Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

O aventură: Descoperirea unui neamț în Germania!

Acest articol nu e o luare de poziție. E pur și simplu o constatare

Încă de la Dusseldorf, de la aterizare, în drum spre Aachen, împreună cu soţia ne-am lansat într-o veritabilă aventură:
Descoperirea, în Germania, a nemților!

– Uite un neamţ! exclamă soţia, văzînd pe stradă un tată blond, cu doi copii blonzi.
– N-aș fi atît de sigur, răspund eu. Şi dacă e un turc vopsit, care a făcut copii cu o nemţoaică?

Nu e lucru prea lesne azi să descoperi nemţi în Germania.
Spaţiul public e plin de turci, chinezi, asiatici în general, locuitori din Est (rromii noştri), arabi şi arăboaice, pakistanezi, thailandeze, negri şi, evident, emigranţii din ultimele valuri – sirieni, afgani şi irakieni. Pe cei din valul Mama Merkel îi recunoşti ușor. Sînt tineri, cu barbuță, umblă în grup, cu aerul că sînt în căutarea a ceva de violat, fără femei şi copii. Familiile vor fi aduse mai tîrziu.

Şoferul care mă duce de la aeroportul Dusseldorf la Gară e turc.
– Sînteţi din Turcia? îl întreb citind pe ecuson numele Ahmet.
– Din Turcia, răspunde el mîndru.

La Aachen, ca să cumpărăm abonament la autobuz, intrăm într-un chioşc care vinde ziare dar şi loto.
La ziare e o jună din Asia.
La Loto, o bătrînă, mamă sau bunică asiatică.
Vorbeşte prost germana.
De engleză n-are habar.

Contrar teoriilor vînturate în Europa, năvala emigranţilor nu e rezultatul unei luări prin surprindere a autorităţilor germane. Nu e nici semnul toleranţei excesive a nemţilor, care nemţi au complexul purificării hitleriste, bla, bla, bla.
E produsul unei politici pragmatice și programatice, ţintind două scopuri pe termen mediu şi lung:

  1. Repopularea Germaniei, în pericol de a fi redusă pe termen lung la numărul de locuitori ai unui Land din cauza ratei mici a natalității.
    Ca şi la Hamburg, la Aachen m-a surprins numărul mare de persoane care scot la plimbare cîini şi nu copii.
    Aflată în faţa unei Crize a forţei de muncă, Germania a apelat şi apelează la cetăţenii din Africa, Orientul Mijlociu, Asia. Angela Merkel a socotit că merită bombănelile prezentului în numele viitorului. E sigură că va intra în Istorie drept cea care a salvat Germania prin injecția de ceea ce romanii ar fi numit barbari.
  2. Imigraţia ilegală e mult mai rentabilă decît cea legală. Desigur, imigrantul nu-şi poate permite în general să facă gură cînd vine vorba de drepturile sale. Un imigrant ilegal însă nu-şi poate permite nici măcar să ceară un salariu decent. Mulţi dintre imigranţii veniţi cu valul sînt sirieni. Graţie regimului qvasi socialist, sirienii sînt oameni cu şcoală. Din cauza războiului, au luat calea pribegiei sirienii educaţi, cu şcoală, mai vulnerabili la Război decît cei fără şcoală.

Ca şi în alte locuri din Europa, în Germania se prefaţează pe termen lung dispariţia rasei albe. Desigur, la un moment dat, din încrucişări, va ieşi o rasă nouă. Să-i zicem cu aproximație rasa tărcată. Dar acum sigur e pe termen lung că că rasa albă e pe ducă.
Pînă aici nimic îngrijorător. În definitiv, nu alt proces a străbătut Imperiul Roman în epoca de decadenţă.
Cetăţenilor romani fleşcăiţi, tot mai pirpirii, le-au luat locul barbarii:
Virili, puternici, vitali, ambiţioşi, buni reproducători.

În Germania, văzută de mine cel puţin, străinii se constituie în comunităţi proprii. A sporit numărul magazinelor dedicate alimentelor, îmbrăcăminţii, mărfurilor lor.

Cheia unei asimilări a străinilor e dată de integrarea acestora în societatea germană. În cartierul în care am găsit aparthotel există un magazin turcesc. Vînzătorii sînt turci. Produsele sînt turceşti şi toate scrise în turcă.

De ce are nevoie un turc de produse turceşti?
Dacă a venit să trăiască şi să muncească în Germania, n-ar fi normal să consume produse nemţeşti?

Acelaşi lucru şi despre ţinuta musulmanelor.
N-am văzut nici una altfel decît în ținuta cerută de religia lor.
La un Netto, am văzut o cumpărătoare îmbrăcată în negru pînă la nas.
Dacă o nemţoiacă ajunge în Iran, e obligată chiar din avion, să-şi pună broboadă. Şi e normal să fie aşa. E un semn de respect faţă de iranience.
N-ar trebui să arate şi musulmanele acelaşi respect faţă de nemţoaice?
Ele n-au venit în Germania în excursie, ca să poți înțelege refuzul de a se îmbrăca europenește.
Au venit ca să trăiască aici.
Aici și-au găsit sau o să-și găsească un rost.
Aici fac sau vor face copii.
Dacă ai venit să trăieşti şi să munceşti în Europa înseamnă că vezi în Europa o lume ideală, oricum superioară celei din care vii.
De ce nu renunţi la cel mai important semn al lumii din care vii?
Sînt întrebări care trec dincolo de retorică.

Magazinele, restaurantele, serviciile, îmbrăcămintea dezvăluie cetăţeni care nu se integrează în societatea germană sau care, cel puţin, au rămas cu o parte din suflet în lumea din care vin.
E mai mult decît semnificativă deosebirea radicală de comportament față de alții.

Germanii-germani sînt învățați de mici să sară în ajutorul altora.
La gara Dusseldorf, obligat să urc treptele abrupte ale scării care ducea la peron cu două valize babane, văzînd un bătrîn chinuindu-se mulți dintre cei care suiau sau coborau au dat să mă ajute, printre aceștia numărîndu-se și tinere.
În autobuzul din Aachen, dacă mă vedea suindu-mă un adolescent așezat pe scaunul bătrînilor, sărea în picioare imediat și mă invita să iau loc.
În același autobuz, dacă pe locurile rezervate ședeau negri, musulmani, asiatici, nici unul dintre ei, deși niște hăndrălăi, nu dădeau semn c-ar vrea să se ridice.
Explicația e simplă.
Imigranții aduc și păstrează în Germania nepăsarea unei lumi crude față de bătrîni, față de neputincioși, față de cei care nu sînt în putere.
O societate modernă, înaintată, se vede după comportamentul față de neputincioși, față de deținuți și față de pisici.
Între noi fie vorba, din acest punct de vedere, majoritatea românilor, cruzi față de tot ce nu e forțos, cad la examenul modernității.

Repet în final:
Societatea germană, ca și cea din alte țări vestice, dovedește o remarcabilă conștiință modernă în acceptarea ca străinii să se integreze în societatea germană.
Problema e că străinii nu vor să se integreze în societatea germană.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „O aventură: Descoperirea unui neamț în Germania!”

  • Domnule Cristoiu, aceasta este noua civilizatie. Place sau nu, trebuie sa ne adaptam caci este o realitate ireversibila.

    • asta-i civilizatie?de ce ar trebui sa ne adaptam noi la venetici(invadatori)?de ce ar fi aceasta ireversibila? asta-i o prostie demobilizatoare! Exista tari europene ca Polonia ,Cehia sau Ungaria care iau atitudine curajoasa si mai ales masuri concrete de impiedecare a acestei invazii barbare programate pentru distrugerea rasei albe si a Europei!

  • 😡 😆 😆 🙄
    Maestre, n-ai înteles nimic !
    Ăștia sunt noii ‘arieni’ !!! Ai lui merkel !!!
    Dac-@r învia hitler, si i-ar vedea, in mod sigur … ar intra, la loc, în criptă !!!

  • Dle Cristoiu – aveti mare dreptate cu acest articol.

    De ceva timp, datorita serviciului, traiesc in Germania si am putut sa observ acelasi lucru. Exista o mare deosebire intre localnici si valul de imigranti (unii la a treia generatie); problema e ca cei noi veniti nu se pot adapta pentru ca nu au cum (diferenta de concept este prea mare, de exemplu daca tu vii din Africa/Orientul Mijlociu unde toata viata ai fost crescut de parinti cu dispret fata de, sa zicem femei – cum ai putea tu mai tarziu vening in Germania sa te poti schimba si adopta cultura europeana?). Ei ajung in Europa frustrati, fara prea multi bani in buzunar, pusi sa faca numai muncile grele ori murdare si prost remunerate ceea ce duce la enclavizare (imigrantii isi vor creea micro universuri proprii bazate pe etnie si religie).
    Situatia asta a devenit comuna ptr toata Europa nu numai in Germania.

  • Nemții sunt ambele mâini ale USA în Europa ; USA are toate rasele _normal și nemții vor avea.

  • „Spatiul public e plin de turci, chinezi … arabi si araboaice”, gepizi si gepizdele 🙂

    Refuzul [musulmanelor] de a se dezbraca europeneste 🙂

    Daca ai venit sa traiesti si sa muncesti in Europa, inseamna ca vezi in Europa o lume ideala, oricum superioara cele din care vii. De ce nu renunti la cel mai important semna al lumii din care vii?
    Din aceleasi motive pentru care Maestrul se declara ultimul komunist, de fapt este un profitor al comunismului, dar si un profitor al coruptilor capitalisti.

  • Cam prea multa xenofobie intr-un text asa de scurt. Dar poate ca dl Cristoiu inca isi regleaza tirul

    • Imigrantii ii respecta pe batranii LOR, si in tara lor la fel. Dar nu si pe pensionarii localnici din tara in care s-au mutat, explicatia e simpla: varsta a treia de pretutindeni se simte si cea mai vulnerabila in fata oricarei forme de nou: oameni noi, mobila noua, partide noi.
      ………….

      In schimb tinerii si chiar si adultii nu foarte aproape de pensie din orice tara, localnicii adica, sunt nu numai intelegatori cu cei din alte culturi si obiceiuri dar macar nu ii ataca pe criterii etnice.

      ……………

      Vorbim de majoritati rezonabile de tineri localnici normali la minte si de minoritati de oameni de varsta a treia in mod surprinzator normali la cap.

  • Bine observat Nea Ioane. Din acest motiv, nemtii cu bani isi cumpara case, apartamente in alte tari ca sa aiba unde emigra cand vor deveni straini in propia tara. Planul luí Merkel nu va funciona. Din potriva, va distruge Germanía. Mai vorbim peste 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *