Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de marți

Zece întrebări despre o nouă enigmă postdecembristă: Spovedania lui Robert Turcescu

Momentul Robert Turcescu, pentru că așa trebuie să-i spunem, trece pentru mine, deja, printre enigmele de care e plină perioada postdecembristă, începînd cu Teroriștii din decembrie 1989.

Despre acest caz am scris în Evenimentul zilei, pe cristoiublog.ro,  și m-am pronunțat la Jocuri de putere de pe Realitatea Tv.

Totuși, pentru mine rămîn multe întrebări fără răspuns, poate și pentru că presa noastră, dovedind binecunoscuta-i lipsă de profesionalism, n-a trecut imediat la investigarea cazului, la verificarea afirmațiilor lui Robert Turcescu (dacă un ins se duce la FBI și spune c-a făcut o crimă, ăia îi cer dovezi, chiar dacă el pretinde că se spovedește, la interogarea autorităților), mulțumindu-se să bată cîmpii.
Poate că cititorii, mult mai ageri decît mine, vor găsi răspunsurile la aceste 10 întrebări.

Așadar:

  1. De ce a simțit nevoia Robert Turcescu să aducă dovezi false în sprijinul afirmației c-a fost ofițer acoperit? A făcut-o conștient sau, poate, a luat-o razna și crede că acestea sunt documentele unui ofițer acoperit?
  2. De ce n-a dezvăluit nici un element concret, nici măcar la care serviciu a lucrat?
  3. De ce-l invocă pe Dumnezeu? Face literatură sau chiar trece printr-o criză de misticism?
  4. De ce ține telefonul închis și de ce și-a șters contul de internet?
  5. De ce nu reacționează serviciile secrete, dat fiind că dezvăluirea a dus la resurecția suspiciunii că ar fi nedemocratice?
  6. De ce invocă Robert Turcescu convocarea în fața unui judecător cînd el, practic, nu s-a deconspirat, ci doar a zis că se deconspiră?
  7. De ce n-a venit Gabriel Oprea cu precizarea obligatorie privind livretul reprodus?
  8. Cine știe adevărul despre ce s-a întîmplat cu Robert Turcescu? Mama? Soția? Prietenii?
  9. Traian Băsescu s-a interesat, ca președinte, de acest caz sau n-avea nevoie deoarece Robert Turcescu a acționat la sugestia lui?
  10. Ce va face Robert Turcescu în perioada următoare? Va mai reveni în presă?

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

51 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți”

  • Sunteti pe langa subiect. Subiectul este ce cauta serviciile prin presa si nu numai. Ofiter sau simplu colaborator, cu documente sau fara, nu are nicio importanta. Important este ca tin totul sub control si ca avem parte doar de aparente.

  • Sunteti pe langa subiect. Subiectul este ce cauta serviciile prin presa si nu numai. Ofiter sau simplu colaborator, cu documente sau fara, nu are nicio importanta. Important este ca tin totul sub control si ca avem parte doar de aparente.

  • Sunteti pe langa subiect. Subiectul este ce cauta serviciile prin presa si nu numai. Ofiter sau simplu colaborator, cu documente sau fara, nu are nicio importanta. Important este ca tin totul sub control si ca avem parte doar de aparente.

  • Cu orice scop ar fi făcut-o, Turcescu nu părea extrem de sănătos in momentul spovedaniei.

  • EU CRED CA ALTCEVA MAI IMPORTANT SE INTAMPLA IN TARA SI PRIN ACESTE METODE SE DISTRAGE ATENTIA POPORULUI / OPINIEI PUBLICE..

  • Măi „maestre” ai un delay de vreo 24 de ore la intuirea desuurilor evenimentelor.
    Prima dată făcuși cârdășie cu turcescu la a-l zvârli pe Iohannis de pe stânca tarpeiană.
    Acum lent-colonelul a defectat și ai rămas singurul mohican în tabăra năimiților ce trebuiau să-i facă culoar Lenuței înspre turul II.
    Te-or convins cetitorii că ești în decor binișor, așa că te-ai gândit să-l … revalorizezi pe neamț.

    Apoi primele tale luări de poziție pe diferite teme sunau cam așa:
    „- mărturia sinceră a lui Turcescu m-a îngrijorat”
    „- undercoverul prezidențiabil este Iohannis”
    „- urmează inevitabil suspendarea lui băsescu”

    După ce-o s-o roti pomântul o tură completă împrejurul soarelui, te-ai trezit și matale să-ți reordonezi opinia, prin sucire de tip 180 de grade:
    „- că turcescu este în misiune iar toată mascarada face parte dintr-o mizanscenă”
    „- că undercoverul prezidențial este ponta”
    „- că psd nu va marșa la ideea de suspendare inițiată de tăriceanu”

    Nu te supăra, maestre, o fi confortabil să ai coloana vertebrală croită din gumilastic și realizată în forma grafică a clopotului lui Gauss, dară n-ar fi bine să mergi matale un pic să te pitulezi sub acoperire?
    Adicătelea sub oghealul patului, la căldurică și să tragi o năniță.
    Căci atunci când îți spune unul că ești beat – nu-l crezi. Nu-l crezi nici pe al doilea. Dar de la al treilea încolo e klar ca luminița de la capătul tunelului că ești în stare de confuzie.
    Matale deja ai de trei ori rateu la veridicitate și 24 de ore delay la opinie credibilă.
    Nu vrei să mergi… sub acoperire?
    Părerea mea!
    Las’ postacii să-ți facă treaba, că o fac cu mai mult spor decât matale!

  • daca ar iesi la suprafata adevarul de la revolutie multe s-ar lamuri…

  • Eu cred ca dezbaterea subiectului Turcescu este inutila .A vrut si el sa traga un „vant” in spatiul public, sa vada cum e .Din pacate pentru cei din jur ,el era putin „deranjat” (nu mai veneau banutii) si in loc de „Furazolidon” a luat niste laxative (de exemplu senalax,ciocolax etc.).Se mai intampla,ce naiba!

  • Tatal meu a fost ofiter sub acoperire in perioada interbelica. La finalul misiunilor, a fost trimis direct pe front, in linia intai, unde a luptat doi ani si de unde s-a intors cu Ord.Mihai Viteazul si Crucea de Fier….asa era atunci, fara patetism, lacrimi si presupuneri…numai bunul Dumnezeu stia daca mai ai zile…amestecul politicii in asa ceva imi provoaca o lehamite uriasa !

  • La inceput si eu am zis ca e vreo farsa jucata presei ,sa vada ce face…,dar,nu a retras-o…Deci,cred ca e adevarat,sau asa crede el…Ce rol sa joace,cum ati spus,isi punea cariera in pericol pt.o farsa?! Mie imi parea schimbat la fata,speriat…Nu va ginditi ca poate a fost amenintat cu ceva,si asta l-a facut sa iasa el primul s-o spuna,sau,a clacat psihic…Sincer,eu ma asteptat sa fie atacat cu ceva,inlaturat de la b1,dar nu asa…Tot mina lui ponta e…,a inceput debasizarea,nu?!,doar a spus-o,l-ati vazut ce bucurie avea pe chip ponta? Au reusit ce au vrut,sa il scoata de pe post,ba,chiar din presa.Inca o victorie a lui ponta.Asa cred eu. Vom vedea daca se confirma…,poate si altii vor fi inlaturati…..

  • nu sunt dintre admiratorii dumneavoastra dar aseara mi ati placut foarte mult..aveti dreptate in tot ce spuneti despre Turcescu…este singura argumentatie a unui om cu scaun la cap…

  • Eu cred ca trebuie sa analizati cateva emisiuni din urma.Poate gasiti cateva indicii.

  • pentru mine este clar, Mircea Badea, PONTA , SI ALTII l-au facut colonel cu luni bune , ei sunt cei care ar trebui intrebati nce stiau. , vina este a tuturor

  • Bade Ioane serviciile vor ingropa cazul , dar si jocul de-a democratia se incheie aici cu aceste alegeri prezidentiale , un popor de zdrente n-are cum sa apere democratia ! Inapoi la totalitarism oilor !

  • A simtit ca i gata pita lui si crede el in capul lui anormal ca l contacteaza legiunea straina sau e obosit sa tot citeasca teste masluite.n N are cum sa dezvaluiasca numele serviciilor secrete ca altfel n ar mai fi secrete .il invoca pe Dumnezeu sa nu l injure lumea si sa scape cu un tratament pentru boli psihice ,isi tine tel inchis ca sa para mai interesant .Adevarul despre tot il stia doar cine l-a platit .Turcescu unde a lucrat . in perioada urmatoare va cant la Eurovizion.

  • Egocentric, repezit, nevrotic. Pe langa multele calitati, am observat si aceste lucruri la Robert Turcescu. Momentan, cred ca cel mai indicat sa discute cu el e un medic psiholog.

  • Domnule Cristoiu ce zice ti de ideea domnului Presedinte de al numi sef al SIE pe domnul Turcescu?Cu ce era”mai bun”domnul Saftoiu?Eu cred in ideea asta ca un SAH-MAT dat domnului PONTA.Va rog analizati aceadta posibilitate.

  • Nu stiu de ce a facut Turcescu aceasta dezvaluire, a fost fortat ? santajat ? a facut-o din convingere, se simtea intr-adevar apasat ? a facut-o din patriotism si dragoste de tara urmand sa vedem si continuarea evenimentelor? Nu stiu. Dar daca Turcescu nu a fost *ajutat* sa o ia razna, spvedania lui a fost voit cusuta cu ata alba, voit scoasa din firescul comportamentului si discursului sau tocmai pentru a ne spune *fratilor, nu va lasati inselati de declaratiile mele, NU SE TERMINA AICI TOTUL*

  • Frate, ce ganduri va rod! Omul cand nu are ce face se scarpina in…

  • eu as zice ca bomba/gogoasa R Turcescu ofiter acoperit este o penibila banalitate fata de participarea dlui R Beligan la megalomania lui ponta, de exemplu !

  • Dle Cristoiu, ati ridicat o banalitate la nivel de enigma postdecembrista ? nu-i cam mult ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *