Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de miercuri, 20 mai 2015

E adevărat că Tiberiu Nițu a primit comanda să-l înfunde pe Traian Băsescu, pentru că șefa DNA, Codruța Kovesi, nu-și putea permite asta?

La începutul lunii mai 2015, Parchetul General a emis o Ordonanță de infirmare a Deciziei luate tot de Parchetul General în 2005 în Dosarul Casa Mihăileanu a lui Traian Băsescu.
Ce ne spun documentele vremii?

În 2005, urmare a unei campanii de presă, un grup de senatori PSD, alcătuit din Ion Solcanu, Otilia Neagoe, Șerban Nicolae, Antonie Iorgovan și Doru Ioan Tărăcilă au făctu un denunț la Parchetul de pe lîngă ÎCCJ împotriva lui Traian Băsescu pentru înfăptuirea infracțiunilor de fals în Declarații, fals în înscrisuri, și abuz în serviciu. în cazul Casei din Mihăileanu. Care sunt datele Scandalului n-are rost să le mai amintesc.

Trebuie să amintesc însă că prin Rezoluția din 12 decembrie 2005 Lucian Doxan, procuror șef de serviciu în cadrul IPPCJ, Secția de urmărire penală și criminalistică, a dispus Neînceperea Urmării Penale. Motivarea Rezoluției, însumînd 6 pagini, argumentează închiderea Dosarului prin faptul că infracțiunile respective nu există. Așadar, Traian

Băsescu a primit NUP în calitate de cetățean și nu de președinte. La vremea respectivă, dar și după ceea, s-a susținut c-a fost vorba de o decizie influențată politic. Dacă ar fi să-i credem pe Apostolii Procurorilor din România, așa ceva nu e posibil în țara noastră. Potrivit lor, procurorii de la noi sunt culmi ale independenței.

Au trecut de atunci 10 ani.
La începutul lui mai 2015, Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție au infirmat NUP-ul pus de colegii lor și au redeschis Dosarul.
Din decembrie 2005 pînă azi n-a apărut nici un element în plus în cazul respectiv. Singurul lucru care s-a întîmplat a fost că Traian Băsescu și-a încheiat mandatul.

Întrebările de bun simț, care se nasc imediat din aceste două momente:

  1. Cum se explică faptul că în decembrie 2005 Procurorii de la Parchetul General dau NUP, iar în martie 2015, Procurorii tot de la Parchetul General infirmă NUP-ul? Cumva prin faptul că Procurorii acționează la comandă politică? Și dacă da, cînd au acționat la comandă politică – în 2005 sau în 2015?
  2. Un cetățean care primește NUP într-un Dosar doarme liniștit. Numai că iată același cetățean, după 10 ani, se trezește că dosarul i se deschide. Unde e încrederea cetățeanului în Justiție, dacă dosarele i se închid și i se deschid după cum se schimbă Puterea politică din România? Pot fi siguri toți cei care vor primi NUP sub regimul Klaus Iohannis că nu li se va deschide Dosarul cînd va veni un alt președinte?
  3. Traian Băsescu s-a pomenit deja cu un număr însemnat de dosare penale. Unele sunt deschise, pentru că nu mai are imunitate. Dar altele, cele mai multe, sunt deschise, pentru că nu mai e președinte. Toate dosarele sunt deschise de Parchetul General. E adevărat că Tiberiu Nițu a primit comanda să-l înfunde pe Traian Băsescu, pentru că șefa DNA, Codruța Kovesi, nu-și putea permite asta, pentru că ar fi riscat să treacă drept una care-și devorează Tatăl politic?

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

85 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 20 mai 2015”

  • Il pupa astia undeva pe Base .el i-a facut el ii omoara 🙂

  • Felicitari Maestre,sunteti un mare jurnalist

  • Aveti dreptate domnule Unguru stim ca acest Pinochio mincinos poarta in el o ura nebanuita pe D- nul Basescu si pe de alta parte D-le cristoiu aveti perfecta dreptate.VAI DE TARISOARA NOASTRA CU ASEMENEA OAMENI IN FRUNTEA TARII .

  • Padurile din Romania nu este doar o problema a Romaniei ci una global. Pacat ca a fost nevoie sa traverseaze un cetatean American ocean ca sa poate demasca o mafia asa cum au fost demontrata in toate ecuatile logice este implicat macelarul de la Cotroceni pana la maduva oaselor chiar si prin intermediul seful sau de cabinet ,parlamentari de la asa zis partidului meu etc. Avand in vedere ca ei cred ca au de aface cu stupid people si incerca sa demontrez ca macelarul de la Cotroceni nici usturoiu nu a mancat si nici gura nu -i miroase va trebuie ca pe data de 5 Iunie ziua international al mediul sa facem un apel catre opinie publica international sa invitam activisti in Romania si sa incepem sa ne luptam cu adevarat impotriva macelarul de la Cotroceni si mafia paduri pana atunci puteti cauta expresiile: „Iohannis este nasul de cununie a consuluilui Austriei”. si inca una la fel de important ca si prima „” 13 motive pentru care programul de guvernare PNL este un dezastru :”

  • Am auzit ca va fi judecat si pentru prabusirea turnurilor gemene !!!???????

  • Sfinxul Nou Eu cred ca orice discutie serioasa despre „justitie”, in ansambul ei, nu poate fi purtata pe o speta, oricare ar fi ea. Speta in sine, din punct de vedere juridic, poate fi dezbatuta, dar oricum nu intereseaza pe nimeni, pt ca toata discutia e pe baza de argumente…politice. Mai mult decat atat, toate astea sunt doar efecte. Cauza, fiind adanc inmormantata, de atunci de cand cei 1000 de morti au ramas cu autor necunoscut! Ceea ce va culege Basescu si noi toti pana la urma, este un sistem pe care si el trebuia sa-l reformeze! Timp de 25 de ani, clasa politica, majoritara PSD sau PDL, fiecare cu satelitii ei, a reusit „performanta” de a distruge si fura tot in tara asta, iar ce nu e distrus, nu mai este romanesc. Ba, 4 milioane si-au luat lumea-n cap si sunt amintiti doar cand e vorba de voturi. Toate astea doar din lupta pt bani, pt putere.Cearta vesnica are ca subiect, care a furat mai mult, care si-a subordonat mai mult, justitia, seviciile sau mass-media.Tara si populatia, sufera mai mult ca dupa un razboi. Scoli, spitale, armata (ne -am prezentat la intalnirea cu americanii, cu dacia 1300 de pe vreme lui Ceausescu!!! suntem in curu gol daca se supara Putin, pt ca tara si populatia, n-o pot apara americanii cu aviatia…) Eu, de maine, n-o sa mai comentez pe pagina asta, pt ca n-am sapca iar subiectele, prea multe dintre ele, sunt de mahala. Toata lumea critica pe toata lumea, dar inca n-am citit despre o idee constructiva, despre, „hai sa facem”.Se pare ca unii se hranesc cu asta , traiesc din barfa. Asta e, e „democratie” si fiecare-si alege ce sa manance, daca poate.Vreau sa le transmit si celor din PSD si celor din PDL (cu sateliti cu tot) sa se duca dracu, pana o sa le vina randul, la toti cei vinovati, sa intre in puscarii, condamnati de ceea ce ei au construit!!!

  • Maestre , nu uita ca si lui Voiculescu i s-a dat NUP in dosarul Ica , iar dupa ce acesta a inceput sa i se opuna lui Basescu , printr-un denunt la DNA , i s-a redeschis ….asa ca , da , justitia e politizata si ,, SRI-zata ” la maxim !

  • Iohannis va pleca de la Cotroceni inainte ca ei sa-si atinga scopul de a distruge locomotiva. Dar atentie, nu va grabiti deoarece Angela Merkel intra in febra alegerilor preelectorale abia in 2016! Ca atare, in perioada optima, din mai multe puncte de vedere, o sa fie lansate anumite ofensive la Berlin februarie martie 2016. Pana atunci, sunt anumite lucruri ce trebuiesc facute si care tin de stiinta logica, care pot fi prezentate in opinii publice internationale. Toate ecuatiile logice demonstreaza ca dl Iohannis este implicat intr-o serie de lucruri care afecteaza interesul Romaniei. In acest scop, puteti cauta expresiile: „Iohannis este nasul de cununie a consuluilui Austriei”. 13 motive pentru care programul de guvernare PNL este un dezastru :”In alt ordin de idei ecuatiile logice ce nu pot fi contrazise de nimeni demonstreaza ca Germania esta cea care a construit pas cu pas acest asa zis experiment politic care visa sa aiba un guvern si sa obtine puterea totala. Din aceste motive anumite tipuri de probleme nu se vor rezolva niciodata la Bucuresti, ci in new media la Berlin, deoarece acolo orice postare va afecta partidul Angelei Merkel, iar cei care o sustin nu vor suporta idea ca anumite lucruri care se intampla in Romania sa provoace ecouri asa de mari incat sa sensibilieze alegatorii de la Berlin si sa o faca pe Angela Merkel sa inceapa sa piarda simpatia. Din aceste motive, Angela Merkel, va avea 2 luni de zile incepand din luna iulie pentru a se gandi la doua alternative: 1) Sa sa delimiteze si sa dezactiveze butonul de contact cu robot de la Cotroceni, sau sa declare clar si raspicat ca va continua sa sutina o serie din lucrurile pe care ecuatiile logice le demonstreaza si care nu sunt in regula, care actioneaza impotriva intereselor Romaniei si a poporului roman. Pana va exista o lista intreaga cu raspunsurile pe care astfel de ecuatii logice le vor cere si care sunt folosite si in limbaj de programare. Asa ca nici Angela Merkel si nici serviciile de nici un fel nu pot contrazice stiintele si nimeni de pe aceasta planeta nu pot sa dea ordine sa arda de viu blogger-ul, computerele care spun adevaruri ce rezulta din ecuatiile logice. La final va spun ca cel mai important lucru este adevarul ca rezultat din aceste ecuatii logice ci nu faptul ca nu se poate demonstra cu dovezi de ordin ce se trimit catre robot de la Vrei ca macelarul de la Cotroceni sa plece de unde a venit ?

  • Cel mai tragic mi se pare faptul ca un mincinos, obraznic, arogant, mafiot, fanfaron, a ajuns sa calareasca țara dupa bunul plac

  • sunt fumigene ca sa se abata atentia de la adevaratele orori , tara este terminta, padurile sunt distruse, frade de milioane de euro iar guvernanti vor sa atraga atentia catre Base care le=a tras in freza de cate ori a putut, nu sunt pontista ori basista dar basescu a fost atat de lovit in 10 ani de mai sa cred ca este un om puternic ca sa reziste la toate mizeriile, ma intreb pana cand acest popor mai rezista??

  • BAIETI AU INTRAT IN PANICA IOHANNIS POATE PLECA Iohannis poate pleca de la Cotroceni inainte ca ei sa ating scopul de a distruge locomotive a unor partide de care se teme Dar atentie nu va grabiti deoarece Angela Merkel intra in fiebra alegerilor preelectoral abia in 2016 Ca atare perioada optima din mai multe punct de vedere ca fie lansate anumite ofensiva la Berlim este Februarie Martie 2016Pana atunci sunt anumite lucrurile ce trebuie facut si care tine de stinta logice si care pot fi prezentat opinia publice international Toate ecuatie logice demonstreaza ca dl Iohannis este implicat intr-o serie de lucrurile care afecteaza intereseul Romania In acest scop puteti cauta expresile Iohannis este nasul de culumnie a consului Austriei „”13 motive pentru care program de guvernare PNL este un dezastru „”In alta ordin de idei ecuatile logice ce nu pot fi contraziz de nimeni demonstreaza ca Germania esta cea care a construit pas cu pas acest asa zis experiment politic care visa sa aiba un guvern si sa optine puterea totala Din aceste motive anumite tip de probleme nu se vor rezolva niciodata la Bucuresti ci in new mwdia de la Berlim deoarece acolo orce postare va afecta partidul Angelei Merkel iar cei care o sutin nu va suporta ideia ca anumite lucrurile care se intampla in Romania sa provoca ecoul asa de mare incat sa sensibilieze alegatori de la Berlim si sa faca Angela Merkel sa inceapa sa piarada simpatia Din aceste motive Angela Merkel va avea 2 luni de zile incepant din luna iulie pentru a se gandi la doue alternatie 1) Sa sa delimiteze si sa desactivez butonul de contact cu robot de la Cotroceni ,sau sa declara clar si raspicat ca va continua sa sutin o serie de lucrurile pe care ecuatile logice le demonstreaza si care nu sunt in regula si care actioneaza impotriva interese Romania si a poporul Roman Pana exista o lista intreaga de raspunsurile pe care o astfel de ecuatile logice le vor cere si care sunt folosite si in limbaj de programare Asa ca nici Angela Merkel si nici servici de nici un fel nu poate cointrazice pe stinte si nimeni de pe aceasta planeta nu pot sa da ordine sa arde de viu bloger ,computer care spun adevarurile ce rezulta din ecuatiele logice La final va spun ca cel mai important sunt adevarurile ce rezulta din ecuatile logice si nu faptul ca nu se poate demonstra cu dovezi ce ordin se trimite catre Robot de la Vrei ca macelarul de la Cotroceni sa plece de unde a venit ?

  • Eu zic sa-i faca Ponta un dosar si pentru ca Sova e sarac cu duhul, pentru ca Firea nu se mai opreste din facut plozi, pentru ca Iliescu a vorbit despre inchisorile CIA, pentru ca Iohannis nu stie ce inseamna sa fii presedinte, pentru ca d-nei Pora nu-i place ce spune Basescu, pentru ca nu si-a cumparat avion, pentru ca o sa vina vara si iarna nu-i ca vara si pentru ca Dragnea nu-si depune demisia. A, da. Am uitat si pentru ca doamna cu #DNAPanaLaCapat sa aiba de ce sa-i sclipeasca ochii cand o sa vada catuse…..ce sa mai vorbim… sa faca Ponta un tribunal al poporului sa-l judece pe stadion si toti sa strige: „Simtim la fel, gandim la fel”. Nu de alta dar, acesta e sloganul justitiei lui Ponta. Niste derbedei care nu au reusit 10 ani sa-i dea in cap cu orice pret.

  • O să sfîrşescă tot în puşcărie cu Tonta-n frunte

  • E foarte trist pentru mine ca cetatean sa descopar si sa inteleg ca in deciziile luate in justitie si nu numai primeaza orgoliile, frustrarile si razbunarile personale. Din pacate astea-s lucrurile la care se pricep cel mai bine alesii nostri si care le ocupa tot timpul.

  • E foarte trist pentru mine ca cetatean sa descopar si sa inteleg ca in deciziile luate in justitie si nu numai primeaza orgoliile, frustrarile si razbunarile personale. Din pacate astea-s lucrurile la care se pricep cel mai bine mai marii tarii si care le ocupa tot timpul. Nu stiu daca si in 2005 a fost comanda politica , dar in 2015 e atat de evident acest lucru ca nici nu mai ramane loc de alte interpretari.

  • Theodoros: numai un tâmpit poate da doua parale pe opiniile unui NIMENI fara identitate care se ascunde sub o cagula precum cei care ti dau in cap pe strada ca sa ti fure portofelul!

    • Domnule Bunea, eu credeam ca numai la agentiile matrimoniale, e obligatoriu poza si CNP… (aaa si la securitate…) Cred ca sunteti liber sa dati sau sa nu dati cele doua parale. Dar atata timp cat isi exprima o opinie, intr-un limbaj decent ceea ce spuneti, este un atac gratuit. Omul, poate nu e fotogenic, poate are alte opinii decat soacra, nevasta, sau seful de la serviciu, poate are 300 de kg, sau o cicatrice pe fata, poate este un om politic, sau politist, sau judecator, etc …(pot sa mai scriu doua zile exemple… ) Faptul ca atacati persoana, nu ceea ce spune, se reflecta perfect si-n viata politica, faceti exact ce fac toti cei pe care-i condamnati… Nici eu n-am sapca, deci n-o sa va mai deranjez cu opinii, pt ca oricum ar trebui interzisi pe net cei care au alta opinie decat dvs.Presupun ca d’aia ati plecat intr-o tara mai democrata decat Romania…Btw, poza sa fie din fata sau profil?…

    • Sfinxul: cine nu si poate asuma opiniile ma deranjeaza! Asta este lasitate celor despre care vorbesc in ultima parte a frazei!

    • dar n-ar fi interesant de stiut parerea unui judecator,(anonim) de exemplu?( ca tot era vorba de justitie)

    • Sfinxul: argumentație „pro domo”!

    • mda, asa-i, o sa ma „intorc”, blonda si cu tzatze mari, ca sa am „argumente”…

    • @Corneliu Bunea: Linişteşte-te! N-am să-ţi dau în cap: e prea voluminos şi gol. Nu mi-ar fi de niciun folos.

  • @Marilena Constantinescu: Poate că l-au ,,trădat’’ sau poate că au înghiţit prea multe din cauza mitocăniei şi lipsei sale de caracter, încât li s-a făcut lehamite de el. Amintiţi-vă câtă plăcere avea să persifleze, să înjosească, să umilească. Şi câtă superioritate maliţioasă i se citea pe chip ori de câte ori o făcea! Ar trebui să fiţi mult prea subiectivă să nu recunoaşteţi.
    (Când a câştigat primul mandat, văzând-o pe Maria Băsescu cum arunca priviri neliniştite în toate direcţiile, mi-am spus: ,,Ştie ea ce ştie! S-o fi întrebând cu îngrijorare cum se va termina şi această poveste.’’)

  • Procurorul general al Romaniei este Victor Ponta. Tiberiu Nitu executa ordinul sefului.Isi imagineaza cineva ca acest revolutionar de tinichea are curajul sa-l contreze pe primul ministru ? Nici vorba. Chiar daca Kovesi accepta sa-l devoreze pe Basescu,tot Nitu,in calitate de sef prelua comanda.

  • Adica o sa-l dea si pe Blaga tot lui ?

  • Ar fi foarte grav daca s-ar verifica axest lucru! Cata ura si dorinta de razbunare! In loc sa se analizeze cu calm, la rece, cele doua mandate ale Presedintelui, se incearca, prin orice mijloace, desfiintarea lor. Chiar nu ii mai recunoaste nimeni meritele in afara Dvs. si a catorva ziaristi? Cum este posibil ca nimeni din Guvernul Boc, cei pe care i-a propulsat in politica la varf TB, sa nu aiba nicio luare de pozitie, in nicio problema??? Presedintele a fost singur la conducerea tarii? Fostii ministri (Boagiu, Boc, Berceanu, Sulfina Barbu, MRU) nu au nicio responsabilitate privind tot ceea ce s-a facut in 10 ani de mandate? L-au parasit cu totii, singura care i-ar fi fost alaturi este intr-o situatie mai mult decat complicata… Dar noi, vorba lui Turcescu, ramanem „basisti” pana la capat. Nu stiu cu ce-l va ajuta, insa, pe fostul Presedinte.

    • Draga mea , daca i s-au inchis dosare doar pt ca a capatat asa zisa imunitate , e corect ca acum sa dea socoteala , ca orice cetatean de rand , iar daca a incalcat legea ca primar dar si ca presedinte …sa se duca la puscarie !

    • D-le Catalin, ”asa zisa” imunitate nu a obligat procurorii sa ”dea” NUP in dosarele instrumentate la adresa lui Basescu !?

  • Ce poti sa mai zici, ciudata lume !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *