Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de luni, 5 octombrie 2015

Confirm ca martor: Traian Băsescu e sincer în părerea sa bună despre Cătălin Ivan!

Mă număr printre analiștii care văd în orice strănut al unui politician un gest gîndit a provoca o tresărire în clasa politică.
Nu de puțin ori însă m-am văzut obligat să recunosc că m-am înșelat.
Printr-un fapt, printr-o vorbă, se exprimase omul și nu omul politic.

Recent, la Adevărul Live, abordînd situația din PSD, Traian Băsescu a invocat un nume dintre liderii partidului:
„Spre exemplu, eu ma uitam la un om care nu m-a menajat deloc: CATALIN IVAN – este un tip curat, istet, europenizat, care pare a fi un socialist european, care ar fi putut fi o solutie exceptionala pentru ei. L-am vazut cand a incercat sa ridice putin glasul cum a fost bagat la fund imediat de generatia lui LIVIU DRAGNEA”.

Traian Băsescu făcuse publică părerea sa bună despre un tînăr aflat de mai mult timp în conflict cu Conducerea.
De aici s-a plecat pentru a se ajunge la ipoteza unei manevre prin care Traian Băsescu urmărise o lovitură politică.
S-a stîrnit chiar și o mică tulburare în heleșteul nostru politic.
Tot tărăboiul s-a zidit pe teza că Traian Băsescu n-avea o părere bună despre Cătălin Ivan, dar că, din nevoia de a zăpăci nițel PSD, elogiase un disident.

Realitățile stau diferit.
Cu ceva timp în urmă, întîrziind nițel cu Traian Băsescu după un taifas la B1Tv, dînd curs unei tradiții a relațiilor dintre invitați și autorii de interviuri, a venit vorba de desemnarea lui Liviu Dragnea ca președinte interimar nestatutar la ședința CExN.
Liviu Dragnea are în față un proces care se poate încheia oricînd cu o sentință de condamnare cu executare.

Cum dracu! am exclamat eu, liderii PSD, politicieni hîrșiți, cu responsabilități față de soarta Partidului, au decis să fie conduși de cineva aflat cu pistolul la tîmplă. E ca și cum călătorii dintr-un Boeing s-ar lăsa pe mîna unui pilot care, din cînd în cînd, poate să-și piardă cunoștința. Poate să conducă avionul pînă la aterizare. Dar la fel de bine, poate să cadă cu tot cu avion.
Apoi, Liviu Dragnea, deși un bun politician și un bun manager de partid, are o imagine catastrofală ca Baronul baronilor locali. Au crescut între timp generații de alegători care vor altfel de politicieni decît cei întruchipați de Liviu Dragnea.
Nu se găsesc în PSD și astfel de oameni? am întrebat eu retoric, mergînd mai departe:
De ce nu-l aleg pe Cătălin Ivan? Nu-l știu decît din presă, dar mi se pare un politician modern, europenizat, unul care pe un aeroport din Occident nu sare în ochi ca tip din Est.

Spre surprinderea mea, Traian Băsescu m-a confirmat. Avea și el o părere bună despre Cătălin Ivan, în care vedea, așa cum a zis la Adevărul Live, un lider PSD în stare să dea partidului o nouă față.
A mai zis Traian Băsescu ceva despre o femeie, dar avînd în vedere că e măritată, nu-mi pot permite să transcriu aici spusele sale despre relația dintre Cătălin Ivan și respectiva.

Așadar, Traian Băsescu – omul are o părere bună despre Cătălin Ivan.
Sau mai precis, așa cum a ținut să-mi precizeze, fostul președinte Traian Băsescu are o părere bună despre Cătălin Ivan.

N.B Am redat această discuție cu Traian Băsescu numai după ce i-am obținut aprobarea, avînd în vedere că fusese vorba de o discuție off the record. Una dintre regulile pe care le-am respectat cu strășnicie în cei 25 de ani de presă liberă a fost și aceasta:
O discuție care s-a dus off the record nu se dă publicității de către un ziarist fără aprobarea interlocutorului nici în fața plutonului de execuție!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 5 octombrie 2015”

  • sa nu ne amagim: Basescu v-a servit-o la fileu, ca s-a dati stirea mai departe ; si dvs stiati asta si v-ati conformat si noi stim ca stiati si va intelegem ; s-a inchis cercul .

  • Cum sa-l aprecieze pe Catalin Ivan cand l-a angajat la biroul parlamentar pe cel mic Mihnea a lui Adrian Nastase!! Ce cutra este nenea Base!!!

  • Eu pot sa confirm ca Basu e ca o ciocanitoare care cauta orice prilej de a se agata intr-o gilceava politica . I se rupe in paispe lui Bese de omul politic Catalin Ivan . El vrea sa ramina viu in constiinta publica si unii il mai si ajuta sa nu moara asa dintr-o data .

    • Mitroi Marcelia, ce confirmi tu, ce spui tu, limbajul vulgar, te arata ca pe o PSD-ista. Tu n-ai calitatile necesare pentru a-l judeca pe Traian Basescu ca politician, tu judeci ca una care a fost indoctrinata de antena3 cu „Jos Basescu”. Pentru cei care gandesc, care pot analiza, pot intelege ce spune Dl. Cristoiu intr-un articol, Traian Basescu este un bun politician si poate in continuare sa aiba un rol important in politica. Hai ca mi-a placut asta cu „constiinta publica” si chiar ma dadeai gata daca ziceai „si s-a dus sa moara putin”…da´nu cred sa stii alte versuri decat ale lui Salam si Guta:-))

    • Auzi nea Smith , eu sint una din cei 7,4 mil de romani care l-au demis pe Bese , si am vrut sa moara de tot politic , nu putin . In ce priveste repertoriul muzical , am unul f. rafinat si deosebit , exclus manele .

    • Mitroi Marcelia , Karen, chiar daca nu se termina in „a” este feminin:-) Nici nu m-asteptam sa intelegi ce-i cu „s-a dus sa moara putin”, n-ai auzit de Marin Sorescu:-)

    • 7,4 mil !?…

    • 7,4 mil de idioti! Din fericire nu-s chiar atatia. Vreo trei mil sunt aia al caror vot a fost furat de Dragnea.

    • Karen Smith,draga ,limbaj mai abject și mai vulgar ca la susținătorii lui Basescu nu exista la niciun partid.Si m-am intersectat de multe ori pe fb .cu fanii lui.Duc lipsa de argumente,dar sar cu jignirile imediat.

    • Marinescu Petru,dacă fura Dragnea trei milioane de voturi,era de mult la pușcărie. Dar,dacă tot nu faci parte din tagma idioților ?citește motivarea instanței, unde nu se spune nicăieri ca,Dragnea a furat voturi?Nu-mi place Dragnea,dar văd pădurea de copaci și prostii spălați pe creier,cărora orice argument le- ai aduce ,ei tot o țin pe a lor.
      Pe idolu ‘ vostru l-au dat jos aia 7,4 milioane de „idioti”,norocul i-a venit de la stăpânii de afara

    • Așa e doamna, singurul pe care-l iubește de la Psd (dacă iubește pe vreunul, este Dragnea)ce Catalin Ivan ?pai el a făcut afaceri cu Ivan sau cu Dragnea? !Eu l-am suspectat pe Dragnea mereu de trădare la alegerile președențiale, dar se pare ca psd istii tot pe mana lui au mers.

    • Violeta Culcescu , Esti din Slatina, j´ai compris:-)))

    • Violeta Culcescu , Poate n-ai aflat ca pe Basescu nu l-a dat jos nimeni. Si-a terminat mandatul si-a plecat de la Cotroceni cand a intrat Iohannis, i-a lasat totul pus la punct, Justitia, DNA, coruptii si hotii merg la puscarie in continuare. PSD cap de lista.. Basescu este in continuare activ in Politica, spre deosebire de plagiator care este inculpat si trimis in judecata pentru coruptie si fals in acte publice. Dragnea este condamnat cu suspenadare.

    • Pesedistii fac alergie la numele Basescu. La alegerile locale, mai cu o galeata, mai cu o tigaie, mai cu o punga de malai se mai scot dar la presedintiale tot pe locul al doillea ajung. La referendum au votat si mortii si cei din strainatate si toti pesedistii de 2-3 ori si tot n-au fost destui. Ei stau prost cu aritmetica si cu toate ca in general au clase putine nu au fost atenti nici in putinul timp petrecut la scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *