Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de marți

Victor Ponta a pricopsit o membră a Famigliei sale cu un post de comisar european din partea României

Misterul în legătură cu desemnarea Corinei Crețu drept candidata României pentru un post de Comisar s-a dezlegat luni, 1 septembrie 2014, cînd Valeriu Zgonea, vesel precum Alecsandri din postarea poetului, a dezvăluit presei că în 30 iulie 2014 Victor Ponta optase deja pentru nepoata lui Ion Iliescu din toate punctele de vedere, duduia Corina Crețu, în defavoarea lui Dacian Cioloș.

Vreun PSD-ist fără contract cu statul, adică sincer PSD-ist, lucru de raritatea unui înger cu sex, ar putea obiecta că patriotul Victor Ponta a luat în calcul posibilitatea respingerii lui Dacian Cioloș și a trimis Comisarului European, împreună cu titularul, și rezerva.

Scrisoarea sună așa:
„Dacian Cioloş este prima propunere pentru un portofoliu care ar acoperi dezvoltarea regională şi agricultura.
Dacă prima noastră propunere nu corespunde arhitecturii pe care o aveţi în vedere pentru viitoarea Comisie, am dori să luaţi în considerare candidatura doamnei vicepreşedinte al PE, Corina Creţu, pentru un portofoliu care va fi discutat cu dumneavoastră ulterior”.

De băgat de seamă:

  1. Dacian Cioloș e anunțat din start ca nefiind o prioritate pentru România. De regulă, comisarii din partea diferitelor state sunt desemnați  nu după cum vor mușchii Comisarului, care joacă la UE rolul unui soi de premier al Guvernului Uniunii, ci după cum o țară face lobby pentru candidatul ei. În cazul lui Dacian Cioloș a fost limpede că România nu ținea neapărat la numirea drept Comisar, cîtă vreme însuși Guvernul era  pregătit pentru respingerea respectivului.
  2. Corina Crețu e propusă în sine, nu neapărat pentru un anumit Departament. Scrisoarea lasă să se înțeleagă că România acceptă pentru Corina Crețu orice post, numai să să capătuiască și ea cu ceva.

Opțiunea pentru Corina Crețu în defavoarea lui Dacian Cioloș explică și secretomania antidemocratică, dar PSD-istă, în care a fost ținută propunerea. Dacian Cioloș se bucură în România de un prestigiu imens în comparație cu Corina Crețu, confundată cu o dactilografă a lui Ion Iliescu. Dacă s-ar fi aflat, scandalul ar fi fost imens.

S-a spus că Victor Ponta a desemnat pentru un post de importanța celui de Comisar din partea României o membră a Familiei politice socialiste.
Nimic mai greșit.
Victor Ponta n-a acționat nici măcar în numele PSD.
Cea mai bună dovadă:
Conducerea PSD habar n-a avut de propunerea cu Corina Crețu.
Mai ales că dactilografa nu se bucură de prea mare respect în rîndurile liderilor PSD.
Victor Ponta a pricopsit o membră a Famigliei sale cu un post atît de însemnat.

N.B. Dacă dactilografa lui Ion Iliescu s-a pricopsit, pentru activitatea sa intensă, cu ditamai postul de comisar, cu ce post se va căpătui, tot pentru activitatea sa intensă, dactilografa lui Victor Ponta, Anca Alexandrescu?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *