Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Salut în persoana Ioanei Ene Dogioiu prima mulgătoare fruntașă din presa noastră!

Luni, 23 noiembrie 2015, sub titlul „Mulţi ziarişti, unii dintre ei chiar lideri de opinie, văd în Dacian Cioloş o vacă bună de muls”, atrăgeam atenția pe cristoiublog.ro că premierul Guvernului Meu al lui Klaus Iohannis traversează în aceste zile experiența Cîntării Cîntărilor prin care au trecut toți premierii postdecembriști de pînă acum. Pînă mai ieri un nimeni pentru ziare, site-uri, televiziuni de știri, bloguri, radiouri și chiar facebook-uri, Dacian Cioloș a devenit brusc o Stea și nu una oarecare, cum sunt cu sutele în România de azi, ci o Stea unică pe bolta țării, pe cale de a străluci ca Soare.

Asistăm la un incredibil efort de fantezie pentru a i se descoperi și înălța în slăvi trăsături ieșite din comun, astfel încît o clipă ai impresia că, prin desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier, ai devenit brusc contemporan cu Decebal, Mihai Viteazul, Aprodul Purice, Tudor Vladimirescu, Moș Ioan Roată, Peneș Curcanul, Ciobanul din Miorița, Ionel Brătianu și Prîslea cel Voinic cu tot cu merele, ieșiți din mausolee concomitent pentru a se întrupa într-o singură făptură, pe numele ei de buletin:
Dacian Cioloș.

Desigur, dacă, supărîndu-l pe Klaus Iohannis că nu i-a ținut paltonul, Dacian Cioloș ar fi dat de a dura pe treptele Palatului Victoria, pentru că liftul nu merge, cei care se întrec în a-l unge cu miere pentru a fi mai bun la lins, l-ar umple imediat cu catran.

Ioana Ene Dogioiu publică în pe site-ul Ziare.com poemul în proză intitulat Dacian Cioloș, un om.
Nu e un titlu nou. Toți cei lustruiți prin Cultul personalității au fost la un moment dat, pentru cobzarii cu condei, Un om. Un om a fost și Carol al Ii-lea. Un om a fost și Nicolae Ceaușescu. Ba chiar și Stalin a fost un om, dat fiind că lucra pînă noaptea tîrziu, de-și ziceau consomoliștii îndrăgostiți în trecere prin Piața Roșie, Uite, arde lumina la Kremlin! Marele Învățător lucrează! Hai, dă-mi un pupic!

Dacian Cioloș n-are nici măcar două săptămîni de apariții publice. Pentru Ioana Ene Dogioiu e suficient ca să-l proclame cel mai bun comunicator din ultimii 25 de ani, lăsîndu-i mult în urmă pe Traian Băsescu și pe Crin Antonescu:
„Dar la fel de clar mi se pare ca dl Ciolos este o specie rara de demnitar. Cel care va reusi si/sau va esua in demersul la care s-a angajat este pentru prima data dupa nici nu mai stiu cati ani un om, nu un costum umplut.
Una dintre principalele temeri exprimate dupa desemnarea domniei sale a fost ca pe langa un presedinte anti-comunicare vom avea si un premier pe masura. Eram avertizati ca, pe langa dl Ciolos, dl Iohannis ni se va parea vorbaret si comunicativ.
Dar, surpriza, dl Ciolos chiar comunica, poate mai bine decat tot ce am vazut pe scena politica romaneasca pana acum. Comunica, nu numai vorbeste. Fara aroganta golaneasca, asa ca Victor Ponta, fara verbe ascutite si accente demolatoare ca Traian Basescu, fara retorica umflata de figuri de stil extrem de plastica a lui Crin Antonescu.
Nu, dl Ciolos, asa cum l-am auzit la Romania Actualitati, asa cum l-am auzit in Parlament in ziua investirii, comunica omeneste, ii vorbeste normal interlocutorului, asa cum fiecare dintre noi vorbim cu semenii nostri, nu pentru a epata, nu pentru a soca, nu pentru a fi memorabili, ci pentru a ne face intelesi.
Dl Ciolos nu peroreaza, nu e didactic, nu e fortat spiritual, nu scuipa aschii. E natural si, de aceea, foarte convingator.
Pentru mine, ca spectatoare a scenei politice de atatia ani, discursul fara emfaza, fara stridente, fara lemn, cu accente clare, dar nu ostentive al dlui Ciolos este reconfortant, recunosc.”

Am aproape 50 de ani de scris cărți, eseuri, articole. Niciodată n-am scris în acești termeni entuziaști despre un om viu.
Ba chiar nici despre un om mort n-am scris așa, dacă mă gîndesc la eseurile mele critice despre Alexandru Ioan Cuza, Carol I, Regina Maria, Carol al II-lea, Mareșalul Antonescu.

Pe cristoiublog.ro explicam astfel acest dezgustător Cult al Personalității unui demnitar aflat în primele zile de funcție și, prin urmare, lipsit încă de argumentele unor realizări de după măcar o lună de mandat:
„Ca şi în cazul tuturor premierilor şi preşedinţilor postdecembrişti, mulţi ziarişti, unii dintre ei chiar lideri de opinie, văd în Dacian Cioloş o vacă bună de muls. Ei ştiu din experienţă că un nou în funcţie şi, îndeosebi, un nou absolut într-o funcţie precum Dacian Cioloş, e sensibil acum la început, la vorba dulce. Şi cum vorba dulce mult aduce şi ziariştilor, mulţi se grăbesc să-l alinte pe premier acum la început, cât mai e cast, în planul experienţei moldo-valahe.”

Dacă Dacian Cioloș e o vacă bună de muls, nu pot decît să salut în persoana Ioanei Ene Dogiou prima mulgătoare fruntașă din presa noastră!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Salut în persoana Ioanei Ene Dogioiu prima mulgătoare fruntașă din presa noastră!”

  • În înșiruirea de personalități de la Decebal la Prâslea,l-a-ți uitat pe Valeriu Zgonea…..

  • slugarnicia si viclenia sunt armele de supravietuire ale PROSTULUI !

  • Dogioiu,Pora si Macovei sunt barbati ,femei sau si una si alta.Nu stiu cum da ma adresez de aceea intreb.!!!

  • Excelent articol!!!!am ras bine de expresia mulgatoare fruntasa!

  • Nu nimic gresit in a te exprima”guvernul meu” asta e stilul lui de a vorbi ..hai sa fm seriosi caci omul a spus ca nu se baga pe guvern ,le da lubertate deplina sa faca cum crd ca e mai bne,Daca nici Ciolos nu e bun,atunci cine e?Sa speram ca nu il regretati pe Pinta?

  • Rasu’-plansu’! Ca doamna ziarist e asa entuziasmata de naturaletea in comunicare a domnului Ciolos, pe mine nu ma mira! Chiar in primele zile de la numire, la un post de televiziune, si anume Marea Televiziune Romana Libera si Independenta, domnul Ciolos ne era prezentat ca un nou Iuliu Maniu : a copilarit in satul lui Maniu ( Pericei, jud. Salaj), a fost numit in functia de prim-ministru in data de 10 nov. ca si Maniu, ca numirea lui s-a facut intr-un moment de criza in Romania, asa ca si Ilustrul sau Predecesor, ca… nici nu mai stiu cate analogii de prost gust s-au mai facut! Mai era, nu demult un alt competent de a tine fraiele guvernarii asemuit cu Nicolae Titulescu!! Astia suntem, din pacate romanii! Incompetenta, non-valoarea e ridicata la rang de virtute! Nu mai e nimic de zis dupa asa o prezentare a domnului Ciolos. Bine ca e comunicativ, ca restu’ nu mai conteaza. Numirea unui pusti razgaiat la conducerea Ministerului Sanatatii si apoi retragerea lui, nu datorita pozelor de play boy, dupa cum a tinut sa ne dumireasca domnul Ciolos, ci faptul ca respectivul nu ar fi fost onest cu privire la datele din CV, de parca trebuia Ciolos sa verifice un CV ca sa-si dea seama ca” baietelul” minte cu nerusinare la 29 de ani, proaspat medic rezident, experienta nene nu gluma, daca la Facultatea de medicina ai vreme si de prezentari de moda, da na’ poate fecioru’ isi completa bursa! Si lista poate continua cu numirea doamnei Guse si ea un om experimentat sa conduca Ministerul Justitiei!! Rusineeeeeeeeeeee! Asta e Romania lucrului bine facut de un pseudoneamt! Stima si admiratie domnule Cristoiu! P.S. : bilantul mortilor din tragedia de la Clubul Colectiv a ajuns la 60. Stire cat se poate de trista, doar ca apare in subsolul stirilor transmise de toate televiziunile. Breaking news e acum atentatele din Franta, Belgia! Ce mai conteaza cati morti vor mai fi. Aia au fost satanisti, drogati care meritau sa moara! Da’ saracii francezi, belgieni si altii care vor urma!! Una e sa mori ars de viu din cauza incompetentei, prostiei crase, a tupeului jegos si alta e sa mori intr-un atentat terorist!! O zi faina si sa parafrazez pe conationalii mei : PRAY FOR ROMANIA! :'(

    • Asta. Perceptia Doamni si are dreptul sa fie entuziasta !

    • Stimata doamna Stere! Sunt multi oameni competenti in tara asta, numai ca nu se vrea sa fie numiti in asa numitele guverne! De ce? Pentru ca nu sunt afiliati nici unui partid. De ce Ciolos e asa de bun ca nimeni altul ? Ca si-a facut oarecare studii in Franta? Sunt clujeanca si stiu cum se iau bursele in strainatate la USAMV Cluj- Napoca! Avem stimata doamna olimpici internationali la mai toate domeniile! Oare profesorii care au pregatit astfel de elevi, studenti eminenti nu ar fi capabili sa conduca Romania? Si va pot da o mie de exemple de cati oameni profesionisti, in adevaratul sens, avem in tara. Nu am incredere in acest asa zis tehnocrat, monsieur Ciolos. Din ce cauza? Cat de bine informat si documentat a fost atunci cand si-a ales echipa? Habar nu a avut si din pacate nici nu are!! A nimerit si el ca musca in zar! Nimeni pana acum nu a auzit de expertul asta! Si peste noapte: buffff! ne-am trezit cu expertu venit degraba din Franta, unde, stimata doamna , facea parte din Comisia europeana pentru agricultura , iar subventia pentru fermierii romani e cea mai mica din UE. Pe mine aceste performante ale lui Ciolos, zis Maniu ( Doamne ca mare e gradina ta, Doamne! ) m-au convins de competenta lui. Na, da’ tre’ sa recunoastem ca e comunicativ, se exprima neaos romaneste!! O zi faina senina sa aveti!

  • Tara noastra,Romania, este captiva-Nu sunt primul si nici ultimul care o spune,nu e ideea mea,doar vreau sa subliniez..Accesul la puterea reala,la resurse,buget,fonduri europene,la mass media,tv si ziare,este de 26 ani apanajul a catorva mii de oameni Grupati in Bucuresti! Noi,restul de 20 si ceva de milioane suntem Turma,ajungem la stirile lor numai daca Murim,arsi in Colectiv sau daca Protestam in strada,macar cateva mii-,altfel ne ignora,suntem niste golani si atat…Oare cate Generatii vor mai trebui pana ne implicam si Noi activ,cand o sa ne Unim vocile si Cum?Ne e dat sa lasam Romania captiva acelor Clanuri de interese pentru Eternitate sau ne Vom Trezi si Actiona cumva,altfel decat o data la 4 ani cand Votam in sila Raul cel mai Mic?Desteapta te Romane- Suna atat de Ireal ,din pacate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *