cristoiublog.ro
Motto:
„În toate manifestările mele, în literatură, în presă, și în mica existență a bietului om am fost întotdeauna contra, chiar când eram obligat la pentru. Am fost un băț în roată. Fără să vreau.”
- Tudor Arghezi

Gîndul de marți, 17 februarie 2015

Un interviu care mi-a dovedit că Traian Băsescu știe să se stăpînească

Am urmărit interviul acordat de Traian Băsescu lui Sorin Avram de la TVR cu o oarecare neliniște.
Despre acest interviu circulau prin tîrg fel de fel de șoapte, între care mi-a reținut atenția cea potrivit căreia fostul președinte va folosi acest prim interviu pentru a întări multe din acuzațiile aduse de Elena Udrea.
S-o recunoaștem.
Una e să zică Elena Udrea că i-a zis cineva și altceva să declare în public fostul șef al lui Florian Coldea și al Codruței Kovesi.

Nu, îngrijorarea mea nu se referea la cei doi.
Îngrijorarea mea se referea la Traian Băsescu.

O intervenție nu în sprijinul omului Elena Udrea, aflat la anaghie, ci în sprijinul atacurilor lansate de Elena Udrea ar fi avut un efect devastator nu atît asupra celor acuzați de Elena Udrea, cît mai ales asupra lui Traian Băsescu.

O confirmare a alegațiilor Elenei Udrea de către Traian Băsescu ar fi presupus și dezvăluirea unor secrete pe care un fost președinte nu le spune nici măcar în Memorii, pentru că sînt secrete din exercițiul mandatului.

O asemenea prestație ar fi însemnat:

  1. Un Traian Băsescu incapabil să se ridice la înălțimea ipostazei de om care a condus țara timp de 10 ani.
  2. Un Traian Băsescu care-și face praf mandatele sale.

Omenește. Traian Băsescu ar fi fost de înțeles.
El știe că întreaga năpustire a DNA asupra Elenei Udrea (cel mai arestat preventiv din Istoria României) e o provocare lansată lui. Ceva în genul: uite că acum nu mai poți face nimic. Nici măcar pentru Elena Udrea.

Repet, ca bărbat politic ar fi fost un dezastru. Pentru că adevăratul bărbat politic se stăpînește magistral în așteptarea unor vremuri favorabile.

După primul sfert de oră m-am liniștit.
Traian Băsescu acceptase acest interviu sub semnul campaniei din ultimul timp menită a convinge electoratul că el există.

În rest, merită observat că:

  1. Față de Elena Udrea a adoptat o poziție înțeleaptă. Nici n-a atacat Justiția în apărarea ei, nici nu s-a desolidarizat de ea.
  2. A pus punctul pe i în chestiunea schimbării Guvernului Ponta. Cîtă vreme Klaus Iohannis nu-l mustră pe Victor Ponta, nu se crează în Parlament, în clasa politică, acea presiune menită a duce la răsturnarea lui Ponta.
  3. A sesizat corect: Vizita lui Ponta în SUA concomitent cu vizita lui Johannis în Franța și la Bruxelele a fost un nou semnal dat de Ponta că el e adeăratul Președinte al României.
Comentarii

25 Responses to Gîndul de marți, 17 februarie 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *