Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Potrivit unui nou document din Dosarul Black Cube, Daniel Dragomir e convins că relația Codruței Kovesi cu americanii se datorează lui Florian Coldea

Publicăm mai jos, așa cum am anunțat pe cristoiublog.ro de duminică, 6 noiembrie 2016, un Document crucial din Dosarul Black Cube:
Stenograma discuției din 1 februarie 2016 dintre Daniel Dragomir și cei doi reprezentanți ai firmei Black Cube- Dan Zorella și Udi Levi-, discuție în cadrul căreia se pune la cale în principiu Proiectul Operațiunii Tornado de investigare a Codruței Kovesi pentru a verifica grave suspiciuni de corupție.

Înainte de a publica Documentul, se impun cîteva precizări, menite a face mai lesne înțelegerea Discuției.
Potrivit Depoziției lui Dan Zorella din 27 iunie 2016 în fața inspectorului LAVAH 433, publicată într-un număr anterior al cristoiublog.ro, la finele lui ianuarie 2016, un tînăr izraelian, pe nume Gidi Zelivanski, l-a contactat în numele unui român – Daniel Dragomir, pentru un proiect pe care voia să-l comande firmei Black Cube. Șeful Black Cube ține să precizeze în Depoziția sa că:
„Gidi mi-a explicat că Daniel este un oficial din serviciile secrete române. Şi am înţeles că nu doreşte să vorbească prea mult la telefon şi cere să-l întîlnim pe Daniel în Bucureşti.”

Nu întîmplător am reluat pasajul în care Dan Zorella dezvăluie rolul jucat de Gidi Zelivanski în cadrul Operațiunii – cel de om de încredere atît al lui Daniel Dragomir, cît și al lui conducerii Black Cube. Așa cum se va vedea din Documentul pe care-l vom publica în acest număr, Gidi e un personaj mult mai important decît cel de intermediar între Daniel Dragomir și Black Cube. A fost anchetat Gidi Zelivanski?

Menționînd a nu știu cîta oară, „am înţeles că într-adevăr Daniel este un oficial”, Dan Zorella istorisește că l-a luat cu el și pe „Udi Levi, care este fost oficial din organizaţiile serviciilor de informaţii din Israel şi este consultant pentru dezvoltarea afacerilor în firmă”, și pe 1 februarie 2016, au plecat spre București unde l-au întîlnit pe Daniel Dragomir. Anterior, Daniel Dragomir îl contactase printr-un telefon celular prezentat drept securizat. Discuția despre proiect are loc la restaurantul Nadamas. Aici – depune mărturie Dan Zorella, „Daniel a început să explice că scopul proiectului este de a ne asigura şi de a confirma sau de a nega un număr de suspiciuni şi direcţii de corupţie, mită şi conduită problematică în organizaţia D.N.A. şi specific la şefa organizaţiei, Laura Kovesi”. Înțelegînd că „aici este un proiect sensibil și serios”, Udi Levi a decis să înregistreze această convorbire.

„Înregistrarea a început la cîteva minute după ce ne-am aşezat la restaurant”– precizează Dan Zorella.
O precizare importantă, deoarece ea explică de ce Stenograma discuției din 1 februarie 2016 debutează abrupt.
Depoziția lui Dan Zorella, existentă la Dosar, aduce lămuriri esențiale despre Documentul care e Stenograma:
„Udi mi-a făcut semn că începe să înregistreze, iar eu am dat din cap că sînt de acord. Din acel moment conversaţia este înregistrată şi este în mîna mea astăzi. (Observaţia inspectorului suspectul îmi predă o copie a redării întîlnirii precum şi disc copie a convorbirii înregistrate. Am ridicat cele menţionate mai sus şi le-am însemnat cu Y.T. 2 din data de astăzi şi respectiv Y.T. 3 din data de astăzi”

Documentul publicat de noi e Copia redării întîlnirii. Depoziția lui Dan Zorella e în mare parte o prezentare a Discuției din 1 februarie 2016. Asta înseamnă că Stenograma e un document crucial pentru înțelegerea Operațiunii. Depoziția aduce lămuriri în privința personajelor:
„Suspectul citeşte puncte şi propoziţii alese din redarea însemnată cu Y.T. 2 din data de astăzi, paginile 1-26, a se specifica că este vorba de o redare în limba engleză. Redarea conţine litere în limba engleză, mai jos este legenda:
Y – Daniel
BC I (1) – eu – Dan Zorella
BC – Udi Levi.”

Cititorii Stenogramei trebuie să ia seamă la această legendă. De asemenea, cititorii trebuie să țină cont că e vorba de Stenograma unei înregistrări audio, la rîndu-i, înregistrare a unei discuții libere în engleză, duse între persoane care folosesc engleza doar în întîlnirile internaționale. De aici unele incoerențe, care nu afectează cu nimic conținutul discuției. Pentru a face mai ușoară lectura am redat cu bold intervențiile lui Daniel Dragomir și am pus intertitluri.

Finalul Operațiunii era gîndit pentru 30 aprilie 2016

Y: 00:35 – Acum, aceste persoane doresc să facă ceva, dar nu știu ce. În al doilea rând, le lipsește creativitatea. Le lipsesc ideile. Tot ce au sunt bani și faptul că sunt foarte speriați. Acum, mandatul acestei doamne se termină în aprilie 2016. Toată lumea este foarte speriată că dacă mai obține un alt mandat, alți trei ani,

BC1: Da, vor fi cu toții puși sub acuzare și

Y: … În al doilea rând, că ea va depune.. eforturi pentru persoanele care deja au fost acolo în tribunale. Și ea va dori să obțină condamnări pentru a arăta: uitați-vă cu toții, o fac.

BC1: Când în aprilie? Cât timp avem?

Y: 30 aprilie

BC1: Sfârșitul lui aprilie

Y: Sfârșitul lui aprilie

BC1: Și decizia când va fi?

Y: În mod normal procesul decizional, normal legea spune că Uniunea Europeană cere ca… persoana să își depună CV-ul și să vină cu proiectul și să-și pună în față numele. Și acolo este o comisie și conducerea comisiei, ministrul responsabil, se va așeza și ministrul va încerca să propună președintelui și președintele decide. Acum, ce este ea în ultimele câteva… ministrul justiției, noua doamnă. El ( ministrul Justiției n.n.) dorește să se respecte procedura și să vadă cine vine. Ei au început un atac în media spunând mult: O, aceasta înseamnă că ea nu vrea să o nominalizeze din nou pe doamnă. Așa că este evident că vor să o nominalizeze direct, fără vreo procedură. Acum, am trimis un mesaj președintelui, președintelui actual, deoarece am pe cineva apropiat lui, ce îi spune următoarele: mai vreți un alt mandat de președinte? Deoarece dacă îi veți mai extinde încă trei ani mandatul, această doamnă își va termina mandatul în aprilie 2019. Alegerile prezidențiale au loc în noiembrie 2019.

BC: Da. Ea va fi.

Y: … E vrea mult… o carieră. Își va termina mandatul, va spune: … președinte. Ea îți va aresta soția și pe tine, deoarece ai făcut o grămadă de lucruri stupide. Și ea îi va aresta pe toți din jurul tău.

BC: Și gata.

Y: Da, și gata. Acum, din câte cunosc eu, actualul președinte este foarte limitat în a sa, a sa

BC: Minte

Y: Minte… reacție la tot ce se întîmplă… Prima sa reacție este… A doua reacție, începe să țipe și să se dea mare, să fie foarte, foarte supărat și să aibă cea mai puternică atitudine… Eu… tot acest lucru… cu un prieten apropiat de al său. Fostul său consilier pe Securitate Națională este tipul ce conduce toate serviciile. Și este foarte apropiat de el.

BC: Cum îl cheamă, Melichenko?

Y: George Putaki.. îl sacrifică pe acest tip. Deoarece au vrut să scape de el … intelligence …Ei i-au cerut unui tip să facă o declarație referitor la el. Au mers la doamnă, doamna a început un proces. S-au dus la președinte și i-au spus:… începe un proces. El ( fostul consilier, George Scutaru, din cîte se pare n. n. ) este un tip foarte de treabă… Îl urau, de ce? Deoarece el era atât de apropiat președintelui și conducea toate Serviciile, ei… Așa că președintele a început să țipe, i-a spus tipului să vină și i-a zis: Dă-ți demisia, nu vreau să te mai văd. Nu mi-ai spus despre asta, a trebuit să aflu de la alții. Tipul și-a luat documentele și a părăsit biroul și asta a fost, terminat. După aceea, cazul, cumva, a dispărut. Au deschis cazul împotriva lui dar a fost că nimic nu s-a întâmplat, dar au scăpat de el. Acum tipul vizitează toate bisericile din România. Vreau să spun, s-a dus la partidul lui… ei bine, se duce la toate bisericile.

BC1: Deci au scăpat de el?

Y: Au scăpat de el într-o săptămână.

BC1: Asta e metoda?

Y: Da

BC1: Deci decizia privitoare la doamnă, când va fi?

Y: Sfârșitul lui aprilie.

BC1: Decizia e la sfârșitul lui aprilie? Sau…?

Y: Procedura pornește la începutul lui aprilie, decizia va fi, nominalizarea și semnătura la sfârșitul lui aprilie.

BC1: Procedura va porni la începutul lui aprilie.

Y: Începutul lui aprilie, da

BC1: Deci avem două luni

BC: Nu, dar e ceva foarte important. În cele din urmă aceasta este o decizie a președintelui și spui că președintele este slab.

Y: Președintele este slab.

BC: Deci, crezi că chiar dacă vom avea suficient material va fi convins să nu semneze sau așa ceva e imposibil?

Y: Nu. Președintele… vrea să meargă la proces, bineînțeles. Deci, el este inteligent. În al doilea rând, președintele tocmai și-a pierdut casa. Soția lui a făcut documente false și au cumpărat o casă în Sibiu. El are două case și este… Una din case, această casă… a făcut acte false că ea a moștenit, imediat a închiriat-o unei companii de Wifi. Șeful companiei Wifi în România este un prieten bun al… deci el a obținut, nu știu, un câștig de jumătate de milion de euro. Acum actele… asta a fost într-adevăr… și că nu aparține casa lui și soției lui. Așa că îmi imaginez că s-a speriat, deoarece și-a spus… soția lui acum, este o problemă mare. Așa că el a acționat printr-o cale extraordinară, el a cerut un nou proces. Acum îți poți imagina, pe de altă parte, sentimentul meu este că dacă i se va da o ocazie și sentimentul eu este că e nevoie de ceva din afara României ce va ajunge în media, el va veni și va vedea.

BC: Ce pot face

Y: Vreau să te nominalizez, această presiune din exterior, hai să găsim o altă poziție pentru tine. Acum fostul președinte, deoarece și el este, de asemenea, foarte important, el vrea să scape și de ea.

BC: Fostul președinte e Basesko?

Y: Da. Toți vor să scape de ea. Dar toți nu fac nimic. Tot ce fac este că se întâlnesc, negociază, discută, dar în cele din urmă, la sfârșit, ministrul Justiției, doamna care este ministru al Justiției, ea… nominalizat-o pe ea, președintele, asta e totul pentru…

BC1: Al doilea este președintele.

Y: Aha…

BC1: Așadar avem 2 șanse pentru a opri

BC: Ce poți să-ți spui, ce poți să ne spui despre ea?

Codruța Kovesi se crede urîtă

Y: Doamna aceasta a fost procuror debutant în Sibiu.

BC: În Rusia?

Y: În Sibiu. Avea 33 de ani în 2006, când a fost promovată ca procuror general de… În primii ani 2006-2008 a făcut o grămadă de greșeli; deoarece era foarte nouă, deoarece era tânără, deoarece venea din această poziție și această poziție și zvonurile spun că sunt oameni în oraș care au o grămadă de casete referitoare la greșelile ei.

BC: Unde este aceasta?

Y: Ce?

BC: Casetele.

Y: Casetele? Sunt persoane, persoane care ar putea avea casetele. Oamenii cred asta, de ce? Deoarece ei ( cei care dețin casetele n. n) nu au fost atinși de ea. Chiar și acolo unde e o grămadă de declarații împotriva lor. Fostul ministru de interne.. a fost… Acum, doamna a fost șefa Parchetului general timp de șase ani, apoi a trecut ca șef al DNA. Deoarece este foarte înaltă și pentru că este foarte masivă, ea are, de asemenea, o problemă psihologică, deoarece se crede urâtă, că proastă și urăște femeile. Acesta este unul din motivele pentru care a atacat femeile locale ce erau în poziții înalte și le-a arestat și investigațiile și… În al doilea rând, oamenii spun, nu sunt sigur, că este apropiată deAmericani.

BC: Spui că nu?

Y: Nu sunt sigur.

BC: Nu ești sigur, ok.

Y: Nu sunt sigur. De ce? Deoarece relația ei cu americanii nu a fost directă. Relația ei cu americanii a avut loc datorită tipului de la Servicii ( Florian Coldea n. n.). El e cel care… Acum, ei s-au folosit de PR american și pentru a arăta tuturor: uitați-vă, avem un spate puternic… declarația lui Nuland.

BC: Nuland, da

Y: … acesta este trecutul. Acum, această doamnă, vreau să spun, dacă atacă, o va discuta așa: spune-mi ce vrei și

BC: Și o voi face pentru tine, ok

Y: Da, nicio excepție. Îi va distruge pe cei mai influenți… îi va distruge pe cei mai influenți oameni de afaceri, majoritatea. De ce? Vreau să spun, nu e niciun interes american. Nu este niciun interes american în asta.

BC: Ce crezi? Asta e inițiativă personală sau motivație personală?

Y: Ce am început să fac, am început să pun, am încercat să pun în mintea unor persoane, unora dintre contactele mele, următoarea idee: cine beneficiază din toată aceasta? Țara… Nimeni nu vrea să semneze vreun contract, nimic nu se întâmplă de fiecare dată. Cine beneficiază? Rușii. Deoarece știi… cine beneficiază din tot acest haos…? Dacă aceste persoane lucrează pentru altcineva… A doua idee, credința mea este că aceste persoane sunt… ele doresc puterea. Și s-au dus la americani și le-au spus americanilor: vă putem oferi coordonări… Dar, nu cred că au legături așa de bune acolo… foarte bune… cu fostul ambasador Gitinstein.

BC: Gitinstein, da

Y: El a reușit să…

BC: Chiar astăzi Gitinstein

Y: Chiar astăzi. Și, așa că el… dar nu numai… doar să aibă o relație bună, dar… să aibă legături bune cu… Acum, din câte știu…

Y: 17:55: Opinia mea este că amândoi ( Codruța Kovesi și Florian Coldea n. n. ) sunt conectați. Vreau să spun, dacă unul pică… amândoi pică… deoarece dacă ea pică, el va încerca să o înlocuiască cu o altă persoană… dacă ea rămâne.. el rămâne. Amîndoi sunt conectați.

BC1: Ea are mandat?

Y: Nu, nu mai are vreunul.. va rămâne acolo până…

BC: Până când cineva va decide.

Y: Da.

BC1: Deci e nevoie să fie o influență din exterior?

Y: Da.

BC1: Și el va fi ales pentru partea asta, de asemenea?

Y: Nu. Sunt zvonuri foarte puternice în oraș că el ne va părăsi… și că va fi… O lună…. Una din sursele mele spune că asta e sigură, eu nu cred asta…

BC: Deci este bine

Y: Este foarte bine… Vreau să spun că dacă el…

BC1: De ce spui că el trebuie să

Y: Acum motivul… puneți-i în legătură. Puneți-i în legătură pe amândoi… cu CIA. Îi puteți pune în legătură, pe amândoi. De ce? Deoarece ea a fost… În al doilea rând, deoarece Uniunea Europeană a cerut o investigație. Investigația s-a desfășurat…

BC: Spune-ne câte ceva despre, personal nu sunt familiar cu acest caz, europenii i-au cerut să investigheze cazul a ce? Care este cazul?

Y: În 2006, a fost un jurnalist de la Washington Post, numele ei era Dana Priest. A scris un articol despre.. închisoare.. în Europa. A fost un scandal mare, după acesta europenii… Dick Marty.

BC: Parlamentul European, am o mare legătură acolo din partea evreilor. Dana Priest și Dick Marty? Este membru al Parlamentului?

Y: Da.

BC: Din partea cui?

Y: Britanicilor

BC: Dar în Uniunea Europeană?

Y: Da. A început investigația cu Uniunea Europeană deoarece a scos înregistrările zborurilor americane.

BC: … un prizonier al Al Qaida și celălalt, ok. Ea a scris ce? Că le-au permis americanilor să interogheze fără vreo.

Y: Da. Acum , parlamentul european după această investigație și au cerut doamnei că ei știu că procurorul DNA să facă o investigație. Ea n-a făcut nimic, a răspuns Uniunii Europene spunând că a investigat dar ea.. nu. Și asta e… Nu am găsit, nu există nicio înregistrare. Acum, 2014.. șeful american… o cerere referitoare la închisori.

BC: Ea este de la CIA?

Y: Nu, este de la Senat. A fost șefa Senatului… Ea.. a identificat locuri, nu a numit țara, a identificat locul și ei au pus… Dar cel mai important lucru este că… acesta este cazul țării, să-i spunem negru deoarece ei l-au avut în numere, acest loc este fals și americanii au cheltuit o grămadă de bani gheață.

BC: text în ebraică
(Traducerea: Nu te-am auzit, nu ar trebui să scriu? Da, dar eu, aceasta demonstrează de fapt încredere. Ce, nu scriu?)

BC: Și unde sunt banii?

Y: Acum chestia e că… banii au fost… acum, ei au fost foarte speriați de asta…

BC1: …

Y: Nu, deoarece nimănui nu-i pasă de .. milioane de dolari…

BC: Da, dar unde sunt banii.

Y: Acum… alt reporter.. Nu știu dacă ești familiar cu numele Serumina… CIA, el este…

BC: Șeful operațiunii

Y: Nu, el este… misiuni speciale

BC: Misiune specială, îl știu

Y: În Divizia misiuni speciale, el derula…

BC: Da, îl știu

Y: Ok. Acum… banii și dă-i lui…

BC1: Cui spune?

Y: … deoarece ea este cea care a acoperit.

BC: Ce acoperire are povestea asta? In media sau ceva asemănător?

Y: Nu mult

BC: Nimic.

BC1: În media europeană?

Y: … Uniunea Europeană a inițiat o comisie care acum este în derulare. Această comisie este comisia pentru Drepturile Omului și… Și ei a trebuit să prezinte un raport în aprilie… această comisie a venit în România într-o vizită oficială în noiembrie anul trecut. El a venit în România… această legătură a venit la șeful senatului și i-a spus: Uite domnule avem câteva întrebări… ați cerut americanilor să declasifice, deoarece celelalte țări au cerut să se declasifice. În al doilea rând, aceasta este o parte a unei investigații interne în România referitor la acest subiect? Nu. De ce? Deoarece… În al doilea rând, datorită rușilor… în media… Acesta este un subiect la care ei sunt foarte foarte…

BC1: Vulnerabili.

Y: Da. Unu, deoarece sunt drepturile omului. În al doilea rând, deoarece această parte a României este.. chiar și după 20 de ani.

BC: Asta e ceva în care crezi, că dacă găsim o cale să facem o știre mare ne poate ajuta în caz sau ne poate ajuta

Y: Asta- i poate distruge pe amândoi.

BC: Am o idee grozavă aici.

Y: Asta poate … deoarece am un mare avantaj aici… negru și acolo e… avantaj acolo… Deci avem un avantaj acolo.

BC: Știi cum să citești și putem arăta sau nu la televizor?

Y: Va fi dificil de arătat de arătat la televizor, deoarece este clasificat

BC: Ok, înțeleg.

BC1: Sunt alte metode de a o răspândi.

BC: Putem găsi căi private.

Y: Pentru a ajuta pe cineva să știe cum să o citească.

BC: Ok. Asta e un lucru.

Y: De ce? Deoarece sunt direct implicat și dacă cineva o citește ei vor spune…

Nu toată suma a fost în cazul Jurnaliștilor din Irak a fost plătită

BC: Ok. Asta e o problemă. Grozav, acesta este un început foarte bun.

Y: tipul ( Florian Coldea n. n.) este foarte vulnerabil. Nu știu dacă vă amintiți, în 2005 au fost trei jurnaliști români răpiți în… Eu am fost tipul care m-am dus acolo… 2005, am fost primul care a mers acolo, în anul acela pentru a… îi elibera pe acești oameni. S-a plătit o grămadă de bani. Și o știu

BC: Ca să-i elibereze?

Y: O știu sigur pentru că eu am fost cele care a luat banii împreună cu altcineva… Nu toată suma a fost plătită. Cea mai mare parte din sumă s-a întors la ambasadă. De la ambasadă banii au dispărut.

BC: Care ambasadă? Ambasada română din Irak?

Y: Ambasada noastră. Ambasada română din Irak. În Karaga. Acum, ei.. eu deoarece nu mă atingeam de bani în situația aceea așa că iată de ce ei au fost, și acesta de asemenea alt subiect.

BC: Ai suspiciunea că a luat banii?

Y: Bineînțeles. I-a împărțit cu ceilalți ,dar a luat banii. Acum, informația mea spune asta acum.

BC: Și asta e cea de a treia problemă?

Y: Nu… când au vrut să-l denunțe acum, într-o lună și jumătate este deoarece au auzit despre asta și ăsta este de fapt motivul pentru care vor să-l elimine.

BC1: Dar nu în tăcere?

Y: În tăcere. Aceasta este de asemenea ușor, deoarece avem o grămadă de probe. Referitor la bani, referitor la conversații și persoane ce sunt implicate… conectate cu amândoi subiecții. Dar din nou, vom vedea, doar o idee…

BC: Avem metodele noastre.

Y: Da

DC: O numim…

Y: Multe alte subiecte. Planul meu.

BC: Planul tău și apoi îți voi spune planul meu.

Y: Planul meu. Procesul meu va mai dura încă un an. Dacă reușesc să-l dau jos pe acest tip ( Florian Coldea n. n.), deoarece știu 100% că el este tipul care este în spatele la toate acestea. Știu exact cum a făcut-o, știu metodele

BC1: Și ea nu este legată de procesul tău?

Y: Este legată, dar ea este unealta, este doar unealta… Și dacă reușesc să-l elimin pe tipul acesta, și dacă reușesc să o fac pe doamna… să se retragă, vreau să mă întorc…

BC: Poate să obții poziția.

Y: Da. Am sprijinul politic. Și de ce vreau să fac asta, pentru două motive: un motiv este că el m-a arestat pentru că îi era teamă de mine și pentru că el credea că voi reveni la… așa că, nu am vrut să… dar acum vreau. În al doilea rând, deoarece acum cred că știu ce să fac. Când am fost acolo, eu, profesional înțelept, acum cred. Pentru a atinge acest plan, am nevoie de aceste două lucruri: unul să termin Op. Al doilea… procesul meu să fie bun. Așa că, iată de ce amândoi sunt dușmanii mei. Acum, îmi amintesc, cred între 2009 – 2012 eu eram cel care conducea operațiunea cu americanii. Și, să spunem asta, da, în 2014 când au început cazul împotriva mea… Am mers în State în vacanță. Americanii au venit la mine și mi-au spus, am auzit că acest prieten al tău… fii atent. Iată de ce îți spun, nu este chiar așa că sunt americanii. Și i-am întrebat, cum de știți? Ei au spus: acest tip… și discutau.. și americanii au ținut.. dar de când cu… au lăsat asta nu merge, asta nu merge, asta nu merge

BC: Când?

Y: Și el a spus: Nu, uită de el, vei vedea în două luni că îl vom aresta deoarece l-am prins cu ceva și îl vom termina. Și am fost

BC: Surprins

Y: Nebunie, ce s-a întâmplat aici. Deci au venit după și mi-au spus: fii atent, fostul tău șef vrea să facă acest proces. Așa că am știut de proces multe luni înainte că ei să vină acasă la mine. Acum eu… Poate că americanii își joacă… dacă tipul este ok, mă poate distruge. Nu are nici un sens pentru ei să se implice. Dacă nu, atunci se va întoarce la ei și ei îi spun…

BC: Ți-am zis. Acesta este un joc american normal.

Y:

BC: Atunci știu că Daniel e în buzunarul lor, datorită avertizării… Da, nu trece linia.

Y: …. Deoarece am văzut cum s-au purtat cu mine în închisoare, vreau să spun că erau foarte grijulii, nimic să se întâmple. Acum, din câte știu, câteva luni în urmă Coldea s-a întâlnit cu americanii. Și de asemenea o întâlnire foarte dură și la acea întâlnire le-a spus americanilor ceva de genul: aveți grijă de treburile voastre aici, deoarece știu și eu deoarece știu și eu multe despre ce…

Directorul de la Euronews pune botul la bani

BC: Coldea a spus asta americanilor? Asta nu e obișnuit.

Y: Și asta poate fi conectată cu această situație. Acum, din câte știu din interior este că cooperarea cu americanii este.. acum, și americanii sunt foarte… de ceea ce se întâmplă și îți voi explica de ce. Când conduceam această cooperare, întotdeauna americanii erau interesați de două probleme: voi și germanii. Acum, cu tipul neamț pe care BND este foarte foarte bine… Îmi pot doar imagina de ce ei nu sunt… Deoarece BND (Serviciul Secret German n. n.) este regina spectacolului acum.

Mai mult decât atât, directorul actual, domnul Hellvig, mi se pare foarte apropiat… Mai mult decât atât, actualul director, este…. Actualul director.. a început de asemenea această psihologică… că el vrea să fie șeful…. Și el este un om bun, vrea să conducă afacerea. Doamnei nu-i place.

BC: Este un bun prieten de al tău?

Y: Îl cunosc. Al doilea lucru, acest tip avea o echipă, 4-5-6 persoane în jurul său care lucrau pentru el. Înainte de a fi numit director, Coldea și doamna i-au arestat… Așa că el este singur. De unul singur. Așa că normal că nu o place.

BC: Înțeleg.

BC1: Poate că putem să oferim o schiță a ceea ce facem de obicei în aceste cazuri, totul… totul trebuie să fie primul.. Primul lucru este să construim dosarul dovezilor legate de amândouă subiectele cu indicii pe care tocmai ni i-ai dat. Diferite indicii le știm din alte istorii pe care le-am auzit. Și alte cazuri care… Și acest pachet de dovezi includ: casete, emailuri, fișiere, documente, orice reușim să obținem despre acești doi… Le găsim direct de la ei sau de la unii din oamenii care lucrează cu ei. Pe cît timp ne întindem…?

Y: 42:00: Pentru mulți ani

BC1: După cum spui, din 2006 au probleme. În 2008 ei… așa că avem mulți ani pentru a strânge dovezi. Când avem aceste cazuri atunci este partea cea mai interesantă, revenim la tine, ne așezăm împreună și ne gândim, cum o să le folosim. Și avem toate aceste conexiuni cu media Europeană: Financial Times, WSJ, NYTimes, British, conexiuni foarte bune. Dar avem abordarea noastră în exterior. Putem, de asemenea, să mergem la autorități în Europa. Putem decide să luam acest dosar, să nu mergem la media, hai să mergem la autorități, de exemplu OLAF. OLAF este foarte puternică și avem o relație de lucru foarte bună. Putem merge la diferite autorități, Europol, Interpol, HMRC, oricare. Putem decide, hai să mergem pe calea politică în Europa. Să ne folosim de prietenii noștri evrei în Europa… Așa că acesta este cel de al doilea lucru, avem nevoie să le aducem cât mai curând și apoi să gândim împreună cum să punem presiune din afară, deoarece așa cum spui, presiunea din interior nu este… trebuie să punem presiune din afară.

Y: Să spunem că nu reușim să o rezolvăm în două luni. Vei vedea că acești oameni nu vor.. De ce? Asociații mei sunt… doamna este… Asta nu e o…

BC: Da, asta e ca un barter. Mă simt confortabil cu tine, deoarece venim din aceeași lume, chiar vreau să fiu mai concret, Daniel. Trebuie să construim un dosar: în primul rând, așa cum a spus Dan, lucrez în de aproape cu organismul numit „Parlamentul european Evreiesc”, parlament European. Ei sunt așezați în Uniunea Europeană. Orice ușă a oricărui membru al parlamentului, este deschisă pentru ei. Pot veni imediat cu un dosar despre oricine și pot naște problema de aici până la acoperiș. Dar asta nu e suficient. Am o legătură foarte specială, ei au și cred că va fi cel mai important instrument pe care îl vom folosi. Știi de Euronews? Vreau să fie la Euronews și avem o legătură directă cu președintele Euronews. Uite, Daniel, el este gata pentru bani, îmi pare rău să o spun, dar venim din aceeași, pentru bani este gata să facă orice. Pot să pun o uriașă… despre România, despre tip, despre doamnă, despre știre, despre asta. Cu toată informația, cu tot materialul care va rula zi de zi povestea, toată media. Euronews este uriaș, toată Europa. Va fi o știre mare. Asta e ceva care…

Y: Lor le este foarte frică de media

BC: Hai să folosim Euronews. Hai să folosim Parlamentul. Parlamentul European.

Y: Le este foarte frică de media din afara României. De ce? Deoarece nu o pot controla. În România o pot controla.

BC: Dar noi controlăm.

Y: Ok.

BC: Și asta e ceva, acum că ne spui că nu te grăbești, asta e chiar mai ușor. Am vorbit la început că avem doar două luni, dar vrem să o facem.

Y: Asta e o fereastră a, există o grămadă de pragmatic… oamenii sunt

BC: Este suficient timp să facem ceva.

BC1: În majoritatea cazurilor este suficient timp.

BC: Trebuie să începem foarte curând. Să adunăm totul și să începem să desfășurăm conform cu ceea ce am căzut de acord acum.

Y: De Media le este foarte teamă. De la Parlamentul European planul meu este, nu trebuie să facem un lucru uriaș dacă doar un membru al parlamentului se duce în parlament și ei spun: Am văzut situația acolo, nu este în regulă, trebuie să investigăm.

BC: Și nu are importanță cine a ridicat-o?

Y: Nu are importanță cine a ridicat-o.

BC: Este foarte ușor.

Y: Ei sunt… pot oferi influență politică locală împotriva președintelui și să spună… Trebuie să creăm o oportunitate ce ne va da să facem asta. Un alt lucru, a aduce dovezi este foarte important.. este foarte important… Chiar și a ridica subiectul poate fi

BC: Chiar dacă avem 70% dintre dovezi și nu 100% este suficient să pornească o investigație. Asta este metodologia noastră. Nu tot timpul ai nevoie de 100%.

BC: Da, sunt de acord cu tine. Asta este metodologia noastră. Nu avem nevoie de 100%, avem nevoie de ceva care să pornească procedura.

Y: Exact

BC1: Gândim la fel. Dar trebuie să fie suficient ca să pornească.

Urma să apară un articol în Financial Times

Y: Acum, un alt lucru important pe partea mea, bazat pe discuția noastră, știți că sunt mulți jucători care sunt interesați în acest joc, ceea ce nu este bine, deoarece dacă sunt mulți jucători interesați de noi să… În acest proiect curent, nu am nicio intenție să fiu în față. De ce? Deoarece nu vreau să mă trag pe mine însumi, să mă arăt ca un fel de creier al acțiunii… nu este important pentru mine.

BC1: Atunci capul tău este pe…

Y: Dacă vreau să mă întorc la Servici, nu pot fi legat de acest proiect… împotriva a,…

BC1: Bineînțeles.

Y: În al doilea rând, sunt o grămadă de oameni care sunt foarte interesați de acest proiect, de succesul său. Tocmai ți-am spus unii dintre ei.. vrem să venim și să ne alăturăm proiectului.

BC1: Dar, trebuie să fim foarte atenți și selectivi, deoarece dacă răspândim vorba în lume, atunci nu putem face proiectul.

BC: Nu, nu putem. Ei imediat

BC1: Trebuie să fie, știi tu cum să, trebuie să fie foarte selectiv.

Y: Asta e ceva care eu….

BC: Să aleg…

Y: Nu mai mult de… persoane. Acum, ce am nevoie de la ele, două lucruri: sprijin media local la care nu pot avea acces direct.. deoarece media locală este….

BC: Bineînțeles

Y: În al doilea rând

BC1: Cred că știrea este mare în Europa se va întâmpla fără să o sprijine.

BC: Da dar este bine mereu să ai

Y: Este bine să ai pe cineva care îți va spune: mâine va fi ceva interesant și….

BC: Și imediat ei…

Y: Al doilea este… financiar

BC1: Bineînțeles

Y: În al doilea rând este… detaliile financiare… Acestea sunt singurele două probleme curente pe care am vrut să.. De ce? Deoarece… până acum am construit momentul, am construit momentul până la punctul că ei sunt complet la bord. Și se uită la mine și văd

BC1: Care este soluția

Y: Da

BC1: Dați-ne o soluția

Y: Deoarece ei vor să facă…. să se întoarcă la ei și să le spună totul referitor la aceasta, referitor la situație, referitor la toate mișcările tactice… Deoarece nu trebuie să știe, dar trebuie să le spun că…

BC: Suntem de acord

BC1: Acum cum construim în mod normal cazul este, construim, să spunem, costurile noastre sunt mai multe sau mai puține este că spunem: Ok, folosim această echipă, punem o echipă aici în România, nu vei ști unde sunt, vor fi într-un loc în România să-și facă treaba și în Lume să strângă informații așa să putem alcătui costul pentru această echipă care de fapt acopăr costul. Plus.. Vom încerca să….

BC: Despre ce am vorbit mai înainte, trebuie să plătim Euronews

Y: ….

BC: în ebraică
(Traducere: Sunt o grămadă de bani, Dan. Sunt o grămadă de bani. Deloc nu vorbești de cantitate)

Y: Acum, dacă noi… altceva credem că este interesant referitor la ei, acum că avem… banii. Am, și asta e ceva care ar trebui să știi, deoarece este și pe…. Am invitat pe cineva din Marea Britanie care este conectat cu un ziar acolo și să-i ajut să facă o anchetă aici în Media și să aranjez pentru ei să vorbească cu unii oameni care au fost abuzați de sistem. Nu știu cât succes va avea.. vreau să ating doar abuzurile sistemului… persoanele nu au un proces corect, deoarece sistemul nu merge. Există o țintă a acestei campanii. Dacă… vreau să muncim împreună asupra acesteia, tu va trebui să o coordonezi.

BC: Poate putem să ajutăm, de asemenea, cu informații ce le vom aduce despre cum ei abuzează, despre cum joacă jocul, cum forțează persoanele să depună mărturie împotriva altora.

Y: Da. Această doamnă a fost aici acum două săptămâni, am invitat-o eu, am petrecut câteva zile. Am aranjat interviuri cu niște persoane și acum ea, din câte cunosc, se adresează către Financial Times. Și asta e ceva care trebuie să știți, de ce? Deoarece a început deja…

BC1: Excelent.

BC: Este bun pentru noi.

Y: Doamna a introdus de asemenea pe cineva apropiat de Gidi… (Gidi Zelivanski n. n.) Trebuie să-ți spun că noi…

BC1: 55:30: Poate fi de ajutor, poate oferi… același val.

BC: Nu, poate fi făcut, poate fi făcut.

Y: Deoarece nu am putut să călătoresc, și deoarece a fost o situație ca aceasta cu Gidi

BC: Dar trebuie să te păstrezi, să te protejezi.

Y: Da dar trebuie să stabilesc toate detaliile deoarece.. Sunt la mijloc

BC: Dar cred că legătura dintre tine și noi poate fi foarte complicată. Nu vreau că într-o zi cineva să vină și să zică: hei, tu ai cerut, tu să angajezi.

Y: Nu, relația noastră, să spunem, o construim pe baza unei afaceri viitoare, posibile afaceri.

BC: Da, afaceri, societate mixtă.

Y: Dacă vine cineva și întreabă

BC: Spune da. Construim, lucrăm împreună în Moldova, în Amman, în Dubai.

BC1: Și poate că de asemenea se poate întâmpla asta pe bune în viitor. Alt proiect.

Y: … se va întâmpla. Așa că, asta este povestea.

BC: Interesantă poveste

Y:

BC1: Iată de ce am spus: WSJ, NYT, avem contacte foarte bune.

BC: NYT cred că vor fi foarte interesați, cred, într-o știre ca asta.

Y: Este de asemenea ceva

BC: Sunt alegeri acum

Y: Poate…

BC1: Un interes mutual. Cu siguranță putem găsi. Putem găsi partenerii potriviți.

Y: … persoane din România…

BC1: Acum, nu vrei ca noi să știm celelalte părți, vrei ca tu să finalizezi direct detaliile…?

Y: Nu, voi vorbi cu părțile, dacă părțile sunt interesate, bineînțeles că voi fi mai mult decât fericit, de ce? Deoarece și pentru mine este mai bine să pun părțile în față. Ele nu vor dori să se întâlnească direct.. normal eu voi dori ca părțile să se întâlnească cu voi direct. Doar două dintre părți.

BC1:…

Y: … ele au de asemenea cele necesare financiar… de asemenea să vină împreună cu mine, nu pot, nu cred că pot sprijini acest proiect de unul singur…

BC: Exact, lupți pentru toată lumea.

Daniel Dragomir n-are încă banii

BC1: Ai început să vorbești cu ei despre un asemenea proiect teoretic?

Y: Am început să vorbesc cu ei despre idee… Nu le-am zis de întâlnire, le-am spus că voi veni…

BC1: Și vrei de la noi o propunere scrisă, cum dorești?

Y: Eu…

BC1: De când vrei să începem?

Y: De îndată ce am bugetul, doar un buget general, voi merge la ei deoarece eu… și voi discuta cu ei. Voi face o prezentare a ceea ce se va întâmpla, inclusiv planul general de bază deoarece…

BC1: Bineînțeles, deoarece Gidi ne-a dat deja un scurt rezumat, nu tot rezumatul. Așa că noi deja am început un fel de plan în general dar, ca să economisim timp, așa că nu avem nevoie. Ceea ce construim, vrem să ne concentrăm asupra, aș spune, masiv… așa am construit. O avem și scris, îți pot arăta.

BC: Dar nu este inclus, da, aspectul Euronews și al parlamentului dar ne putem ocupa de ele mai târziu, nu este o problemă. Deoarece asta este un buget diferit, ok.

BC1: Deci din nou, mai mult sau mai puțin ceea ce am pregătit este un plan pentru două luni ca să obținem asta cât mai repede posibil. Bugetul este în jur de 100000 de lire sterline pe lună. Acum cu European… poate ajunge la 150. Deci este undeva între 200 și 300 de lire sterline pentru bugetul pentru două luni. Pentru proiect. Dacă durează două luni și jumătate nu are importanță, nu suntem după ceas. Credem că va dura două luni, dacă va dura două luni și jumătate, trei. Acum, trebuie să definitivăm onorariul pentru succes. Onorariul de succes, cred că în acest caz, tu să ne spui, trebuie să cădem de acord; cât ai pune pentru fiecare cap… sau doar doamna? Deoarece ai spus că tipul poate va pleca fără ajutorul nostru

Y: Aceasta este informația mea acum. Tipul este…

BC1: Deci poate că nu ai nevoie de noi pentru asta.

Y: …. Calea mai lungă oricum…

BC: Cred că oricum trebuie să stabilim totul ca, să spunem, el nu se va mai întoarce vreodată sau că nu avem nevoie de el să fie în spatele lui Daniel chiar în viitor. Am dreptate?

Y: Da.

BC: Nu avem nevoie de el. Va trebui să se ducă cu Ponta și cu ceilalți la o altă….

BC1: Deci, de principiu o vei defini legat de doamnă?

Y: Marea problemă este…

BC: Doamna, da.

BC1: Deci, mai mult sau mai puțin gândul nostru este, dacă reușim să finalizăm bugetul până la minim în așa fel încât să coste 200, către alți 800. Dacă costă 250, alți 750. Asta e mai mult sau mai puțin decât a noastră. Dacă avem succes. Dacă nu avem succes

BC: Eu voi vorbi oricum cu președintele Euronews să-l pregătesc pentru marea știre, deoarece trebuie să ne pregătim noi înșine, este nevoie de timp. Trebuie să ne pregătim noi înșine. Și voi vorbi cu prietenii mei din Parlamentul Evreiesc, vor fi pregătiți să deschidă ușa, ușa corectă în parlament. Avem nevoie de un candidat, un singur tip. Cred că va fi un francez, deoarece el va face tot ce le va cere ei. Aceea că el va ridica problema.

Y: Aici avem, doar pentru informarea ta… intelligence, legături foarte bune cu francezii. Legături foarte bune

BC1: Deci crezi că este posibil?

Y: Nu, tocmai îți spun…

BC: Putem alege chiar, orice tip din Uniunea Europeană. Putem să o cerem de la tipul Britanici nu are importanță

BC1. Avem britanicul nostru, Robert.

BC: Da, avem tipul nostru britanic.

Y: Britanicii sunt acum, un pic acum, sunt mai mult interesați de situație.

BC: Deci putem să-l folosim pe tipul britanic.

BC1: Robert

BC: Robert

Y: Lunea trecută ambasadorul britanic aici… și i-am cerut să prezinte situația.. și a prezentat-o așa cum i-am cerut. Al doilea lucru, Europa, și ei se pregătesc, de asemenea, de alegeri și sunt persoane interesate că situația în România este rea. Este sigur interes politic. De ce? Deoarece ei vor să… și în al doilea rând, deoarece lor nu le place sistemul care este curent…francezii sunt două probleme, problema… înainte de alegeri… cred, nu știu, cred… A doua problemă, cam acum un an cred, turcii au făcut o arestare… și el a fost arestat… și este în închisoare. Acum, din câte am înțeles este un fel de… este că francezii… să discute cu turci, au încercat să securizeze o legătură cu poliția, și francezii au oferit o anume sumă de bani…

BC1: Și media britanică va fi interesată, de asemenea. Avem relații foarte bune acolo. The Guardian, The Times.

BC: Este important, este important.

Y: 1:07:30: Ok, deci, mă voi uita la acea hârtie.

BC: Da, ți-o vom da.

Y: Nu, trebuie doar să mă uit peste ea.

BC1: Este în calculatorul meu.

BC: Deschide calculatorul, poți deschide calculatorul. (în ebraică)

Y: Mă uit la ea. Și vom… săptămâna următoare. Voi vorbi cu mai multe părți.

BC: Tu ne spui.

Y: O săptămână este suficient.

În Republica Moldova se bat între ele Serviciile

BC1: În al doilea rând, am vrut să ridic problema Moldovei. Cred că avem o oportunitate bună să avem indicii bune pentru a urmări bunuri în Moldova. Și am auzit că acolo este un interes al guvernului de a da de urma bunurilor fostului

BC: Guvern care a furat bani sau ceva asemănător. Îți spunem, deoarece am lucrat pentru alte guverne care căutau aceleași, nu aceleași bunuri dar căutau bunuri anterioare ale altor guverne, deci avem o grămadă de experiență. Asta este una din cele mai bune expertize ale noastre.

Y: Stai, vorbești de bunuri ale guvernului, bunuri ale fostului prim ministru

BC: Exact

Y: Sau de banii pe care i-au furat din bancă?

BC1: Asta e diferit. Am auzit de el.

BC1: Este un caz diferit.

BC1: Care era numele băncii?

BC: Nu vrem să ne implicăm în nici un caz ca cel din Moldova, putem face o grămadă de bani împreună.

BC1: Ceea ce am văzut duce de la primul ministru care a furat banii de la

Y: Aveți un client?

BC1: Nu, nu, nu.

BC: Nu , n-avem un client. Spui că ai bune legături în Moldova, acesta e motivul pentru care am ridicat problema.

Y: Am o legătură bună cu directorul actual. Directorul actual este cel care l-a pus pe fostul prim ministru în închisoare. Și acolo există o discuție foarte mare, agresivă între.. Acum… în urmă, cineva a venit la mine în numele fostului prim ministru. El vrea să găsească… ca să poată ieși din închisoare. Deci, oamenii au început să… așa că asta este o altă idee.

BC: Ne poți spune

Y:

BC: Este, de asemenea, o idee bună, dar depinde de ce este bine pentru tine deoarece ești

Y: Eu nu aleg părți când este vorba de afaceri. Nu îmi place, trebuie să înțelegi, în Moldova cele două servicii se luptă una cu cealaltă. Fostul prim ministru este de la .. extern. Dar, dacă suntem.. partea mea ar fi externă deoarece eu întotdeauna.. Fostul președinte… media în România a început să descopere că ultimii oameni… la știri referitor la relația actualului prim ministru.. cu extratradestial, așa că au început deja să vorbească. Ce a cerut de la mine, susține de afară să faci ca și doamna din Ucraina?

BC: Timoshenko

Y: Timoshenko. Am spus uite… ca și cum el este noul Timoshenko…

BC: Timoshenko coruptă de asemenea, nu contează. Are o relație bună cu Putin, știai?

Y: Acum, am avut aceste uși deschise către Putin referitor la eliberarea… Voi trimite un curier săptămâna următoare… la omul de la putere. Pot face… mai mult de atât, îmi veți da bani.

BC: Și să găsești bunurile sale, de asemenea.

Y: Și să văd dacă există interes. Dacă nu există nici un interes, deoarece am primit… venind seara.

BC: Venind seara, da.

Y: Dacă nu există nici un interes, atunci mă voi întoarce la partea…

BC: Și vei spune: te pot ajuta.

Y: Dacă vreți să-l prindeți pe tip. Moldova este un lucru diferit. Vreau să spun, se trădează între ei. Și pentru noi, sunt doar afaceri.

BC: Fostul prim ministru din Moldova nu este evreu?

Y: Nu. Fostul prim ministru cred că are în… două miliarde de euro în bunuri și… Acum, pentru a fura acești bani pentru o țară ca Moldova, îți spun de ce nu îmi place.. în urmă, am fost în Moldova și am fost la biroul fostului prim ministru al Moldovei și am avut o scurtă întâlnire, jumătate de oră. Și am stat la masă, telefonul suna la fiecare cinci minute, el a plecat… Al doilea lucru, la acea vreme, el a cerut bani.. șase milioane de euro, ca împrumut, nu știu, două buzunare, dar el nu avea bani să plătească salariile pensionarilor… Două lucruri de la acea întâlnire, tipul nu este eficient. Al doilea, tipul nu este profesionist. Am părăsit întâlnirea, la sfârșitul întâlnirii, la acea vreme nu aveam afaceri în Moldova, el a spus: aveți ceva cu care vă pot ajuta în Moldova? Ca afaceri. Am spus: nu, nu am afaceri în Moldova.

BC1: Ei sunt obiecte foarte bune pentru noi, ținte bune. Ne pot da o grămadă de informații.

BC: Este o oportunitate bună pentru mine să merg din nou la locul important…


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Potrivit unui nou document din Dosarul Black Cube, Daniel Dragomir e convins că relația Codruței Kovesi cu americanii se datorează lui Florian Coldea”

  • Dle Ion Cristoiu, interesant materialul.
    Ca o paranteza daca tot ne „provocati imaginatia” 😛 despre acest caz Black Cube, inregistrarea respectiva = disc copie a convorbirii înregistrate, intreb si eu daca s-a facut si o analiza de identificare a vocilor, spre ex. vocea lui Dragomir.
    ” voice identification has assisted the courts in settling disputes from individuals who have falsified their voice identification.”
    If a recording has between 20 and 50 words, it is an ideal sample of the unknown voice.
    In Washington Post cu privire la o inregistrare care se credea ca era Donald Trump, Trump a negat ca era vocea lui. In urma analizei vocii, vocea care a aparut in WP nu era a Lui Trump – rezultat : 98% nepotrivire cu vocea lui Trump
    Ok, sa revenim la stenograma.
    De la inceput apar cei 2 presedinti mentionati, actual si fost. „BC1: Așadar avem 2 șanse pentru a opri”. Din context : 2 sanse = cei 2 presedinti.
    Interesant si ca Dragomir nu spune numele presedintilor
    doar BC spune numele Basescu : „Fostul președinte e Basesko?”
    Referire la Coldea :
    Y: … tipul ( Florian Coldea n. n.) este foarte vulnerabil.
    „Nu toată suma a fost plătită. Cea mai mare parte din sumă s-a întors la ambasadă. De la ambasadă banii au dispărut.”
    „Acum, din câte știu, câteva luni în urmă Coldea s-a întâlnit cu americanii. Și de asemenea o întâlnire foarte dură și la acea întâlnire le-a spus americanilor ceva de genul: aveți grijă de treburile voastre aici, deoarece știu și eu deoarece știu și eu multe despre ce…” . Oops Coldea ii ameninta pe americani, asa zicea Dragomir.
    BC: „Coldea a spus asta americanilor? Asta nu e obișnuit. ”
    haha pana si ei se mira de dialogul asta Coldea -americanii .
    La partea cu banii e si mai interesant dialogul.
    BC 1 : „Onorariul de succes, cred că în acest caz, tu să ne spui, trebuie să cădem de acord; cât ai pune pentru fiecare cap… sau doar doamna? Deoarece ai spus că tipul poate va pleca fără ajutorul nostru”

    Y: Aceasta este informația mea acum. Tipul este…

    BC1: Deci poate că nu ai nevoie de noi pentru asta.

    Y: …. Calea mai lungă oricum…

    BC: Cred că oricum trebuie să stabilim totul ca, să spunem, el nu se va mai întoarce vreodată sau că nu avem nevoie de el să fie în spatele lui Daniel chiar în viitor. Am dreptate?

    Y: Da.

    BC: Nu avem nevoie de el. Va trebui să se ducă cu Ponta și cu ceilalți la o altă….

    BC1: Deci, de principiu o vei defini legat de doamnă?

    „cat ai pune pentru fiecare cap”? se refera la Kovesi , Coldea (onorariu de succes), asa se intelege.

    insa Coldea urma sa plece …..BC 1: „Deoarece ai spus că tipul poate va pleca fără ajutorul nostru”
    BC : „să spunem, el nu se va mai întoarce vreodată sau că nu avem nevoie de el să fie în spatele lui Daniel chiar în viitor.”
    BC : „Va trebui să se ducă cu Ponta și cu ceilalți la o altă…. ”
    BC = Udi Levi, spune despre Ponta
    La data de 1 febr. 2016 ce treaba mai avea Ponta? sa se duca ???, nu mai era Prim Ministru.
    „Va trebui sa se duca cu Ponta si cu ceilalti la o alta” …cine erau ceilalti ?
    La o alta ….?
    Tot BC (Udi Levi) era cel care intrebase : „fostul presedinte e Basesko?”
    Deci Kovesi este numita de ei „doamna”nu ii pronunta numele, in schimb Udi Levi zice clar despre Basescu si Ponta.
    Asta cu Ponta e chiar interesant, tinand cont de faptul ca Dragomir nu zice nimic de Ponta, e curios cum Udi L. e cel care zice despre Ponta si tinand cont ca intalnirea lor a avut loc in 2016, respectiv discutia de la data 1 febr. 2016 reprezenta inceputul Operatiunii.
    Sau inceputul a fost in 2015? Ce cauta Ponta adus in aceasta discutie si in acel context?
    Poate asta nu e toata inregistrarea (stenograma).

  • Din tot transciptul dialogului , dialog care-mi pare a fi conceput special pt. a conversa la liber cu un retardat, facand abstractie de elementele de cancan din dialog, furnizate de Dragomir, e interesat cum cei 2 evrei de la BC au preluat controlul in negocierea proiectului, pas cu pas, incepand de la completari simple,ajutatoare, pana la o oferta de anvergura, contracost, desigur:” Primul lucru este să construim dosarul dovezilor legate de amândouă subiectele cu indicii pe care tocmai ni i-ai dat. Diferite indicii le știm din alte istorii pe care le-am auzit. Și alte cazuri care… „…”Asta este metodologia noastră. Nu avem nevoie de 100%, avem nevoie de ceva care să pornească procedura.”…”Ok, folosim această echipă, punem o echipă aici în România, nu vei ști unde sunt, vor fi într-un loc în România să-și facă treaba și în Lume să strângă informații așa să putem alcătui costul pentru această echipă care de fapt acopăr costul. Plus.. Vom încerca să….” ….” da, aspectul Euronews și al parlamentului dar ne putem ocupa de ele mai târziu, nu este o problemă. Deoarece asta este un buget diferit, ok.” In aceasta cheie, sunt extrem de intersante referirile lui BC si BC1 la „Parlamentul european Evreiesc” si la „Euronews”, adica acestea se sugreaza ca fiind costuri suplimentare (deduc) fata de costul investigatiei efective realizate de BC si onorariul acestuia de succes. Cu alte cuvinte, nici Dumnezeu si nici Dracul nu va obtine de la Black Cube vreun ceva care sa nu fie fum, decat pe bani.

  • Meir Dagan (RIP) said:
    „Alo Iohannis… MRU… care sunteti pe acolo, frate…? Aveti voi ceva cu Codrutza? Ca ne-a contactat un looser de la voi, fost ofiter cu functie in SRI, in prezent tras pe dreapta, ca… cika vrea s-o faca pe Codrutza, iar noi vrem sa verificam informatia si nu avem unde si ne-am gandit sa va sunam pe voi…Da, Daniel Dragomir il cheama pe ala… s-a intalnit cu doi dintre baietii mei intr-o carciuma din Bucuresti si au stat de vorba vreo doua ore. A vorbit Daniel Dragomir nene…. in doua ore cat n-a vorbit intr-o viata. Ne-a dat reportofoanele peste cap… Ne-a povestit tot ce a lucrat la SRI, in ultimii 20 de ani, de invartelile cu americanii… ne-a zis despre tine, despre casele de la Sibiu, de nevasta-ta… ne-a zis tot. Tot ce ai facut in ultimii 15 ani…Klause, tata…. Da… Daniel Dragomir il cheama… dar nu e tradator de tara.. ne-a spus niste povesti… sunt toate pe reportofon numai sa ai rabdare se le asculti…. E clar ca e omul vostru si ca e vorba de un „proiect important” care tine de imaginea Romaniei in lume, altfel nici nu ne-am fi bagat…
    Auzi bai Klaus/MRU, dar sa nu le spuneti la americani ca v-am sunat ca ei sunt cu Codrutza si… poate ne prind oamenii in chilotzi, la Radisson, spargand mailuri in camera de hotel…. Haide PA, acum, ca mi se termina cartela…”

  • Daca aveti stenogram netradusa, ar fi bine sa o publicați. Traducerea ii lipseste partea expresie. Many things are lost in translation.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *