Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de miercuri, 24 august 2016

Ne aflăm în plină campanie de albire a lui Dan Condrea, „om cinstit, care s-a sinucis, vezi Doamne! pentru că n-a mai putut suporta calomniile aduse de presa iresponsabilă, întruchipată de Cătălin Tolontan”

Marți, 23 august 2016. O agenție din Divizia Presă publică următoarea știre:
„Procurorii Parchetului instanţei supreme au primit în dosarul Hexi Pharma raportul Institutului Cantacuzino şi alte rapoarte de expertiză, inclusiv de la un laborator din străinătate, din care rezultă că unii dezinfectanţi ai firmei erau diluaţi fără a depăşi limita legală. Anchetatorii aşteaptă de la 300 de spitale documente care au legătură cu cauza, au declarat marţi, pentru News.ro, surse judiciare.”

Cine știe cum se face în Statul polițienesc de azi o manipulare și-a dat seama că așa zisa știre are menirea de a prefața intervenția unei instituții de forță.
Nu durează mult și intervenția apare în spațiul public.

Procurorul șef al Parchetului general, Augustin Lazăr, nea Gusti, se grăbește să facă o declarație suficient de ambiguă pentru ca știrea dată de Agenția Diviziei Presă să devină imediat, pe site-uri și la televiziunile de știri, Lovitură de teatru în cazul Pharma :
„S-a finalizat efectuarea testelor de eficienţă pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Este greu să evaluăm în detaliu, acum, ceea ce solicitaţi dumneavoastră, însă este de precizat că urmează alte teste de eficienţă pe un alt lot care va fi trimis acestui institut. Rezultatele sunt de ambele tipuri, şi negative şi pozitive. Doar în final se va putea stabili în ce măsură ele sunt relevante. Relevanţa concluziilor este cea finală. Chiar dacă am preciza, nu ne-ar ajuta cu nimic pentru că urmează alte teste care se vor efectua şi va fi un ansamblu de loturi în final, care vor da tonul final al procentajului. Doar atunci când avem totalitatea probaţiunii putem ajunge la o concluzie. Până atunci putem face doar speculaţii”.

Luați seamă la cum se creează o diversiune.
Se lansează mai întîi o știre din surse, știre pe care, evident, o obține doar o agenție sau un site din Divizia Presă.
Nefiind vorba de un Comunicat, ci de o știre pe surse, obținută – repet, doar de o agenție anume, ea nu poate fi punctul de plecare al unui tărăboi mediatic.
E nevoie ca știrea să fie confirmată de către un oficial.

În cazul de față, misiunea de a interveni în punctul următor al Diversiunii a revenit lui Augustin Lazăr, procurorul general. Acesta, folosește o șmecherie securistică. Nu confirmă știrea explicit, dar e suficient de ambiguu pentru a crea impresia c-a confirmat-o. Că e așa ne dovedește anunțul potrivit căruia se vor trimite probe în străinătate. Probe trebuiau trimise în străinătate cu o lună în urmă, cînd a debutat așa zisa anchetă a Parchetului General. Anunțul că vor fi trimise înseamnă că n-au fost trimise încă. Pînă vor fi trimise, dacă vor fi trimise vreodată, pînă cînd se va primi rezultatul, va mai curge multă apă la robinetele de la care se spală pe dinți sergenții mesianici. Pînă atunci, coroborată cu informația dată de Divizia Presă, declarația lui Augustin Lazăr și-a îndeplinit misiunea :
De a declanșa campania finală de albire a lui Dan Condrea și, evident, de înnegrire a investigației lui Cătălin Tolontan și prin ea de denigrare publică a oricărei tentative a presei neînregimentate de a spune adevărul.

Mă înșel eu ?
Firește că nu.
Ca la un semn, televiziuni, site-uri, oameni politici, frizeri, măcelari și bicicliste, au declanșat campania În cazul Pharma, opinia publică a fost intoxicată pentru a compromite medicina românească !

Mă miră acest moment ?
Nici vorbă.
Despre Scandalul Hexy Pharma am scris și publicat nu mai puțin de 16 texte pe cristoiublog.ro și pe Evz.ro. Cu excepția Loviturilor de stat de după decembrie 1989, puține fapte din domeniul intern au beneficiat de o atenție atît de mare din partea mea.

Explicația acestei atenții e simplă.
De la început, am mirosit că Scandalul se declanșase altfel decît se declanșaseră Scandalurile în România postdecembristă.

Despre aceasta am scris, cred, tot în legătură cu un articol al lui Cătălin Tolontan.
Spuneam atunci că în România postdecembristă, deși se trăncănește pe toate canalele despre Puterea Presei, nici o campanie de presă n-a reușit să schimbe ceva în realitate dacă ea, această campanie, n-a fost pusă la cale de forțe din afara presei.

Ca să dau un exemplu.
Un demnitar poate fi dat jos în Occident și în urma unei descoperiri făcute de presă pe cont propriu. Sub puterea opiniei publice, demnitarul respectiv se vede obligat să demisioneze. Deși colegii săi, liderii partidului, purced la apărarea acuzatului. La noi lucrurile stau invers. Anumite forțe vor să dea jos un demnitar. Ele fac asta printr-o campanie de presă. La finele campaniei, demnitarul pleacă, dar nu pentru că așa a vrut presa, ci pentru că așa au vrut Forțele. Scandalul Hexy Pharma n-a ținut de această șmecherie tipică democrațiilor de fațadă. Pur și simplu Scandalul a fost provocat de presă. Care presă a acționat pe cont propriu.

Am urmărit evoluția Scandalului cu scepticismul celui convins că România e o democrație de fațadă.
Eram tare curios să văd cum vor contracara Cei interesați acest Scandal care i-a luat prin surprindere, dar mai ales le-a pus în pericol interesele. În textele mele, am arătat pe larg zbaterea Sistemului de a înăbuși Scandalul. Care Scandal ducea spre concluzii înfricoșătoare privind luarea Statului român drept ostatic de către Instituțiile de forță. Unul dintre mijloace l-a constituit refuzul DNA de a ancheta cazul, fie și in rem. O anchetă deschisă ar fi adunat în chip oficial documente care ar fi fost greu ulterior să fie distruse, dat fiind că aveau să fie depuse la dosar.

O anchetă deschisă de DNA ar fi ajuns inevitabil la convocarea lui Dan Condrea. Dracu știe ce mai spunea acela procurorilor!
Pentru a înțelege ce interese uriașe punea în pericol Scandalul să amintim că pînă Klaus Iohannis, recitatorul mecanic al sloganului Corupția ucide! a fost folosit, pe post de Rață mecanică, pentru a stinge Scandalul.

Moartea lui Dan Condrea a venit la țanc.
Nu numai pentru că principalul suspect nu mai avea cum să fie anchetat și, deci, nu mai era riscul ca el să spună cine știe ce la DNA sau la Parchet, dar și pentru că se crea posibilitatea albirii sale.

Duminică, 22 mai 2016, a avut loc accidentul fatal.
În mod obișnuit, în astfel de cazuri, Parchetul declară că sunt luate în considerare toate ipotezele.
Luni, 23 mai 2016, dimineața, procurorul șef Augustin Lazăr (cel cu declarația de acum, favorabilă firmei Pharma!) apare în spațiul public cu o declarație halucinantă:
„Colegii noştri îi audiază pe toţi martorii pentru a identifica circumstanţele în care s-a produs accidentul. De asemenea, este în curs o expertiză tehnică, criminalistică, ce urmează să clarifice modul în care s-a produs accidentul, circumstanţele şi aşa mai departe. Nu e vorba de niciun omor, există o suspiciune că, într-adevăr, ar fi o sinucidere, însă urmează a se clarifica după administrarea probaţiunii. După circumstanţele în care s-au întâmplat lucrurile, modul în care a circulat persoana respectivă pe şosea, de mai multe ori, în zona aceea.”

Ipoteza sinuciderii, absolut hazardată (eram luni dimineața, la puțin timp după accident, toate ipotezele erau posibile), lansată nu de un jurnalist, nu de un politician, ci tocmai de șeful Instituției care investiga moartea lui Dan Condrea, vine după ce tot Augustin Lazăr lansase teza, prin nimic probată, că în dimineața respectivă, Dan Condrea urma să fie audiat la Parchet.

Manipularea nu mai putea fi pusă la îndoială.
Despre asta scriam marți, 24 mai 2016, în Evenimentul zilei:

„Teza sinuciderii la gîndul că va fi reținut are menirea, în calculele Statului mafiot, de a rezolva următoarele:

  1. Contracarează suspiciunea că Parchetul General a tărăgănat punerea sub acuzare a lui Dan Condrea din complicitate cu Mafia. Dacă Dan Condrea urma să fie reținut luni, înseamnă că Parchetul general și-a îndeplinit obligațiile de serviciu.

  2. Dacă Dan Condrea s-a sinucis la gîndul că va fi reținut, înseamnă că nu era chiar atît de Mafiot cum se crede. Dacă se mai adaugă și informațiile pe surse potrivit cărora tipul nu mai putea să doarmă la gîndul c-a omorît atîția oameni, avem scos din pălărie profilul unui personaj de telenovelă: Mafiotul care are remușcări. Cale liberă trăncănelilor de pe televiziunile de știri despre ce a fost în sufletul lui Dan Condrea!”

Luni, 23 mai 2016, Procurorul general Augustin Lazăr pregătește terenul pentru albirea lui Dan Condrea.
Marți, 23 august 2016, după trei luni de tăcere suspectă a Parchetului, același Augustin Lazăr lasă să se înțeleagă, după apariția unei știri cu cîntec într-o publicație a Diviziei Presă, că dezinfectantul livrat de Hexy Pharma spitalelor era corect.

Concluzia deja preluată de o parte a presei, ca la ordin:
Dan Condrea a fost acuzat pe nedrept de presa ticăloasă.
Om cinstit, Dan Condrea n-a mai putut suporta acuzațiile aduse de presa ticăloasă și s-a sinucis.

Concluzia sugerată, pe cale de a deveni teză în perioada următoare:
Presa, întruchipată de Cătălin Tolontan, e vinovată de moartea unui om cinstit!
Jos Presa care poate comite crime prin articolele sale iresponsabile!

Iată cum sună referirile lui Augustin Lazăr la chemarea lui Dan Condrea la Parchet:
„Înainte să știm prejudiciul, nu este posibil să luăm măsuri preventive împotriva cuiva pentru că nu există certitudinea existenței unei anumite infracțiuni, pas cu pas se clarifică aceste lucruri. Astăzi, ele erau foarte clare și există indicii foarte clare că astăzi el ar fi fost audiat și s-ar fi întîmplat mai multe lucruri pe care el le-a știut. De regulă, cei în cauză știu cel mai bine pentru că ei cunosc faptele pe care le-au comis și atunci știu la ce să se aștepte. Eu vă spun din experiența profesională personală – cei care sînt vizați de ancheta penală știu foarte bine la ce să se aștepte și atunci cînd s-au ridicat documentele și se cunoaște prejudiciu ei știu că vor fi chemați cu avocatul, că vor fi încunoștințați. Iar apoi, cînd este un prejudiciu mare, toată lumea intuiește ce se întîmplă, ce măsuri preventive se iau”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 24 august 2016”

  • La ce stat condus de institutii criminale si mafiotizate pana la sange e si normal sa incepa actiunea inalbirea..

  • Firmele producatoare de medicamente , straine (ca romanesti nu mai avem) , au scapat de Condrea ca ii deranja , apoi au inceput presiunile ‘democratice’ pe justitia romana sa ‘o lase balta’ ancheta. Forta lor financiara e prea mare pt justitia une colonii (Romania) occidentale. Urmeaza , firesc, ca Tolontan sa le plateasca daunele produse. Este ?

  • Jos palaria! Acum fac analize la mostre care corespund. Alea au fost distruse. Sunt bani aruncati pe geam pe procese, analize etc.

  • Tolontan este agent de schimbare .
    Toate informațiile ii sunt servite .
    Joaca la comanda si executa ordinele intocmai si la timp .

  • Mult iubite și stimate „maestre” !
    Din pacate, asta nu este o campanie de „albire” a lui DC, ci este, mai mult, de albire a celor care i-au înscenat…”sinuciderea”!
    Nu stiu dacă tolontan va ieși bine, de data asta, din acest clinci !!! Nu vreau să spun mai multe, întrucât o vorbă „adevărată” zice că… TĂCEREA E DE AUR !!! Vedeţi, d-asta i-au astupat gura lui DC !!! Dar și lui Achimaș, care a intuit ce se-ntâmplă in Min Sănătătii !!!

  • Cita ipocrizie la jurnalisti ! Initial plingeti de grija „poporului” pina „rezolvati” ceva sau pe cineva si apoi uitati complet de „popor” .Pe noi nu ne intereseaza mecanismul de excludere /includere a unui partid/politician/firma/institutie din/in sistemul politic/social/economic pe care presa il utilizeaza;pe noi ne intereseaza siguranta si eficienta sistemului sanitar .De asta nu mai vorbeste nimeni acum.

  • Auzi domnule Cristoiu pe cine abureaza astia de moartea unei fantome, asta traieste bine , fetita la dat de gol ca din ziua de miercuri nu la mai vazut pe tata, el a plecat miercuri dimineatza vezi doamne la Ploiesti , au plecat baietii la Ploiesti sa ia mortu , in schimbCondrea a plecat direct Giurgiu ,Bulgaria Cipru via Venezuela , masina care au puso ei acolo aia era o masina lovita de tren….ce au gresit ei a fost ca dupa un asemenea accident trebuia ca APA DIN RADIATOR INCA SA MAI FIARBA SAU SA SCOATA ABURI, NICI URMA DE APA CALDA DIN RADIATOR SAU ULEI IN SCHIMB BAIETI ADUNAU PARTI DIN MOTOR CU MINA GOALA.DACA NU ERAU FIERBINTI? CORPUL CADAVRU PREA BINE ARANJAT CU FATZA IN JOS SI ACTELE LINGA MORT…..DAR OCHELERII…UNDE AU FOST? CONDREA PURTA OCHELARII PINA NU FACI FUM NU IESE FOC…..CIT ADEVAR SPUNE ACEASTA FEMEIE?……………..http://www.curentul.info/actualitate/14730-fosta-agenta-secreta-a-armatei-la-hexi-pharma-se-produceau-droguri-de-mare-risc-condrea-e-in-venezuela

  • Am citit un comentariu interesant la o postare de chemare a Dispordei sa voteze ON LINE……..interesanta postare si ii dau dreptate pe cel care il voteaza sa i-si ia angajamentul ca dupa 1 an de zile de negocierii cu Guvernu sa vina acasa sa lucreze sa nu mai fie sclavii europei.este normal domnule Cristoiu?…………Sa vina acasa sa voteze daca vrea ca tot nimica nu le a facut sa le imbunatateasca situatia , de 26 de ani ia trimis sclavi ca nu le a creat locurii de munca in schimb ei au furat tot, de ce sa mai voteze ? sa nu se prezinte nimeni la vot asta ar trebui sa faca ,de ce sa ii mai voteze si pentru ce?
    Like · Reply · Just now
    Aurel Ardeleanu
    Aurel Ardeleanu Cu o asemenea clasa politica corupta, mafiota nu va puneti intrebarea de ce sa ii mai votam? nu se poate ar trebui ca Disporda sa ceara ca dupa circa 1 an de zile nu ne asigura un loc de munca in tara sa i-si de a demisia pe cel pe care l-am votat alfel de ce as mai vota?

  • O logica elementara. Daca testele au iesit bine, atunci Condrea nu s-a sinucis. De ce ar fi facut-o daca era nevinovat? Nici ca strategie de Marketing nu merge :))

  • Ce tot ii tineti partea lui Tolontan ????? El ia bani buni de la cei ce ii comanda sa scrie , nu am incredere in Tolontan , si nici nu am avut , el lucreaza la comanda .4

  • Trebuie albit sistemul si oricine face parte din el. Pe cei care nu fac parte din privilegiati sa-i ia dracu ‘ si sa moara prin spitale !!! Nu asta se discuta acum , numarul de decese , ci limita diluarii , dilua-ra-i dracu ‘ pe toti !!! Astia din care natie fac parte ??? Si cam cat crede inteligenta lor diluata ca o sa-i mai suporte si plateasca poporul roman care nu face parte din sistem ???!!!

  • Parafrazand titlul romanului lui Marquez, dle Cristoiu, dvs ati scris „Cronica unei musamalizari anuntate”! Toti factorii de decizie si-au adus contributia la aceasta musamalizare, pt ca afacerea chiar tine de siguranta nationala, iar daca romanii ajung sa nu mai aiba deloc incredere in sistemul de sanatate, ne ducem dracului cu totii! Asa ca, au tupeul sa ne minta-n fatza, desi probele sunt clare ca lumina ochilor directoarei Monica Pop, care jura pe la toate televiziunile, cu mana pe paharul cu apa, ca la spitalul condus de ea(cam de prea mult timp, cred c-a facut si purici!) toti dezinfectantii erau buni, aducand ca argument si „analizele” sotului ei, care-i chimist, daca nu ma-nsel! Oricum, e interesanta afacerea, Condrea a dat institutiilor statului dezinfectanti prea diluati, iar institutiile, in compensatie, i-au dat inalibitori nediluati, ca sa-l albeasca bine, desi s-ar putea sa-l deranjeze pe Condrea, avand in vedere ca, momentan, e in iad si iese prea mult in evidenta fatza de dracii negri!! Daca, totusi, s-a sinucis, avand mustrari de constiinta, s-ar putea ca si dracii sa-i dilueze smoala, ceea ce, sincer, nu stiu daca-l mai ajuta cu ceva!

    • Pe el nu .Pe cei care i-au preluat afacerea da .

    • Gebeleizis Zamolxis Normal ca pe ei…parerea mea e ca cea mai mare mafie la nivel mondial e in sanatate…fac experimente astia pe noi cu tot felul de boli provocate in laboratoare(virusi, cum a fost si cu SIDA!), apoi inventeaza medicamente, cu 2 scopuri majore :castigul de bani si micsorarea populatiei globului!…terapeutul meu vindeca prin bioenergie, metode naturiste si alte procedee si spune ca nu exista boala care sa fie tratata cu vreun medicament, doar se amelioreaza efectele, in unele cazuri. Nu-i fac reclama, dar vine lume, de la sugari la batrani, din toata tara si din strainatate, pt ca i s-a dus vestea pe cale orala, nu-si face publicitate, pt tot felul de boli, mai putin cancerul in stadii avansate!

    • Tulburarile obsesiv -compulsive le vindeca ? Intreaba-l data aviatoare cind te duci la el si , ca sa nu faci drumul de 2ori , poti sa si incepi tratamentul , ca e de durata ….

    • Amice Estiidiot Deocamdata mi le-a vindecat pe cele obsesive, la cele compulsive tratamentul e de durata!

    • Ba, boschetare, ce mai face Giselle?…am auzit ca acum raspandesti spermatozoizii si prin parcuri!

    • Amice Estiidiot bine ai revenit .

    • Nicusor Cernat Ba , te-am reevaluat . Azi ai folosit ( corect ) verbul a parafraza si ai fost si cult in cap , cu referire la Marquez . Bine , faza antologica cu Giselle va ramine in istorie cu litere de aur . Asa ca incepe tratamentul cu Getul Bioenergetul , cred ca ai cam 0,1 % sanse de recuperare . Aia-i mult , sa stii , pina acuma aveai 0 .

  • De data asta nu va mai aprob 🙂 Mie, Tolontan imi pute in tot ceea ce spune.

  • Era normal să-l scoată „albit”, era normal ca PNL să spună că este companie românească si „cineva” zice dl Nicolaescu vrea să o distrugă. Ne-au prostit si de data asta, asta-i țară noastră”scenarita”!!

  • @ Mai este un scandal pe rol , cel cu Multinationala Farma/Medicamente , evaziune de 10 milioane euro , acoperim ???

  • Trebuie asteptat,rezultatul Lab. Ext,caci,aici,SRI,e in toate,Maestre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *