Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de miercuri, 6 mai 2015

Cum dracu să mai votezi PSD fără să leșini de rîs amintindu-ți de Gheorghe Nichita?!

Cazul primarului de Iași a fost tratat de presa noastră angajată în lupta împotriva Corupției (presă din care nu fac parte, pentru că eu consider Lupta împotriva Corupției o răfuială între bandele politice mafiote de la noi) doar din perspectiva abuzului în serviciu care a fost punerea Poliției locale să-i supravegheze amanta.

Cazul are însă și aspecte psihologice și sociologice, relevante pentru România tembelizată de tranziția care nu se mai sfîrșește:

  1. Adina Samson, cea cîntată de femeile singure din presă, nu e Desdemona și, cu atît mai puțin, Julieta. În luarea în seamă a acestei Adriana Bahmuțeanu de Ieși nu se ține cont că ea a fost concubina șefului. Distinsa n-a fost în amor cu un coleg de birou, cu un fost inginer, azi angajat al vreunei firme de securitate, ci cu Ditamai Șeful instituției la care lucra. Primarul a promovat-o spectaculos. Să nu-mi spună mie respectiva că pentru meritele profesionale! Să nu-mi spună mie împricinata că nu i-a plăcut să fie amanta oficială a atotputernicului baron de Iași!
  2. S-a scris pe rupte despre nebunia lui Gheorghe Nichita de a pune Poliția locală să-i urmărească amanta cînd putea plăti pentru așa ceva o firmă de detectivi. Cei care au văzut în asta o zgîrcenie nu știu ce-i aia un baron PSD. Pentru Gheorghe Nichita n-avea nici un farmec să plătească detectivi. Adevărata Putere se exprimă prin punerea Poliției s-o urmărească.
  3. Pe mine nu abuzul în serviciu m-a uimit. M-a uimit cum a putut un bărbat și nu unul oarecare, ci un bărbat aflat în fruntea Primăriei de Iași, să apeleze la niște polițiști din subordine pentru rezolvarea unei probleme sentimentale. Cum dracu să te expui unor subordonați în suferința ta (pînă la urmă bărbatul Nichita suferea!), care subordonați mai sunt și polițiști, din ăia care suferă că nu pot da cu bulanul? Nu s-a gîndit o clipă Gheorghe Nichita la grohăielile porcești ale celor care-i urmăreau amanta?
  4. Șeful Poliției locale, polițiștii care o făceau pe detectivii sunt cetățeni ai României membre a UE. Cum de nu le-a trecut o clipă prin cap să refuze o acțiune dezonorantă pentru un polițist precum spionarea unei muieri care nu mai voia să se culce cu Șeful? Acești polițiști votează? Și dacă da, cu cine?
  5. Gheorghe Nichita a trăit experiența lui Othello. Numai că în timp ce Othello asculta pe la uși, Gheorghe Nichita spiona e-mailurile și folosea GPS pentru a vedea dacă iubita îl înșală. Ce mai încolo și încoace, Gheorghe Nichita e un Othello al Internetului!
  6. Nu e prea clară nici acum adevărata relație dintre primar și Adina Samson. Au avut o relație de concubinaj de mai mulți ani. Să zicem că – vorba aia – a găsit, în fine, adevăratul bărbat al vieții sale. Ea susține că ia dat papucii. Dacă da, ce-a mai vrut primarul de la ea? Să nu știe Gheorghe Nichita că dragoste cu sila nu se poate?
  7. PSD trebuie să facă presiuni asupra primarului ca să demisioneze din partid. Nu pentru că a fost înhățat de DNA. Nu pentru c-a fost reținut de procurori. Nici măcar pentru c-a comis abuz în serviciu. Gheorghe Nichita trebuie să demisioneze, pentru că, umblînd cu limba scoasă după o muiere care i-a dat cu flit, a făcut din PSD un partid nătăfleț. Cum dracu să mai votezi PSD fără să leșini de rîs amintindu-ți de Gheorghe Nichita?

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

67 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 6 mai 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *