Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de marți

Dezbaterile la România Tv și la Antena 3 – o uriașă capcană pentru Klaus Iohannis

Confundîndu-l pe Klaus Iohannis cu Olguța Vasilescu, trecută de la o submasă la alta fără complexe, Victor Ponta a anunțat luni, cu mare huiet, Programul dezbaterilor dintre cei doi candidați:
„Luni, 10 noiembrie, la România TV — dezbatere pe teme de politică economică și socială; marți, 11 noiembrie, la Realitatea TV — dezbatere pe teme de politică externă și siguranța națională; miercuri, 12 noiembrie, la B1TV — dezbatere pe tema dezvoltării instituțiilor politice și a statului de drept; joi, 13 noiembrie, la Antena 3 — dezbatere pe tema viziunii prezidențiale de dezvoltare a României.”

Dincolo de rîtănismul PSD-ist al Primului Plagiator al Țării, (normal ar fi fost ca acest program să fie discutat în prealabil de cele două echipe de campanie), oferta lui Victor Ponta conține o uriașă capcană pentru Klaus Iohannis.

Aparent, cei doi urmează să fie găzduiți atît de televiziuni care trec independente (Realitatea și B1), cît și de televiziuni de bideu ale lui Victor Ponta – Căcănia Tv, cunoscută și sub numele de România Tv, și Latrina Tv, cunoscută și sub numele de Antena 3.

Pentru cei care cunosc mai puțin maidanul numit audio-vizual, faptul că Victor Ponta a acceptat să fie prezent la o dezbatere și la Realitatea Tv, televiziune care-l scarmănă de dimineață pînă seara, și la B1 Tv, televiziune care, deși discret binevoitoare cu candidatul PSD, trece, totuși, a lui Traian Băsescu, pare a fi o concesie făcută de Victor Ponta lui Klaus Iohannis.

În realitate, golănașul îi întinde o capcană strașnică lui Klaus Iohannis.
N-am nici o îndoială că Rareș Bogdan de la Realitatea Tv și Sorina Matei de la B1 Tv, oricît de tare l-ar antipatiza pe Victor Ponta, nu și-ar permite să fie cu acesta altfel decît corecți din punct de vedere profesional. N-am văzut nici la Rareș Bogdan, nici la Sorina Matei, să născocească minciuni despre Victor Ponta, și mai ales, să se ocupe de viața de familie a candidatului PSD.

Căcănia Tv și Latrina Tv au pus pe seama lui Klaus Iohannis fel de fel de grozăvii mincinoase, i-au trecut prin burdihanul lor viața de familie, de la soție pînă la părinți.
Își imaginează cineva că la aceste așa zise dezbateri macaci precum Victor Ciutacu și Mihai Gâdea, lelițe poale-n brîu precum Andreea Crețulescu și Sandra Stoicescu, ar putea fi opriți/oprite de un minim bun simț profesional și de un minim bun simț de biped să nu-i întindă capcane murdare lui Klaus Iohannis, să nu-l umple cu rahatul gurilor lor?

Eu cred că mult mai bună e propunerea TVR de a organiza dezbaterile între cei doi candidați cu participarea unor ziariști de la televiziunile de știri, ba chiar și de la alte televiziuni, moderați de un om al TVR:

  1. Televiziunea publică ar asigura nu numai logistica excepțională, dar și minima ținută profesională. Dacă macacii și lelițele de la cele două posturi ale Puterii PSD-iste ar încerca să fie ceea ce sunt – macaci și lelițe – prezența celorlalți jurnaliști de la celelalte televiziuni de știri, dar mai ales autoritatea moderatorului de la TVR, ar avea rolul de contracarare benefică.
  2. Formatul propus de TVR e mult mai apropiat de solemnitatea pe care trebuie s-o aibă dezbaterile între cei doi candidați.
  3. Transmiterea de către TVR și transmiterea de către televiziunile de știri, ba chiar și de alte televiziuni, dacă vor, ar asigura o audiență ieșită din comun.

Acestea sunt gîndurile mele în legătură cu dezbaterile tv dintre cei doi candidați.
Dvs ce-l sfătuiți pe Klaus Iohannis?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

152 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți”

  • dupa ce scrieti, cred ca va dau intaietate la consulatie…vad ca stiti bine ce medicatie va trebuie. si ca sa mariti doza, asta e pt dvs. https://www.facebook.com/CrinAntonescuPresedinte?fref=ts

  • ce apucaturi de dictator ( deja de acum ! ) are Ponta ! cum e posibil -asa cum spuneti maestre- sa nu consulte si echipa d-lui Iohannis ?? sa stabileasca DOAR EL ! temele , orele si ordinea tv-urilo ….Doamne ce popor surd si orb !!

  • de data asta,ar trebui sa stea sa manance popcorn si sa-l lase pe plagiator sa se agite!

  • PEISAJ ROMANESC POST ELECTORAL
    1: “A fost exact acelasi numar de sectii de vot ca si in 2009. Spre deosebire de 2009, de data asta nu se mai fraudeaza votul. In 2009 s-a furat in diaspora, acuma vedeti, la Paris daca nu se fraudeaza se face coada”, spunea Victor Ponta duminica seara, dupa care o da la intors ca un mitoman demagog ce este dlui;
    2:La Antena 3
    “Iar coada e formată din oameni aduşi cu autobuzele, a declarat premierul la Antena 3. S-au organizat, deja aveau pancartele pregatite de dimineata ca o sa blocheze, au venit seara, au trimis la 7-8 seara autobuze cu oameni, au blocat sectia si v-au trimis poze”.
    3: Romania este o pubela spune un sef de jandarmi excedat ce se intampla la ambasada noastra din Paris
    4: Daca si UDMR va merge pe urma lui Vadim si-si da mana cu acesta care tocmai a anuntat ca-l sprijina pe Ponta, nu stiu cum pot sa-l contrazic pe acel jandarm francez;
    CONCLUZIE: Orice se mai intampla, noi nu trebuie sa jignim electoratul nici al UDMR si nici al lui Vadim caruia trebuie sa-i cerem sa se gandeasca bine si sa voteze pentru Romania cum ii va dicta constiinta si ratiunea. Putem vorbi despre duplicitatea liderilor, dar nici cu o floare sa nu jignim vreun alegator care voteaza cum crede el.

    PS Si oare nu se simte nimeni vinovat pentru ce traim azi?

  • De ce au pierdut mereu romanii pe mana lor?..In toata istoria pe care eu am invatat o romanii astia oropsiti au trebuit sa aleaga mereu ori fuga ,ori aliantele jalnice ,ori sa moara luptand .Castigatorii acestor evenimente s au situat mereu undeva in umbra manipuland temerile si lasitatea conationalilor mei. Pe tapetul national se afla de cand lumea celebra fraza ,,Noi suntem romani..,bla bla ,noi suntem pe veci aici stapani”Intreb unde cacat sunteti ma stapani, cand de sute de ani se intampla aceasi chestiune cand vine vorba sa va alegeti calea viitorului ,sau un conducator care sa va reprezinte?…Specialisti in vorbe ,la o bere sau la o tuica ,in fata promterului sau in gara de la Stupini …,toti stiu exact ce trebuie acestei tari….dar niciodata nu se intampla nimic.Mintindu ne in fata cu nonsalanta si eleganta dezgustatoare, politicienii alesi isi fac de cap cu o siguranta electorala care ma sperie.inbogatindu se din jaful asupra tarii mele.Poporul asta de care tot vorbesc si eu ca sa nu tac ,se afla divizat intr o masa de sacrificiu numai buna de manipulat.Auzeam azi pe marele bard al natiuni Vadim a lui Tudorel ca nu avem nevoie de un presedinte catolic , neamt ..etc etc,in mintea dansului atat de incarcata de cultura si ipocrizie, nu mai incape si nici macar bunul simt de care uneori romanii dau dovada.Iata cum intr un circ de tot rahatul ne indreptam cu pasi repezi spre schimbare sau spre sfarsitul democratic al natiunii romane.De zeci de ani idiotii si imbecilii au hotarat soarta celorlati romani,de zeci de ani urmaresc scena caragieleasca in care Trahanache iubeste romania pana la sufocare.Gata m am saturat vreau sa ne ocupe nemtii,americanii ….pentru ca altfel nu putem curata istoria prezenta.Asta inseamna ca imi iubesc tara si doresc sa o salvez macar prin atitudine….de aceasta hidra rosie patrunsa in gena majoritara.

  • total de accord. Daca se duce la aceste televiziuni face o mare greseala .

  • Da,e o capcana. Ar trebui 1,maxim 2 dezbateri,pe care sa le trasmita toate televiziuniile,ca in 2009. Dar,si asa,imi e teama ca ponta il face praf pe K.Iohannis,asta stie sa minta,sa disimuleze bine.Daca Iohannis ar fi antrenat de Basescu…,poate,era bine,iata,sa il aiba ,,antrenor”,dar,de!,el nu sta de vorba cu acesta,nu negociaza voturi cu ceilalti…,atunci,CUM sa cistige?!!Nicio sansa.

  • Rtv a3 sant vizionate de o anumita clasa de „votanti”.Prezenta lui johannis no poate schimba cu nimic parerea acestora.Vad o dezbatere inTVR1 ,dar destul de difícil sa vorbesti despre probleme serioase si reale cu un individ ce ñu are personalitate.

  • A propos de Iohannis… daca natiunea romana NU merita o dezbatere la Televiziunea Publica, aservita si ea actualei Puteri, da’ cu jurnalisti oleaca mai cerebrali, prin zona, atunci firesc este ca Iohannis sa NU accepte o tranta-n ograda vecinului! Este mai mult decat evident ca Iohannis are trac in fata camerelor sau a unei multimi necunoscuta lui… ca profesionist, este demential! Vorbea degajat in fata elevilor, vorbeste degajat in fata colegilor, are cuvintele la el, se simte diferenta gigant deoarece se exprima liber, vorbind cu pasiune si placere despre orice informatie implica profesia-i… da’ nefiind un orator experimentat si convingator in fata poporului, trebuie sa convinga prin normalitatea-i, incercand sa evidentieze calitatile-i si sa mascheze, pe cat posibil, tracul in Arta Conversatiei… Consider ca sinceritatea, echilibrul, eleganta si demnitatea din exprimarea-i, se pot transforma in asul din maneca-i… si staff-ul ACL, ar trebui sa accepte doar o confruntare la TVR, moderata de Moise Guran ( care este impartial, se stie! ) sau… deloc! Este atat de simplu… ori suntem romani… ori suntem doar porci care se lafaie-n Haznaua 3 sau ”Cacania” TV! 😉

  • De citit si DISTRIBUIT!!!!!
    Ganditi-va inca o data pe cine votati !!!

    http://www.nasul.tv/2014/11/04/seful-sri-dauneaza-grav-democratiei/

  • „Capcana lui Ponta constă în special în ordinea în care a aranjat dezbaterile: România TV, Realitatea TV, B1TV şi Antena 3. E clar de ce. Cele mai importante sunt prima şi ultima impresie. Klaus Iohannis este chemat la o execuţie în direct în studioul Antenei 3, cu trei zile înainte de alegeri.” Sursa : Cotidianul.ro

  • tot cu televiziunile de partid!

  • Vot nul ! Sunt semne peste tot ! Nu le vede lumea !!

  • Nu trebuie credibilizati,mai mult decat sant,angajati celor doua televiziuni(RTV si A3),nu merita ,profesional vorbind,sa participe in calitate de moderatori,la o finala prezidentiala.

  • sa intre in groapa cu lei ..asta este singura alternativa ca sa-l vada toti prosti…sa vada ca nu musca ca nu este un om rau …ca vrea sa faca ceva

    • da, dar sa stabileasca impreuna cu ponta,unde , cand si cum, sa nu accepte programul facut de plagiator fara a-l consulta si sa se puna de acord!

  • Totusi de ce nu TVR si Digi?sau animal planet ….. cum sa faci o dezbatere pt viitorul tarii la televiziunea unui securist dovedit si cu bonus arestat pe 10 ani?

  • orice ar face johannis nu are nici o sansa

  • Atunci, care e sensul dezbaterilor? In 2009, Basescu a intors roata la dezbaterea finala…

  • ce sfaturi sa ii mai dam…e mancat…pe langa el, ponta are mai multa experienta politica si un discurs cleios, care se adapteaza la orice situatie…sfat pt iohannis?? sa-l aduca pe el la dezbateri…https://ro-ro.facebook.com/CrinAntonescuPresedinte

  • Propunerea d-voastra este buna. Nu trbuie sa participe la televiziunile propuse de Ponta pt. ca s-ar murdari. Daca Ponta ar spune ca el vrea confruntare dar Johannis nu accepta, atunci Johannis sa spuna ca el participa doar la televiziunea care acopera toata tara. Daca participa la A3 si RTv atunci nu are caracter…

  • Lasa-ma domne cu independenta realitatii si b1!.Chiar ne crezi prosti.Pe neamt poti sa-l duci si pe luna ca tot mut ramane.Nu transmite nimic si cand deschide gura spune cate o prostie.

    • Si ce ai vrea sa deschida gura si sa minta. Unde e tace si face….cauta ce a realizat ponta in 10 ani si dupa aia dute in vizita in Sibiu.

    • In primul rand Ponta, nu e de 10 ani;-)
      Orice primar daca are bani face minuni cu-n oras ca Sibiul, care are o zestre istorica!.Sibiul a fost capitala europeana, deci au fost pompati bani cu sacul, nu are el asa un mare merit.Propun sa se duca la niste tv din America:-)
      Cine nu vb, nu primeste…Eu n-am de unde sa stiu ce vrea sa faca, daca nu spune!
      Apropo, „dute”se scrie du-te!
      Nu degeaba au zis astia in sondaje ca Ponta n-a fost votat de analfabeti, s-au mutat pe dreapta!

  • Pai cum amandoua dezbaterile la televiziunile de casa ale maimutoiului ? Nu poate hotari ploagiatorul singur !

  • cred ca johannis nu are de ales…daca pune conditii plagiatorul abia asteapta sa scape de confruntari si sa se spele pe maini…”Eu mi-am dorit enorm dar d-l johannis e un las”. adevarul e ca e cu 10% in spate si singura lui sansa e sa mearga la jegurile de a3 si romania tv si sa mai obtina ceva voturi de la acei zombie care se uita la aceste posturi ,asta l ar face un politician adevarat.

  • achiesez la observatiile facute cat si la solutia gasita…numai ca degeaba suntem noi de acord, daca nu e si mongoloidul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *