cristoiublog.ro
Motto:
„În toate manifestările mele, în literatură, în presă, și în mica existență a bietului om am fost întotdeauna contra, chiar când eram obligat la pentru. Am fost un băț în roată. Fără să vreau.”
- Tudor Arghezi

Gîndul de marți, 6 ianuarie 2015

Eliberarea lui Dan Voiculescu va fi pusă pe seama Regimului Klaus Iohannis!

Marți, 6 ianuarie 2015, de Bobotează, se judecă contestația în anulare depusă de Dan Voiculescu la condamnarea la 10 ani închisoare.
Legea dă posibilitatea ca un condamnat deja printr-o sentință definitivă să depună o contestație în anulare.
Acceptarea ei de către un complet de judecată presupune în chip necesar descoperirea unor probe capitale în favoarea condamnatului după pronunțarea sentinței. Ca, de exemplu, ivirea unei mărturii neașteptate a autorului adevărat al crimei, cum s-a întîmplat, în interbelic, cu menajera arhitectului Liviu Ciulei, care a mărturisit pe patul de moarte că ea și nu arhitectul a ucis-o pe nevasta lui Liviu Ciulei.

În cazul Dan Voiculescu, un complet al Corupției, alcătuit din Viorica Costiniu și Dan Lupașcu, a acceptat contestația lui Dan Voiculescu, deși ea nu se baza pe nici o dovadă ivită după condamnare. Dan Voiculescu contesta o sentință dată de un complet al Curții de Apel București pe motiv că una dintre judecătoare se uita urît la el! După amînarea din 11 noiembrie 2014, Completul de la Curtea de Apel a fost cît pe-aici să facă praf sentința dată de colegii de la Curtea de Apel. Pentru că o judecătoare s-a opus deciziei de eliberare asumată de Dan Lupașcu, s-a ajuns la un complet de divergență. O a treia judecătoare va înclina marți balanța în favoarea sau în defavoarea lui Dan Voiculescu.

Se înțelege că Dan Voiculescu așteaptă cu emoție decizia de marți.
Mai e însă un personaj care nu știu dacă așteaptă cu emoție decizia, dar sigur ar trebui s-o aștepte cu o emoție cel puțin egală cu a lui Dan Voiculescu:
Președintele Klaus Iohannis.

Înaintea ședinței din 11 noiembrie 2014, scriam că o decizie favorabilă lui Dan Voiculescu ar putea declanșa revoluția la vot care să-l spulbere pe Victor Ponta.
Asta deoarece – scriam – deși Justiția e independentă, electoratul de Dreapta ar pune pe seama lui Victor Ponta eliberarea Mogulului.

În chip mai mult decît previzibil, decizia a fost amînată.
Victor Ponta a scăpat de revoluția la vot declanșată de eliberarea lui Dan Voiculescu.
I s-a copt o altă revoluție – cea declanșată de afacerea cu votul din Diaspora.

Românii sunt convinși că au intrat în Regimul Klaus Iohannis.
Chiar dacă Justiția e independentă, eliberarea lui Dan Voiculescu după plecarea lui Traian Băsescu și venirea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, va fi trecută în contul lui Klaus Iohannis. Atît de simpatizanții, cît și de dușmanii lui Dan Voiculescu.
De aceea spun că Klaus Iohannis ar trebui să aibă emoții.

Comentarii

28 Responses to Gîndul de marți, 6 ianuarie 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *