Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Capra numită Germania se bese, iar oaia numită România o trage

Spre surprinderea mea, luni, 7 septembrie 2015, după o tăcere nu doar inexplicabilă, dar și iresponsabilă, Klaus Iohannis a ținut o Conferință de presă dedicată cotei de imigranți (de sesizat că eu nu folosesc termenul de refugiați, pentru că nu e vorba de oameni alungați de la căminele lor de război, ci de oameni porniți spre Europa pentru o viață la nivel european, pe care nu le-o pot asigura țările din care provin) pe care Uniunea Europeană mai mult ca sigur ne o va impune cu forța de care dispun totdeauna Puterile Protectoarea asupra unor colonii precum România.

M-aș fi așteptat ca președintele României să exprime poziția țării noastre în legătură cu noua Migrație, Migrația Popoarelor cu Smartphone-uri. Klaus Iohannis s-a referit în exclusivitate la poziția țării noastre în legătura cu numărul de imigranți pe care va trebui să-i primim, angajîndu-ne desigur să le asigurăm respectivilor integrarea deplină în viața social-economică și chiar politică a României.
Nici un cuvînt despre ce trebuie să facă Uniunea Europeană din perspectiva României pentru a rezolva marea problemă a noii Migrații.

Nu trebuie să fii cine știe ce priceput într-ale politicii internaționale pentru a-ți da seama că politica asumată de Germania și alte Mari Puteri Europene de a primi cu brațele deschise, ba chiar de a invita cetățeni din toate celelalte continente, de a veni în Europa nu pentru a munci, ci pentru a se stabili, va duce în chip automat la o uriașă sporire a numărului de Migratori.

Ce se va întîmpla în aceste condiții?
Se vor îndrepta spre Europa, într-un unic proces de strămutare, milioane de cetățeni ai Lumii a Treia, doritori să trăiască precum nemții. Iar Germania, cea care și din complexul de dovedi că nazismul a fost un accident în istoria ei, după ce-i va atrage în chip iresponsabil în Europa, va bate cu pumnul în masă pentru ca alte țări să-i ia. Știi că i-ar conveni și României chestia asta? Să invite mii de cetățeni din Lumea a Treia pentru a-și asigura o bună imagine în această Lume a treia, și după aia, în loc să-i țină la ea, să impună celorlalte țări din Europa, hulite că sunt reci cu migratorii, să-i ia!
Aceasta e marea, cruciala problemă a Noii Migrații.
Că oia germană se bese și capra românească trage!
Nici o vorbă în discursul lui Klaus Iohannis despre ce trebuie să facă Uniunea Europeană pentru a rezolva chestiunea Noii Migrații.

La scurt timp după Conferința de presă a lui Klaus Iohannis, s-a vîrît în ciorbă și Victor Ponta. Ca printr-o aiurare, Victor Ponta și-a amintit că el e premier și nu Liviu Dragnea. Liviu Dragnea susținuse și pe drept cuvînt că între românii plecați la muncă în UE și migratorii din Orientul Apropiat nu e nici o asemănare. Victor Ponta a găsit de cuviință să-l contrazică:
Mai e însă un lucru la care ţin foarte tare. Detest, mă voi opune, voi face tot ce ţine de mine ca prim-ministru, om politic, cetăţean să lupt împotriva discursului xenofob, împotriva discursului populist şi şovin la care tot felul de politicieni reşapaţi apelează acum cu gândul că poate mai prind şi ei câteva voturi. Dacă vrem să fim europeni, suntem europeni. Nu mai apare iarăşi un Le Pen românesc care a rămas fără servici în decembrie şi acum şi-a găsit serviciu să fie populistul şi şovinul de rezervă. Nu, atenţie! Spunem adevărul. Atâta putem să primim, asta poate să facă România. Dar să ne trezim noi deodată că suntem… Nouă ne plăcea când erau trataţi românii în alte părţi – în Franţa sau în Anglia sau în altă parte – ne plăcea? Deci ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!
Reporter: Dl Dragnea tocmai a spus în această dimineaţă, după şedinţa de partid, că genul acesta de discurs, de a compara situaţia emigranţilor români, care au mers acolo la muncă, în UE, cu cea a refugiaţilor de astăzi este o greşeală şi domnia sa nu împărtăşeşte acest discurs.
Victor Ponta: Şi care e întrebarea pentru mine? Că dvs care faceţi exegeza textelor altora trebuie să-mi puneţi o întrebare.
Reporter: Voiam să vă întreb cum de aveţi aceste poziţii diferite: partidul care vă susţine la guvernare şi primul-ministru?
Victor Ponta: Ca să aveţi dvs ceva de comentat! Că altfel nu aveaţi. Mie nu mi se pare că… Mie mi se pare că eu am o responsabilitate, cât sunt prim-ministru, faţă de această ţară să vă spun adevărul şi să vă spun ce gândesc eu. Mai departe, textele le comparaţi dvs.”

Față de această Declarație, îmi permit să reamintesc cititorilor că Victor Ponta rămas același iresponsabil vesel pe care-l știm de pe vremea cînd zilele de premier nu-i erau numărate.
Pentru că:

  1. Traian Băsescu și toți cei care au obiecții față de primirea migratorilor n-o fac de pe poziții xenofobe, cum susține analfabetul de Victor Ponta. Problema în cazul migratorilor nu e că sunt musulmani sau budiști, că sunt măslinii sau galbeni. Problema e că mii de inși plătesc traficanților de carne vie pentru a se muta cu totul în Europa. Iar Europa trebuie să decidă. Acceptă această incredibilă strămutare de populație și atunci trimite vapoare bine echipate pe țărmurile Orientului Mijlociu și îmbarcă pe gratis pe toți cei care vor să se mute în Europa sau nu acceptă strămutarea și ia măsuri pentru a o contracara.
  2. A compara situația migratorilor cu cea a românilor care sunt la muncă în străinătate mi se pare nu numai o prostie, dar și o jignire adusă românilor. Românii n-au luat cu asalt țările bogate ale Europei forțînd frontierele. Românii nu s-au strămutat în Occident. Familiile lor au rămas acasă .Migratorii vin în valuri spre Europa nu pentru a munci, ci pentru a se stabili aici. E normal ca și noi, românii, care suntem europeni, să ne pronunțăm dacă suntem de acord cu această strămutare de proporții istorice. Mai ales că, așa cum arătam mai sus, după ce sunt atrași de bezele Germaniei, respectivii ne sunt vîrîți nouă pe gît.

Vrea Germania să ia locul răposatei Uniuni Sovietice în Lumea a Treia? N-are decît să-i țină și să-i întrețină pe toți cei ademeniți de ea să vină în Europa. Dar nu s-o facă pe miloasa, pe iubitoarea de migratori cîtă vreme Lumea se uită la ea și după aia să ne oblige pe noi să-i întreținem.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *