Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de luni

Cînd ai noștri au dreptul să încalce Legea

1o august  2014.
La îndemnul celor de la Antena 3, furibunzi că Patronul le-a fost vîrît după gratii și lor ar putea să li micșoreze euroii, 4.000 de inși participă la un miting de protest în jurul Palatului Cotroceni.

Numărul de 4.000 se  explică nu prin solidaritatea cu coruptul, ci prin implicarea mașinăriei de partid a PSD, cea care aduce la București, în autocare plătite din jefuirea statului, inși cărora li se dă și ceva parale.

Deși acțiunea nu e autorizată, Jandarmii nu intervin pentru a debloca arterele de circulație.
O reporteriță de la B1 Tv, post considerat anti-PSD, e agresată.
Deontoloagele și deontoloagele din presa noastră de ofițeri acoperiți care nu se vor mărturisi niciodată, precum bietul Robert Turcescu, iau foc.
Mai întîi împotriva Antenei 3, pe motiv că presa nu trebuie să incite la manifestații de stradă neautorizate.
Se cere demisia șefului jandarmilor, pentru că n-a luat nici o măsură ca mitingul neautorizat să nu se poată desfășura.
Cazul reporteriței e tratat în toată presa.
Cu indignarea inevitabilă.
La vremea respectivă, am fost deosebit de dur cu forțele de ordine, cu PSD-ul care a stat în spatele mișculației și, în general, cu soluția ieșirii în stradă. Cît despre agresarea jurnalistei de la B1 Tv, am denunțat – a nu știu cîta oară în cei 24 de ani de postdecembrism – intoleranța față de presă a chibiților din politică.

8 noiembrie 2014.
După ce s-au scăldat în cuvintele nemuritoare ale Monicăi Macovei, cei din Piața Universtității o pornesc într-un marș neautorizat prin București. Traficul se blochează, manifestanții hălăduiesc pe unde au chef. Jandarmii nu intervin.
Exact ca la protestul din jurul Cotrocenilor.
Mai toate mitingurile de protest din țară n-au fost autorizate.
La mitingul de la Timișoara, un redactor de la România Tv e agresat. De data asta, chibiții ACL și-au vărsat focul pe o televiziune considerată a PSD.
Ați citit undeva, cumva, cîndva vreun rînd de deontolog și de deontoloagă în care să se ia atitudine față de marșul neautorizat și față de pasivitatea jandarmilor?
Agresarea jurnalistului de la România Tv a trecut neobservată. Nici un deontolog și nici o deontoloagă nu luat atitudine față de acest incident.

Televiziunile și site-urile ACL au incitat la ieșirea în stradă chiar dacă fără autorizație.
N-am citit undeva vreun protest de deontolog sau de deontoloagă față de această încălcare a normelor profesionale.

După primul tur Victor Ponta e pe primul loc la o diferență de 10 și ceva la sută.
Știți de ce nu-i invers, adică pe primul loc, la o diferență de 10 și ceva la sută, să fie Klaus Iohannis?
Pentru că, după cum se vede din cele spuse de mine mai sus, suntem români și nu nemți.

NB: Limba unsă fundul lui Victor Ponta străpunge.
Dialog între Victor Ponta și Radu Tudor la Antena 3, duminică seara:
Victor Ponta: Eu mă duc la toate patru şi la cele care m-au criticat foarte dur, care uneori au spus neadevăruri despre mine, pentru că eu de fapt, până la urmă, şi aici nu vorbesc cu Radu Tudor, vorbesc cu acele sute de mii de oameni care se uită la Radu Tudor.
Realizator: Când veniţi dumneavoastră depăşim şi un milion.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni”

  • Eu vad niste semne…

  • O:) BATAIE DE JOC LA ADRESA LEGII………!!! „justitia” lui ponta…….!!! ____ MAXIM……. in 16/09/2014 se inregistreaza la judecatorul de camera preliminara al Curtii de Apel Timisoara contestatia impotriva deciziei prim-proc. dar nici in 11/11/2014 nu am primit nici un raspuns( termen legal 30 de zile)……!!!! __ prim-procurorul Parchetului Curtii de Apel Timis, Ion Brasoveanu, considera „legala si temeinica” solutia procurorului Ghimis A. !!!! –– amindoi fac AFIRMATII MINCINOASE in solutiile date in dosar, contrazicind datele din actele oficiale si legea !!!!! –– in timp ce DNA-ul are o activitate de remarcat, procurorul Ghimis Adrian de la Parchetul Curtii de Apel Timis tergiverseaza in mod ilegal dosarul 591/P/2013 cu tot probatoriul depus de mine la dosar !!! favorizeaza infractorii, accepta declaratii false ale notarului Morariu, care contrazic actele eliberate de autoritatile statului !!!!! _____ cum este permis sa existe asemenea procurori…….!!! in dosar se demonstreaza clar falsificarea actelor unei societati comerciale !!! _____ si surpriza: DNA Timis spune ca nu este de competenta lor…!!!! in caz fiind implicat si Registrul Comertului Arad !!!!!

  • Domnule Cristoiu, un miting de protest, daca este autentic, indiferent de motivatii si resorturi, este de salutat intr-o societate amorfa. Societatea romaneasca postdecembrista are ca mit fondator protestul. Autorizarea a venit la noi, nu ca o forma de civilizatie, ci ca un mijloc de ingradire a dreptului la protest. A venit din exasperarea lui Iliescu.Ati uitat cand ne trimitea pe stadioane ca sa nu mai incurcam circulatia?! Asa ca lasati-o mai moale cu autorizarea, indiferent ca e vorba despre Antena 3, Rosia Montana sau cei care au protestat pentru dreptul la vot s.a. Cat despre agresarea unui jurnalist Romania TV, da, in principiu este mult mai grava agresarea presei, dar este vorba despre presa in cazul acestui post?!!! In rest, agresiunea este agresiune si trebuie tratata ca atare, fara exagerare si fara minimalizare.

  • )cu toata stima maestre Ion Cristoiu insa opinia mea este ca intre cele doua evenimente este o diferenta majora pentru ca cei 4000 au iesit pentru a apara un om -Dan Voiculescu pe cind cei care sint in aceste zile pe strazi au iesit pentru a apara democratia ,a apara un drept fundamental -dreptul de a vota si au iesit pentru a condamna sbotajul evident facut de ghita-ponta&com ,sabotaj prin care cetatenii romani din diaspora sint facuti sa astepte ore intregi pentru a vota sau nu sint lasati sa voteze pentru ca nu au carti de indentitate italiene sau sapaniole in timp ce in Oltenia sint din nou prezente de 118%. )desigur este interesant de vazut cine apara aceste proteste pentru dreptul de a vota si contra sabotajului facut de ghit-ponta&co si cine nu le apara si cred ca acest lucru doriti sa il vedeti.

  • eu si cand vreau sa fiu corect fluier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *