Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de miercuri, 22 iunie 2016

Liderii Țării de Babuini n-au avut curajul să-i spună președintelui Germaniei c-a luat-o razna văzînd Înaltul Sfîrc al Răvășitoarei!

carmen

Luni, 20 iunie 2016. Cotroceni.
După șocul produs națiunii duse la biserică de Înaltul Sfîrc al lui Carmen Iohannis (vezi foto), ițit de sub rochița de fetiță dulce din București, vorba cîntecului, dovadă că Răvășitoarea are probleme mult mai adînci decît disperarea de a se da Juna Rodică, în timp ce în realitate se îndreaptă către Vrîncioaia, a venit un alt șoc:
Președintele Germaniei a ținut o Declarație de presă.

Potrivit site-ului Administrației prezidențiale, oaspetele ar fi spus următoarele:
„În domeniul combaterii corupției, s-au obținut deja rezultate substanțiale. Justiția are aici capacitatea de a fi parte a rezolvării problemei și nu parte a problemei, și aici aș vrea să subliniez, în mod deosebit, activitatea Direcției Naționale Anticorupție, de la care pornește un semnal îndreptat nu numai către economie, mediul de afaceri, dar și către politic. Este unul dintre pilonii principali ai procesului de reformă. Noi calculăm că în societate există conflicte și dorim să consolidăm activitatea de pildă a DNA-ului, ca a treia putere în stat”.

Președintele Germaniei e un Trahanache neamț, pe care nu-l traduce nevasta, ca pe Trahanache al nostru, deoarece a divorțat și și-a luat una mai tînără. N-are nici o putere în țara Reichurilor successive și în plus, e pe cale să se pensioneze iremediabil după ce prietena i-a zis în stil goethean să mai stea și cu ea.
Cu toate acestea, avansarea DNA la rangul de a treia putere în stat era o năzbîtie atît de mare încît n-o puteau explica nici vîrsta, nici canicula bucureșeană și nici măcar Sfîrcul Răvășitoarei, la care nenea n-a tras cu ochiul, deoarece amica era lîngă el.

Cum adică DNA a treia putere în stat?! DNA e o direcție din cadrul Parchetului General. E drept, Cultul personalității cu care Divizia presă a poliției politice o binecuvîntează zilnic pe Codruța Kovesi face din șefa unui Departament cea mai importantă persoană din istoria României de la Retragerea Aureliană din Dacia pînă azi, cînd se unesc PNL cu UNPR.
Asta nu înseamnă însă că DNA poate fi promovată la rangul de a treia putere în stat, după cea legislativăe și cea executivă. Și președintele Kazahastanului dacă ar fi zis asta în vizită la București, ne-am fi întrebat dacă la 76 de ani mai stă bine cu facultăților sale mintale. Spre seară, datorită unei scandalului făcut de judecătorii independenți din România și chiar și de cei cu epoleți, deoarece de Rusalii la cazarmă se dăduse liber, Administrația prezidențială a dat un Comunicat care a sunat cam așa:
„În urma unei inexactități de traducere în cadrul transcrieri declarației președintelui Republicii Federale Germania, vă transmitem transcrierea corectă a paragrafului:
În domeniul combaterii corupției, s-au obținut deja rezultate substanțiale. Justiția are aici capacitatea de a fi parte a rezolvării problemei și nu parte a problemei, și aici aș dori să amintesc în mod special activitatea DNA – este un semnal nu numai la adresa mediului de afaceri, ci și a celui politic. Luăm în serios atît de importantul pilon al statului de drept în procesul de transformare și luăm în calcul inclusiv conflicte dintre cele care pot apărea în interiorul societății pentru că sprijinim activitatea celor care combat corupția și fac puternică Justiția ca a treia putere în stat – luăm în serios toate acestea”.

Cu aceasta Scandalul s-a încheiat, în buna tradiție a Opintirilor românești. Presa a trecut la alte subiecte, dînd curs nevoii opiniei publice băștinașe de a avea mereu știri noi, incitante, de consumat ca semințele de dovleac la meciurile proaste ale Naționalei.

Față de acest incident se ridică mai multe întrebări, toate fără răspuns:

Declarația președintelui Germaniei a fost tradusă la cască pentru jurnaliștii români din sală. A fost tradusă în varianta de pe site sau în cea adevărată? E o întrebare legitimă, deoarece în partea cu întrebările jurnaliștilor nimeni dintre cei din sală nu e surprins de aberația cu DNA. E drept, președintelui român i se pune o întrebare despre poziția sa față de DNA, o întrebare tendențioasă, de tip propagandistic securistic:
„Domnule Președinte Iohannis, domnule Președinte Gauck, vorbeați de situația corupției. Chiar dacă există succese, realizări în acest domeniu, se pare că uitîndu-ne la ultimele rezultate ale alegerilor, lucrul acesta nu a ajuns pînă la urechile cetățenilor.”
Nimic despre aberația cu DNA.
Întrebare legitimă și dacă ne gîndim că Klaus Iohannis știe nemțește și prin urmare și-ar fi putut da seama că varianta de pe site lăsa impresia unui președinte german care-l concura pe ambasadorul American la București prin tratarea românilor ca pe un popor de babuini.
Cei de la Cotroceni susțin că traducerea a fost făcută de Ambasada Germaniei la București.
Explicația data de Președinței e și ea aiuritoare.
Oricît de mitici ar fi devenit cei de la Ambasada Germaniei la București e greu de presupus că au putut confunda Justiția cu DNA. Asta deoarece nu e vorba doar de o traducere greșită. Declarația în varianta de pe site îl punea pe președintele german într-o ipostază de idiot notoriu, care nu știe nici măcar puterile în stat. Cînd au redactat textul, nimănui de la ambasada Germaniei nu i-a sărit în ochi aberația? Dacă
traducerea Declarației ar fi conținut aserțiunea Germania trebuie să iasă din NATO nimeni de la Ambasadă nu s-ar fi întrebat dacă președintele putea spune o asemenea grozăvie?

Bogdan Tiberiu Iacob a făcut o investigație detectivistică și a aflat că Declarația de presă a președintelui german cuprindea enormitatea cu DNA.
Din cîte se știe, astfel de texte sunt făcute dacă nu de Ambasadă, atunci măcar cu sprijinul Ambasadei.
Nu-i exclus ca ambasada Germaniei la București – atinsă și ea de năravul de a ne considera niște babuini, a plasat în text chestia cu DNA.
A ieșit Scandal și atunci Ambasada a dat înapoi.
În tot Scandalul ăsta pe mine altceva m-a intrigat.
Varianta aberantă a fost dată de toate site-urile, de toate televiziunile de știri pînă spre miezul nopții cînd, urmare a dezvăluirilor din presă, Administrația prezidențială a intervenit cu o altă variantă.

Așa cum spuneam mai sus, Declarația dată de site-ul președinției drept cea cu DNA a treia putere în statul român conținea două mari probleme:

  1. Înscria pe președintele german în rîndul străinilor care simt nevoia cînd ajung la București să se urineze în capul nostru pentru a se putea grăbi după aia să ne spună cum să ne ștergem cît mai bine pe față, ca să nu puțim, că lor nu le plac cei care put a urină.
  2. Poruncea României o aberație, imposibil de conceput și în Turkmenistan, pentru că un Departament al Parchetului General nu poate deveni a treia putere în stat decît dacă România devine o Republică a procurorilor cu Codruța Kovesi pe post de Mareșăleasă.

De la postarea Declarației pe site, dar mai ales de la transformarea ei în Breaking News pînă la corectură au trecut vreo 10 ore.
În tot acest interval, desi știrea se rostogolea pe toate site-urile și pe toate televiziunile, nici un politician român n-a găsit de cuvință să sară în sus și să atace aberația. Dar ce spun eu nu s-o atace, Doamne Ferește! dar măcar s-o pună la îndoială.
Explicația?
Declarația aberantă venea de la președintele Germaniei.
Cum să cuteze un politician român să polemizeze cu ditamai președintele Germaniei?!
Păi nu zic politicienii români nici miau la poruncile date de ambasadorul American la București procurorilor, ziariștilor (într-o cuvîntare recentă ne învăța pe noi, ziariștii români, cu să redactăm știri, deși el n-a fost ziarist nici măcar de ziua neveste-si), deși e vorba doar de un funcționar de la Washinton, unul care face coadă la cantina Departamentului de Stat cînd se întoarce în centrală după indicații.
Cum să spună ceva politicienii români, alcătuind elita Țării de babuini, împotriva președintelui Germaniei?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

68 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 22 iunie 2016”

  • Obsedat sexual mai sunteti ..dezgustator .Om batran si fara minte.

  • Dle Cristoiu chior sa fii si tot iti sarea in ochi subiectul mult mai important al zilei. Parese ca nu te prinzi prea repede ca se petrec lucruri mai serioase prin preajma matale, sau poate ca nu te lasa lesa, dar in schimb tai cu brio frunze la caini cu un subiect de tot rahatul care e si stins de mult pe deasupra. Poate e bine sa te gandesti la pensie…

  • MAESTRO ION CRISTOIU i-au demascat Situatie este de o gravitate iesita din comun Cautati pe internet expresie Panica generala desamagire totala SI VETI VEDEA CAT DE SCANDALOS ESTE TREABA

  • IATA UN MATERIAL CE A FOST PUBLICAT PE CONT DE FACEBOOK AMBASADA SUA ,GERMANIA Cu permisiune dvs public pasaj unui articol ce a fost publica in cateva ziare din Romania si pe care il consider important intrucat procesul demoratic in Romania se afla in pericol ATENTIE CONTINE CEEA CE NU DORESC SA AUDA Material a fost extras din ce a publicat cateva ziare care nu fac jocuri lor Din păcate nu este aşa şi nici prin gând nu trebuie să permitem ca alţii să creadă că ne poate prosti pe toţi. Un preşedinte american spunea “poţi prosti câteva persoane uneori dar nu poţi sa proteşti pe toată lumea în acelaşi timp!” De aceea facem apel la dumneavoastră cetăţeni să ne trezim şi să luăm atitudine!
    În altă ordine de idei nu trebuie să –i lăsăm să creadă că ne poate servi la tavă subiecte care sa ne devieze atenţia despre adevărurile despre care ei nu doresc să se spună.De aceea în calitate de câini de pază ai comunităţii, de câte ori ei încearcă sa ne servească pe tavă cu orice subiect diversionist ,noi putem să facem următorul lucru. Indiferent de ce subiect ne livrează noi le adresăm imediat 10 întrebări.
    Acestea sunt:
    1) De ce în ciuda faptului că actuala lege a finanţelor publice locale permite jaful şi abuzurile în serviciu care aduc prejudicii de zeci de milioane de euro ,nu se se schimbă o astfel de lege ?
    2) De ce nu se publică o lege care să interzică creşterea preţurilor la apă ,gaz ,benzină ,curent mai mult decât populaţia o poate suporta?
    3) De ce românii primesc salarii precum în Congo şi plătesc pentru apă ,curent ,gaz ,petrol în valori relativ mai mari decât în Germania ,Austria ,Franţa, Italia etc?
    4) De ce nu se elaborează o lege care să interzică exportul de cherestea şi exproprierea profitului obţinut din industria lemnului ?
    5) Întrucât legea finanţelor publice locale încurajează jaful şi abuzurile în serviciu de zeci de milioane ,se mai poate intreba de ce atunci când a fost schimbată la grabă legile electorale nu au schimbat tot în grabă si o astfel de lege care permite jaful asupra buzunarelor cetăţenilor şi a firmelor?
    6) De ce credeţi că nu se elaborează o lege a petrolului în care România să poată obţine un preţ corect pentru petrolul extras de pe pământul românesc ?
    7) De ce nu se elaborează o lege care să permită scumpirea apei ,curentului ,gazului ,benzinei numai în funcţie de gradul de suportabilitate al românilor si care sa fie indicat de o maniera exacta numai decatre o formula matematica de calacul ?
    8) De ce în ciuda faptului că peste tot în lume se ştie că alegerile într-un singur tur permit fraudarea alegerilor dar a fost acceptat în tăcere ca mascarada din 5 Iunie să se întâmple doar într-un singur tur ?
    9) De ce după întrunirea aceea de taină ce au avut loc acolo unde a trebuit ,a fost stabilit ca preşedintele unei instituţii de mare responsabilitate precum Consiliul Judeţean să fie ales la” masa verde” şi nu votat de către cetăţeni?
    10) De ce în pofida gravităţii unei astfel de situaţii nu s-a vorbit despre acest lucru?

    Închidem acest articol, dar nu înainte să vă informăm că avem la masa noastră de lucru două materiale intitulate:
    • Ei sunt gata de jaf, dar noi pregătiţi să le dăm peste mâini

  • poate o stafidita adolescenta intarziata……

  • Sincer,nici unul….Tu…!?

  • Cred ca rochia era de vina…prea subtire
    ???

  • De cand mama dracu Carmencita a fost aleasa sa reprezinte tara.O noua elena c.care doreste sa vada toata lumea,si l-am mai si ales pe moaca REGRET!

  • Maestre;va este dor de babaciunea Nina ?!?

  • Slab don Cristoiu… slab! De nurii lu’ Carmen se ocupa Tapalaga, noi sa ne ocupam de „probleme arzatoare” la ordinea zilei. Neamtul „german”, spre deosebire de cel roman, stie exacy ce spune si ce spune nu spune intamplator. Din exterior asa e vazut DNA’ul… o supraputere statala; peste presedintie, peste parlament, peste executiv si chiar si peste sistemul judiciar. E un avertisment nu o gafa. Daca pana acum nu se faceau afaceri in Romania din cauza coruptiei, de azi inainte nu se vor mai face investitii din cauza DNA! Asta ati transmis presedintele german.

    • cata vreme procedezi legal,dormi linistit si iti vezi de ale tale…cand te tii de excrocherii te vaiti de dna…..

    • Uite eu nu ma prind de ce sa fie DNA,doar acum supraputere,DNA-ul este infiintat de mult,ce-o fi facut pana acum?.I-a lasat sa fure.Apoi d-na aia pe care o dirijeaza USA si UE,a mai fost si procurorul general al Romaniei.Toata lumea stie ca in tara asta se fura de 25 de ani,voi si DNA-ul ati aflat doar de 3 ani?.

  • Tu ce esti mai cacatule de scrii pe pagina lui personala. Ai citit tu 0,0001 cât a citit el ?

  • Mandrescu Radu Mai caracter mizerabil, mai imbecilule cretin, tu ai nevoie de înca 100 de ani si tot nu ajungi la nivelul de cunostinta al lui Ion Cristoiu.

  • D-le Mandrescu, cine te-a invatat sa intri in casa (citeste „blog”) cuiva sa-l injuri? Ceea ce faci te descalifica si arata cat de intolerant si de marunt esti. Cat il priveste pe dl Cristoiu, nu-i iau apararea ca stie s-o faca si singur, a fost si este un jurnalist care, impreuna cu Cornel Nistorescu, Cristian Tudor Popescu si alti jurnalisti, au contribuit mai mult la democratizarea tarii si la educarea populatiei decat au facut-o politicienii sau institutiile statului. D-le Mandrescu, daca-l iubesti atat de mult pe Johannis, poti sa intri pe pagina lui de Fb unde poti sa-i ridici osanale. Toate cele bune!

  • No, cred că vă depășește! Câți bărbați adevărați cunoașteți, really?

  • No, ghinion prezidențial! Să se îmbrace, cuviincios, tovarășa și doamna… și jurăm!… jurăm! Nu vom mai fi mojici!

  • Grama Mihaela DAR MA-TA E CUVINT URIT???????

  • Constanta Calaretu Sunteți prea agresiv! Nu puteți apăra niciio valoare, dacă vorbiți urât!

  • Nu fiți așa de supărat! Poate, zic, poate?!… am putea critica mai domol?

  • De ce vorbiți atât de urât? Știți?!… tonul bate muzica! Eu aș dori să vă știu adevărata părere!

  • DAR MA-TA CE ZICE??????VIERME ANALFABET????????

  • CINE, IOHANIS????????

  • Sufera tare de ea femeia. Clar!
    Iar pt handicapatii care injurati pe aici…numai de bine!))

  • Se presupune ca sotia presedintelui tarii – reprezinta TARA, acest popor!! Ca atare, si din respect pt oaspeti- trebuie sa mascheze continua sa excitare fizica..

  • Paradoxal, persoanele care se sesizeaza vizavi de totala lipsa de decenta si ‘libidoshenia crasa a acestei individe,,(…) sunt numite libidinoase!!!!!!! Imi amintesc faptul ca nu demult, aceasta Carmen I. a ajuns in aeroportul din U.S cu niste blugi skinny albi- semi-transparenti,, prin care se distingeau niste chiloti TANGA si bucile !! De precizat ca in diplomatie buricul, sfarcurile si alte zone trebuie acoperite cu o lenjerie de corp adecvata si bineinteles,, imbracaminte decenta! Nu tanga si pantaloni atat de stramti!! Nu rochii atat de ” vaporoase” pt ca pot fi confundate cu niste camasi de noapte!!!

  • Si iata adunatura de postaci virulenti.
    Bai baieti, si multe „doamne”, o sotie de presedinte nu are voie daca are educatie si decenta, sa aiba astfel de „prezente”.
    Sau poate sunteti doar manelisti stilati. Adica generatia cu unghia mica nitel mai tunsa.
    Nu orice toapa este o doamna cum nici orice manelist nu este un domn.

  • …avea o antena de interceptare,Rozalinda, nu sfarc…):

  • Maestre ești dat in tun!!!

  • Presedintele Germaniei este un mare luptator anticomunist si le cam agita nervii ” maestrilor „!!

  • O parte a presei romane a luat-o razna.

  • maestre!!…mi se pare mie sau te-ai indragostit de madame Carmen?…prea aduci vorba despre ea mereu…ma rog…cand imbatranesti te indragostesti mai repede….=D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *