Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de marți, 25 noiembrie 2014, dimineața

Deși Klaus Iohannis l-a învins pe Victor Ponta, Antena 3 și România Tv continuă să-l atace pe Traian Băsescu!

Din cîte se știe, cu o săptămînă în urmă, Victor Ponta, candidatul PSD, fost învins în chip umilitor de candidatul ACL Klaus Iohannis.
Umilitor, deoarece în istoria postdecembristă de pînă acum nu s-a înregistrat o asemenea răsturnare de scor în turul al doilea.
Înaintea primului tur și mai ales între cele două tururi, tunurile de propagandă ale PSD – Antena 3 și România Tv – au tras salve intense de dejecții împotriva candidatului Klaus Iohannis. Dacă ar fi fost să credem cele două găști huliganice, ajungerea lui Klaus Iohannis la Cotroceni ar fi fost echivalentă Apocalipsei coborîte exclusiv pe meleagurile moldo-valahe.
Dimpotrivă, un președinte ca Victor Ponta ar fi adus pe teritoriul vechii Dacii Paradisul întruchipat de Dreptatea pînă la capăt.
Klaus Iohannis  a ajuns președinte.

Mă așteptam ca televiziunile lui Victor Ponta – România Tv și Antena 3 – să cadă într-un delir anti-Iohannis.
Nu le-aș fi condamnat.
Ar fi fost consecvente atît cu poziția din campanie, cît și cu starea de spirit a electoratului care l-a votat pe Victor Ponta și-n al doilea tur.

Victor Ponta a fost lins de dimineață pînă seara la aceste posturi drept un Ștefan cel Mare al României care nu se mai bate cu turcii.
Mă așteptam ca Antena 3 și România Tv să caute a justifica înfrîngerea lui Victor Ponta prin denunțarea unor conspirații împotriva premierului.

Nici vorbă de așa ceva.
Antena 3 și România Tv îl cîntă acum pe Klaus Iohannis.
Mai nou, Antena 3 a descoperit că Laura Codruța Kovesi, pînă mai  ieri  terfelită pe față și pe dos, e o șefă corectă a DNA, care DNA nu mai e Poliție Politică, ci o instituție a cinstei și dreptății.

Cele două posturi înjură pe cineva de dimineață pînă seara.
Pe Traian Băsescu!
Deși Traian Băsescu n-a candidat împotriva lui Victor Ponta și, mai ales, e pînă în  ultima lună de mandat, pentru televiziunile PSD de dovedește a fi dușmanul numărul unu.

Klaus Iohannis, în schimb, care l-a bătut pe Victor Ponta în chip umilitor și va fi președinte peste nici o lună e trecut cu vederea, cînd nu e prezentat ca salvatorul Patriei.
Posibile explicații ale ciudățeniei:

  1. Telespectatorii celor două posturi sunt setați pe anti- Băsescu. Dacă trec pe anti-Iohannis, își pierd telespectatorii.
  2. Nu știu să facă altceva și atunci apelează la ce e mai comod.
  3. Îl consideră pe Traian Băsescu periculos și acum, la plecare.
  4. Nu vor să-l critice pe Klaus Iohannis, pentru că vor să se pună bine cu noul președinte.
  5. Nu-l consideră important pe Klaus Iohannis.

Acestea sunt ipotezele mele.
Dvs ce părere aveți despre ele?
Puteți găsi altele?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

45 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 25 noiembrie 2014, dimineața”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *