Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de miercuri, 21 iunie 2017

Încercarea lui Liviu Dragnea, Noaptea, ca hoții! de a da foc la țară prin negustoria cu UDMR a eșuat. Asta nu înseamnă că el s-a liniștit. Are la dispoziție ditamai butoiul cu benzină: PSD

Marți, 20 iunie 2017, avînd unele treburi prin Bucureşti, în afara Bibliotecii, am întîlnit mai mulți cetăţeni cu care am stat de vorbă despre Criza politică din România. Spre deosebire de cele două televiziuni PSD-Gruparea Dragnea – România Tv şi Antena 3 – nimeni nu părea preocupat de Codruţa Kovesi. Cînd leul cade, cînd Partidul de guvernămînt e pe cale să transforme un Război conjugal într-un Război civil, cînd un secretar din Ministerul Justiţiei, plantat în sfere înalte de un baron PSD local pe motive de pat, fuge cu semnătura, cînd ştiucile lui Liviu Dragnea acuză peştii lui Grindeanu că sînt trădători de ţară, cînd miniștrii sînt cînd la Guvern, cînd pe acasă, cum să-ţi stea gîndul la Codruţa Kovesi?

Toţi, dar toţi cei întîlniţi, fără excepţie, mulţi oameni tineri erau furioşi pe unguri.
Ungurii care vor tăbliţe bilingve în sectorul 1 din Bucureşti. Ungurii care vor ca 15 martie să fie egal cu 1 decembrie.
Ungurii care vor bacalaureat diferenţiat.
Ungurii care vor ruperea Universității din Cluj în două.
Aceste lucruri n-au fost aflate de cetăţeni din documentele în limba maghiară ale UDMR. Ele au fost date publicităţii de Presa Independentă (Presa pro Dragnea n-a suflat un cuvînt, ocupată să cultive diversiunea cu Înregistrările) ca făcînd parte din negustoria dintre UDMR şi Liviu Dragnea. Nu dintre UDMR şi majoritatea românească, nu dintre UDMR şi PSD, ci dintre UDMR şi un singur om: Liviu Dragnea.

Erijat în România, Parlament, Partid, majoritate românească, Liviu Dragnea a negociat cu UDMR aceste drepturi date peste noapte în schimbul voturilor la Moţiunea de cenzură.
Voturi ca nu salvau nici România, nici măcar PSD.
Voturi care-l salvau pe el.
Şi nu de la moarte, nu de la închisoare (atunci ar mai fi fost de înţeles), ci de la plecarea de la şefia PSD.
Totul era aranjat ca această negustorie pe seama ţării să se întîmple pe șest, în stilul PSD deja cunoscut Noaptea, ca hoții!

Cu o seară înainte, pentru a droga electoratul şi activul PSD, Liviu Dragnea a plasat în spațiul public prin intermediul celor două televiziuni de casă – România Tv şi Antena 3 – diversiunea Înregistrările cu Codruţa Kovesi.
Electoratul PSD, care alcătuiește majoritatea telespectatorilor de la România Tv și Antena 3 nu trebuia să afle că Liviu Dragnea e pe cale să dea UDMR chiar și drepturi pe care Uniunea nu le-a cerut.
Trebuia să asculte trăncăneala despre Codruța Kovesi, una dintre miile de trăncăneli inutile, cu aceiași invitați inutili, trăncăneli pur și simplu, în urma cărora nu se întămplă nimic cu șefa DNA. Ba mai mult, în urma cărora șefa DNA devine și mai harnică în folosirea luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico- mafiote.

Pînă la un punct diversiunea a ţinut.
În timp ce alte televiziuni (Realitatea Tv, de exemplu), site-uri, ziare, radiouri trăgeau semnale de alarmă despre negustoria lui Liviu Dragnea, despre riscurile incalculabile în planul stabilității interne, cele două posturi continuau să transmită despre Codruţa Kovesi.

O dată blocată calea de deşteptare a electoratului PSD, Liviu Dragnea a purces imediat la punerea în aplicare a Operaţiunii: Noaptea, ca hoţii!

Concomitent cu începerea negustoriei cu UDMR, au fost convocate mai multe Comisii parlamentare care să treacă în regim de urgenţă Proiectele de legi cerute de UDMR în schimbul salvării lui Liviu Dragnea.

S-a convocat pentru a doua zi birourile permanente şi cele două Camere pentru ca pînă marţi seara legile să treacă de Parlament.

Votarea lor a fost condiţia pusă de UDMR, suspicioasă că Liviu Dragnea o va trage pe sfoară.

Și parlamentarii PSD- ALDE, atît de tîrîie brîu cînd e vorba de votarea unei legi cerute de modernizarea țării ( nu ți-ar veni duminică la servici nici dacă băncile s-ar transforma în vitrine cu brînză de burduf.

Cu toate diversiunile puse la cale de Liviu Dragnea, negustoria cu UDMR a ajuns rapid la conştiinţa Opiniei publice, dar mai ales a activului PSD din Ardeal şi Banat.

Conştienţi că acceptînd această negustorie, ei nici nu vor mai putea trece prin Carpaţi, liderii PSD au trimis semnale speriate la Bucureşti.

La Bucureşti, înconjurat de Camarila care-i spală picioarele cu limba, Liviu Dragnea n-avea nici o problemă cu conducerea colectivă a PSD.

Ca şi în cazul CPEx-ului din 21 decembrie 1989, membrii CExN îi pupau mîinile rugîndu-l cu lacrimi în ochi să nu-i părăsească.

Tot pe parcursul nopţii s-au pus în mişcare şi liderii Opoziţiei de data asta cu Traian Băsescu în frunte.

Se pregătea un nou Scandal naţional ca în ianuarie 2017.

Circulă și zvonul c-au intervenit Serviciile, puse în stare de alarmă de tensiunea pe cale de a deveni conflict etnic dacă negustoria îi ieșea lui Liviu Dragnea.

Şi tot ca în ianuarie 2017, Liviu Dragnea a dat înapoi.

Ca de obicei, Liviu Dragnea, cel care marți seara ținea discursuri despre nevoia de a da scoate de la naftalină legile cerute de UDMR, a început să jure că el n-are nici un amestec în Criza pe cale de a se dezvolta.

Marţi, pe la 11, negustoria cu UDMR a căzut.

Înseamnă asta că trebuie să ne ducem toţi la culcare, împăcaţi cu gîndul că pînă la urmă nu s-a întîmplat nimic?

Nici vorbă.

Cele spuse de mine despre bucureştenii revoltaţi pe UDMR semnalează că ne-a trecut glonţul pe la ureche.

Nu, nu glonţul adoptării măsurilor cerute de UDMR, ci glonţul unei tensiuni etnice cu consecinţe imprevizibile.

E vorba de tensiuni ivite din drepturile care se dădeau maghiarilor?

Fireşte că nu.

E vorba de felul banditesc în care Liviu Dragnea s-a dovedit mai generos cu UDMR decît cu știucile din Delta sa privată.

Ca şi în cazul Ordonanţei 13, ca şi în cazul Răsturnării Guvernului, e vorba de cîteva lucruri prin care din nou Partidul de guvernămînt şi-a dovedit iresponsabilitatea de a guverna:

1) Drepturile minorităţii maghiare pot fi acordate. În nici un caz însă ca rezultat al unei negustorii între UDMR şi un singur om: Liviu Dragnea. Ele trebuie să fie rodul unei cumpăniri înțelepte a Majorități românești și nu al unei Îți dau, îmi dai, ca pe Șoseaua de centură.

2) Ca şi în cazul Ordonanţei 13, ţara era pusă pe plită încinsă de dragul unui om, mai precis, pentru salvarea unui singur om: Liviu Dragnea.

3) Punerea în mişcare a mecanismului de adoptare a legilor cerute de UDMR n-a fost precedată de o dezbatere publică, nici măcar de un semnal. Pur şi simplu, el s-a pus în mişcare în stilul Noaptea, ca hoţii!

Într-un editorial anterior arătam că sintagma Noaptea, ca hoţii defineşte un mod al PSD de a lua măsuri:

„Suspendarea a fost unul dintre cele mai tari semne ale năravului PSD:

Politica lui Noaptea, ca hoţii!

Prin asta s-a înţeles de obicei decizii luate noaptea, cum a fost adoptarea Ordonanţei 13.

Noaptea, ca hoţii înseamnă însă decizii luate netam-nesam, fără un semn exterior că sunt pregătite, decizii constînd în forţarea unor proceduri.

Scopul Modului de Operarea Noaptea, ca hoţii! e luarea prin surprindere a opiniei publice, prinderea pe picior greşit a forţelor menite a contracara acţiunea antidemocratică şi anticonstituţională, desfăşurarea în viteză a întregii Operaţiuni pentru ca făptuitorii să nu fie prinşi asupra faptului.

Noaptea, ca hoţii! înseamnă o acţiune politică în genul unui jaf de bancă în plin centrul Londrei.

Cu ochii la ceas şi cu urechile la sirenele Poliţiei.”

Noua încercare a lui Liviu Dragnea de a da foc la ţară pentru a-şi salva şefia a eşuat.

Înseamnă asta că Liviu Dragnea nu va mai încerca să dea foc ţării?

Fireşte că va mai încerca.

Cîtă vreme PSD e condus de Liviu Dragnea, rămas la Guvernare va face şi alte şi alte încercări de a da foc la ţară.

Liviu Dragnea are la dispoziţie beţe de chibrit destule.

Sînt membrii CExN.

Și un butoi de benzină.
PSD, partidul care nu îndrăznește nici măcar să-l tragă de mînecă pe Liviu Dragnea, d-apoi să-l oprească prin forță.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 21 iunie 2017”

  • – Sa nu uitam ca marele raknea a declarat ca cerintele iudemere vor fi rediscutate cu prima ocazie , atunci cand situatia mai buna o va permite . Sau nevoia unui guvern ?
    Raknea nu se lasa . Posibile sciimbari pe legi la justitie din vacanta l-ar propulsa ALBIT la alegeri …

  • Cum comentai despre faptul că Traian Băsescu pare „a-și dori” „ticăloși” la PSD și ALDE ?

  • Maestre cu tot respectul, recomandarea mea amicala e sa va luati pastilele, ati primit cumva vreun ordin de serviciu Noaptea ca Hotii? Doar intreb ca propagati idiotenii asta ca un tonomat stricat si e pacat de hartie! :))

    Reveniti’va maestre si stati prin casa, afara e canicula!

    Toate cele bune!

  • Toti internautii se pricep la sport, agricultura si televiziune. Mai nou, vad ca sunt si analisti politici. Sunt rai, ticalosi si prosti ca noaptea. Cunostinte precare in toate domeniile, analfabeti anonimi manipulati de securisti, lingai, etc. Exemplul strigator la cer este acest Grindica Sorinel, alaturi de Victor Viorel Ponta. Ma cutremur sa constat, de la mii de km de Tara, cat s-a strict si murdarit materia coloidala diantre Carpati si Mare.

  • Riscurile castelului, construit din cărţi de joc, aflat în casa lui Oprea în noaptea fraudeontologilor, 6-7 dec 2009.

    1. Un singur proces verbal măzgăit de judecătorii BEJ şi tras… din joc, comparat cu procesul verbal de la partid şi soldat cu depistarea diferenţei, ar fi atras renumărarea voturilor în toată circumscriţia.(judeţ sau sector în Bucureşti)

    2.Un singur judeţ găsit lipsă la inventar ar fi atras motivul de verificare identică a tuturor judeţelor.

    3. Un singur exemplu de confirmare a fraudei din 2009 ar atrage explicaţia scorului răsturnat miraculos în 2014.

    4. Un singur caz dovedit de fraudare în 2014 – nu neapărat identic cu cele din 2009 – ar atrage în prezent răspunderea penală a fraudeontologilor şi pentru faptele lor penale din 2009: continuitatea aduce în actualitate fapta penală, inclus pe cea prescrisă, c-aşa-i recunoaşterea penală a meritelor celor tineri şi neliniştiţi.

    5. Cum să nu te pişi pe tine de frică, într-o asemenea perspectivă profesională, când se năruieşte peste tine tot castelul construit cu migală în câmpul tactic şi mutat pentru evaluare în casa lui Oprea, ca o replică de cutremur cu molozul dus la tubulatură, pe motiv de insecuritatea naţională grosolană?

    6. Au tremurat cu toţii de spaimă în 2009, iar coşmarul dăinuie; soarta lucrătorilor SRI-PG a depins de o singură extragere, a primei cărţi din castel; s-au speriat de rău încât n-au mai avut curaj să folosească aceeaşi metodă de măzgălit şi inversat datele sin PV prin intermediul judecătorilor plantaâi în cîmpul tactic. Aveţi dovada în publicarea de istorie ecentă la BEC a fotocopiilor după toate procesele verbale din toate secţiile de votare, bucată cu bucată, aşa cum au fost primite la BEJ, de data asta fără corecturi şi alte urme ale preacuratelor neştiute şi nefăcute de SRI-DNA; astfel, orice partid care deţine exemplarul primit direct în 2014 de la biroul secţiei de votare poate fi confruntat acum cu exemplarul de PV înregistrat oficial. Asta nu înseamnă că n-au ales să practice obiceiul casei cu alte metode mai sigure de fraudare.

    7. Ce-o să fie, ce-o să fie, dacă vom auzi de altă întâlnire de taină – în format şi componenţă osimilare – in decembrie 2014?

    • Scrutinul din turul 2 al alegerilor prezidenţiale are specificul cel mai atrăgător… de fraudare. Numai în acest tip de scutin se potrivesc nefăcutele delicatese.

  • „Lucrurile se complică pentru Grindeanu. Moţiunea de cenzură va fi scrisă şi citită în engleză de Olguţa Vasilescu”, s-a amuzat actualul secretar general al Guvernului.

  • In politica, prietenii de azi sunt dusmanii de maine. Va amintiti de reportajul de la inundatiile din Teleorman cand Ponta si Dragnea erau intr-o barcuta tarata de jandarmi intr-o apa care nu avea nici 10cm.
    Intre timp s-au intamplat unele lucruri. Dl Ponta a plecat in Turcia pentru o operatie, uitand sa anute pe cineva de acest lucru si sa delege conducerea guvernului. Apoi, a donat un teren din inima Bucurestilor Turciei pentru constructia unei moschei si a unei scoli musulmane. Cu ocazia aceasta am aflat ca guvrnul detine terenuri pe care primul ministru la poate dona dupa bunul plac unei tari straine.
    A urmat tragedia de la Colectiv, cand dl. Ponta si-a prezentat demisia din functia de prim-ministru si presedinte PSD pe FB. Sau poate ca ii ceruse cineva. Acum a inceput ruptura intre cei doi barcagii, Dragnea tragand toate sforile pentru a obtine postul vacantat de Ponta.
    Apoi Ponta a inceput o activitate intensa de opozitie in cadrul PSD. Totul pe FB, bineinteles.
    Numirea noului prim-ministru a fost de neinteles pentru multa lume, si a ridicat multe semne de intrebare. Un cetatean obscur, care detinuse intr-un guvern o functie de ministru, neremarcat prin nimic, a obtinut aceasta nominalizare, acceptata mediat de Iohannis.
    Acest cetatean il sapase anterior pe Sarbu, socrul lui Ponta, care intre timp i-a devenit mare sustinator si mentor politic, intr-o actiune care a adus mari pierderi tarii noastre. Sigur ca acest lucru nu intereseaza pe nimeni, papusarii care au pus la cale caderea guvernului si destramarea PSD, stau la butoane si ranjesc satisfacuti.
    O data in plus au dovedit cine sunt stapanii Romaniei.

  • Vom avea la numărat alt premier surogat, de Dragnea însămânţat.

    Cică va juca 1/8, de parcă – dacă ar candida simultan opt pesedişti, luaţi la ochi din preselectie – nu l-ar putea alege tot pe premierul surogat planificat.

    Ce mai contează un umilit în plus pe scaunul minsterial, din câţi se înghesuie la coada umiliţilor?
    Datul din coate cere sacrificii. 😆

    • Zvâcnirea moare ultima, în cântec de lebădă de culoare preferată de oaie.

      1. De ce binomul SRI-DNA nu l-a mai lăsat pe Dragnea să fure în alegeri din 2012 încoace?

      2.De ce mint la fel Coldea şi Kovesi – la comisia parlamentară 2009 – cum că n-au avut conoştinţă de vreo fraudă electorală, după ce-au tras cu urechea la puzderia de supravegheri pe siguranţă naţională?

      3 De ce era imposibil ca binomul SRI-DNA să nu cunoască cum a fost tras pe sfoară candidatul PSD cu banca de date a filierei de serviciu Hrebe – Dragnea – Dîncu, din moment ce erau aceleaşi date aflate în preocupările lui Cătălin Voicu – acultat, urmărit şi blocat la mantinelă la ţanc de binomul SRI-DNA? (la ţanc, adică exact cât să nu mai ajungă la CAB cu contestaţia în care au inşiruit câteva modalităţi de fraudare). Pe cine păzea şi pentru ce cauză păzea cu ardoare binomul SRI-DNA, cică fără să ştie despre ce era vorba în jalba lui Voicu?

      4. De ce se lasă prostită comisia parlamentară a lui Dragnea, în loc să aducă pe masă – de la PSD şi/sau PNL – procesele verbale (primite direct din secţiile de votare, prin reprezentanţi) după care aceste două partide au pornit numărătoarea paralelă? Compari cu pv oficiale şi vezi ce-au ştiut Dâncu, Coldea, Koveşi, Oprea … unde se va fura în cîmpul tactic, cu judecători comandaţi. Sunt suficiente doar 5-6 circumscripţii cu pv verbale măsluite la primire de judecătorii de BEJ, ca să măreşti pe furate decalajul Băsescu- Geoană cu 100.000 de voturi.

      5. După 6 dec 2009, ordinul pe unitate a fost: interzisă orice confruntare între PV de la partide cu PV de la BEJ, ca să prevenim renumărarea mortală a voturilor în respectiva circumscripţie unde ne-am plantat pe post de puieţi judecătorii cîmpului tactic. De ce nu se fructifică aceste urmele încă frumos mirositoare?

      • 6. De ce foaştii PDL-işti, în frunte cu Videanu, vor spune că nu mai au în arhivă acele PV colectate din secţiile de votate? Pentru că numărătoarea lor paralelă a fost paralelă cu aceste PV originale. Au lucrat după alte date, via STS, care ştiau unde s-a umflat diferenţa Băsescu-Geoană.
        7. De ce mi se pare posibil să dea acelaşi răspuns negativ, adică gol în arhive, PSD şi PNL?
        Binomul ar şti de ce. 😆 Prevenţia şterge urmele, dar nu complet. Mai există şi centralizarea datelor pe câte-o pagină Excel, cel puţin la PSD şi PNL.

  • Escrocul trăieşte în mediul propice şi-l domină fără menajamente, altfel s-ar zbate ca peştele pe uscat.

    Liviu Dragnea e un escroc mioritic ridicat din strunga oilor de Teleorman la rang de modelator al mediului propice lui.
    Demantelarea scamatoriilor sale cu iz de brânză bună în burduf de serviciu îl dezarmează treptat şi-l va determina într-o zi să bată în retragere, dar mediul propice rămâne în picioare cu misiunea sa demnă de conservare a speciei.

    Noi vom fi un pic mai mândri c-am mai tras o dată deoparte… o coadă regenerabilă de şopârlă, adică vom avea din nou toate motivele să ne simţim împliniţi de integrarea noastră în acelaşi mediu propice. 😆 Mediul nostru propice pentru următorii escroci ai neamului. Aşa ne repetăm de aproape 30 de ani. Aşa ne trebuie!

    • Escrocul interschimbabil e doar vârful aisbergului, de asta n-avem niciun motiv să credem că se rezolvă ceva substanţial din mâdria de a-l fi îndepărtat, dar luîndu-l la ţintă cu aceiaşi ochelari de cal.
      Să ne delectăm numai cu moţul de la îngheţată şi să strigăm de fericire: iarăşi am înfrânt(-o)!

      PS. Nu-mi fac iluzii nici cu moţul rătăcit momentan la Palatul Victoria, indiferent de rezultatul moţiunii. Grosul subacvatic al aisbergului se ascunde în acelaşi mediu intangibil, adică îşi păstrează integritatea. 😆

  • Citesc si ma crucesc . De azi dimineata tot citesc despre nenorocirea asta , ca e o nenorocire sa fie tolerat un astfel de om in fruntea unui partid , in fruntea unei camere din Parlamentul Romaniei , va citesc si pe dumneavoastra si indignarea creste . Ce fel de oameni sunt cei care stau in jurul domnului Dragnea ? Ma intreb , femeie fiind , cum pot femeile din partidul sau sa se linguseasca pe langa un barbat care pune mai presus de orice propria persoana, stiindu-se ca femeile au un simt mai ascutit al dreptatii etc ?
    Nu am votat niciodata PSD , dar sunt impresionata placut de parlamentarii din Ardeal , de atitudinile si declaratiile lor impotriva legilor oferite de domnul Dragnea . Asta ma face sa cred ca , uite , mai exista constiinta . Dar ce facem cu domnul Dragnea , ca trebuie sa scapam de el !

    • Da, adevarat. Si pe mine m-a surprins „inversunarea crunta” a doamnelor. Barbatii s-au abtinut, numai Codrin Stefanescu ce a mai facut declaratii. Oricum, indiferent ce se intampla, Johannis, prin neamestecul luí de pana acum, este marele castigator.
      Sunt nerabdator sa vad urmatoarele sondaje de popularitate.

  • Nu ma surprinde ca e lumea impotriva lui Dragnea, ma surprinde ca sunt unii de partea celor doi maimutoi.. 🙂 Chiar daca doar implicit.

  • Foarte interesant: dl Cristoiu afirma ca Dragnea e dusmanul public numarul 1.

    Ca Inregistrarile cu Kovesi sunt o diversiune.

    In schimb dl Cristoiu sustine ca ce face Grindeanu nu e o diversiune.

    Foarte interesant. Foarte foarte interesant.

    • Am pierdut cheile. De aceea, la 1 noaptea cautam cheile pe trotuarul din fata casei. Le-am pierdut insa in casa. Si atunci de ce nu le caut in casa? Pentru ca in casa e intuneric In schimb pe trotuar se vede ca-n palma, ca avem iluminat public

    • Explicatia ar fi ca dl Cristoiu a vazut-o pe doamna Motiune si i-a ramas inima la ea. In cinstea ei maine isi pune cravata in ppza aia de sus in chenar negru rotund.

      In cinstea ei uita de toate celelalge iubiri jurnalistice, las sa moara madam Kovesi de gelozie. Semn ca se poate muri pt idealurile Sc de presa Evz si elegant si in numere si episoade de exceptie.

    • Ah iubirea… Dar maine, dupa ce doamna Motiune il va insela cu dusmanul care a sedus-o si abandonat-o fara mila, vom vedea din nou unul din acele titluri glorioase: Motiunea de cenzura pusa la cale de Statul Paralel e inca o dovada ca in Romania Acoperitii fac Politie Politica si Li Se vad Epoletii

    • Rezumind gindul de azi :
      -pentru politicieni :”astia hoti,aia hoti, muma lor la toti.”
      -pentru ungurii de la RO : „pe ei , pe mama lor .”

    • Se vede invers, functie de ce trebuie . Maretia propagandei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *