Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Nu-l apăr pe Victor Ponta! Apăr un principiu: Guvernul nu poate fi debarcat prin folosirea instituțiilor de forță ale statului!

Poate că unii cititori, dintre cei care nu mă cunosc, se întreabă, nițel nedumeriți, de ce denunț drept lovitură de forță convocarea lui Victor Ponta la DNA, urmată de cererea de demisie venită din partea lui Klaus Iohannis și, mai ales, campania propagandistică dusă de PNL pe tema celei mai mari crize politice din decembrie 1989, declanșată de refuzul lui Victor Ponta de a demisiona și a lăsa locul Găștii lui Vasile Blaga, înfometată după trei ani de la îndepărtarea din preajma cazanului cu jumări al Guvernării.

Nu vreau ca Victor Ponta să plece de la Guvernare?
Da, vreau, dar nu prin folosirea unei instituții represive precum DNA, ci prin schimbarea majorității parlamentare, schimbare produsă în chip democratic prin căderea la o Moțiune de cenzură sau prin alegeri libere.

În 2016, vor avea loc alegeri locale, județene, parlamentare.
Dacă PNL și Klaus Iohannis se bucură de sprijinul popular invocat, de ce nu se pregătesc de pe acum să cîștige localele, județenele și parlamentarele cu cel puțin 55 la sută, dobîndind acea majoritate capabilă să aplice în viață Programul lui Klaus Iohannis, și pun la cale lovituri de forță prin intermediul DNA, instituție de forță aflată în mîinile lor și la dispoziția lor?

Admițînd că lovitura reușește, cred liberalii și Klaus Iohannis că electoratul nu va sancționa în 2016 un Guvern pus de DNA, după ce președintele a fost pus de SRI și ÎCCJ?
Prin poziția de acum eu nu fac altceva decît să fiu consecvent ostilității mele postdecembriste față de orice încercare de a înlocui jocul democratic cu porcăria loviturilor date de conspirații, de comploturi.

Sub semnul acestui principiu am denunțat în septembrie 1991 debarcarea lui premierului Petre Roman de către președintele Ion Iliescu drept Lovitură de stat prost mascată, înlăturarea premierului Radu Vasile de către președintele Emil Constantinescu, tentativa de lovitură de stat care a fost Suspendarea lui Traian Băsescu în vara lui 2012.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

91 comentarii pentru articolul „Nu-l apăr pe Victor Ponta! Apăr un principiu: Guvernul nu poate fi debarcat prin folosirea instituțiilor de forță ale statului!”

  • nu va inteleg de loc ! nu cred ce scrieti ! un personaj corupt ca VP !!!!!!!!!!!! sa ajungem ca -n Ucraina ?!!!!!!!!!

  • Cand marile puteri occidentale nu il mai vor pe V.V.Ponta iar serviciile au constatat ca agentul Ponta nu mai corespunde ,atunci il trec in conservare .Acum depinde cum poate se doreste sa nu se mai stiie nimic de el .

  • Scopul acestui scandal este sa ii creeze lui Ponta o imagine negativă in occident …si cu o pata foarte mare la alegerile ce vor urma asupra psdului . Vorba lui Basescu este un premier profund corupt ….

  • mata deci nu pricepi nici acuma ca producerea schimbarii ” în chip democratic ” nu mai e posibila de la asasinatele ilieskului incoace ?

  • Desi nu sunt de acord cu dl Cristoiu, mi se pare amuzant cei care nu inteleg ce este un principiu si discuta situatia actuala, in loc de o situatie generala. Parerea mea este ca VP ar trebui anchetat, dar ca nu este obligatoriu sa isi dea demisia. Un om cu onoare si-ar da demisia, dar un om cu onoare ar fi facut asta de la episodul cu plagiatul.

  • PDL si principiile sunt doua entitati incompatibile…. Ati vazut inversunarea Alinei G.? Asta nu mai e politica, este maciuca verbala basista….

  • PDL si principiile sunt doua entitati incompatibile…. Ati vazut inversunarea Alinei G.? Asta nu mai e politica, este maciuca verbala basista….

  • Maestre Cristoiu,va contrazic aici,acest guvern de impostori(cel mai pensl din ’89 incoace) trebuia debarcat demult,de cand cu plagiatul mitomanului…de faptul ca s-a tergiversat atat suntem vinovati si noi populimea ca n-am iesit sa-l debarcam atunci….nici o institutie a statului nu da jos guvernul ci pe prim ministru care e suspectat ca a facut fals si uz de fals,e o mica, mare diferenta ;)…look..în urma unor controale fiscale, Ponta ar fi realizat 16 înscrisuri false, care să justifice activitatea sa juridică la casa de avocatură. Înscrisurile ar fi fost realizate prin metoda „copy paste”,din aceşti bani, Ponta cumparandu-si două apartamente de lux într-un complex rezidenţial….opssss hent in careu 😉

  • Nene, nu-i nevoie neaparat să-ţi respecţi principiul; „apără-l pe cel căzut” . Cu Ponta nu merge aşa. „Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”, ăsta-i principiul de urmat în cazul lui

  • Nu, dle Carstoiu, eu nu am nedumeririle pe care dvs le enuntati. Doar una: de ce sunteti pur si simplu obsedat de Iohannis? Aseara in emisiune 90% ati discutat despre iesirea de 60 secunde a lui Iohannis de vineri si ce decizii urmeaza Iohannis sa ia si cum poate Iohannis sa indrepte ce a stricat. Pe Ponta l-ati amintit doar in treacat si doar la insistentele moderatorului…

  • Sa procedam cum scrie la carte: „Exista suspiciuni rezonabile” pt cercetarea lui Ponta? Eu zic ca da si asta justifica solicitatea DNA. Separand lucrurile, constatam ca DNA a pornit cercetarea impotriva „cetateanului Ponta” nu impotriva premierului. Cum s-a ajuns in aceasta situatie? Daca Iohannis nu ar fi iesit ca paduchele in frunte, nuanta de puci nu ar fi existat pt ca el presedintele, s-a adresat premierului… nu cetateanului invinuit. Daca Iohannis ar fi spus doar ca presedintia a luat act de situatie si va veghea la respectarea legii si a interesului national, lucrurile nu ar fi degenerat. Discutiile pe tema demisiei si a altor masuri imediate trebuiau sa fie purtate dincolo de spatiul public. Mai mult, presedintele ar fi trebuit sa se consulte cu liderii partidelor parlamentare negociind o solutie convenabila pt tara cum ar fi fost un concediu (diplomatic spus) al premierului, pana la solutionarea problemei, atributiile lui Ponta urmand a fi preluate prin delegare de competente, unui alt membru a guvernului. Nu cred ca e un puci. DNA isi face treaba in nota cu care ne-a obisnuit in ultima vreme…poate prea agresiv, poate prea dramatic. In ultimile zile, psd si-a manifestat deschis sprijinul pt premier si asta pune in discutie un alt lucru deosebit de grav: Functionarea CSAT! In CSAT psd detine toate pozitiile cheie, mai putin poate pe cele ale serviciilor si justitiei si din aceasta postura poate bloca orice actiune a institutiei Lipsa de maturitate a presedintelui a provocat nu numai o criza politica ci si una de securitate. Ponta nu e prost pe cat e de viclean si era o aberatie sa nu speculeze inabilitatea presedintelui cu atat mai mult cu cat pnl pare o gluga de coceni nu un parid capabil de riposta. Nici actiunile PMP nu sunt de natura sa aduca o umbra de speranta pt ca iesirea in strada este un pericol evident pt linistea publica. Imaginati-va doar ca la capatul celalalt al strazii s-ar ivi trupele de comando ale lui Dogaru si veti avea o perspectiva demna de primavara araba. Vreau sa cred ca nici Basescu nu va iesi sa invenineze situatia cu atitudini transante pro sau contra cuiva. O analiza echidistanta din partea lui e bine venita, insa solutiile nu-i apartin. Poate nu ar fi rau ca Iohannis sa-l contacteze discret pe Basescu si sa se sfatuiasca departe de ochii lumii. Nici o abordare a lui Cristian Diaconescu, pt reglarea raorturilor internationale, nu ar fi de ocolit. Iohannis are ocazia sa arate ca e om de stat si nu o paiata in geam la Cotroceni!

  • Adica un premier poate sa comita orice potlogarii iar Justitia sa nu se sesizeze ca, vezi Doamne, cominte o lovitura de stat daca-l ancheteaza?

  • va puteti intoarce la antena 3. va chinuiti sa pareti altfel

  • dar dna nu.l da jos.. poate doar bunul simt

  • Bun Gand !

  • da ,si ponta tot cu principii a ajuns la putere

  • D-le Cristoiu, nu pun la indoiala, rationamentul , dar ” statul de drept” nu poate fi folosit de inversunati ai totalitarismului, mai ales de cei ce prin lovitura de stat, au calcat in picioare statul de drept.

  • Ce treabă are una cu alta ? Ce, procurorii trebuie să aștepte până se schimbă majoritățile în Parlament ? Și dacă această majoritate PSD+UNPR+PC rămâne la guvernare 100 ani procurorii trebuie să aștepte până atunci? Ați auzit de prescripția faptelor ? De unde ați mai scos ideea asta de doi lei ?

  • don prefesor,au mai fost si alti prim ministrii inaintea idiotului pe care-l aperi.si si-au dat demisia si s-au skimbat guverne.si nimeni n-a mai facut atata caz.kestiunea-i simpla:prim ministru corupt pana-n maduva oaselor care a adus romania pe marginea prapastiei,tot mai departe de europa,este acuzat de coruptie.punctum!

  • nu m-ati convins.Daca ati fi avut 20 ani, as fi inteles idealismul dvs, dar dupa o epoca stalinista care bate din nou la usa, zauca nuva inteleg !

  • Si daca nu se poate altfel, ce faceti ? Nu vedeti ca televiziunile sunt aservite acestui individ si clicii lui ? V-am mai scris ca nu am chef sa mai stau 50 ani sub comunism.Caracatita formata sub obladuirea lui ilici nu poate fi rapusa democratic. Sa zicem mersi ca DNA inca lucreaza, desi nu-i vad bine daca ponta ramane. Cu acest parlament penal, vor vota ordonante si legi care ii va desfiinta, sau schimband conducerea de la varful DND , SRI SI SIE, va veti trezi legat fedeles ca ati avut opinie. Si noi toti, care scriem liber acum, va vom urma. Care este pericolul mai mare ?

  • Va scapa esentialul. Nu de majoritati si de motiuni de cenzura ii pasa societatii acum. Ponta trebuie sa infunde puscaria, pt ca e un mafiot politic. Daca mai ramane mult la putere sunt in pericol justitia, economia si democratia.

  • Ce principii domnule cu un marlan mincinos, plagiator, mafiot?? Matale apuca-te de scris beletristica ca pe Romania nu o mai intelegi.

  • ei nu zău, am uitat deja de vara lui 2012? acum sunt utilizate instituțiile, nu-și fac treaba pentru care au fost înființate? să nu se mai ancheteze/aresteze borfași și escroci doar pentru că sunt cocoțați în funcții publice, nu zău?

  • De ce domnule Cristoiu? Un prim ministru este mai presus de lege? Pe Vîlcov nu l-au „săltat” de la locul de muncă? Imunitate la aşa ceva nu are decât Preşedintele în funcţie, remember?

  • Exact maestre,sa se faca un referendum si sa ne intrebe daca suntem de acord ca toti politicienii sa fure,e bine asa

    • fatuco, ai semnalizare cu stegulete ?! nu sti sa deosebesti un articol de un comentariu ?! in rest nici nu meriti sa-ti deschid mintea, ca de unde nu e…

  • ne pacaliti d-le Cristoiu.enuntand faptul ca aparati un principiu ,il aparati de fapt pe VP.in Constitutie se spune ca nimeni nu este mai presus de lege ,asta insemnand ca nici chiar premierul suspectat. in mod normal VP trebuia sa demisioneze urmand ca majoritatea parlamentara sa numeasca un nou premier . nimeni nu putea sa modifice majoritatea doar ca nu aveam un premier suspctat la guvern.din pacate reflexele comuniste si-au pus amprenta pe analizele dvs.

  • pai….principiile trebuiesc aparate cand avem un premier cinstit…nu un mincinos plagiator,urmarit penal,care este aparat de o majoritate de hoti!….aici este permis orice,ca altfel nu mai scapam de el…..

  • Eu aș propune un referendum cu intrebarea:Sunteți de accord ca politicenii sa fure ? După cum văd ca reacționează națiunea română acum, cred ca peste 50% vor răspunde cu Da. Dacă vom continua în ritmul ăsta nici în o sută de ani nu vom evolua. Păcat!

  • Era necajit „saracul” in 2003 dar in 2007 (declaratia pusa de Macovei) si-a mai revenit „mititelul” !!?

  • Securistii astia ar trebui sa isi mai upgradeze puțin metodele staliniste…serios…deja Cartoon Network mi se pare mai serios decat actiunile coroborate ale SRI-DNA-PNL…Iohanis nu trebuia sa faca compromisul cu hienele. Mai bine era declarat incompatibil si castiga in timp mai mult capital electoral…asa…este doar un simplu inlocuitor al lui Basescu…dar care citeste dupa dictare…

    • Iohannis ,saracul nu a avut incotro,stia ca daca nu zice nimic proverbul ‘spune-mi cu cine te insotesti ca sa -ti spun cine esti’, ii va veni de hac mai devreme sau mai tarziu.oamenii cinstiti nu i-ar fi iertat tacerea.

  • Ati vazut ca Macovei a publicat o „dovada” ca Ponta minte ? Comparati cu ceea ce apare la cam. deputatilor si o sa vedeti ca a facut un fals … http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=7&cam=2&leg=2004&pag=5&idl=1&prn=0&par=9199

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *