Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Cum ar arăta Guvernul Meu II al lui Klaus Iohannis

Într-un film de Emir Kusturika (Underground, 1995), există un moment în care niște inși care trăiseră în subteran de pe vremea Celui de-al Doilea Război Mondial ies la suprafață, unde se desfășura din plin Războiul declanșat de NATO împotriva Serbiei.
Tipii se miră cum de nu s-a terminat al Doilea Război Mondial.

Un român care ar stat pînă acum în subteran din 2015, ieșind la suprafață, ar simți nevoia să se frece la ochi. Scena politică românească pare aceeași cu cea din 2015. Ca și atunci, Opoziția întruchipată de PNL pregătește o Moțiune de cenzură. Și ca și atunci, oamenii normali, cei care au scăpat de TeFeLi-zare, boala Gîndirii care nu gîndește, ci repetă clișee gata rumegate de Divizia Presă, se întreabă ce i-a apucat pe oamenii lui Ludovic Orban cu Moțiunea de cenzură, cîtă vreme la ora actuală n-au în Parlament numărul necesar de voturi nici să treacă Raluca Turcan de la o bancă la alta, d-apoi o Moțiune de cenzură. Tot ca în 2015, de vorbește peste tot despre Operațiunile puse la cale de la Cotroceni prin SRI și SIE, cele două servicii secrete dușmane, unite în slujirea necondiționată lui Klaus Iohannis. Atunci se paria pe convocarea lui Victor Ponta la DNA ca urmare a manevrelor făcute de cuplul Florian Coldea- Codruța Kovesi. Pe folosirea luptei Justiției poreclite independente pentru a spăla chiloții prezidențiali. Și tot ca atunci se mizează printre altele pe un partid balama. Atunci era UNPR. Acum e ProRomânia. Și ca și atunci un personaj hulit de Divizia Presă devine de la o zi la alta idolul acestei Divizii. Atunci idolul era Gabriel Oprea. Locul lui l-a luat Victor Ponta. Pînă mai ieri Penalul, Victor Ponta a devenit pentru Realitatea tv, pentru Digi tv, pentru Ziare.com, Salvatorul Nației de sub dictatura lui Liviu Dragnea. E totuși o deosebire. Gabriel Oprea n-a criticat o clipă PSD și pe șeful PSD Victor Ponta. Plecații din PSD în frunte cu Victor Ponta înjură Guvernul PSD și PSD mai rău decît TeFeLiștii din stradă și din presă. Față de Moțiunea ce cenzură, Victor Ponta a declarat că va fi susținută de ProRomânia doar dacă după căderea Guvernului PSD-ALDE se formează un Guvern de uniune națională, alcătuit din Gruparea anti Dragnea din PSD, ProRomânia și partidele de Dreapta.

E posibilă o cădere a Guvernului?
Așa cum am mai scris, regizorii din culise, în frunte cu Klaus Iohannis, mizează pe condamnarea lui Liviu Dragnea. O grupare din PSD, aflată de la început în subordinea SRI (Mihai Tudose și toți parlamentarii PSD trecuți prin Înalta Școală de Drepți! Culcat! a SRI), va folosi condamnarea, chiar dacă doar în primă instanță, pentru a se rupe din PSD. Parcă și văd, în cazul unei condamnări, pe Klaus Iohannis ieșind în fereastra de la Cotroceni și rînjind la penali, cerînd demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei, armata de TeFeLiști blocînd sediile PSD pentru a cere plecarea penalului Liviu Dragnea. Ar fi pretextul ideal pentru Gruparea condusă de Mihai Tudose de a se văicări că nu mai poate trăi într-un partid condus de o dublu condamnat.

Desigur, acesta e Planul.
El poate să cadă dacă Liviu Dragnea e achitat sau, cred că așa va fi, dacă sentința e din nou amînată.

Să admitem însă că Scenariul de la Cotroceni reușește.
Cum ar arăta un Guvern ivit după trecerea majorității parlamentare?
Dacă la Moțiunea de cenzură din iunie 2015, Planul nu i-a ieșit lui Klaus Iohannis, peste cîteva luni, profitînd sau poate chiar provocînd Tragedia de la Colectiv, și-a adus la Putere Guvernul Meu. Pentru interesul național a fost una dintre cele mai mari lovituri postdecembriste. Lipsit de majoritate parlamentară, venind la Victoria pe ușa din dos, și nu pe cea din față, a alegerilor parlamentare, alcătuit peste noapte, Guvernul Dacian Cioloș a reușit să compromită pentru multă vreme formula – altfel viabilă – a unui Guvern tehnocrat în România. Dezastrul care – am mai spus – nu și-a avut cauza atît în Dacian Cioloș, cît în condițiile imposibile în care a lucrat Guvernul tehnocrat a dus la o altă lovitură dată interesului național:
PSD a obținut în alegerile din 2016 o majoritate zdrobitoare.
Doar în mai 1990 un partid a mai obținut un asemenea succes. Scena politică s-a dezechilibrat. În istorie nu există ce-ar fi fost dacă. Jucîndu-ne totuși cu acest ce-ar fi fost dacă, ne dăm seama că intervenția lui Klaus Iohannis a violat mersul vieții. Dacă nu erau lucrăturile lui Klaus Iohannis, Guvernul PSD și-ar fi dus mandatul pînă la capăt. Ar fi reușit să facă ceva din programul de guvernare și s-ar fi erodat. Nu știm dacă ar fi pierdut alegerile. Sigur e că le-ar fi cîștigat la o diferență mică față de PNL. Și astfel nu numai c-ar fi fost posibil un Guvern al Dreptei, dar PSD, conștient că în orice clipă poate să piardă majoritatea, ar fi fost mult mai atent la administrarea țării.

Lovitura prin care se încearcă debarcarea Guvernului PSD și aducerea unui Guvern al Meu înseamnă plecarea PSD de la Guvernare și instalarea unui Guvern al Meu al lui Klaus Iohannis. În condiițiile Constituției existente, alegerile anticipate sînt practic imposibile. Cum ar arăta un Guvern al Meu? Păi el ar trebui să fie alcătuit din Gruparea Mihai Tudose din PSD, din PNL, USR, PMP, Partidul lui Ponta, UDMR și Minorități. Premier ar fi cineva de la PNL, mai mult ca sigur Ludovic Orban. Vicepremieri ar fi Victor Ponta, Tudor Barna, Eugen Tomac. Ministrul de Interne ar fi Cosette Chichirău, pe motiv că știe să filmeze cu telefonul mobil, iar la Sănătate, Nicușor Dan, pentru că-i place să se scobească în nas. Mihai Tudose ar fi ministru Culturii, pentru că are experiență în domeniu: și-a plagiat Teza de doctorat fără să i se întîmple nimic. Ministru de Externe ar fi Raluca Turcan, pentru că oricum a făcut facultatea la Moscova. Își imaginează cineva un Guvern alcătuit de Ludovic Orban, Teodor Barna, Eugen Tomac, Victor Ponta și UDMR? Un Guvern sprijinit de o majoritate în care Raluca Turcan ar sta cot la cot cu foștii miniștri PSD, Traian Băsescu ar trebui să se pupe cu Victor Ponta, iar Cosette Chichirău cu Nicolae Bădicioiu?
Nu-și imaginează nimeni dintre oamenii minim responsabili un astfel de Guvern, care știu că nimic nu poate fi mai rău în acest timp decît un Guvern de Hăis Cea, cum a fost cel alcătuit din CDR și PD între 1996-2000.

Vremurile europene și internaționale sînt tulburi.
Să renunți la un guvern stabil, oricît de prost ar fi, în favoarea unui Guvern în care fiecare parte componentă ar avea propria-i politică, și fiecare ministru propria-i năzbîtie, înseamnă să ai un grad deosebit de iresponsabilitate.
Un grad pe care doar Klaus Iohannis îl poate avea.
Asta deoarece singurul resort al politicii duse de Klaus Iohannis e alinarea vanității sale grozave, de tip care nu se dă în lături să afirme că Statul sînt eu.
Și dacă Statul e al lui, de ce nu ar avea și un Guvern al Lui?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Cum ar arăta Guvernul Meu II al lui Klaus Iohannis”

  • FOAIE VERDE, DIN SASCUT,
    TU’VĂ-N GURĂ SĂ VA TUF,
    SI USCATĂ, DIN MIRIȘTI,
    S-O… MÂNCAŢI, VOI, TEFELIȘTI !
    AŢI VENIT, PRIN PARLAMENT,
    VOI, CEI CU … TEMPERAMENT,
    ERAŢI TOŢI, CEI TARI … IN GURĂ,
    LIPSIŢI DE ORICE … MĂSURĂ,
    ERA ȘI ANGIE ȘERBAN,
    CU CURU’ EI, CEL … PLĂVAN,
    N-A LUAT NICI … APURETIN,
    NICI SUC, ALB, DIN CEL MAI … FIN !!!
    ERAŢI TOŢI, … FELIȘTILOR,
    L-ATI BĂTUT, PE BACALBAȘA,
    DEȘI, NU V-A MÂNCAT, EL, … „CAȘA” !
    VOI, O … GLUGĂ, DE COCENI,
    INDEMNAŢI, DIN COTROCENI,
    MĂI,BĂIETE, … MĂI MATEI,
    LUA-NE-AI-O-N BOT SĂ NE-O IEI,
    TU, CHIAR NU TE POTOLEȘTI,
    SAU, CHIAR VREI SĂ NE-O BELEȘTI !?!

    • Care Matei, poetule?

      • Sandy, bade, acuma-l știi ?
        Ăla, cu … coadă, cu veleități de … boxer !!!

        • Domi, te credeam mai … SMART, ce dreacu ?

        • Vulturel, oi fi tu negru,
          dar și eu, fiind integru,
          îți spun clar, stai prost cu ritmul!
          Nu știu de-ai văzut tu filmul
          care nouă ne explică
          cum faci rime, fără frică!
          Rimele sunt bunișoare,
          dacă le spui la pisoare,
          unde stai cu ea în mână!
          Eu nu cred că-i foarte bună
          poezia, de-aia-ți zic:
          nu vrei să te-oprești un pic,
          să iei de la mine lecții?
          Ce faci tu, sunt niște frecții!

  • Maestre, faci matale, ce faci, de le încurci … rău de tot ! Adică … datele astea, vreau sa zic.
    Că filmul e din 1995, e clar, dar matale, ca sa se vadă cine-i … „generalul”, nici nu editezi, sau, in cel mai rău caz, nu bagi o … „erată” !
    Și asta, fiindcă ești deosebit de … ocupat, cu „probleme serioase”, neintrand in… amănunte !!!
    Revenind la „subiect”, tare ma tem c-ai uitat un minister foarte important, cel al transporturilor !
    Eu l-aș (re)numi, aici, pe Băse, deoarece el stie, cel mai bine, cum e cu … AICI SUNT BANII DVS !!!
    Iar, la justiţie, mai că l-aș numi pe Bichineţ, că el seamănă perfect, la dictie, cu acel rabin, din bancul cu … „D-ta ai dreptate, … și D-ta ai dreptate !!!
    Cât despre Interne, nu mai zic, dar aici chiar că l-as numi pe Ghinea, că el le are si cu … SEMNALIZĂRILE, cu … DEGETU’ !!!
    Hai, s-auzim de … BINE !!!

    • Era să… uit !
      La „energie” ar fi … bună fătuca aia, de fu … prinsă, la miere, Carina Ţurcan, fiindcă, se vede clar, că … ARE O ENERGIE, IN EA !

  • Un articol interesant, n-am nicio speranta ca cei vizati, sa aiba rabdarea sa-l citeasca, sau intelepciunea sa se recunoasca..
    https://samizdatul.wordpress.com/2018/06/15/ce-sint-tefelistii-si-care-sint-costurile-pentru-romania/

  • Sper să se rupă cât mai repede acest partid care duce țara mai în urmă de comunism , acest partid care spală oamenii pe creier , pe care nu îl interesează bunăstarea și progresul țării . Acest partid infam folosește oamenii ca pe niște oi , efectiv . Are o propagandă și o demagogie, rar întâlnite . Acest partid persistă într-un mod mai mult decât comunist , sa gestioneze și să administreze tara , are un stil perfid , bine înrădăcinat in anii in care s-a format , cu metehne, desigur din vechea orânduire comunistă . Din păcate e cu mult mai rău . Oamenii pe care i-am văzut la București , așa ziși alegători social-democrati , nu m-au indignat , mi-au produs milă . Ei vin din întuneric , o beznă pe care ” marele PSD ” o hrănește . Am un imens dezgust pt ceea ce se întâmplă , o imensă silă că oameni , altfel educați , se compromit in a alege altfel de beneficii . E ca și cum dracul e mai puternic . Dracul e printre noi , dar eu cred in bine și încă sper.

  • Pentru Cernat. Toti cei care au idei si pareri contrare celor exprimate de tine, sunt psd-isti, n-asa? (sic). Conform aceluiasi rationament idiot, toti care sar de c_r, cand cineva acuza sistemul sau pe hashtag cretinii indoctrinati cu titluri si lozinci, sunt SECURISTI. Unora li se par abuzurile (si asta e de inimaginat pt unul care a trait pe timpul lui Ceausescu, fara a fi el insusi un abuzator), acceptabile, atata timp cat il vor rade si pe Dragnea. Unora li s-ar parea probabil ok si o epidemie de ebola, daca, omorand 10% din populatie, l-ar termina pe Dragnea.
    Daca ai avea o farama de ratiune si decenta, nu te-ai mai comporta ca un caine turbat pe blogul asta. Faptul ca ti-ai gasit 2-3 potai, care te pupa-n c_r si te ridica-n slavi, nu te face cu nimic mai valoros. Esti, si incearca sa accepti asta, un batran ticalos, crud, vanitos, fara pic de decenta, dar in acelasi timp patetic si demn de mila. Stiu ca nu te mai poti schimba si ca nu mai ai nimic de pierdut, dar din cand in cand, e bine sa-ti mai arate cineva o oglinda..Si acum, CAINELE TURBAT:

    • Nikola, iar te dai în spectacol de buna voie si nesilit de nimeni.
      Cernat nu are voie sa-i faca pe pesedisti, pesedisti, dar tu ai voie sa folosesti „rationamentul idiot” prin care îi numesti pe cei care au idei diferite de ale tale, „cretini îndoctrinati”.
      Vai de pledoaria ta!

      • Hehehe. Ma asteptam sa raspunda Cainele Turbat, nu potaia pupincurista..

        • Ba, lingaule pesedist, eu nu-i luam apararea lui Cernat, ci te întrebam pe tine, cu ce drept îi numesti pe unii „cretini îndoctrinati”, în timp ce faci pe „lupul moralist”?
          Vai de c-ru’ tau!

        • Si înca ceva:
          se vede de la o posta ca tu îl rogi pe Cernat sa te înjure, ba, perversule!

    • Bă, idiotule pesedist, te mănâncă proteza? Tu nu observi că nu prea te bag în seamă, ci doar în mă-ta, când mă ataci neprovocat? Bă, cretinule, prin însăși această replică demonstrezi că ești pesedist, chiar dacă eviți s-o recunoști, așa cum am făcut eu când eram băsist!
      Și doi, mă faci tu demn de milă, că ești curajos la adăpostul anonimatului, dar mie mi-e milă de voi, pesediștii, c-o să muriți ca niște proști idioți și îndoctrinați! Dacă e condamnat infractorul, o s-o beliți toți, o să turbați pe-aici, o să vă deconspirați toți, pe când eu n-am nicio problemă dacă e revocată Koveși, dacă are probleme Băse sau dacă e suspendat Iohannis!

      • Daca ¨insasi aceasta replica¨ demonstreaza ca sunt psd-ist, pe cale de consecinta, demonstraza si ca tu esti SECURIST. Imputit chiar.
        Cat despre anonimat, ti-am explicat, cu argumente logice si de bun simt, de ce e o prostie, pentru o persoana normala, sa comenteze pe forumuri, cu identitatea la vedere. Dar cum tu nu excelezi prin logica si cu atat mai putin prin bun simt, poate te regasesti in acest vechi proverb chinezesc, care suna cam asa: Daca in jurul tau, ai jivine dornice sa scurme in rahat, ai grija pe unde-ti faci nevoile..

        • Si inca ceva, Dragnea poate sa mearga linistit la puscarie, impreuna cu cei cu care vrea s-o dea la pace si pe care i-ai mentionat. Dragnea e chiar mai prost ca tine, daca e posibil asa ceva.. acum o sa ma acuzi ca sunt cernatist. 🙂

  • Cernate, suferința ta este de-a dreptul personalizată!
    …”dar sunt printre cei mai vechi postaci de pe blog, poate singurul care postează zilnic, iar asta probabil îți stă în gât, căcatule anonim!”, zici.
    Nu, nu eşti printre cei mai vechi! Blogul a devenit funcțional pe 10.02.2014, iar tu ai apărut abia pe data de 26.02.2014, cu un comentariu de rahat.
    Iată-l: „eu cred ca spera sa aduca USL-ului cativa parlamentari PNL,la schimb cu o functie”
    Îmi place · Răspunde · Marchează ca spam · 4a
    Phuah! Începi cu literă mică, fără spațiu între virgulă şi următorul cuvânt, fără punct la sfârşitul propoziției.
    Mulți dintre noi comentam „la subsol”, cum îți place ție să spui.
    ȚIE îți place să fii vizibil! TU ai părerea că de frica ta nu mai postează omul! Greşit! Nu vrei să consideri că restul suntem oameni modeşti.
    Aproape un an de zile te-ai certat cu cei de la „Cațavencii”. Ai fost exmatriculat! Pe „CdSg” şi „AMpress”, la fel.
    Sunt mai multe, dar pentru azi este suficient.

  • Kwj este santasabil. Ii e teama ca ravasitoarea poate ajunge la mititica. Atat ! Pt asta e in stare de orice. Dupa el, potopul.

  • Inca un guvern instalat cu Politia politica. E bine, in doi ani se vor discredita cu totii, la pachet. Vor pieri pe limba lor si Orban si Ponta. Pana azi, cu sprinin PSD, liberalii au scapat de la disparitia din poltica…..fapt ce nu a putut fi evitat de PNT si PDL.
    Le- a sosit vremea, prin Europa cam toate partidele liberale au disparut.

  • L-am vazut azi pe L. Orban 2 ore la TV. Un mare gargaragiu. A evitat raspunsul la toate intrebarile importante….Culmea, nu recunoaste decizia CCR privind revocarea, dar se lauda ca el respecta cu sfintenie instantele….Un demagog de 2 lei.

  • Guvernul PSD- ALDE o fi prost dar romanii o duc tot mai bine.La firul ierbii asta e situatia. Cresterea veniturilor a fost binevenita si este evidenta, inflatia poate fi ocolita in viata de zi cu zi. Concurenta functioneaza , poti cumpara orice mai ieftin cu un pic de efort. Marfurile asiatice dau tonul in Romania si ele sunt tot mai bune si mai ieftine.

  • A face politica cu ajutorul justitiei , prin arestarea adversarilor politici prin Politia politica aminteste de Adolf Hitler. Pe care Johanis il are in sange dar ii lipseste ocazia sa ne arate ….Daca dreapta adopta metode naziste de luare a puterii atunci PSD va obtine 60% la viitoarele parlamentare.

  • Johannis promulga doar legile care sunt in avantajul sau personal sau al camarilei securiste care formrsza Statul paralel. Pe celelalte legi le saboteaza cu toate armele.

  • Deci, „e bine sa avem un guvern stabil, oricât de prost ar fi el” ???!!!

  • „… profitând sau poate chiar provocând Tragedia de la Colectiv …” ???!!!
    Nu pot sa cred ca ati scris asa ceva!

    • Ba da, eu cred…. Wahahahaaa: „boala gândirii care nu gândeste”!!!!! Aşa e! 😀 😀 😀

  • „boala Gindirii care nu gindeste” cum vor politicienii corupti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *