Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de luni

Victor Ponta trebuie să-și dea demisia pentru dezastrul votului din străinătate!

Slavă Domnului c-a trecut și 16 noiembrie. Nu pentru că pe 16 noiembrie a fost al doilea tur de scrutin, ci pentru că pe 16 noiembrie e ziua de naștere. Așa cum am mai spus, în această zi mă simt tare stînjenit, pentru că toată lumea simte nevoia să mă felicite, deși eu n-am făcut nimic pentru a merita felicitări. Că voiam eu sau nu, tot împlineam 66 de ani. Anul acesta am avut noroc. Ziua de naștere a coincis cu al doilea tur. Cui dracu să-i stea gîndul la mine? Astfel că excepție făcînd trei politicieni și unul sau doi confrați, nimeni nu m-a felicitat. Acum c-a trecut 16 noiembrie pot spune în fine c-a fost ziua mea. Nu mai e nici un pericol să mă felicite cineva.

Să trecem însă la lucrurile cu adevărat importante.
Bag seamă că-n euforia victoriei lui Klaus Iohannis a fost trecută cu vederea cea mai gravă crimă postdecembristă:
Lipsirea românilor din străinătate de dreptul fundamental, echivalent în democrație cu dreptul la libertate, de a vota.

Repet ceea ce am scris și atunci cînd am cerut anularea turului al doilea:
Guvernul României a răspuns de organizarea alegerilor. Potrivit articolului 43 din Legea 370/2004 privind alegerea Președintelui, Guvernul e obligat să estimeze numărul alegătorilor care se vor prezenta la vot și în funcție de asta stabilește numărul secțiilor de votare. Nu ne interesează de ce numărul secțiilor de votare din străinătate a fost prea mic pentru numărul celor care s-au prezentat la vot în al doilea tur.

Organizarea alegerilor ține de responsabiltiatea Guvernului în aceeași măsură în care ține și organizarea salvării după un cutremur.
Guvernul a eșuat lamentabil în îndeplinirea datoriei pentru care toți membrii Guvernului, în frunte cu Victor Ponta, primesc salariu și alte avantaje.

Ca urmare a acestui eșec România a suferit pagube incalculabile:

  1. Cetățeni de ai ei au fost lipsiți în chip arbitrar de dreptul constituțional de a vota.
  2. Spectacolul românilor asupra cărora jandarmii francezi au lansat gaze lacrimogene la solicitarea ambasadei române numai și numai pentru că voiau să voteze. Dumnezeule, să voteze, nu să fure, nu să cerșească, pur și simplu să voteze! Va rămîne în analele umilinței produse cetățenilor de statul lor.

Prin urmare, Victor Ponta trebuie să demisioneze. Nu pentru că a pierdut alegerile prezidențiale, ci pentru că a pierdut încrederea românilor prin felul în care a administrat alegerile din străinătate. Potrivit Constituției, pînă pe 22 decembrie 2014, Traian Băsescu e președintele României. În calitatea sa de președinte al României, Traian Băsescu trebuie să-i ceară socoteală lui Victor Ponta pentru nenorocirea din străinătate. Și dacă Victor Ponta n-are bunul simț să demisioneze în semn de recunoaștere a vinei, Traian Băsescu trebuie să-i ceară demisia.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

197 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *