Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de marți, 16 decembrie 2014

Pe lîngă SPPul propriu zis, Klaus Iohannis beneficiază și de o presă SPP!

Din reportajele dulcege despre revenirea lui Klaus Iohannis în țară (cum a călătorit la clasa Economic, de parcă la clasa asta merg de regulă cetățenii de rangul al doilea și nu marea majoritatea a cetățenilor planetei, cum a venit cu un avion de linie și nu cu Air Force One, cum s-au crucit ceilalți pasageri că și-a pus, ca ei, centura de siguranța și alte asemenea consemnări din arsenalul folosit de tabloide pentru Bianca Drăgușanu), am reținut că președintele Mai mult decît ales e apărat de SPP-iști ca să nu atenteze cineva la ființa sa fizică.

Eu însă, după ce am citit luni, 15 decembrie 2014, pe Reporter virtual, textul de mai jos, mi-am dat seama că Președintele ales beneficiază și de o Presă SPP, care-l apără cu strășnicie să nu atenteze cineva nici cu o petală la imaginea sa de Ileana Cosînzeana a Poporului Român:
Într-o postare din această dimineaţă, Mircea Badea îl atacă pe Klaus Iohannis pe ideea că şi-a permis o vacanţă într-o destinaţie exotică, deşi e…”bugetar”. Iată ce scrie Badea pe Facebook:
Se intorc bugetarii din Palm Beach. Imi place ca avem o clasa mijlocie puternica.
P.S. Ni se spune ca a venit cu o cursa de linie la clasa economic. Deci omul e modest si cand se intoarce din Palm Beach
În stilul Antenei 3, Badea induce o minciună prin omisiune. Lasă impresia că Iohannis nu şi-ar permite o astfel de deplasare din salariul său de fost primar al Sibiului uitând intenţionat detalii care îi anulează observaţiile anti-Iohannis. De pildă, preşedintele ales a anunţat că este invitat în SUA, ca atare e posibil ca nu el să-şi fi plătit excursia în Palm Beach. Apoi, dacă punem la socoteală doar ce a încasat Klaus Iohannis din cartea „Pas cu pas”, lansată imediat după alegeri, avem dovada unui venit consistent extrabugetar care poate justifica un voiaj peste Ocean. Nu în ultimul rând, economiile familiei Iohannis pot explica şi ele o cheltuială mai exotică. Dar toate acestea nu sunt suficiente pentru Mircea Badea. El trebuie să-l ajute în continuare pe Voiculescu, aşa cum i-a promis, deci un atac la Iohannis nu strică…

Nu cred c-ar putea cineva  să creadă că mi-e simpatic Mircea Badea.
În cazul de față însă, nu înțeleg indignarea anonimă a celor de la Reporter virtual pentru bietele rînduri scrise de Mircea Badea. Dacă le raportăm la ce s-a scris și s-a spus pînă acum despre un alt președinte – Traian Băsescu – producția lui Mircea Badea despre Klaus Iohannis e ca apa de ploaie față de acidul sulfuric.

Dincolo de aceasta, îmi permit cîteva întrebări:

  1. De ce trebuie jurnaliștii ziși și independenți să justifice banii cheltuiți de Klaus Iohannis pentru petrecerea vacanței la Palm Beach? Ce, Klaus Iohannis nu se poate apăra și singur?
  2. Cum adică, din vînzarea cărții „Pas cu pas”, Klaus Iohannis a obținut un venitul extrabugetar în stare să-i asigure călătoria și vacanța la Palm Beach? Se vede că autorul de pe Reporter virtual n-a publicat o carte în viața lui. Dacă ar fi făcut-o, ar fi aflat că nici un autor român nu ia pe o carte de a sa o sumă de bani în stare să-i asigure concediul la Amara.
  3. Dacă pentru astfel de rînduri Reporter virtual se indignează pînă peste poate, cum cum va reacționa cînd alții vor scrie veritabile pamflete despre Klaus Iohannis?

De ce trebuia să sară Reporter virtual cu ghearele și cu dinții în apărarea lui Klaus Iohannis?
Pentru că pe lîngă SPP, Klaus Iohannis beneficiază și de o presă SPP.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *