Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Reforma din PSD trebuie să înceapă cu debarcarea lui Victor Ponta de la șefia partidului!

La publicarea pozelor și a notei de plată ale lui Victor Ponta de la un local din Abu Dhabi, nu m-am năpustit să-mi dau cu părerea. Cînd am condus redacții de presă, și nu puține, spaima mea cea mare a fost intoxicarea de către un politician adversar. Nimic nu-i mai simplu pentru cineva care vrea să micșoreze efectele asupra sa ale unei campanii duse de un ziar sau de un post de televiziune decît să facă să parvină redacției o gogoașă de presă. Dacă redacția mușcă din ea, respectivul poate ține o conferință în care să discrediteze pentru totdeauna publicația respectivă dovedind cu documente că l-a acuzat pentru o chestie mincinoasă. Desigur, pe mulți jurnaliști îi doare-n bască de o asemenea întîmplare. Eu, care sunt devotat profesiei de jurnalist, dacă mi s-ar întîmpla așa ceva, nu mi-aș ierta niciodată că am căzut în capcană.

România Tv, postul amicului lui Victor Ponta, a publicat duminică noaptea următoarea știre:
„Victor Ponta s-a aflat în ultimele zile în Emiratele Arabe Unite. Premierul a urmărit ultima cursă a sezonului 2014 din Formula 1, care a avut loc, duminică, la Abu Dhabi.”

Deși nu e Dubai, și deși România Tv publică niște fotografii menite a-l înfățișa pe Victor Ponta împreună cu românii din Emiratele Unite, totuși, voi reproduce aici finalul textului postat duminică seara:
Cînd mi se va confirma și din alte surse că Victor Ponta s-a dus într-un club din Dubai după dezastrul de la prezidențiale, avîndu-și cauza în Ciocoism, mă voi felicita:
Pentru că eu i-am zis Iresponsabilul vesel!
Un iresponsabil vesel nu numai pentru destinul său de om politic, dar și pentru Partidul pe care-l conduce: PSD.

Și iată de ce:

  1. Cînd Victor Ponta a anunțat că pleacă în concediu, românii l-au înțeles. După un asemenea dezastru, omul simte nevoia unui timp al întoarcerii asupra lui însuși, un timp în care te întrebi dacă să mergi mai departe. În astfel de împrejurări oamenii mari merg la locuri legate de copilărie, la persoane care l-ar putea sfătui, ba chiar – asemenea lui Ștefan cel Mare din Frații Jderi – la un pustnic. Mă așteptam ca Victor Ponta să meargă la o mînăstire. Aflu c-a fost la un circuit de Formula 1, manifestare excluzînd minima reculegere.
  2. Circuitul de Formula 1 din Emiratele Unite e o manifestare care ține de Lumea Înaltă. Participarea presupune să ai suficiente parale care să-ți permită așa ceva. Cîți dintre alegătorii lui Victor Ponta își pot permite să meargă în week-end în Emirate ca să vadă un concurs de Formula 1?
  3. Contrastul cu Klaus Iohannis e violent. Președintele ales a sărbătorit victoria la el acasă, la Sibiu, nu la Monte Carlo, și – atenție! – cu prieteni din oraș, în nici un caz cu politicieni, lideri de opinie, afaceriști, vedete tv. Victor Ponta și-a sărbătorit înfrîngerea în Emiratele Unite, la un circuit de Formula 1.
  4. Oricît de pasionat ar fi Victor Ponta de sportul acesta, ceea ce a făcut acum e mai grav chiar decît sărbătorirea Zilei de naștere pe Arena Națională. Pentru că deplasarea la un circuit de Formula 1, peste hotare, după ce-ai pierdut alegerile, pentru că a-i fost identificat cu Ciocoismul, e un gest sinucigaș, care trage după Victor Ponta și întreg partidul. Sunt convins că-n PSD sunt și lideri care n-au nici o legătură cu Ciocoismul, lideri care au înțeles că demnitarul din lumea de azi se definește prin umilință față de opinia publică.

Se vorbește după alegeri de o reformă profundă a PSD.
Această reformă trebuie să înceapă cu debarcarea lui Victor Ponta de la șefia partidului.
Nu pentru că a pierdut alegerile, ci pentru că n-a înțeles nici acum de ce le-a pierdut!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „Reforma din PSD trebuie să înceapă cu debarcarea lui Victor Ponta de la șefia partidului!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *