Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de miercuri, 13 ianuarie 2016

O alianță care se vede cu ochiul liber: Klaus Iohannis – Dan Voiculescu!

În comentariul publicat deja pe site-ul Evenimentului zilei, mă ocup de ceea ce consider a fi evenimentul semnificativ al debutului de guvernare zisă și tehnocrată, după modelul Pălăriei care i se pune Mariei pentru a se crede că nu mai e toantă:
Prezența lui Dacian Cioloș la Antena 3, într-o emisiune în care supusul lui Klaus Iohannis de la Palatul Victoria a fost scăldat într-o cisternă de parfum, cum i s-a mai întîmplat, la vremea măririi sale trecătoare, azi nefericitului Victor Ponta.

Dat fiind subiectul comentariului – dacă taxa de protecție plătită lui Dan Voiculescu de șeful Guvernului se va reduce la prezența în studioul Antenei 3 sau va cuprinde și ceva contracte pe ochi frumoși din partea statului? – am renunțat la plasarea momentului Dacian Cioloș la Antena 3 într-un context mai larg, dat de regimul Klaus Iohannis.

Dacian Cioloș nu e singurul stîlp mai mult sau mai puțin înflorit al noului regim care preferă Antena 3 altor posturi Tv, printre care se numără și televiziunea publică.
Un client al acestui post e Dan Mihalache, șeful Administrației prezidențiale și omul forte de la Cotroceni, bănuit a fi chiar adevăratul președinte, într-o României al cărei președinte ales e mai tot timpul cu gîndurile într-altă parte.

Așa cum am mai semnalat în Evz.ro, Dan Mihalache a fost ultima oară la Antena 3 duminică, 3 ianuarie 2016, în cadrul unui interviu de o oră.
Fiind vorba de Antena 3, un post în care e interzis să pronunți numele lui Traian Băsescu altfel decît înjurîndu-l, era inevitabil să se ajungă și la un moment tipic postului:

Terfelirea lui Traian Băsescu într-un cor antic.
Nu există emisiune la Antena 3, postul lui Dan Voiculescu, care să nu conțină un moment unic în felul său:
Toți cei din Studio, moderator, invitați, mestecători de gumă de la camere, se așează în fund și încep să hămăie la Traian Băsescu. Dacă se nimerește pe acolo și femeia de serviciu, venită cu mopul de la WC și furioasă că iar s-au p…at nesimțiii aștia pe podele! se așază și ea pe podele și începe să-l hămăie pe Traian Băsescu.

De regulă, la Antena 3 invitatul e provocat de moderator să-l înjure pe Traian Băsescu.
Unii invitați răspund entuziaști provocării.
Alții zic și ei acolo ce vor să audă moderatorul și mai ales Dan Voiculescu din pușcărie.
La emisiunea Punctul de întîlnire n-a mai fost nevoie de provocarea moderatorului.

Fără ca Radu Tudor să fi ajuns cu punctajul la momentul Înjurarea lui Traian Băsescu, invitatul, Dan Mihalache, s-a năpustit asupra fostul președinte, făcîndu-i praf mandatul.

Au urmat ale și alte atacuri, culmea! mult mai dure, mult mai mizere decît ale celor doi ziariști, amîndoi cunoscuți adversari ai lui Traian Băsescu.

De ce s-a dus Dacian Cioloș la Antena 3?
De ce a făcut cărare între Cotroceni și studioul Antenei 3 șeful Administrației prezidențiale?
Pentru că regimul Klaus Iohannis și Dan Voiculescu au un dușman comun:
Traian Băsescu.

Nu-ți trebuie cine știe ce agerime a minții pentru a-ți da seama că Antena 3 se manifestă cît poate de tare ca o televiziune de casă a actualei Puteri.

Klaus Iohannis e atins din cînd în cînd doar cu petale intens parfumate.
Guvernul Dacian Cioloș e mai lăudat decît pe vremuri Guvernul Victor Ponta.
Mult mai important, Antena 3 și-a asumat rolul de a-l ciomăgi pe Traian Băsescu în numele noului Regim.

Nu întîmplător, Antenei 3 i se dau pe șest documente despre Traian Băsescu.
Nu întîmplător, cînd Regimul a făcut o gafă, pentru a ocoli discuția despre ea, Antena 3 se năpustește din nou asupra lui Traian Băsescu.

Ce speră să primească în schimb Dan Voiculescu pentru punerea Trustului său de presă în slujba noului Regim?
Sau, ca să fim mai exacți, ce i s-a făgăduit lui Dan Voiculescu în schimbul riscului pe care-l constituie pentru o instituție de presă slugărnicia față de Putere?

Că doar n-am crede că Dan Voiculescu face toate aceste lucruri de dragul zîmbetului de Giocondă înțepenită al lui Klaus Iohannis!

N. B. Bag seamă că unii n-au priceput sau se fac că nu pricep ce-am vrut să spun prin titlul Gîndului meu de marți, 12 ianuarie 2016 „Cazul Bodnariu sau cum ar fi să vedem un tip venit din junglă a revoltat că-i nu-i lăsat să se plimbe în p..a goală prin București”.

Pentru mai buna înțelegere a considerațiilor mele despre prăpastia de mentalități dintre noi și norvegieni, voi relata o scenă la care am fost martor în gara din Hamburg. O tipă, cu vădite trăsături de emigrantă, se striga la fetița care refuza să facă nu știu ce. A abordat-o pe loc o nemțoaică mai mult decît indignată că o mamă striga la propriul copil. Se înțelege că eu, din România fiind, nu numai că m-am crucit,dar m-am și indignat:
Păi ce? Era copilul ei? Era copilul emigrantei!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

39 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 13 ianuarie 2016”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *