Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Liviu Dragnea îi întinde o capcană lui Călin Popescu Tăriceanu

Potrivit celor anunțate în declarația de presă ținută de Liviu Dragnea la finele reuniunilor de la Neptun, dar și dezvăluirilor făcute de Gabriela Firea despre atmosfera din ședința CExN, forumul colectiv de conducere al PSD, ca importanță imediat după Congres, a hotărît ca PSD și ALDE să aibă un candidat comun la prezidențiale. Deși Liviu Dragnea a evitat să precizeze cine ar putea fi acest candidat comun, nu încape îndoială că el va fi Călin Popescu Tăriceanu. Sau, dacă ținem cont că omul propune și Dumnezeu dispune, candidatul la care se referă acum Liviu Dragnea e Călin Popescu Tăriceanu. În mai mult rînduri, liderul ALDE și a mărturisit intenția de a candida la prezidențiale. E greu de zis în aceste condiții că PSD și ALDE ar putea avea un alt candidat comun decît Călin Popescu Tăriceanu. Ar însemna ca liderul ALDE să renunțe la ambiția vieții sale:

Cea de a mai trage o dată la loteria prezidențialelor.

O mînă de ajutor în deslușirea acestui secret știut deja de toată lumea – candidatul comun va fi Călin Popescu Tăriceanu- ne dă anunțul făcut de Liviu Dragnea potrivit căruia el nu va candida la prezidențiale. Dacă președintele PSD nu va candida, e sigur că nici un alt lider al Partidului nu mai poate spera într-o nominalizare. Un candidat din partea ALDE e mai ușor de înghițit de șeful PSD decît unul din partea PSD care nu e chiar el, președintele PSD. De altfel, unul dintre motivele pledoariei lui Liviu Dragnea pentru un candidat comun PSD – ALDE, practic pentru un candidat din partea ALDE și nu a PSD, stă tocmai în adevărul că oricine altcineva decît el din partea PSD ar însemna sfîrșitul domniei sale în partid. Spre deosebire de mulți confrați, eu n-am crezut o clipă în dorința lui Liviu Dragnea de a candida la prezidențiale. Prea e preocupat liderul PSD de a bărbieri Președinția de orice prerogativă, astfel încît viitorul președinte al Republicii nici flori nu va mai putea planta în grădina Palatului fără aprobarea Parlmentului sau Guvernului, pentru a nu bănui că Liviu Dragnea n-are nici un chef să se bată pentru o funcție tot mai lipsită de importanță în ecuația Puterii.

Gabriela Firea a dezvăluit în conferința de presă de sîmbătă, care a marcat debutul ofensivei sale anti-Dragnea în PSD, că anunțul privind candidatul comun a fost primit de membrii CExN fără prea mare entuziasm. Deși Liviu Dragnea nu se referise la Călin Popescu Tăriceanu era limpede celor din sală că președintele PSD viza candidatura președintelui ALDE. Lipsa de entuziasm își are explicația în orgoliul PSD ca partid de referință al țării. Că de la Ion Iliescu încoace, partidul n-a mai dat președintele țării, mai treacă meargă. Turul al doilea pare a fi fatal pentru PSD. Era cît pe aci să fie și în 2000, dacă Serviciile nu i-ar fi regizat lui Ion Iliescu vodevilul cu CV Tudor în turul al doilea. Dar ca PSD să nu aibă nici măcar candidat, asta chiar că e greu de înghițit de liderii PSD. Și nu numai pentru că liderii PSD dau curs orgoliului de a fi PSD-ist, dar și pentru că un partid fără candidat la prezidențiale e unul lipsit timp de un an, un an și ceva, de expunere publică. Dacă PSD și ALDE vor avea un candidat din partea ALDE, mai mult ca sigur campania electorală, dar și perioada de precampanie vor fi dominate de ALDE și nu de PSD. Acestei lovituri date orgoliului PSD i se adaugă, ca motiv de reticență față de un candidat ALDE din partea liderilor PSD, și strategia de campanie. Cu excepția luptei împotriva Statului Paralel, PSD și ALDE n-au nimic în comun în materie de program politic. Cum va suna campania dusă de PSD în favoarea unui lider politic de orientare de Dreapta?

Să nu știe Liviu Dragnea asta?
Firește c-o știe.
De aceea eu cred că anunțul care sugerează un candidat comun din partea ALDE e doar un truc.

Pînă la o decizie luată de cele două partide mai e. Liviu Dragnea, de altfel, preciza cu ceva timp în urmă că abia în 2019 se va pune în chip serios problema unui candidat la Președinție din partea PSD.
Date fiind nestatorniciile din politica românească nu-i exclus ca PSD să decidă un candidat propriu la prezidențiale.

Că așa va fi sau că pînă la urmă se va ajunge la ciudățenia ca un partid mare, precum PSD, să lupte în campanie pentru victoria unui partid mic și acela de Dreapta – ALDE- vom vedea abia la anul.
Pînă atunci rămîne manevra lui Liviu Dragnea de a lăsa să se înțeleagă că PSD va accepta candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la președinție.

Evident, Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat în mai multe rînduri dorința de a candida la președinția Republicii. Mie cel puțin mi se pare, dintre toți pretendenții, cel mai îndreptățit să fie președinte al României după alegerile din 2019. La deciziile luate de CExN, Călin Popescu Tăriceanu a fost prudent în manifestări. Despre candidatură, el a spus că nu e acum momentul să fie pusă pe tapet. Nu știu dacă asta a ținut de comedia modestiei sau de realitatea unor calcule. Sigur e că deși aparent e o victorie pentru Călin Popescu Tăriceanu, sugestia făcută de Liviu Dragnea e o capcană pentru liderul ALDE. Nu încape vorbă că prin declarația de la Neptun Liviu Dragnea a vrut să-l securizeze pe Călin Popescu Tăriceanu ca aliat al PSD mai departe la Guvernare. În ultimul timp au circulat multe zvonuri și știri despre o posibilă destrămare a Coaliției de Guvernare. Au circulat chiar și scenariile unor negocieri duse de Cotroceni pentru ca liderul ALDE să preia chiar șefia PNL și funcția de premier într-un Guvern al Opoziției de Dreapta. Propunerea lansată de Liviu Dragnea ține de un fel de negustorie subînțeleasă cu Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE poate fi candidatul comun PSD-ALDE în schimbul rămînerii ALDE în coaliția de guvernare. E o negustorie cu cîștig pentru Liviu Dragnea. Acceptarea ei de către Călin Popescu Tăriceanu ar însemna ca ALDE să devină prizonierul nu atît al PSD, cît mai ales al lui Liviu Dragnea. În ultimul timp, fără a forța nota, Călin Popescu Tăriceanu s-a opus intențiilor PSD de provocare a unor crize constituționale, asumîndu-și rolul de ponderator într-o Coaliție tot mai tentată de gesturi extreme, cum ar fi suspendarea lui Klaus Iohannis. Nu sînt singurele puncte în care ALDE, deși respectînd condițiile participării la o Coaliție, a ținut să se afirme și ca partid pe cont propriu, cu o orientare de Dreapta. La ora actuală singurul punct comun între PSD și ALDE rămîne lupta împotriva abuzurilor Binomului.
Doar atît.

În rest, cele două partide diferă ca de la cer la pămînt, mai ales în materie de politică economică. Prin sugestia că PSD va accepta drept candidat comun PSD-ALDE pe Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea i-a întins o capcană mortală liderului ALDE. Nu numai prin luarea drept prizonier în Coaliția de guvernare, prin legarea de mîini a lui Călin Popescu Tăriceanu față de orice deraiere a PSD în actul de Guvernare, dar și prin obligativitatea de a se PSD-iza de acum încolo dacă vrea ca electoratul PSD să-l accepte drept candidat și al PSD. Pînă acum forța ALDE a fost dată de păstrarea programului politic de Dreapta, diferit de cel al PSD.

Concentrarea pe legile Justiției, pe lupta împotriva statului paralel au ținut în prim plan doar ceea ce unește cele două partide aflate la Guvernare. Coaliția se află însă în fața unor provocări social economice majore. Se va impune în scurt timp opțiunea între continuarea pomenilor de tip PSD și începerea unor programe de investiții. Asta va pune ALDE în situația să fie mult mai atentă ca pînă acum la programul economic al Coaliției. Cu un Călin Popescu Tăriceanu candidat al PSD, marja de manevră a ALDE se va limita drastic. Deja pentru a ține și mai aproape ALDE de PSD, Liviu Dragnea a propus ca cele două partide să meargă pe liste comune la europarlamentare.

Firește, pentru ALDE Coaliția cu PSD a însemnat accesul la guvernare.
Intenționează Călin Popescu Tăriceanu să facă din ALDE și altceva decît un partid care se bucură de avantajele Guvernării? Altfel spus n-are Călin Popescu Tăriceanu ambiția de face din ALDE un partid mare de Dreapta, alternativă la ciulamaua politică numită PNL?
Dacă da, începerea negocierilor cu PSD pentru o candidatură a sa la prezidențiale trebuie amînată cît mai mult. Dar mai ales, Călin Popescu Tăriceanu trebuie să ia în calcul și candidatura doar din partea ALDE. Dacă va vedea în oferta PSD altceva decît o capcană, Călin Popescu Tăriceanu va plăti amarnic graba de a accepta oferta PSD.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

46 comentarii pentru articolul „Liviu Dragnea îi întinde o capcană lui Călin Popescu Tăriceanu”

  • stimate domn CRISTOIU, apreciez mult toate opiniile dv, care chiar si cind sunt discutabile(din punctul meu de vedere) sunt demne si extrem de bine justificate; dar in articolul cu subiectul unei eventuale tradari dintre DL TARICEANU SI DL DRAGNEA, eu gindesc ( si as dori sa studiati din nou cu spirit de revizuire ideea de TRADARE DINTRE CEI DOI) deci gindesc ca DL TARICEANU A TRADAT DEJA PE DL DRAGNEA… si nu numai odata ci de mai multe ori si in variate maniere. nu va dau exemplu caci nu doresc sa va influentez; dar citeva dintre declaratiile dlui TARICEANU AU FOST EVIDENTE TRADARI… si nu stiu de unde a venit aceasta alianta – care in ochii unora poate parea o ideea salutara de directie politica… ori NU ESTE NIMIC DIN TOATE ACEASTEA… este strict o alianta de modelare a unei politici amalgamate si dinc are parti bune ar trebuii sa iasa la suprafata si sa ajute POPOARELE sa isi rezolve problemele de SOCIETATE SI DE CIVILIZATIE…
    nici cu SOROS dar nici cu TARICEANU.. este demn dar tradeaza pporul roman.
    DE CE??? pentru ca Franta are mult prea multe interese economice – venite mult dinainte de 89, daca gindim bine la cei mai mari FALSI revolutionari DE LA 89 care au fost deja pregatiti cu multi ani inainte de a aparea in fata ochilor nostrii la tv.ro…
    TRADAREA TINE DE MAI BINE DE 30 DE ANI… pregatirile dintre anii 80 si 90 erau vizibile si cu mirosuri de tradare clara si fara drept de contestatie…

    ROMANIA ESTE INTRE CIOCAN SI NICOVALA CU ATITA INFILTRATI IN OCCIDENT CU ATITIA SPIONI DE LA MINISTERUL DE EXTERNE DEVENITI CETATENI FRANCEZI SI VINZATORI ALE REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA… tot OCCIDENTUL A PrOFITAT… cu nesat si cu hulpavitate… iar romanii au ramas fara drepturile lor cele mai stricte, scrise pe hirtie si cu documente autentice… nu cum se incearca astazi sa se dezautentifizeze DREPTURILE ROMANILOR CU DEZORDINEA INTRONIZATA PE TOT TERITROIUL EUROPEI… caci bogatiile Romaniei au facut aripi pe toata circumferinta globului terestru… ROMANIA A DEVENIT MONDIALA…
    va doresc numai bine
    cordial
    buzea zarnescu

  • Eu vreau să merg la biroul notarial al ‘shaormei’, dar nu prea stiu unde e !
    Ce să fac, să-l întreb pe Vâlcov, sau pe … Tudorel ?!?

  • Acest Tariceanu … s-a delimitat de actiunea Renatei Weber!
    Renata Weber a cerut demisia lui Darius Vâlcov care si-a permis incredibilul gest de a publica fisa medicala a unei persoane!
    Acest Tariceanu … presedinte?

    • Nu i-a publicat fișa medicală , idiotule , care ești tu idiot . Ci decizia de pensionare medicală pe caz de schizofrenie manifestă a idiotului , DOCUMENT PUBLIC , pe baza lui primește asistență socială milogul ăla diliu , reprezentantul vostru , rezistacilor .
      Ce , vă e rușine că v-a dat Vîlcov în gît , că pupați în cur un bătăuș agresiv și scăpat de la Bălăceanca? Și că vă conduce ?
      Tot așa s-a revoltat și Lazăr , că l-a dat Vălcov în fapt cu protocolul ilegal !

      • Habar nu ai despre ce vorbesti, reproduci ca un papagal scuzele aberante ale unui guvern mizerabil ca si delincventul pe care-l apara.

        • Bă , boule , am poza pe FB cu ce-a publicat ăla , doar că nu se poate posta aici , morții mă-tii de securist jegos .

        • Auzi , bă , nu ești cumva Vijelie , isterica aia cheală , că cam ca ea te comporți , limbricule fecal .
          Eu apăr guvernul și delincventul , așa am eu chef . Problem ? Dacă problem , atunci UE , profule !

        • Din păcate, tu ești in eroare, ‘profe’ !!!
          Acel act este de la dosarul depus pt pensie de inviditate gr. 3 !!! Petrescu are dreptate !!!
          Min. Muncii a introdus o actiune in instanta, in vederea
          sistarii platii pensiei !!!
          Așa că o să #reziste doar cu banii de la #patreon !

          • Mai, vulturas, o decizie de pensionare medicala se da pe baza unui dosar medical care contine un diagnostic. Dosarul medical si diagnosticul pe care acesta îl contine este secret prin lege. Daca Ministerul Muncii are acces la dosarul unui pacient pentru ca doar asa se poate, acest minister este obligat si el sa respecte secretul medical.
            Lasa-l pe Petrescu sa latre cât vrea, ca nu are dreptate!

          • L-@u obtinut prin … ‘scurgerile’ de la 0215 !!!
            Bravo lor !!!
            Un ‘secret dubios’, oricum trebuia dezvăluit !
            Ah, mai e ceva !!!
            Vezi că am un ‘plisc’ … PUTERNIC !!!

          • Bă , profu sulii , prof de piei de cloșcă !
            E.U. , adică io , limbricule , sînt pensionat de boală .
            Fii atent , cretinule :
            Despre diagnosticul meu știu vreo 5 medici +vreo 7 asistente care au decis că-s pensionabil , Comisia de evaluare a capacității de muncă , adică vreo 8 medici ( că s-au tot schimbat !)și ceva asistente , probabil vreo 10 funcționari de la Casa de pensii , vreo 20 de foști colegi de la Spit Jud care au fost curioși să afle cum m-am pensionat , încă vreo 20 de medici , minimum , care nu mă consultau decît dacă le spuneam diagnosticul de pensionare , ca să nu-mi dea ceva tratamente periculoase , plus Primăria lu Boc , care-mi cere Decizia de pensionare anual , ca să-mi dea abonament gratis pe autobuz . Care crezi că-s șansele ca cineva să afle problema ? Mari , îți zic eu !
            Sigur , nu-mi place că-mi știu atîția diagnosticul , dar în cazul lui Sendi , care se dă peroană publică , Che Guevarra , e important de știut că e dus în bălării cu schizofrenia , pt că schizofrenia e o psihopatie violentă , și moșul ăla , plus alții , au pățit-o cu diliul .
            Ei , acuma cine a aflat care-i treaba se poate feri de el .

          • Bine, mai, Petrescule, dar, de exemplu, daca Cernat ar face rost de decizia ta de pensionare si ti-ar face public diagnosticul, tu ce ai face?!

          • O să-i dau o UE , ce dracu să-i fac ? N-ar trebui să ajungă-n posesia ei , dar cum nu e mai secretă decît un banner pus pe stradă în Cluj, nu Cîrnat ar fi de vină , ci ăla care i-a dat-o .
            În principiu , n-aș putea să fac nimic !

  • Roxana Maracineanu a fost numita ministru al Sportului în Franta. Ea are dubla cetatenie, româna si franceza. Avem ce învata de la francezi, nu-i asa, dragi concetateni?

    • Si noi avem presedinte cu dubla cetatenie, romana si germana. Deci ce anume ar trebui noi sa invatam de la francezi? Eventual sa punem si un PM cu dubla cetatenie, romana si franceza? Ghinion…am facut-o si pe asta.

      • Esti într-o grava eroare, dar este bine ca ai postat.
        Presedintele Iohannis nu are cetatenie germana, iar tu te-ai lasat prostit de catre concetatenii care, dupa cum spuneam, chiar au ce învata de la francezi.

        • N-am spus-o eu ci Crin Antonescu in Feb 2014:
          „…câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis, ar fi o şansă la Consiliul JAI pentru intrarea în Schengen…”
          Deci sa-l cred pe Antonescu sau pe „tine”? Hmmm…grea dilemma.

          • Nu trebuie sa ma crezi pe mine. Informeaza-te din mai multe surse si vei afla singur adevarul.
            Cauta pe dcnews articolul „MISTER. Klaus Iohannis lamureste problema numelui si a cetateniei-VIDEO”.

          • Esti foarte inteligent. Deci imi ceri sa iau lumina de la cel care daca ar reconoaste ca are/a avut cetatenie germana practic si-ar pierde mandatul de presedinte? Hai ca m-am lamurit cu cine am de-a face.

          • Foarte bine. Crede-i pe diversionisti, daca asa consideri tu ca este bine.
            Si sa nu uitam de unde am început. Multumesc, ceea ce era de demonstrat, am demonstrat, cu ajutorul tau.

          • Ce-ai demonstrat? Ca esti un propagandist trist si mobilat modest la mansarda? Era un lucru evident de la primul tau mesaj. Spune-le celor de te-au trimis ca data viitoare sa desemneze pe cineva mai inteligent.

          • Mda. Când nu avem argumente trecem la jgniri. C-asa-i românul, nu-i ca francezul, asta am demonstrat.
            P.S. Adu o dovada pentru cetatenia germana a lui Iohannis ca sa demonstrezi ca nu esti tu însuti „un propagandist trist si mobilat modest la mansarda” si un diversionist fara scrupule.

          • Am adus un argument solid: afirmatia unui om credibil care nu avea niciun motiv sa minta in chestiunea data…in caz ca te-ai nascut alaltaieri, in 2014 Crin Antonescu lupta sa-l faca pe Iohannis VPM in guvernul Ponta…a si rupt USL-ul din cauza lui Iohannis. Ca preacinstitul si corectul Iohannis i-a dat teapa lui Antonescu, exact celui care l-a scos din anonimat, este o alta discutie (spune totusi multe despre caracterul omului). Deci ce spuneai postac?

          • Stii ceva? Ajunge. La revedere.
            Grozav argument: declaratia credibilului Crin Antonescu, cel care îl citeaza pe credibilul Traian Basescu. Multumesc, postac, m-am lamurit ce profund gândesti.

          • I-ai supt ciorapii lui base pana la sange si acum o arzi virgina? Pute ba a securism in jurul vostru dar sunteti prea prosti sa intelegeti asta.

          • Un pesedist slab pregatit crede ca-si face praf adversarul daca îl numeste basist sau securist. Sandman, ai tras-o în bara si de data asta!

          • Te-ai prins singur ca sunt psdist sau ti-a soptit o viorea? Eu macar imi asum simpatiile politice. N-am niciun motiv sa ma ascund sau sa-mi fie rusine de optiunea mea de vot. In schimb tu, cand va pica ioha, vei fi primul sa-l injuri asa cum ati facut si cu base. Asta-i diferenta intre noi. Dragnea ar merita sa iasa presedinte doar pentru distractia ca voi securistii sa fiti nevoiti sa-i sugeti ciorapii „moroiului”. Pacat ca nu candideaza. A propos, pari sa-l cunosti bine pe Iohannis. E un tip credibil, se poate pune baza in ce spune el? Altfel, va mai da cate un palton peste ochi din cand in cand in drum spre Sibiu?

          • Te înseli. Nu-s nici basist, nici securist, iar pe Iohannis nu-l cunosc personal. Cunosc însa multi sasi de toata isprava si m-a suparat mult xenofobia celor care s-au lasat influentati de propaganda si diversiunea pesedista. Din cauza aceasta am devenit iohannist. De aici a pornit si disputa noastra, de fapt, cea cu exemplul francezilor … bravo lor …
            Apropo, vezi ca Dragnea sugea si va suge în continuare ciorapii unor securisti, altfel, ar fi ajuns demult la pârnaie.

          • Fara doar si poate…doar ca Iohannis a supt mai cu sarg chiar si decat Ponta (ceea ce este o performanta in sine) asa ca baietii buni l-au pus pe ioha presedinte.

      • … si daca te refereai la Ciolos, sa stii ca nici el nu are cetatenie franceza.

  • De ce HELLVIG n-a fost invitat la CSAT ?

  • Woow !!!
    Realitatea, in frunte cu Rareș & co au inceput sa facă un mișto crunt, de KWJ !!!
    Printre altele, la jocuri de putere, in seara asta, raru’ a spus că, daca o sa mai albă mult timp ‘concediu prelungit’, când o să revină n-o să mai găsească grădina de trandafiri de la Cotroceni, in.schimb o să-l găsească pe Dragnea … tăind un porc (fără pestă) !!!

  • ALDE nu are cum sa fie de dreapta, dupa cum nici PNL nu e de dreapta, ținând cont cum respecta cu strictețe linia progresist-globalista impusă din afara, se apropie ușor ușor de USR, care e de stânga spre extrema stânga. Când te uiți la grupul Alde din Parlamentul european, numai valori de dreapta nu apăra, așa încât nici filiala românească nu poate fi altfel. De fapt liberalii sunt mult mai apropiați de socialiști in foarte multe privințe decât de dreapta autentica, care nu poate fi decât conservatoare.
    In alta ordine de idei, singura șansa sa scăpăm de Werner la anul e sa candideze dl. Tariceanu susținut si de PSD, altfel, dacă PSD-ul se va încăpățâna in orgoliu si va încerca sa meargă cu candidat propriu, va pierde cu brio in turul doi, ca si pana acum, va fi un deja vu cu repetiție. Doamna Firea mai mult ca sigur avea niște planuri, poate spera sa fie ea nominalizata drept candidat al PSD, sau se gândea pur si simplu sa încerce lovitura la Dragnea si sa preia ea partidul, sau e întoarsă cu cheița, șantajată cu cine știe ce dosar, sau cu cine știe ce promisiuni din partea cealaltă, cert e ca prin ieșirile de acum face jocul lui Werner care vrea sa spargă din PSD, nu i-a ieșit cu Andronescu, încearcă acum cu Firea.

  • Mult zgomot pentru nimic. Sa ma explic. Din punct de vedere economic Romania este dominata de cateva multinationale importante si alte multe firme straine de nivel mediu. Firme romanesti putine si slabe. Din punct de vedere militar-strategic , se stie cine conduce Romania. Deci, ocupantul fotoliului de la Cotroceni va trebui sa se plieze pe portretul robot al celui care duce mai departe aceasta situatie economica si militara. Sunt convins ca deja sunt puse in plic cateva astfel de persoane. Asa ca votul va cosfinti clar numele celui care va apara astfel interesele baietilor mari. Restul, capanii electorale, vot intern sau diaspora, no problem, iese oricum cine trebuie. Singura intrebare care se va pune va fi daca castigatorul e omul nemtilor sau al americanilor. Razboiul pentru Cotroceni se da defapt in plan extern : USA (Trump) vs UE (Merkel). Restul sunt povesti pentru naivi. Cunoscatorii stie 😎 !

    • Am mai gresit pe ici pe colo dar numai asa ca sa aiba academicianul motiv sa se ia de forma, trebuie sa-i satisfac placerea omului 😀 !

      • Pe rusi îi subestimezi în mod intentionat?

        • Nu-i nevoie de rusi. Occidentul ii suplineste cu brio. Chiar ii depaseste. Vestul a reusit in treizeci de ani ce nici n-au visat rusii sa faca in cincizeci!

          • Si totusi, nu-i subestima. „Nu-i nevoie de rusi”, dar ei îsi vâra coada, fii sigur.

          • @domi
            „Rusii isi vara coada, fii sigur”. Ca sa ce? Nu ti-am explicat ca vestul ne-a facut praf mai ceva ca rusii? Ce mama ma-sii sa mai strice rusii? Cine conduce economic si militar Romania? Rusii? Hai ca ma faci sa rad. Mai lasa nene sloganurile tip CNN si foloseste-ti propriul bibilic!

          • Sapa, domnule, pe internet si cauta cum au contribuit rusii la distrugerea industriei românesti în ultimii 30 de ani. Nici nu trebuie sa-ti folosesti „propriul bibilic”, ci vei primi mura-n gura.

  • Ar face o mare greșeală, coalitia psd-alde, sa nu aibă un candidat comun, pt prezidentiale !
    Prietenii știu … de ce !!!

  • Cui ii pasa? Moliceanu nu va fi votat decat de cativa prosti mai culti…

  • Un personaj care se înhaiteaza cu unul ca Dragnea, merita sa fie prostit si poate fi prostit pentru ca atât îl duce capul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *