice funcții la nivel european.

Să mă explic.
Recent, Parlamentul European a votat Raportul Monicăi Macovei privind instituția numită Biroul Procurorului European.
Potrivit Tratatului de la Lisabona, la nivelul Uniunii Europene ar urma să se înființeze un fel de Parchet European, care să investigheze fraudele cu fonduri europene.

Votul din Parlamentul European schițează deja această nouă instituție la nivel de UE, destul de prost primită în unele țări membre, unele chiar puternice, precum Marea Britanie, pe motiv c-ar fi un nou pas pe calea dispariției tuturor prerogativelor naționale în favoarea Birocrației de la Bruxelles.

Raportul Monicăi Macovei prevede un Parchet de 25 de procurori europeni selectați din țările membre ale Uniunii conduse de un Procuror șef, ales de Comisie dintre cei 25.
Aprobarea Regulamentului e un pas important în procesul de înființare a instituției.
Totuși, el nu înseamnă decizia de înființare a Biroului și cu atît mai puțin debutul procesului de selecție a procurorilor europeni și mai ales a Procurorului șef.
Fiind vorba de o instituție cu puteri de anchetă peste autoritățile naționale, se înțelege că selectarea procurorilor va sta sub semnul influenței exercitate de marile puteri europene.

Are șanse România să trimită un procuror în Parchetul de la Bruxelles?
Deși decizia privind înființarea Parchetului n-a fost încă luată, deși nu există îndoială că selecția va fi un proces deificil, în care țări precum România vor fi împinse în plan secund cînd va veni vorba de procurori aleși, pe meleagurile noastre, se vorbește deja de un procuror care va ales nu printre cei 25 de procurori, ci ditamai Procurorul șef.
E vorba, se înțelege, de Codruța Kovesi.
Pe care corupții din România, pentru a scăpa de ea din fruntea DNA, vor reuși s-o impună Procuror șef al Parchetului European peste capul marilor puteri membre ale UE!

Așadar, Codruța Kovesi e victima unui complot menit a o propulsa într-o funcție dorită de orice procuror din țările membre ale UE.
Teza Complotului ridică mai multe întrebări:

  1. Desemnarea unui procuror dintr-o țară europeană într-o asemenea funcție nu poate fi făcută fără acceptul procurorului. Dacă vrea să facă sîc! Corupților, ce o oprește pe Codruța Kovesi să refuze postul?
  2. Se spune că procurorul șef al DNA nu intervine în dosarele procurorilor de caz, nu comandă deschiderea sau închiderea de dosare. În aceste condiții, ce folos vor avea Corupții dacă Codruța Kovesi pleacă din fruntea DNA?
  3. Așa cum spuneam mai sus, instituția Parchetului European n-a fost încă decisă. Ce rost are să bocim plecarea Codruței Kovesi într-un post care nu există și nu va exista așa de repede?
  4. Pentru funcția de procuror european și mai ales pentru cea de Procuror șef va fi o bătălie pe viață și pe moarte la Bruxelles. Au corupții din România atîta influență la Bruxelles încît s-o pună Procuror șef pe Codruța Kovesi?
  5. A ajunge Procuror șef al UE e visul oricărui procuror din țările membre ale UE, inclusiv al Codruței Kovesi. Să credem că Victor Ponta și Corupții din România îi vor îndeplini visul?

Toate aceste întrebări au însă un răspuns.
Campania despre Complotul prin care Codruța Kovesi va deveni Procuror șef al Uniunii Europene se înscrie în incredibila campanie din ultimul timp de Cultivare peste marginile bunului simț a personalității celei care se află în fruntea DNA.
Codruța Kovesi e atît de temută în România încît Corupții sunt gata s-o promoveze într-una din cele mai importante funcții la nivel de UE numai ca să scape de ea!
E ca și cum eu m-aș văieta că Binomul SRI-DNA complotează să mă pună director la CNN numai pentru a scăpa de mine!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 4 mai 2015”

  • Domnule Cristoiu, nu mai scrieti la Evenimentul Zilei???? Mi-ar parea nespus de rau, caci eu astept intotdeauna, cu nerabdare, comentariile Dvs. pertinente. Poate sunteti in vacanta…. Dati-ne un semn referitor la asta, va rugam!

  • Dar ce va faceti sa credeti ca sunteti la fel de incomod pentru respectivul „Binom” precum e Kovesi pentru gangsterii politici mioritico-damboviteni?

  • De cand e Codruta sefa(la dna), paleste si Hollywood-ul la ce soap-opera’s ne livreaza zilnic.Ea, de altfel, fiind foarte atenta sa mentina „glamour”-ul titlurilor „socante” menite sa-i contureze si mai tare aura de Schwarzenegger turbat, molestator de corupti. Care corupti, saracii- ma refer doar la cei „faimosi”, in majoritate au gresit doar pt. ca apareau prea des la T.V sa o critice. Acuma, dupa cum se vede, toti cei cu pareri contrarii, devin tinte.Daca asta e libertate de expresie si democratie, sa aduci bulgari si sa ii pui sa urle ca la concertele lui M. Jackson in fata d.n.a-ului…de fericire ca intra coruptii la bulau..atunci ma intreb de cand a devenit lumea asa bucuroasa. Aplauda toti in fata d.n.a-ului, ca niste babuini in calduri. Iata ce pot sa faca serviciile- fabrica niste cazuri senzationale, blonde urmarite de camatari la restaurant sa le ameninte iubitii, tablouri ascunse in pereti, judecatori care si-au uitat bonul de la magazin in portbagaj- etc etc „presa” sta in fata dna ului toata ziua pt. a-si primi gogosile cu glazura.

  • Problema mea, legat de tema, e de alta factura. Este DNA atat de fragil incat plecarea lui Kovesi sa insemne un dezastru? Daca da, inseamna ca Basescu are dreptate: DNA este influentat politic de grupul lui Iohannis si inlocuirea actualului sef, da posibilitatea guvernului sa-si planteze omul care sa schimbe tabara! Spuneti-mi va rog, Predoiu e tampit sau numai se preface? La randul lor, SRI daca o apara, confirma spusele lui Cristoiu , ale lui Udrea si a lui Basescu: DNA este divizia maciucarilor politici din SRI! Sa trecem mai departe! Sa zicem ca se infiinteaza prchetul cu pricina! Va fi Kovesi la fel de eficace fara sprijinul serviciilor Romanesti? Elimpede ca britanicii, francezii sau altii aia nu vor alerga dupa ea cu catuse si microfoane ca sa o scoata in fata! Sa zicem ca pleaca! Putem noi neglija procedura de numire a sefului DNA, procedura in care ultimul cuvant il are Johannis? Si apoi, cine e loctiitorul lui Kovesi, om care asigura interimetul? E acel procuror scula psd’ista ce ar schimba conduita DNA, sau e vr’unul mai rau decat Kovesi? Mai am o intrebare si gata: Nu cumva Macovei face propriul ei joc in perspectiva abandonarii europarlamentariatului? Nu are nicio garantie ca va mai obtine inca un mandat si ar fi firesc sa se bata pt un post de procuror European, poate nu sef dar macar pe acolo pe undeva!

  • LCK este puternică pt că
    1) primeşte dosare la ” cheie ”
    2) Coldea o păzeşte ” de cele rele ”
    Ea ? A ținut blocate dosarele revoluției şi mineriadelor.
    Cine este Laura Codruța Kővesi ?
    Nu vă spun pt a nu pune presiune pe EA !

  • A recomandat- o Monuca Macovei .

  • a inceput sa-i placa si a uitat de modestie.

  • aceiasi parere mi-am exprimat-o si eu azi intr-o postare,bineinteles nu asa de elaborata…vise!!!

  • Bine ca nu candideaza la presedintia Americii!

  • Ai dreptate Maestre !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *