Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Gîndul de marți, 12 mai 2015

Cum se cred unii jurnaliști Gardieni ai Revoluție față de ceilalți colegi de breaslă!

Am fost întrebat, și dinspre unii cu o uimire greu ascunsă, de ce-am fost atît de dur cu Rareș Bogdan, drept replică la textul postat de el pe o rețea de socializare în care insinua c-aș fi făcut un miș- maș cu Elena Udrea, înainte de emisiunea de duminică de la B1tv.

Răspund acum:
Din două motive:
Unul e cel care a făcut să-mi fie scîrbă de Adrian Halpert de la Reporter virtual, și anume punerea pe seama mea de către un om care pretinde c-a lucrat cu mine a tot felul de negustorii cu politicieni și oameni de afaceri. Asta fără a mă suna și a mă întreba, cum cere norma profesională, în general și bunul simț, în special, de ce am făcut așa și nu altfel.
Al doilea trimite la o realitate din presa ultimului timp, care mă îngrijorează, deoarece mi se pare o întoarcere la anii stalinismului românesc, cînd Scînteia dădea cu bulanul peste mîinile gazetarilor care se abăteau de la linia Partidului. Scriind despre perioada proletcultistă a presei românești, am numit asta Monopolul principialității deținut de Scînteia. Deși cei care lucrau la alte publicații erau tot gazetari comuniști, cei de la Scînteia erau considerați și se comportau ca atare drept singurii care știau pe unde trece linia Partidului.

În ultima vreme, în presa noastră democratică se manifestă niște tipi care și-au asumat cu de la sine putere funcția de Gardieni ai Revoluție față de ceilalți colegi de breaslă. Cei de la Hotnews, de la Reporter virtual, de la România liberă, se cred suiți în prepeleacul Justeței gazetărești, de unde fluieră ziariști, publicații, site-uri, televiziuni de știri pe motiv că s-au abătut de la linia Partidului. Care linie constă în înjurarea lui Victor Ponta și lustruirea lui Klaus Iohannis. Dacă într-o zi n-ai chef să-l înjuri pe Victor Ponta, pentru că ești ocupat cu altceva, să-ți repari pantofii, de exemplu, sau să-și alinți iubita, imediat scoate capul din foișorul Justeței revoluționare Dan Tapalagă sau Adrian Halpert sau Dan Turturică și te denunță că te-ai dat cu Dușmanul Poporului Victor Ponta.

Atacul lui Rareș Bogdan mi s-a părut înscris în această pretenție de deținător al Purității ideologice.
Rareș Bogdan și-a făcut o obsesie bolnăvicioasă din a- i înjura pe Victor Ponta și mai nou pe Traian Băsescu cînd trebuie și cînd nu trebuie.
Această atitudine e o chestiune care-l privește, deși dacă m-ar întreba, i-aș spune că în felul acesta face jocul lui Victor Ponta sau al lui Traian Băsescu. Împotriva unor adevăruri spuse de Rareș Bogdan, și Victor Ponta și Traian Băsescu folosesc arma contracarării prin invocarea dușmăniei declarate a ziaristului față de ei.

Mai grav e că Rareș Bogdan și-a asumat și pretenția de denunțător drept dați cu Victor Ponta al celor care nu-i împărtășesc dușmănia față de cei doi politicieni și, prin urmare, le disecă la rece faptele.
Dacă ar fi avut eleganța să mă sune și să mă întrebe și mai ales dacă nu s-ar da în vînt după rolul de Gardian al Revouției, care-i stă rău, ar fi aflat de la mine că interviul cu Elena Udrea n-a fost – așa cum insinuează – rezultatul unei comenzi primite de B1Tv de la Elena Udrea sau de la Traian Băsescu. Așa cum am arătat luni seara la emisiunea lui Robert Turcescu de la Nașul, lucrurile au stat altfel decît a ținut Rareș Bogdan să le prezinte.

Joi, pe la prînz, în timp ce mă aflam la Rimini, m-a sunat ( în chip surprinzător, deoarece nu mai avem comerțul de altădată), Sorin Oancea, care mi-a zis că și-ar dori un interviu cu proaspăt eliberata Elena Udrea și că numai eu pot s-o sun, deoarece lui nu-i răspunde. Nu-mi trecuse prin cap să-i iau un interviu arestatei la domiciliu și nu vedeam, la vîrsta mea, cu ce m-ar face mai fericit un interviu cu Elena Udrea. I-am promis lui Sorin Oancea că voi încerca s-o sun, dar o voi face a doua zi, vineri, deoarece nu sunt un intim al doamnei ca s-o sun imediat ce-a ieșit din arestul preventiv. Seara, după intervenția mea telefonică la B1Tv, în care l-am criticat pe Traian Băsescu, m-a sunat Elena Udrea. După schimbul de replici obișnuite într-o asemenea împrejurare, i-am spus că Sorin Oancea vrea un interviu cu ea (am ținut să precizez asta ca să nu-i rămîn dator, pentru că-mi făcea o favoare) și că el m-a rugat pe mine să-i propun asta. Sincer să fiu speram că va refuza în chip politicos, pe motivul, întemeiat, că vrea să-și revină după 72 de zile de închisoare. Mi-a răspuns imediat că e bucuroasă să-mi dea un interviu, că e oricînd disponibilă pentru asta. I-am spus că o vor suna cei de la televiziune pentru a stabili condițiile concrete de transmisie din arestul la domiciliu. În timp ce vorbeam cu Elena Udrea, m-a sunat Traian Băsescu. Contrar credințelor din piață, nu sunt în telefoane cu Traian Băsescu. Fostul președinte mă sună cînd consideră că e nevoie să-și expună și punctul său de vedere într-o chestiune pentru care eu l-am criticat. De data asta era vorba de intervenția mea la B1Tv. L-am sunat imediat ce-am terminat convorbirea cu Elena Udrea mai întîi și cu Sorin Oancea mai apoi. Cum i-am motivat că vorbeam la telefon cu Elena Udrea pentru un interviu, Traian Băsescu n-a părut încîntat. Se temea ca Elena Udrea să nu spună ceva care s-o întoarcă în pușcărie.

N-aș fi făcut această dezvăluire, pentru care – recunosc – n-am mandat s-o fac de la fostul președinte, dacă ea n-ar infirma categoric acuzația lui Rareș Bogdan că interviul a fost comandat postului de către Traian Băsescu. Pe parcursul discuției cu Sorin Oancea, am ajuns amîndoi la concluzia că trebuie să apelăm la formula cu Cătălin Striblea comadant, iar eu, secund, formulă pe care am mai folosit-o. A rămas ca postul să aranjeze transmisia în direct din apartamentul Elenei Udrea. Au trecut vineri, sîmbătă, a trecut și prima parte a zilei de duminică. Deși îmi promisese că mă va suna pentru a discuta tematica, Elena Udrea n-a dat nici un semn. Duminică la prînz, pe aeroport fiind, în preajma îmbarcării, m-au sunat pe rînd Mura Frânculescu, producătoarea lui Cătălin Striblea și Cătălin Striblea, pentru a-mi spune că Elena Udrea nu vrea nici transmisie în direct, nici transmisie prin Skype. Am reacționat imediat că un interviu de două ore prin telefon va fi un dezastru, deoarece telespectatorii se vor plictisi de moarte văzînd doar mutrele noastre. A rămas să dialogăm cu Elena Udrea doar o oră, cealaltă fiind consacrată actualității politice. A ieșit ce a ieșit. Cei de la B1Tv susțin c-am făcut rating. Eu cred mai departe c-a fost o ratare, deoarece interviul prin telefon îl văduvește pe telespecator de imaginile sugestive ale interlocutorului.

Din cîte se vede, nu Elena Udrea, nu Traian Băsescu, nu Sorin Oancea și nici Cătălin Striblea au aranjat interviul. Interviul la am aranjat eu. E drept că la rugămintea lui Sorin Oancea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

60 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 12 mai 2015”

  • D-le Cristoiu sper ca sunteti lamurit in privinta lui RARES bogdan ca a luat-o razna de tot .Nu va murdariti mergind la emisiunea lui nu merita d-voastra sunteti un DOMN -sanatate.

  • D-le Cristoiu sper ca sunteti lamurit in privinta lui RARES bogdan ca a luat-o razna de tot .Nu va murdariti mergind la emisiunea lui nu merita d-voastra sunteti un DOMN -sanatate.

  • Eeeei d nul cristoiu si daca faceai un mis mas cu udrea i ti parea rau???cand toti barbatii au fost la picioarele ei???toti a ti salivat pe langa ea…e femeie si o sustin…

  • parca nu este prima data ! eu nu inteleg de ce reveniti la ORCAN ,RARES dupa ce ati avut discutii. tot ati coborat la nivelul fetelor de pe pagina 3 , publicitate prin paruiala .

  • Am crezut ca este telentat cu posibilitati de crestere dar inca infantil si ca se va maturiza. Cu trecerea timpului vad ca nu se schimba si constat ca e un oportunist sadea si prevad ca se va dezvolta in sensul acesta. Pacat , parea ca ii place cartea .

  • In acord cu Dumneavoastra, as avea totusi o curiozitate: A fost ideea lui Oancea? sau a primit de fapt o comanda pe care nu o recunoaste! Si din nou aveti dreptate , interviul a fost jalnic , plictisitor, fiind doar o repetitie la nesfarsit a vorbelor lui Basescu . Fraze intregi au fost copy – paste din declaratiile lui Basescu , inflorite pe ici pe colo de o femeiusca proasta , proasta si cel mai grav, cu mari deraieri de pe linia unui psihic sanatos . In ceea ce priveste atitudinea lui R. Bogdan sper ca v-ati lecuit de linguselile lui si ii intoarceti spatele asa cum merita !

  • D-le Cristoiu, sunt putini oameni carora le-ati acordat incredere si dezamagirea este cu atat mai mare. Relatiile bazate pe „fairplay” pot functiona, doar daca pe celalalt taler al balantei nu stau impreuna orgoliul si banii…Poate ca e o idee sa cresteti unul, doi jurnalisti tineri, care nu au apucat sa fie pervertiti. Multa sanatate!

  • DOCUMENT CE A FOST PUBLICAT IN PLATFORNMA A LUI DL ION CRISTOIU BOGDAN DIACONU SI LA GRUPURI PRIVATE DIN DISPORA CU MAI MULT DE 50 DE MII DE MENBRI Avand in vedere ca asa zis partidului meu a fost format in afara Romania Nu reprezinta interese Romanilor si asa cum deja s-a demonstrat cu dovezi ca a fost creat pentru a servi unor grupuri de interese straini ,atunci am luat urmatoare decizie Stind ca grupuri de interese straini pentru a impiedica pe Romanii sa ceara un pret corect pentru petrol din pamantul Romaneasc ,au un plan diabolic de pus in practica iar in acealsi timp mai vor sa obtine drept de scumpi preturile la gas ,apa curent cu cat vor dori muschi lor iar acest lucru va fi un dezastru pentru oameni si economia Romaneasca deoarece uni nu vor putea sa mai plateasca intertinere si ii se vor lua case atunci am luat o decizie de a ma muta din punct de vedere digital la Berlim Frankfurt ,Suttgart si sa incepe sa interprinde anumite lucrurile despre care voi vorbi in acest document …Pana atunci ca sa puteti intelege mai mult despre o astfel de decizie o sa va mai spun ca la Cotroceni a fost instalat un om care asa cum a fost arata in presa straina reprezenta interese ce sunt contrare cu cele a Romania ceea ce este foarte grav La finanta ca sa poate pune un alt om care sa executa ordine lor au scos cu catuse cele de acolo ,iar pe dl Victor Ponta ca sa-l poate determina sa taca si sa faca ceea ce i se vor spune i au asaltat cumnat ,si amenintat de o maniera persuasiva dar stalinista chiar pe mama ,Datorita gravitate unei astfel de situatie si graba cu care astfel de grupuri de interese actioneaza atunci am decis sa ma mut din punct de vedere digital ,la Berlim Frankfurt ,Suttgart deoarece asa cum s-a vazut s nimeni nu va putea sa salvez Romania de la un jaf care se va face pas cu pas si care va fi cordonat din afara Din aceste motive din punct de vedere digital nu am mai stat sa pierd vemea la Bucuresti sa scriu pagini intrege in blog lui dl Cristoiu ,pentru ca nu ajuta Romania la nimic intrucat decizile nu se ia la Bucuresti Acolo se citeste decizile pe promter Acest lucru a fost dovedit chiar si decatre cetatean American a observat ca dl Iohannis a prezentat acelasi argument pe care o firma Austriaca il a publicat pentru a putea determina Guvernul Romania si parlamentul sa nu aplica o anumita lege Din cauza gravitate unei astfel de situatie am plecat glont la Berlim ,Frankfurt si Stuttgart Cu aceasta ocazia va reamintesc faptul ca Stuttgart este un fel de California a Europa ,iar Frankfurt este un dintre principal centre economice bancare si financiare din Europa deasemene va mai informez ca platforma Bild are peste 1.7 milioane de like in timp ce Deutche Welle nu atinge nici macar 400 de mii in alta ordin de idei ,partidul angelei Merkel a suferit o usturatoare infrangere la ultima alegere din Hanburg iar partidul Alternativa pentru Germania creaza cosmar pentru Angela Merkel De aici rezulta un lucru usor de inteles Angela Merkel nu -i este frica si daca iesa 22 de milioane de Romanii sa protesteze impotriva mafia padurilor in Romania insa ii este frica daca va exista cineva care sa poate cuceri simpatia alegatorilor din Germania mai ales cei considerati ca find de putera 5X ( investitorilor ,top manageri ,bankeri ) si care sunt concentrati in Stuttgart ,Frankfurt De aici rezulta un lucru foarte important daca cineva doreste sa ajuta Romania sa rezolva anumite probleme sa opreasca cu abuzuri si jaful de tot fel trebuie sa faca cele necesare la Berlim ,Frankfurt ,Stuttgart ca sa cucereasca simpatie alegatorilor de puterea 5 X si in special Investitorilor, top manageri ,bankeri ,) CUM ESTE POSIBIL ACEST LUCRU ?Daca veti urmari document pe care eu am inceput sa public in Berlim ,Frankfurt ,Stuttgart eu nu vorbesc de mafia padurilor si implicare macelarul de la Cotroceni Ambasada Austria etc si prezint 25 de regiuni din Germania ,Austria si Romania unde bani investiti aduc profit mai mare de 25% in mai putin de 25 de saptamani Nu vorbesc de cele 13 motive pentru care program de guvernare PNL este un dezastru dar despre Cum banci din Germania ,Austria ,Luxembhurg si UE pot sa obtine un numar de peste 7 milioane de noi clienti in mai putin de 17 luni

  • rares bogdan,nu e corect ca di ziarist ,sau ca om , trebuie sa,ti asumi ca oamenii au di alta parere decit a ta,D stra sunteți cel msi echilibrat , rămâneți asa.

  • Macelarul de la Cotreoceni si cu masinaria lui stalinista de cenzura au intrat in panica Dupa ce acel cetatean American a demascat mafia padurilor masinaria de propaganda si cenzura care servveste pe stapani care ajung la Cotroceni a dat ordin ca studenti sa pune in practica unui plan ce avea drept scop sa distraga atentie de la scandal international provocat a de mafia padurilor si cumplici lor Numia ca cel care a dat ordin ca studenti sa fie folosit ca sa poate crea ceva pe care ziare sa scrie mai multe decat ceea ce se scrie despre mafia padurilor a dat gres din urmatoarele cauza 1) Studenti s-au trezit brusc sa se protesteze si s-au dus dumina 3 Mai la ora 17 la Guvern cand ceilaltii care nu au fost folositi ca masa de manevra se aflau la Costinesti la munte la mare Avand in vedere ca in calitate de cercetator in stintele digitale ,am capacitate de vedea in mod legal ceea ce nu se poate vedea cu ohii liber ,am stiut o serie de lucrurile si am asteptat doar saa se intampla ca sa ii pot demasca La inceput am crezut ca urmaresc o piesa de teatru prost regizat Apoi spre surprindere a mea una din acele ziare pe care dl Cristoiu ne a facut sa intelegem ca este folosit de baieti cu ochi albastri ca find o jucaria …a prezenta o stire si inca una exact cum probabil era stabilit fara sa stie ca acea actiune cu mult timp inainte fusese demascata si prezentata pentru milioane de Romania ca find o tentativa de a distra atentie asupra Mafia paduri cumplicitate a lui Macelarul de la Cotroceni Ambasada Austria etc Situatie a fost asa de evidenta incat si presa Germana a prezentat lucrurile asa cum a fost Cu toate aceasta in Romania cenzura a fost totala Vazand ca actiune cu studenti a fost demascata atunci masinaria de cenzura si propaganda care serveste interes lui macelarul a dat ordin ca sa fie folosita subiect Elena Udra ca sa distraga atentie de la lucrurile grave despre care se vorbea despre Macelarul de la Cotroceni si implicare Ambasada Austriei In acest scop a fost scos de urgenta din spatele gratie si adus in fata ca sa poate distrage atentie opinia publica de la ceea ce se vorbeste pana si in presa international Vazand ca subiect Elena Udra nu era suficient ca sa atinga obiectivele lor au lansat un stenograma dar dejeaba deoarece actiune in new media este de 10 ori mai puternica si circula de un milion de ori mai repede decat ce face ziaristi azerviti unor interese si care asa cum s-au vazut sunt contrare interesele Romania

    • Mai propagandistule mincinos, daca nu cunosti adevarul despre mafia padurilor de ce dezinformezi?Cine a dat padurile Romaniei pe mana lui Schweighofer? ADRIAN NASTASE si ILIE SARBU! Iata DOVADA!…OUG 71 2002 privind incheierea de catre Regia Nationala a Padurilor a contractelor de vanzare-cumparare a masei lemnoase pe termen lung, publicata in Monitorul Oficial nr. 435 din 21 iunie 2002
      OUG 71 2002 actualizata prin:
      Legea 654/2002 – privind aprobarea OUG 71/2002 pentru incheierea de catre Regia Nationala a Padurilor a contractelor de vanzare-cumparare pe termen lung privind masa lemnoasa Monitorul Oficial 937/2002
      In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,
      Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

      Art. 1

      (1)Regia Nationala a Padurilor, in calitatea sa de administrator al fondului forestier aflat in proprietatea publica a statului, este abilitata sa incheie contracte pe termen lung pentru asigurarea vanzarii masei lemnoase pe picior cu agentii economici care au activitate in domeniul prelucrarii lemnului in produse finite.
      (2)Contractele prevazute la alin. (1) se incheie intre Regia Nationala a Padurilor si agentii economici care au dobandit acest drept prin licitatie publica, pentru volume minime de 20 mii m3/an/agent economic si pentru o perioada de minimum 3 ani si maximum 10 ani.(3)Anual se va incheia un act aditional la contractul prevazut la alin. (1), prin care se stabilesc volumul masei lemnoase pe picior si pretul acesteia.
      (4)Masa lemnoasa de pe terenurile cu destinatie forestiera aflate in prezent in domeniul public al statului, dar care fac obiectul retrocedarii conform legilor fondului funciar, nu cade sub incidenta prezentei ordonante de urgenta.

      Art. 2

      Licitatiile pentru dobandirea dreptului de a incheia contracte pe termen lung se vor organiza la nivel central si se vor desfasura conform normelor metodologice aprobate prin hotarare a Guvernului, la propunerea autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura si a autoritatii publice centrale pentru industrie si resurse, cu avizul Ministerului Finantelor Publice, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

      Art. 3(1) Dreptul de a incheia contracte pe termen lung revine agentului economic participant la licitatie, care adauga cel mai mare numar de puncte la cresterea procentuala medie a pretului de pornire, rezultata prin licitatie pe categorii de produse principale, secundare si accidentale, astfel cum sunt definite la art. 39 din Legea nr. 26/1996 – Codul silvic.
      (2)Prin cresterea procentuala medie prevazuta la alin. (1), in sensul prezentei ordonante de urgenta, se intelege diferenta dintre pretul de adjudecare si cel de pornire a licitatiei, raportata la pretul de pornire a licitatiei si inmultita cu 100.

      Art. 4

      (1)Volumul de masa lemnoasa ce poate face obiectul contractelor pe termen lung este de maximum 20,0 milioane m3, pentru o perioada de 10 ani, fara a se exploata anual in acest scop mai mult de 20% din volumul maxim de masa lemnoasa cu destinatie industriala stabilit prin hotarare a Guvernului.
      (2)La fundamentarea hotararilor Guvernului privind aprobarea anuala a volumului maxim de masa lemnoasa care se va recolta se va tine seama de cuantumul volumelor de masa lemnoasa ce fac obiectul contractelor de vanzare-cumparare pe termen lung incheiate si aflate in derulare, in masura in care gospodarirea durabila a fondului forestier nu este afectata si fara sa depaseasca posibilitatea anuala a padurilor.
      (3) Abrogat.

      Art. 5(1) Prin contractul de vanzare-cumparare pe termen lung vanzatorul se obliga sa puna la dispozitie cumparatorului partizile destinate agentilor economici, iar cumparatorul se obliga sa achite pentru partizile care fac obiectul contractului pretul rezultat in urma aplicarii cresterii procentuale prevazute in contractul pe termen lung la pretul de pornire a licitatiei.
      (2) Masa lemnoasa ce face obiectul contractului pe termen lung va cuprinde un volum de minimum 20% rezultat din produse secundare.

      Art. 6

      (1)Cota de masa lemnoasa cu destintie industriala din volumul anual aprobat va fi prelucrata numai de agentii economici ale caror instalatii de transformare a lemnului rotund au fost autorizate.
      (2) Abrogat.

      Art. 7
      Abrogat.

      PRIM-MINISTRU
      ADRIAN NASTASE

      Contrasemneaza:
      Ministrul dezvoltarii si prognozei,
      Gheorghe Romeo Leonard Cazan

      Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
      Ilie Sarbu

      p. Ministrul finantelor publice,
      Maria Manolescu,
      secretar de statMinistrul industriei si resurselor,
      Dan Ioan Cristian Tudor Popescu

  • Rares Bogdan este un oportunist ,asa cum sunt si politicienii.
    Nu meritați ,domnule Cristoiu,sa va asociați cu acest individ grețos.

  • Pacat ca nu va rupeti de tovarasia lui Rares Bogdan, care nu mai are nicio legatura cu jurnalismul, nu sunt sigur ca a fost vreodata jurnalist autentic. Cand esti finul lui Rosca Stanescu, dati-mi voie sa am toate dubiile, si cand esti ginerica de mahar clujean, cu atat mai mult.

  • Maestre într-un fel ma bucur ca în sfârsit renuntati la colaborarea cu acest ,,deontolog logoreic ” pentru ca erea singura emisiune care o urmaream cu interes când ereati invitat la realitatea tv.

  • Buuun,asa cum am prevazut,v-ati luat „un cap in gura” de la Rares B !Asta nu-i rau !Nu stiu daca mai mergeti in emisiunea lui ca am renuntat la Jocuri de Putere.

  • Lasa Maestre nu plange dupa toti ghertoii cu pretentii de jurnalisti https://www.facebook.com/photo.php?fbid=491217177702326&set=p.491217177702326&type=1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *